Φυσσιγια λαγου: 32-34γρ η 36+γρ

Απάντηση
beaglemania
Full Member

Φυσσιγια λαγου: 32-34γρ η 36+γρ

Δημοσίευση από beaglemania »

Με αφορμη μια διαφωνια με ενα φιλο για τα φυσσιγια στο κυνηγι του λαγου αυτος χρησιμοποιει 36γρ και πανω εως τα 40 εγω το πολυ ως τα 37 και παλε δεν μου αρεσουν οι μεγαλες γομωσεις κτλ και εκεινα μια μαρκα τα λεπρε για 2η τα rc32 4-5αρες και ειμαι ευχαριστημενος εσεις τι φυσσιγια χρησιμοποιαται και σε τι μειωνεχτουν οι χαμηλες γομωσεις απεναντι στην μεγαλες που για μενα πανω απο 37γρ ειναι υπερβολη για ενα θηραμα οπως ειναι ο λαγος. Και αν ξερετε μαρκα φυσσιγια χαμηλων γομωσεων για λαγο που σας αφησαν ευχαριστημενους
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Re: Φυσσιγια λαγου: 32-34γρ η 36+γρ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Αγαπητέ beaglemania ως φανατικότατος λαγοκυνηγός και ιδιογομωτής θα σου απαντούσα ταπεινά και μετριοπαθώς ως εξής:
Θα έθετα τη ορθή χρήση του σωστού λαγοφυσιγγίου κάτω απο το πρίσμα ενός και μόνο κριτηρίου...
Τον τρόπο με τον οποίο κυνηγάμε τον λαγό και πως εξελίσεται το κυνήγι μας .
Αν λοιπόν κυνηγάμε τον λαγό αποκλειστικά κοντά στα σκυλιά και δεν υπάρχει περίπτωση να επεκταθούμε σε φάση κυνηγίου με δίωξη του λαγού οπότε να έχουμε την ανάγκη αποτλεσματικών βολών ανοικτου΄πεδίου τότε το φυσίγγιο με παραδοσιακή βυσματωση των 34~36 γρ σε Νο 5/4 και με κανονικές ταχύτητες είναι η ιδανικότερη επιλογή για βολές 15~30 μέτρων με τσόκ ****/** αν μιλούμε για δίκαννο ή με τσόκ *** αν χρησιμοποιούμε ημιαυτόματο (καραμπίνα).
Στην περίπτωση που προκύψει όμως η ανάγκη βολής ανοικτού πεδίου λόγω της φάσης της δίωξης του λαγού τότε τα φυσίγγια των 36~38 γρ με υψηλές ταχύτητες με σκληρά σκάγια Νο 3/4 είναι επιβεβλημένη για την απαιτούμενη θανατηφόρα βολή με το κατάλληλο τσόκ βέβαια που για δίκαννο θα πρέπει να έιναι ***/* ΄και για καραμπίνα **
Τι γίνεται όμως όταν συνυπάρχουν και οι δύο τρόποι κυνηγίου και είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε ένα όπλο που θα μας καλύψει σε όλες τις φάσεις? Εδώ και πάλι ο συνδιασμός παραμένει ο ίδιος.Παραδοσιακή βυσματωση για τις μικρομεσάιες αποστάσεις και long range φυσίγγια για τις open field βολές μας.
Προσωπική μου συμβουλή....να μην ξεπερνάτε τα 38 γρ .Ειναι υπέραρκετά.
Ευχομαι Πάντα Καλά κυνήγια!
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Λησμόνησα να σας αναφέρω πώς τα μόνα βιομηχανικά φυσίγγια που λάτρεψα ήταν κάποτε τα καναδέζικα IMPERIAL και απο τα νύν κατασκευαζόμενα έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματικά τα Aμερικανικά Winchester Super-X σε 1 1/4 oz. (35,5 gr.) και τα Lepre της NSI
Με παραδοσιακή βυσμάτωση θα σύστηνα τα MB TRICOLORE της B & P σε παραδοσιακό κλείσιμο και τα Golden Wing της NSI επίσης.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
kanaris
Full Member

Δημοσίευση από kanaris »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Λησμόνησα να σας αναφέρω πώς τα μόνα βιομηχανικά φυσίγγια που λάτρεψα ήταν κάποτε τα καναδέζικα IMPERIAL και απο τα νύν κατασκευαζόμενα έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματικά τα Aμερικανικά Winchester Super-X σε 1 1/4 oz. (35,5 gr.) και τα Lepre της NSI
Με παραδοσιακή βυσμάτωση θα σύστηνα τα MB TRICOLORE της B & P σε παραδοσιακό κλείσιμο και τα Golden Wing της NSI επίσης.
φιλε "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ" καλησπερα! επιλεγω να σε ρωτησω δημοσια και οχι σε προσωπικο μηνυμα για το φυσιγγιο Golden Wing της NSI διοτι ξερω οτι ενδιαφερει αρκετους συναδερφους. η ερωτηση μου εχει ως εξης: εσυ που ασχολεισαι με την ιδιογομωση εχεις μελετησει το εν λογω φυσιγγιο? δηλαδη το πως στηνεται απο το εργοστασιο? κι αν ναι τι το κανει τοσο μοναδικο και εχει τοσο φανατικους οπαδους (ενας εξ αυτων ειμαι κι εγω!). προσωπικα απο τη στιγμη που εμαθα οτι σταματησε η παραγωγη του οσα πακετα βρω τα παιρνω! στο ενδημικο το χρησιμοποιω σε no7 ως πρωτη βολη (τσοκ 5 ή σπανια 4) και στη φασσα σε no5 και στις δυο καννες με τσοκ συνηθως 4-2. αν γνωριζειςπως στηνεται πολυ θα ηθελα να μαθω, ή ακομη καλυτερα αν ηξερες καποιο αλλο φυσιγγιο να μας πεις που να προσομοιαζει με το συγκεκριμενο θα μας βοηθουσε πολυ!
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Λησμόνησα να σας αναφέρω πώς τα μόνα βιομηχανικά φυσίγγια που λάτρεψα ήταν κάποτε τα καναδέζικα IMPERIAL και απο τα νύν κατασκευαζόμενα έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματικά τα Aμερικανικά Winchester Super-X σε 1 1/4 oz. (35,5 gr.) και τα Lepre της NSI

