ΦΥΣΙΓΓΙΑ 23/4(70μμ) ΣΕ ΟΠΛΑ ΜΕ ΘΑΛΑΜΗ 3''(76μμ)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

ΦΥΣΙΓΓΙΑ 23/4(70μμ) ΣΕ ΟΠΛΑ ΜΕ ΘΑΛΑΜΗ 3''(76μμ)

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΑΝΟΙΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ Η ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ!!!
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ(ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ),ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΤΙ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ(ΑΓΓΛΙΚΟ ΑΡΘΡΟ)

ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΒΑΣΤΕΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΘΑΛΑΜΕΣ 3''(76μμ)......ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ 3''(76μμ).... ΜΟΝΟ 23/4(70μμ)

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΛΗ....

ΚΑΝΩ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΦΥΣΙΓΓΙ 23/4(70μμ) ΣΕ ΟΠΛΟ ΜΕ ΘΑΛΑΜΗ 23/4(70μμ) ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΑΡΚΑΣ ΜΕ ΘΑΛΑΜΗ 3''(76μμ), ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΤΡΗΣΗ????????

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΔΟΚΙΜΗ ΑΚΟΜΑ(ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ).....,ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ(ΠΑΡΟΔΙΚΑ)ΜΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ'ΑΥΤΙΑ ......ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΘΑΡΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ.....ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΟΠΛΑ!!!

ΤΙ ΛΕΤΕ....ΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ?????
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ 23/4(70μμ) ΣΕ ΟΠΛΑ ΜΕ ΘΑΛΑΜΗ 3''(76μμ)

Δημοσίευση από giorgos80 »

Καμια διαφορα ακομα και φυσιγγια 67 χιλιοστα σε 3" θαλαμη .Αν υποψιαζεσαι απωλεια αεριων δεν υπαρχει.Η ταχυτητα θα ειναι ιδια αρα η διατρηση θα ειναι η ιδια,η κατανομη εξαρταται κυριως απο το τσοκ και ισως απο το κωνο προσαρμογης.
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

http://www.chuckhawks.com/chamber_length.htm

Περα απο το εάν έχει κάποια διαφορά η όχι το 76 mm( 3'') από 70 mm (2 3/4) σε θέμα βλητικότητας , για τα κυπριακά δεδομένα αν είχαμε την ευχέρεια επιλογής έπρεπε να προτιμούμε 2 3/4 γιατί το 99% στην Κύπρο οι κυνηγοί αυτά τα φυσίγγια χρησιμοποιούν .

Πάντως το BREDA & BERETTA μου έχουν 3'' κάτι που δεν χώρεσε ποτέ ο νους μου για τους εξής λόγους ,το breda περίπου ζυγίζει 3300 γρ, εργοστασιακό έχει και κόκαλο πίσω στο κοντάκι ατέ ρίξε 50-60 γρ .

Το beretta gold που την άλλη είναι βαρετό έχει και λάστιχο στο κοντάκι αλλά το έρημο έχει αυλό 18.3 το magnum που κολλά , πριν 5 χρόνια στην αναδκιου της παφου 1η κυριακή του ενδημικού το πρώτο φυσίγγιο που έριξα το πρωι ήταν μινι μακνουμ victory 40 γρ ,το πουλί έπεσε σέκο αλλά εγώ ήμουν κουτσοφτερος έως το δειλινό και δεν ηταν μακνουμ καν, αν ηταν 50 η 60 γρ ? διερωτώμαι εάν εγώ 100+ κιλά χτινο εφαα έτσι κλοτσιά τζε τάραξα ,πως ορισμένα παιδιά από το φόρουμ με ultra light όπλα παίζουν τακτικά έτσι γομώσεις όπως ισχυρίζονται . :?:
Open mind for a different view.
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Athos 1978 έγραψε:http://www.chuckhawks.com/chamber_length.htm

Περα απο το εάν έχει κάποια διαφορά η όχι το 76 mm( 3'') από 70 mm (2 3/4) σε θέμα βλητικότητας , για τα κυπριακά δεδομένα αν είχαμε την ευχέρεια επιλογής έπρεπε να προτιμούμε 2 3/4 γιατί το 99% στην Κύπρο οι κυνηγοί αυτά τα φυσίγγια χρησιμοποιούν .

