Μεχρι προσφατα πιστευα οτι ο γενικοσ κανονασ ειναι οσο ψηλωνει το υψομετρο τοσο πεφτουν τα γραμμαρια.
αυτο σιγουρα ισχιει σε περιοχες που εχει χιονι η ειναι πολυ ξηρη η ατμοσφαιρα γιατι το δοκιμασα.
Αυτος ο καιρος ομως δεν ειναι ο κανονας, ειναι η εξαιρεση.
Και η εμπειρια μου εδειξε πλεον οτι σε κανονικες συνθηκες, μαλλον ισχιει το αντιθετο...δηλαδη οσο ψηλωνει το υψομετρο τοσο και τα γραμμαρια. Πχ σε υψομετρο 750 μετρα την κυριακη εριχνα φυσιγγιο 37 γρ με τρομερη αποδοση ενω το ιδιο φυσιγγιο σε χαμηλο υψομετρο σε διαφορες μερες που το δοκιμασα ηταν παντα μετριο προς κακο. Και αυτο και με αλλα φυσιγγια 35 γρ και πανω....
Εχετε αποψη:
Φυσιγγια και υψομετρο
- kypros
Φυσιγγια και υψομετρο
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- spyrosspyrou851
Re: Φυσιγγια και υψομετρο
Από μεριάς φυσικής όσπου ανεβαίνεις ο αέρας αραιώνει άρα κάνει τα φυσίγγια πιο γρήγορα σε πιο ψηλό υψόμετρο.
- APOLLON_1
φιλε κύπρο δεν θα βγείς από μέσα μην το ψάχνεις εγώ "ασπουμε" χρησιμοποιώ ξέρεις που 30-32γραμμάρια στον "περδικο" φάσσα και το ίδιο και χαμηλά χωρίς καμια διαφορα και για να σου δώσω ένα πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κυνηγό στο τρόοδος "τρυονες" και όταν είναι χιονισμένο και μη με μερικές φορες μέχρι και -6 και κυνηγό και κάτω στην shia "ασπουμε" με ζεστη και μιλούμε για το ίδιο φυσίγγιο VICTORY 32G SKEET κίτρινη. άρα που καταλήγειςkypros έγραψε:Μεχρι προσφατα πιστευα οτι ο γενικοσ κανονασ ειναι οσο ψηλωνει το υψομετρο τοσο πεφτουν τα γραμμαρια.
αυτο σιγουρα ισχιει σε περιοχες που εχει χιονι η ειναι πολυ ξηρη η ατμοσφαιρα γιατι το δοκιμασα.
Και η εμπειρια μου εδειξε πλεον οτι σε κανονικες συνθηκες, μαλλον ισχιει το αντιθετο...δηλαδη οσο ψηλωνει το υψομετρο τοσο και τα γραμμαρια. Πχ σε υψομετρο 750 μετρα την κυριακη εριχνα φυσιγγιο 37 γρ με τρομερη αποδοση ενω το ιδιο φυσιγγιο σε χαμηλο υψομετρο σε διαφορες μερες που το δοκιμασα ηταν παντα μετριο προς κακο. Και αυτο και με αλλα φυσιγγια 35 γρ και πανω....
Εχετε αποψη:

a και κάτι άλλο κανονικά έτσι ξέρω και εγώ ότι ώσπου "κρυαδιζει" πέφτεις και γραμμάρια έτσι είχαν και λέγαν οι παλιοί
EPANIEL POWER
-
- Full Member
Μπράβο ρε φίλε πολλά ωραίο θέμα! Εν να ρωτήσω τον καθηγητή της φυσικής μου αύριο τζαι να σας πω τέλλια σιουρα πράματα 

Φιλικά,
Αναστάσης
Αναστάσης
- kanaris
- Full Member
Σιγουρα το ανοιγμα της ντουφεκιας αλλαζει. Για παραδειγμα ενα τσιοκ νο 5 στο επιπεδο της θαλασσας, οταν χρησιμοποιηθει σε υψομετρο 1000 μετρων τοτε ειναι νο4. Παρατηρειται δηλαδη πιο κλειστος κυκλος οσο ανεβαινουμε. Αυτο για εμενα ειναι η ουσια και οχι αν κοβουν η αν δενουν οι χαρτουτσιες. Για να αλλαξω χαρτουτσιες πρεπει να ειναι πραγματικα ακραιες οι καιρικες συνθηκες
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.....ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΠΟΤΕ....ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 150-170Μ... ΒΓΑΙΝΩ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ 550Μ....kypros έγραψε:Μεχρι προσφατα πιστευα οτι ο γενικοσ κανονασ ειναι οσο ψηλωνει το υψομετρο τοσο πεφτουν τα γραμμαρια.
Εχετε αποψη:
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΛΥΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ.....
ΑΥΤΗ Η ΔΟΚΙΜΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ(ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΕΠΑΝΕΛΙΜΜΕΝΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΑΤΕΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΙΑΤΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ

ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!