Επιστροφη στην παραδοση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Laurona

Επιστροφη στην παραδοση

Δημοσίευση από Laurona »

Φετος επιασεν με ενα πραμα........νοσταλγικο.......

Ειμαστουν προχτες με δυο αγαπητους φιλους απο το φορουμ και περνουσαμε ομορφα, οταν στην κουβεντα καταληξαμε οτι......τζινη η ομορφια του κυνηγιου εχαθηκε....η κουλτουρα.....η ''μυρωθκια '' του...

Τζινη η ομορφκια της προετοιμασιας....που μαζευομασταν ολοι απο το βραδυ η παρεα,.....να σασουμε τα πραματα......να διασκεδασουμε......να καμουμε των αγιασμο των οπλων, ........να παει η χρονια καλα...

Νοσταλγω τον καιρον που το κυνηγι ηταν .....Αθωο....... που δεν επιενες και ο νους σου ηταν μην παιξεις κατι και στο πιασουν αλλοι, μην σε παιξουν, μην μπει αλλος στην πανια σου, μην φαει ψατζιην ο σκυλος σου, μην σου πιασουν ο ποστο......που ξεκινουσες να κυνηγησεις και στο πισω μερος του μυαλου σου δεν ηταν τα προβληματα.....η ωρα που πρεπει να στραφεις........η δουλεια της δευτερας, ....εαν θα εχεις δουλεια την δευτερα.... εαν θα βρεις δουλεια την δευτερα......ποσον πετρελαιο εφαες να παεις και να ερτεις...... γενικα...τον καιρο που το κυνηγι μυριζε...ΑΓΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ.

Φετος λοιπον αποφασισα να καμω τα παντα, να ξαναζησω το κυνηγι οπως οταν ειμουν μικρος.
Το ιδιο δεν θα ειναι φυσικα, μα θα προσπαθησω να το '' καμω οσο πιο παραδοσιακα γινεται''

Δεν θα φορεσω γιλεκο φετος, θα παω με την παραδοσιακη ζωνη.
Θα χρησιμοποιησω μια παραδοσιακη, πλην βιομηχανοποιημενη βουρκα, οχι την κλασσικη, εκεινη με το δικτυ στο πισω μερος.
Σκεφτομαι ακομη και να ξαναπιασω το πλαγιοκαννο στα χερια
Δεν θα πιασω εισαγωμενα φουσιεκια, ουτε πολλα γραμμαρια.Την απλη παραδοσιακη σειρα της ολυμπια η της βικτορυ που χρησιμοποιουσαν οι γονεις και οι παππουδες μου.Που τα 32 γραμμαρια ηταν αρκετα να καμουν τον λαγο να φακκα τουμπες.
Δεν θα αλλαξω τα αρβυλα μου που χαλασαν με καινουργια, και να μου ζητησουν 300 ευρω για την σολα και την αδιαβροχοποιηση.
Θα βαλω τες τσαγκαροποινες η τα αρβυλα του στρατου.
Ως και το μπιπερ μαλλον θα το αφησω στην παντα, και ας μην ακουω τον σκυλο, αφου λογω βαρυκοιας, δεν ακουω το καμπανελλι απο μακρυα.

Ετσι νιωθω φετος....... και ειπα να το μοιραστω μαζι σας..

Σκεφτομαι για starlite 32, rocket 29 σε εξι νουμερο σκαι - το παραδοσιακα ευρεως χρησιμοποιημενο και ψαχνω και για μια ταππα σε κυπριακη εκδοση....

Αν και τοτε .....η ολυμπια και η βικτορυ ηταν μονοκαλικες, η βικτορυ ονομαζετουν g&l calimbers και υπηρχαν ακομη οι χαρτενες του μουστακουθκιου, οι shoot, oi arizona, oi safari, και αλλες και το κυνηγι γενικα ...''εμυριζεν'' ομορφα
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
πανικος

Re: Επιστροφη στην παραδοση

Δημοσίευση από πανικος »

ΒΡΕ ΧΡΥΣΑΝΘΕ ΠΕΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΙΧΘΕΙΣ :lol:
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΟΥΤΕ Η ΒΟΥΡΚΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΦΟΥΤΖΕΚΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Η ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ.ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ.ΠΡΟΣΠΑΘΑ ΝΑ ΒΡΕΙς ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΑΝΙΟΥΣ ΒΑΛΕ ΤΟΥς ΣΤΗΝ ΚΥΝΗΓΟΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.(ΤΟΝ ΑΧΕΡΚΩΤΗ ΠΑΡΕΤΑ ΤΟΝ Π.Χ) :lol:
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Laurona έγραψε:Φετος επιασεν με ενα πραμα........νοσταλγικο.......

Ειμαστουν προχτες με δυο αγαπητους φιλους απο το φορουμ και περνουσαμε ομορφα, οταν στην κουβεντα καταληξαμε οτι......τζινη η ομορφια του κυνηγιου εχαθηκε....η κουλτουρα.....η ''μυρωθκια '' του...