Πάντως το BREDA & BERETTA μου έχουν 3'' κάτι που δεν χώρεσε ποτέ ο νους μου για τους εξής λόγους ,το breda περίπου ζυγίζει 3300 γρ, εργοστασιακό έχει και κόκαλο πίσω στο κοντάκι ατέ ρίξε 50-60 γρ .

Το beretta gold που την άλλη είναι βαρετό έχει και λάστιχο στο κοντάκι αλλά το έρημο έχει αυλό 18.3 το magnum που κολλά , πριν 5 χρόνια στην αναδκιου της παφου 1η κυριακή του ενδημικού το πρώτο φυσίγγιο που έριξα το πρωι ήταν μινι μακνουμ victory 40 γρ ,το πουλί έπεσε σέκο αλλά εγώ ήμουν κουτσοφτερος έως το δειλινό και δεν ηταν μακνουμ καν, αν ηταν 50 η 60 γρ ? διερωτώμαι εάν εγώ 100+ κιλά χτινο εφαα έτσι κλοτσιά τζε τάραξα ,πος ορισμένα παιδιά από το φόρουμ με ultra light όπλα παίζουν τακτικά έτσι γομώσεις όπως ισχυρίζονται . :?:
Ρε φιλε να σου πω εγω πως το βλεπω...

Ασχετα με το πως το περνουν μερικοι το μαγκνουμ και 55-60 γραμμαρια :o , εγω πιστευω ειναι καλο να ειναι μαγκνουμ. Δεν σημαινει οτι θα παιξω φυσιγγια μαγκνουμ αλλα προσφερει μια επιπροσθετη ασφαλεια αφου δοκιμαζεται σε πιο μεγαλες πιεσεις το οπλο σε περιπτωση χρησης ενος προβληματικου φυσιγγιου.

Επισης για τα κυπριακα δεδομενα οταν το οπλο σου το επιτρεπει και το λακτισμα ειναι ανεκτο ειναι οκ μεχρι τα 40γρ. ΟΚ ειναι βαρετες γομωσεις αλλα ειπαμε εκει που πρεπει και σε ιδανικες συνθηκες.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

΄Ενα quick search στο Google λέει ότι δεν χάνεις τίποτα από το να ρίχνεις πιο μικρά φυσίγγια σε πιο μεγάλες θαλάμες. Δεν λέω ότι είναι αλήθεια αυτά που γράφονται απλά αυτά βρήκα

http://www.sportinggun.co.uk/shootingan ... idges.html

http://hunting.about.com/od/shotgun/l/a ... unfaqb.htm
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Εκ πρώτης οψεως :?: πιστεύω οτι δεν θα υπάρχει απολεια στη πίεση και άρα και της μείωσης της διατριτικότητας η στη χειρότερη περίπτωση αν υπάρχει τέτοια απώλεια να είναι τόσο μικρή που δεν θα επιρεάζει. Το ποιό σιγουρο ομως ειναι να περιμένουμε την δοκιμή για επιβεβαίωση απώλειας η οχι. Ατε Σολων πάλε ηβραμε σου δουλιά... :) :)
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

