ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΗΡΩΝ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΗΡΩΝ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Αγαπητοί φίλοι, βρέθηκαν στα χέρια μου ολιγάριθμα βύσματα Κυπριακής κατασκευής όπως στις φωτό που επισυνάπτω.
Δεν τα έχω ξανασυναντήσει στον Ελλαδικό χώρο εκτός του μονοκόμματου που μοιάζει με τον LB6 αλλα΄όχι απόλυτα αφού είναι προ-κομμένα τα πτέρυγια.
Τα βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα και θα θελα την βοήθεια σας ωστε να μάθω :
1. αν διακινούνται στη Κύπρο και ποιός ο κατασκευαστής
2. την βαλιστική τους συμπεριφορά αν κάποιος έχει δοκιμάσει ιδιογομώσεις ή αν γομώνονται σε εργοστασιακά φυσίγγια
Το κίτρινο κυάθιο έχει κοπεί απο εμένα σε έξι (6) πτερύγια εκ των υστέρων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά
Κ....

Εικόνα
image hosting over 5mb

Εικόνα
free screenshot software
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Re: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΗΡΩΝ

Δημοσίευση από andreas78 »

http://i1278.photobucket.com/albums/y50 ... y2kgzh.jpg
http://i1278.photobucket.com/albums/y50 ... jqslw4.jpg

Καλησπέρα Κώστα,
Τα κίτρινα είναι Κυπριακά και κατασκευαζονται στην Λεμεσό, εχω μερικά αλλα δεν τα δοκιμασα ακομα, ο Χρήστος ήταν να κάνει καποιες δοκιμές.
Τα αλλα αν δεν κανω λάθος ειναι για χαρτινους παλιας κοπής, με πυθμένα, για απόσβεση απλα άφηναν ενα πολύ μικρό κενό αέρα τύπου Sellier&Bellot. Τα εχω δοκιμάσει σε παλιούς χαρτινους με Nobel 78, σε χαμηλες ταχυτητες και ξυριζαν...!!!
Απο κάτω όμως έπρεπε να γραφουν κωδικό, τον οποίο δεν διακρίνω απο τις φωτογραφίες σου.
σου παραθέτω αυτα που έχω για να συγκρίσεις.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Αντρέα σε ευχαριστώ πολύ!
Τα μονοκόμματα βύσματα δεν μοιάζουν με τα δικά σου.Τα δικά μου έχουν μια κωνική μορφή στο κάτω μέρος της φούστας που εμβολίζει την πυρίτιδα.
Παρα ταυτα τα έκανα κι εγώ δοκιμή σε χάρτινο με τάπα cal20 fiber και στρογγυλο κλείσιμο και όντως είχαν εξαιρετική συμπεριφορά. Αλλοστε γι αυτο τα θέλω.!!!
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Μμμμ...δεν το είδα, απο κινητό το άνοιξα. .. :)
Ειδα ομως οτι δεν ειχε το C3 που γράφουν τα δικα μου. Πρέπει όμως να είναι παλιά, αυτά τα βύσματα τα εβγαζαν οι Γερμανοί και η Τσεχοσλοβακοι, δεν ξέρω αν υπήρξαν αντιγραφές.
Μου έμειναν δύο ειδών σε ύψος απο καμιά 20αρια και τα προσεχω.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Τα κίτρινα δεν βρήκα χρόνο να τα δοκιμάσω...τα έχει δοκιμάσει ένας φίλος στη Λεμεσό και από ότι μου είπε δίνουν μεγαλύτερη συγκέντρωση από τους κλασικούς συγκεντρωτήρες τύπου Z2m και SG...με ελαφρώς αυξημένη ανάκρουση.
Προσωπικά με ανησυχεί λίγο το πολύ σκληρό αμορτισέρ...κατά πόσο θα αυξάνει τις πιέσεις και σε ποιό βαθμό.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

vti-chris έγραψε:Τα κίτρινα δεν βρήκα χρόνο να τα δοκιμάσω...τα έχει δοκιμάσει ένας φίλος στη Λεμεσό και από ότι μου είπε δίνουν μεγαλύτερη συγκέντρωση από τους κλασικούς συγκεντρωτήρες τύπου Z2m και SG...με ελαφρώς αυξημένη ανάκρουση.
Προσωπικά με ανησυχεί λίγο το πολύ σκληρό αμορτισέρ...κατά πόσο θα αυξάνει τις πιέσεις και σε ποιό βαθμό.
Χρήστο πάνε με προοδευτικές πυρίτιδες ή έστω στα κατώτερα όρια μιας ημιπροοδευτικής πυρίτιδας.Νομίζω δε, ότι θα έχουν καλύτερη συμπεριφορά με το στρογγυλο κλείσιμο.
Γενικά έχω μια συμπάθεια στα ημίσκληρα - σκληρά βύσματα σε συνδιασμό με προοδευτικές πυριτιδες με χαμηλά βάρη (στα κατώτερα όρια τους) και ελαφριά ρελιάσματα.
Ποιός ο κατασκευαστής και σε τι ύψη βγαίνουν?
Ευχαριστώ Χρήστο.
Albert Einstein
andreas78

Κώστα απο ότι μου είπε ο Χρήστος και μονο, έχει απο 18 μέχρι 21 σε αυτόν τον τύπο, μετα αλλάζει το αμορτισέρ και μπαίνουν τέσσερις κολόνες που δεν έχουν κόψιμο για κάμψη.
Έχεις και π.μ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”