Browning Citori 625 Φυσίγγια

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
zakos85
Full Member

Browning Citori 625 Φυσίγγια

Δημοσίευση από zakos85 »

Αγόρασα αυτο το οπλο πριν δυο χρονια και παραλο που ειμαι υπερβολικα ευχαριστημενος μαζι του δεν μπορω να πω οτι βρηκα ακομη το φυσιγγιο για περδικα - λαγο που να μην το αλλαζω. Γενικα δοκιμαζω διαφορετικα φυσιγγια σε καθε κυνηγι. Αν εχει καποιος το ιδιο η οπλο της browning παραπλησιο εχει να προτεινει κατι για περδικα;
Ευχαριστω

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος zakos85 την 02 Οκτ 2013, 22:16, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
«Οι κάνες βάλλουν όμως το κοντάκι επιτυγχάνει»
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Re: Browning Citori 625 Φυσίγγια

Δημοσίευση από virtualgreek »

zakos85 έγραψε:Αγόρασα αυτο το οπλο πριν δυο χρονια και παραλο που ειμαι υπερβολικα ευχαριστημενος μαζι του δεν μπορω να πω οτι βρηκα ακομη το φυσιγγιο για περδικα - λαγο που να μην το αλλαζω. Γενικα δοκιμαζω διαφορετικα φυσιγγια σε καθε κυνηγι. Αν εχει καποιος το ιδιο η οπλο της browning παραπλησιο εχει να προτεινει κατι για περδικα;
Ευχαριστω
Επειδή κυκλοφόρισαν πολλά μοντέλλα βαπτισμένα "625" καλό θα ήταν να μας έγραφες εάν είναι κυνηγετικής έκδοσης ή σκοπευτικό σπόρτινγκ, το μήκος των θαλαμών του όπλου, καθώς και την διάμετρο των αυλών του.

Από εκεί και πέρα θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.
Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
zakos85
Full Member

Δημοσίευση από zakos85 »

virtualgreek έγραψε:
zakos85 έγραψε:Αγόρασα αυτο το οπλο πριν δυο χρονια και παραλο που ειμαι υπερβολικα ευχαριστημενος μαζι του δεν μπορω να πω οτι βρηκα ακομη το φυσιγγιο για περδικα - λαγο που να μην το αλλαζω. Γενικα δοκιμαζω διαφορετικα φυσιγγια σε καθε κυνηγι. Αν εχει καποιος το ιδιο η οπλο της browning παραπλησιο εχει να προτεινει κατι για περδικα;
Ευχαριστω
Επειδή κυκλοφόρισαν πολλά μοντέλλα βαπτισμένα "625" καλό θα ήταν να μας έγραφες εάν είναι κυνηγετικής έκδοσης ή σκοπευτικό σπόρτινγκ, το μήκος των θαλαμών του όπλου, καθώς και την διάμετρο των αυλών του.

Σ.
Ειναι το κυνηγετικο μοντελο, 28" αλλα για τους αυλους θα σε γελασω διοτι αυτη τη στιγμη ειναι στο χρυσοχοειο για επιχρυσωση των σχεδιων του. (Πιθανοτατα 18.7 18.8 με επιφυλαξη) χρησιμοποιω midas invector chokes #5 και #3
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

zakos85 έγραψε:
virtualgreek έγραψε:
Ευχαριστω

Σ.
Ειναι το κυνηγετικο μοντελο, 28" αλλα για τους αυλους θα σε γελασω διοτι αυτη τη στιγμη ειναι στο χρυσοχοειο για επιχρυσωση των σχεδιων του. (Πιθανοτατα 18.7 18.8 με επιφυλαξη) χρησιμοποιω midas invector chokes #5 και #3
Κοίταξε αυτές τις δύο ιστοσελίδες και βρες το όπλο σου και πες μας πιο είναι.