LEFKIOS έγραψε:Εκ πρώτης οψεως :?: πιστεύω οτι δεν θα υπάρχει απολεια στη πίεση και άρα και της μείωσης της διατριτικότητας η στη χειρότερη περίπτωση αν υπάρχει τέτοια απώλεια να είναι τόσο μικρή που δεν θα επιρεάζει. Το ποιό σιγουρο ομως ειναι να περιμένουμε την δοκιμή για επιβεβαίωση απώλειας η οχι. Ατε Σολων πάλε ηβραμε σου δουλιά... :) :)
ΛΕΥΚΙΕ ΜΟΥ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ....ΔΩΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΑΜΝΩ ΟΥΛΛΗ ΜΕΡΑ ΔΟΚΙΜΕΣ :P :P :P

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΕΚKΡΕΜΟΤΗΤΕΣ......
1) ΜΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΜΕΣ
2) ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ FEDERAL PRAIRIE STORM ΣΕ Ν6 ΣΤΑ 45Μ ΔΙΑΤΡΗΣΗ+ΚΑΤΑΝΟΜΗ(36Μ) ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ
3) FEDERAL PRAIRIE STORM VS REMINGTON EXPRESS ΣΕ Ν4 ΣΤΑ 60Μ,ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ
Άβαταρ μέλους
thanos1981k
Full Member

Δημοσίευση από thanos1981k »

Athos 1978 έγραψε:http://www.chuckhawks.com/chamber_length.htm

Το beretta gold που την άλλη είναι βαρετό έχει και λάστιχο στο κοντάκι αλλά το έρημο έχει αυλό 18.3 το magnum που κολλά , πριν 5 χρόνια στην αναδκιου της παφου 1η κυριακή του ενδημικού το πρώτο φυσίγγιο που έριξα το πρωι ήταν μινι μακνουμ victory 40 γρ ,το πουλί έπεσε σέκο αλλά εγώ ήμουν κουτσοφτερος έως το δειλινό και δεν ηταν μακνουμ καν, αν ηταν 50 η 60 γρ ? διερωτώμαι εάν εγώ 100+ κιλά χτινο εφαα έτσι κλοτσιά τζε τάραξα ,πως ορισμένα παιδιά από το φόρουμ με ultra light όπλα παίζουν τακτικά έτσι γομώσεις όπως ισχυρίζονται . :?:
προσεχε με τα φυσιγγια magnum (76mm) ειναι 50~52γρ τα super magnum (89mm) ftanoyn 60~64gr
Εικόνα
ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

3) FEDERAL PRAIRIE STORM VS REMINGTON EXPRESS ΣΕ Ν4 ΣΤΑ 60Μ,ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ. Tουτη η δοκιμή ενδιαφέρει με πολλά, :?: εχει κατι φασουες που ρεσουν που το πόστο μου ;) το καλοκαίρι που αμαν εχει αέρα πιανουν ανοικτά τσε γελούμου. Το νο 4 με φουλ τσοκ εν οτι πεις για τέτοια απόσταση. Ατε περιμένω τη δοκιμή. Αν εχεις πρόβλημα με σκοπευτήριο έλα Λάρνακα :P , εδώκαμου πάσο δακάτω έμένα, εμάθαμε ούλοι. :)
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

LEFKIOS έγραψε:3) FEDERAL PRAIRIE STORM VS REMINGTON EXPRESS ΣΕ Ν4 ΣΤΑ 60Μ,ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ. Tουτη η δοκιμή ενδιαφέρει με πολλά, :?: εχει κατι φασουες που ρεσουν που το πόστο μου ;) το καλοκαίρι που αμαν εχει αέρα πιανουν ανοικτά τσε γελούμου. Το νο 4 με φουλ τσοκ εν οτι πεις για τέτοια απόσταση. Ατε περιμένω τη δοκιμή. Αν εχεις πρόβλημα με σκοπευτήριο έλα Λάρνακα :P , εδώκαμου πάσο δακάτω έμένα, εμάθαμε ούλοι. :)
ΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΑΣΟ :D.....ΣΕ ΕΤΣΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ Ν4 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ.....ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ :?: :?: :?: :?: :?:
ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ ΑΝΟΙΞΕ....ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ :roll: :roll: :roll:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”