Τζινη η ομορφκια της προετοιμασιας....που μαζευομασταν ολοι απο το βραδυ η παρεα,.....να σασουμε τα πραματα......να διασκεδασουμε......να καμουμε των αγιασμο των οπλων, ........να παει η χρονια καλα...

Νοσταλγω τον καιρον που το κυνηγι ηταν .....Αθωο....... που δεν επιενες και ο νους σου ηταν μην παιξεις κατι και στο πιασουν αλλοι, μην σε παιξουν, μην μπει αλλος στην πανια σου, μην φαει ψατζιην ο σκυλος σου, μην σου πιασουν ο ποστο......που ξεκινουσες να κυνηγησεις και στο πισω μερος του μυαλου σου δεν ηταν τα προβληματα.....η ωρα που πρεπει να στραφεις........η δουλεια της δευτερας, ....εαν θα εχεις δουλεια την δευτερα.... εαν θα βρεις δουλεια την δευτερα......ποσον πετρελαιο εφαες να παεις και να ερτεις...... γενικα...τον καιρο που το κυνηγι μυριζε...ΑΓΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ.

Φετος λοιπον αποφασισα να καμω τα παντα, να ξαναζησω το κυνηγι οπως οταν ειμουν μικρος.
Το ιδιο δεν θα ειναι φυσικα, μα θα προσπαθησω να το '' καμω οσο πιο παραδοσιακα γινεται''

Θα χρησιμοποιησω μια παραδοσιακη, πλην βιομηχανοποιημενη βουρκα, οχι την κλασσικη, εκεινη με το δικτυ στο πισω μερος.
Δεν θα πιασω εισαγωμενα φουσιεκια, ουτε πολλα γραμμαρια.Την απλη παραδοσιακη σειρα της ολυμπια η της βικτορυ που χρησιμοποιουσαν οι γονεις και οι παππουδες μου.Που τα 32 γραμμαρια ηταν αρκετα να καμουν τον λαγο να φακκα τουμπες.
Δεν θα αλλαξω τα αρβυλα μου που χαλασαν με καινουργια, και να μου ζητησουν 300 ευρω για την σολα και την αδιαβροχοποιηση.
Ως και το μπιπερ μαλλον θα το αφησω στην παντα, και ας μην ακουω τον σκυλο, αφου λογω βαρυκοιας, δεν ακουω το καμπανελλι απο μακρυα.

Σκεφτομαι για starlite 32, rocket 29 σε εξι νουμερο σκαι - το παραδοσιακα ευρεως χρησιμοποιημενο και ψαχνω και για μια ταππα σε κυπριακη εκδοση....

Αν και τοτε .....η ολυμπια και η βικτορυ ηταν μονοκαλικες, η βικτορυ ονομαζετουν g&l calimbers και υπηρχαν ακομη οι χαρτενες του μουστακουθκιου, οι shoot, oi arizona, oi safari, και αλλες και το κυνηγι γενικα ...''εμυριζεν'' ομορφα

Εν καλοι οι ρομαντισμοι ρε Χρυσανθε αλλα για να σε φερω πίσω στην πραγματικότητα

Λογω ηλικιας αν φορησεις ζωνη θα κοπει η μεση σου, η βουρκα θα σου ξυπνησει το αυχενικο σου συνδρομο θα σε πιασει πονοκεφαλος με την πρωτη χαρτουτσια που θα συρεις με τον πλαγιοκαννο που εν σωννει τα μοντερνα κυπριακα φουσιεκκια διπλοκαλυκα με αυξημενες πιεσεις για να παιζονται στις καραμπινες θα φυει το ζηνησιη σου θα σου φταιει το πλαγιοκαννο, οι παλιοχαρτουτσιες επειδη εκαλλικωσες τον λαο θα σε πιαν τα ψυχολογικα θα νευριασει ο Αχερκωτης επειδη του μουρμουρας τζαι βαρκετε
Μολις παεις σπιτι τζαι φκαλεις τ αρβυλα θα καταλαβεις οτι τα ποθκια σου εν ολοσουππα και γεματα μυκητες τζαι την αλλη μερα το πρωι θα πονεις τα γονατα σου που τα παλιοαρβυλα η τις τσαγκαροποηνες τζαι την τεταρτη εν θα μπορεις να παεις , θα νευριασει παλε ο Αχερκωτης τζαι πιον πιιιι !!!! :lol: :lol:

Ασε ρε φιλαρακι οι ρομαντισμοι εννεν της ηλικιας μας , το μονο θετικο εν να συμπαθησει ο συντροφος σου το Laurona!! :D