http://www.browning.com/products/catalo ... sp?f1=008B

http://browning.eu/products/?level=2&la ... 1&group2=1

Επίσης, σε τι εδαφική μορφολογία κυνηγάς ? Στα ορεινά όπου το θήραμα το κτυπάς και κοντινές αποστάσεις ή σε ημιόρεινα/πεδιάδες όπου το θήραμα το κτυπάς σε μακρινές αποστάσεις. Άλλο τσοκ και φυσίγγιο στα ορεινά, άλλο τσοκ και φυσίγγιο στα ημιόρεινα/πεδιάδες

Σ.
Άβαταρ μέλους
zakos85
Full Member

Δημοσίευση από zakos85 »

Κ. Μακρή, κατ' αρχήν ευχαριστώ για την ωρα που αφιερωνετε για να μου απαντησετε. Φαινεστε γνωστης του αντικειμένου και το εκτιμώ. Ισως και να θέλετε να μου δείξετε οτι ειναι χίλιοι δυο λόγοι που θα σε κανουν να επιλέξεις το καταλληλο φυσίγγι και στην ουσία να μην έχει απάντηση το ερώτημα μου. Απ' ότι φαίνεται το δικό μου είναι το Citori Lightning από τον πρώτο σύνδεσμο, αν και ο Φρίξος στην απόδειξη το "βαφτίζει" Citori B625 :D. Κυνηγω κυρίως σε ημιορεινα και ορεινα με μετριες προς κοντινες αποστάσεις.
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

zakos85 έγραψε: Απ' ότι φαίνεται το δικό μου είναι το Citori Lighting από τον πρώτο σύνδεσμο, αν και ο Φρίξος στην απόδειξη το "βαφτίζει" Citori B625 :D. Κυνηγω κυρίως σε ημιορεινα και ορεινα με μετριες προς κοντινες αποστάσεις.
Καλησπέρα φίλε. Απ' ότι έχω διαβάσει πιο πάνω το όπλο σου έχει επίχρυσες κυνηγετικές παραστάσεις; Επειδή στο Citori Lighting δεν φαίνεται να υπάρχουν!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
zakos85
Full Member

Δημοσίευση από zakos85 »

SilverPigeonS έγραψε:
zakos85 έγραψε: Απ' ότι φαίνεται το δικό μου είναι το Citori Lighting από τον πρώτο σύνδεσμο, αν και ο Φρίξος στην απόδειξη το "βαφτίζει" Citori B625 :D. Κυνηγω κυρίως σε ημιορεινα και ορεινα με μετριες προς κοντινες αποστάσεις.
Καλησπέρα φίλε. Απ' ότι έχω διαβάσει πιο πάνω το όπλο σου έχει επίχρυσες κυνηγετικές παραστάσεις; Επειδή στο Citori Lighting δεν φαίνεται να υπάρχουν!

Οχι δεν είναι επιχρυσωμενο φιλε. Τωρα το εστειλα για να το κανω. Αγοραστηκε οπως ειναι στη φωτο με διαφορετικα ξυλα grade βεβαια αλλα δεν παιζει ρολο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος zakos85 την 02 Οκτ 2013, 21:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

zakos85 έγραψε:Κ. Μακρή, κατ' αρχήν ευχαριστώ για την ωρα που αφιερωνετε για να μου απαντησετε. Φαινεστε γνωστης του αντικειμένου και το εκτιμώ. Ισως και να θέλετε να μου δείξετε οτι ειναι χίλιοι δυο λόγοι που θα σε κανουν να επιλέξεις το καταλληλο φυσίγγι και στην ουσία να μην έχει απάντηση το ερώτημα μου. Απ' ότι φαίνεται το δικό μου είναι το Citori Lighting από τον πρώτο σύνδεσμο, αν και ο Φρίξος στην απόδειξη το "βαφτίζει" Citori B625 :D. Κυνηγω κυρίως σε ημιορεινα και ορεινα με μετριες προς κοντινες αποστάσεις.
Αντιθέτως, προσωπικά απλοποιώ τα πράγματα.