ολα τα φυσιγγια που ειπεσ φιλε κωσταντινο ειναι ΟΛΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ!!! ΦΟΒΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 4
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Για τα Victory 38gr *4 Super Lepre την άποψή σας; Έχω βρει ένα θέμα με δοκιμές Long Range εδώ στα φόρουμς αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας. Ευχαριστώ.
beaglemania
Full Member

Δημοσίευση από beaglemania »

φιλε οντως εχεις δικαιο λαθος μου που ξεχασα να αναφερω το τροπο κυνηγιου του λαγου που κανουμε συνηθως 1 ατομο ειναι με τα σκυλια και αλλο ατομο ειναι πιο ψηλα απο μενα και παρατηρει την περιοχη για τους προβουρημενους τους λαγους τους χτυπαμε καταδιωξη περισσοτερο λογω τις ιδιαιτεροτητας των τοπων που κυνηγαμε εδαφους κτλ που δυσκολα μπορεις να ακολουθησεις τα σκυλια. Τα λεπρε τις nsi καταπληκτικα φυσσιγια τα super lebre τις victory φιλε δεν ακουσα και τα καλυτερα χωρις φυσικα να τα εχω δοκιμασει και μαλιστα ακουσα και περιπτωση οπου ο λαγος χτυπηθηκε πολυ κοντα 20 μετρα αποσταση καταμετωπο και συνεχισε και εππεσε νεκρος μετα που 20-25 μετρα μονος του
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Ευχαριστώ φίλε Beagle, ήμουν λίγο επιφυλακτικός στο να τις αγοράσω επειδή είναι σε πακέτο των 25 και σπανίως συναντώ λαγούς και ουσιαστικά θα μου έμεναν. Επίσης είχα κάνει και σκέψεις για την αποτελεσματικότητά του. Στην δοκιμή του Λεύκιου στα 50 μέτρα αν θυμάμαι καλά δεν έδωσαν και τόσο καλή διατριτικότητα για τον λαγό σε αντίθεση με τα NSI, αν και δεν κυνηγώ συνήθως λαγό μπορεί να τις προσθέσω και να έχω λίγες μαζί μου για 2η στο τσιοκ *2 που χρησιμοποιώ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω φυσίγγια εξωτερικού. Ευχαριστώ ξανά. :)
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

spyrosspyrou851 έγραψε:Ευχαριστώ φίλε Beagle, ήμουν λίγο επιφυλακτικός στο να τις αγοράσω επειδή είναι σε πακέτο των 25 και σπανίως συναντώ λαγούς και ουσιαστικά θα μου έμεναν. Επίσης είχα κάνει και σκέψεις για την αποτελεσματικότητά του. Στην δοκιμή του Λεύκιου στα 50 μέτρα αν θυμάμαι καλά δεν έδωσαν και τόσο καλή διατριτικότητα για τον λαγό σε αντίθεση με τα NSI, αν και δεν κυνηγώ συνήθως λαγό μπορεί να τις προσθέσω και να έχω λίγες μαζί μου για 2η στο τσιοκ *2 που χρησιμοποιώ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα αγοράσω φυσίγγια εξωτερικού. Ευχαριστώ ξανά. :)

για τα σουπερ λεπρε τησ βικτορι δεν ακουσα καλα λογια ουτε εγω
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Aγαπητέ "Kanaris" τα Golden Wing με τον χάρτινο κόκκινο κάλυκα που εγώ ξέρω είναι ένα φυσίγγιο με καψύλιο μέσης ισχύος 686, πυρίτιδα TECNA , πλαστικό εφρακτήρα της B&P και παραδοσιακό βύσμα-τάπα απο πεπιεσμένο χαρτοπολτό τύπου fiber wad.
Προσωπικά θα αιτιολογούσα την εξαιρετική του απόδοση στον συνδιασμό της υπερπροοδευτική πυρίτιδας TECNA με την γόμωση της σε χάρτινο κάλυκα σε βάρος κοντά στα χαμηλά όρια της συγκεκριμένης πυρίτιδας.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την επίτευξη του επιθυμητού peak pressure παράληλα όμως λόγω της μεγάλης προοδευτικότητας της πυρίτιδας την ομαλότερη εκτόνωση των παραγομένων πιέσεων και την παραγωγή μεγαλύτερου έργου (εμβαδόν της σχηματιζόμενης και πιο αμαλα αποσβενόμενης καμπύλης καυσης).
Προσωπικά έχω αρκετά χρόνια τώρα κάνει καθεστώς τον συνδιασμό χαρτινων καλύκων με γομώσεις προοδευτικών πυρίτιδων (MBX36, TECNA/N,M92S) σε χαμηλό range φορτίων, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στο αγαπημένο μου κυνήγι που είναι ο λαγός.
Albert Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”