Φυσικα , αστειεομαι οντως τοτε ειχε αλλη " μυρωθκια " το κυνηγι. Ενα ρομαντισμο διαφορετικο . Μακαρι να φερναμε τα πραματα πισω. Αν σε παρηγορα σκεφτου οτι σε 20 χρονια το τι καμνουμε τωρα θα τ αναπολουμε με ρομαντισμο παλι , οποταν γιορταστε το . Φορησε καλα ρουχα φιλε, βαλε αρβυλα καλα για να εχεις χρονια να κυνηγας ποιοτικα , μεν αλλαξεις το τι σου εχει δωσει η τεχνολογια για να εισαι ανετος και υγιης.
Εν ο τροπος σκεψης και η νοοτροπια που φταει ρε Χρυσανθε οχι τα υλικα πραματα :?
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Rai
Full Member

Δημοσίευση από Rai »

Laurona έγραψε:Φετος επιασεν με ενα πραμα........νοσταλγικο.......

Μαζί σου φίλε μου και εγώ. :!:
Όλα όσα αναφέρεις είναι εφικτά αλλά εγώ άρβυλα του στρατού δέν βάλλω ξανά.
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Ρε Χρύσανθε το τσινή εν όπως το rock n' roll κάτι πολύ σκληρό για να αλλάξει η βασική του δομή αλλά μπορεί να κυλάει και να προσαρμόζεται με τις γενιές. Η καλή παρέα, το μεσημέρι με το πολυπιφ , την ελιά την τσακιστή και το χαλούμι, το τσακούϊ το χειροποίητο , εν μέρος της παράδοσης που εν αλάζει αλλά και τα σύχρονα προϊόντα κάπου κάνουν καλύτερα τα πράγματα κυρίως ως προς την ασφάλεια μας :!: :!:

Πάντος να σε δώ πάς το βουνό με την βράκα, την τσαγγαροποϊνα, τον ίσχιο τσαι τον ατσερκώτη να κάμνετε πανιά εννα τσιλίσο που τσαμε κάτω :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=lYy-wU1e2tU
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άβαταρ μέλους
'petros'

Δημοσίευση από 'petros' »

http://youtu.be/CPWSo4VPtYo
Ο παππους εδω ειναι ολα τα λεφτα οποτε το βλεπω θυμαμαι τον παππου μου και τον καιρο που ημουν βουρκατορας του πατερα μου που κρατουσα τη βουρκα με το θηραμα και το φαγητο ετσι ωστε οταν καθονταν για να ξεκουραστουν και να φανε να πιασω το οπλο για 10 λεπτα να κανω την πανια μου εκει κοντα(αυτη ηταν η ανταμοιβη σαν βουρκατορα εμενα. ;) )
Χρυσανθε εχει πολλυ καιρο που σκεφτομαι να το γυρισω και εγω στο πλαγιοκαννο για το κυνηγι του λαγου κατα βαθος αρεσκει μου και εμενα.
Για την ζωνη εξαρτατε που το κυνηγι που θα καμεις αν εν για φτερωτο θελεις ζωνη αν ειναι για λαγο 8 φυσιγγια ειναι αρκετα πιστευω μες την τζεπη.
Οσο για τα αρβυλα του στρατου λυπαμαι δεν το συζητω για να ακολουθησω τις ορεξεις σου :lol:
θα θελουμε ποδολουτρο το βραδυ μες την αλαρμη να κατσουν οι καντυλες την Δευτερα ξερεις παμε και δουλεια οσον εχουμε ακομα δηλ..
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Γιατρός

Δημοσίευση από Γιατρός »

Εν ωραία και ρομαντικά ,θέλω και εγώ ένα πλαγιόκανο ...
Αναλύσαμε την κλανιά στο βουνό δαμέσα για να πάμε πίσω στα παραδοσιακά ;
Και αν ο rambo all you can eat στο απεναντι βουνό με κτυπήσει με τις rotwaill paparail εγώ να μην έχω μία mini χειρομβομβίδα ενδημικού να του στείλω ;;; :o :shock: :lol:
Mεν βάλεις άρβυλα φίλε μου λυπήθου τα πόδια σου
Όσο για το βάρος ο σπόνδυλος σου επιβαρύνεται με χ7 φορές ότι κρατάς/έχεις πάνω σου επομένως ...
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

πρωτα ηθελα να πω οτι τα πλαΐοκαννα τα καλα ειναι πανακριβα και οσοι τα εχουν δεν τα αποχωριζονται, ειναι μια απολαυση να κυνηγας λαγο με ενα καλο πλαΐοκαννο . Δεστε τους παλιους να παρετε μια γευση και να δειτε ποσο δικαιο εχει ο Χρυσανθος που αναφερε αυτο το θεμα.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ :lol: :lol: :lol: :lol:
Φωτογραφία0471.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Ε ατε καλο οι μερακληδες να ρτουν κοντα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΥΑ ΧΧV CUSTOM!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Breda Pegaso την 25 Ιουν 2013, 19:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

ΠΟΣΑ? ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”