Κυνηγώντας με σκυλιά φέρμας ή ιχνηλάτες καβάλα (Θήραμα 15-25 μέτρα):
Ορεινά και πυκνά όπου ο λαγός θα πετακτεί από κοντά σου τσοκ 5-3. Πρώτο φυσίγγιο μάλλινη/χάρτινη/πλαστική τάπα ή διασπορέα Νο. 6 για να σου ανοίξει τα σκάγια γρήγορα. Δεύτερο φυσίγγιο κανονικό πιστονάκι (όχι μακρινών αποστάσεων long range) Νο. 5.

Ημιορεινά/Πεδινά όπου το θήραμα δεν θα σε αφήσει να το πλησιάσεις πολύ (25-35 μέτρα), τσοκ 4-2 και φυσίγγια Νο.6 πιστονάκι στην πρώτη κάννη και Νο. 5 (άντε 4 αν κυνηγάς λαγό) στην δεύτερη.

Αν από την άλλη κυνηγάς λαγό με ιχνηλάτες και είσαι σκοπός:
4-2 τσοκ και φυσίγγια Νο. 5 και Νο. 4.

Για γραμμάρια δεν υπάρχει λόγος για υπερβολές. 30-35 γρ. και φυσίγγια που αποδίδουν 500-550 Bars, το πολύ 600 Bars. Αν κάνει ξηρό καιρό και ζέστη, έχε υπόψη σου ότι η πιέση αυξάνετε κατά 50-70 Bars οπόταν τα 650 θα γίνουν 700-720 και σίγουρα έχει πιο αισθητό λάκτισμα. Αν από την άλλη κάνει πολύ τσουκτερό κρύο η πίεση πέφτη κατά 50-70 Bars οπόταν έχουμε την ευχέρια να βάλουμε ως αντιστάθμισμα περισσότερα γραμμάρια και κατά συνέπεια περισσότερα Bars για να έχουμε καλό βλητικό αποτέλεσμα.

Το όπλο σου είναι κυνηγετικής έκδοσης άρα και το λάκτισμα πιο αισθητό. Φυσικά δεν γνωρίζω τον σωματότυπο σου, εάν πχ. είσαι μεγαλόσωμος και αντέχεις βαρετά φυσίγγια. Αλλά και να είσαι μεγαλόσωμος, δεν υπάρχει λόγος να καταπονείς το όπλο σου με τα πολλά γραμμάρια.

Όλα αυτά σε γενικές γραμμές και σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν για όλα τα φυσίγγια, όπλα κλπ.

Τέλος ο σωστός και ευσυνείδητος κυνηγός δεν πυροβολεί το θήραμα το οποίο είναι πέραν των 35 μέτρων. Η κατανομή παρουσιάζει πολλά κενά πέρα από αυτή την απόσταση, με αποτέλεσμα τα τραυματισμένα θηράματα που καταλύγουν τροφή των αρπακτικών και των αλεπούδων που στην ουσία είναι καταστροφή για την Κυπριακή πανίδα.

Σ.
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

SilverPigeonS έγραψε:

Το πιο πιθανών να είναι το Citori Hunter Light κυνηγετική έκδοση (ρήγα 6χιλ.) που πουλούσε/πωλεί ο Φρίξος.
http://browning.eu/products/?level=3&la ... group3=104

Ωραίο όπλο!

Τα όπλα που είναι στον πρώτο σύνδεσμο δεν είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη. Μερικά έχουν κοινά ονόματα αλλά ουσιαστικά έχουν αρκετές διαφορές.
Άβαταρ μέλους
zakos85
Full Member

Δημοσίευση από zakos85 »

Ευχαριστω πολυ, θα δοκιμασω αυτά που λέτε. Και για να επιστρεψουμε στο αρχικό μου ερώτημα κανενα αξιόλογο φυσιγγι (μαρκα) για το συγκεκριμένο όπλο? :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”