Gem 28gr 7 1/2 - Chalenger 28gr 7 1/2

Απάντηση
cyprohunter
Full Member

Δημοσίευση από cyprohunter »

Γειά σας φίλοι μου,
θα ήθελα να με βοηθήσετε με ένα θέμα που με απασχολεί τις τελευταίες μέρες. και αυτό είναι: Πώς και η chalenger έχει περισσότερη πίεση(500bar) απο την gem 28(480bar) και είναι πιο γρήγορη(350μ/δ - στα 20μ, 437.5μ/δ στα 25μ) αντί της gem(325.6μ/δ - στα 20μ, 407μ/δ - στα 25μ) ενώ σε αντίθεση με αυτά η gem έχει πολύ καλύτερες αποδόσεις στους μακρινούς δίσκους? 'Εχω ρίξει πολλές ντουφεκιές: σε ίδιες συνθήκες κ.α και κατέληξα σε αυτό το ερώτημα. Λογικά η chalenger με αυτές τις σαφέστερα γρηγορότερες ταχύτητες δεν θα έπρεπε να είχε καλύτερες αποδόσεις? Η διαφορά βρίσκεται στο πιστόνι? Δεν πρέπει να έχει κατά ανάγκη διαφορά, γιατί? :? Εάν δεν συμφωνείτε με τους υπολογισμούς μου παρκαλώ πείτε το. Στα όπλα που έγιναν οι δοκιμές είναι: Beretta 682 + Breda vega lusso.
Φιλικά,
Αναστάσης
Socrates MK70
Full Member

Re: Gem 28gr 7 1/2 - Chalenger 28gr 7 1/2

Δημοσίευση από Socrates MK70 »

Φιλε οσο πιο γρηγορο ειναι ένα φισιγγιο
τοσο πιο γρηγορα ανοιγει στον αερα
λογο της μεγαλητερης αντιστασης που
εχει με αυτον, με αποτελεσμα σε μεγαλες
αποστασεις να εχει πολλα κενα.
Σε αντιθεση με την Gem που ειναι πιο
αργο κ εχει λιγοτερη αντισταση στον
αερα, αρα αργουν να ανοιξουν τα σκαγια
στον αερα κ εχει πιο πικνη κατανομη
χωρις κενα σε μεγαλες αποστασεις με
αποτελεσμα να μην περνα ο δισκος από
μεσα.
Η γνωμη μου παντα φιλε!
pambs
Full Member

Δημοσίευση από pambs »

Φιλε τες ταχυτητες που τις βρηκες? πολλες φορες αλλαζει το μπαρουτι η ταχυτητα μενει ιδια?

Sent from my iPad mini using Tapatalk HD
cyprohunter
Full Member

Socrates MK70 έγραψε:Φιλε οσο πιο γρηγορο ειναι ένα φισιγγιο
μεσα.
Η γνωμη μου παντα φιλε!
Φίλε ευχαριστώ πολύ αυτα που λες βγάζουν νόημα δηλαδή για άτομα που χρησιμοποιούν τον άσσο (τσοκ) θα βρούν πολύ χρήσιμο αυτό το φυσίγγιο. Λεω τον ασσο γιατί εγώ το έριχνα με το 2 και πάλι δεν είχε τόσο καλά αποτελέσματα όσο η gem. Ευχαριστώ
Φιλικά,
Αναστάσης
cyprohunter
Full Member

pambs έγραψε:Φιλε τες ταχυτητες που τις βρηκες? πολλες φορες αλλαζει το μπαρουτι η ταχυτητα μενει ιδια?

Sent from my iPad mini using Tapatalk HD
Στα βιλιαράκια με των εταιρειών με τις πληροφορίες. Το μικρό βιβλίο της ολυμπια λεει οτι η gem έχει ταχύτητα 407 και στο πιο νέο, το μεγάλο 403. Το ίδιο γίνεται και πολλά φυσίγγια δεν ξέρω κατα πόσο άλλαξαν τα μπαρούτια
Φιλικά,
Αναστάσης
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

μεσα.
Η γνωμη μου παντα φιλε!
ΦΙΛΕ ΣΩΚΡΑΤΕΣ.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ...ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ,ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ....ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΟΤΙ......ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΥΣΙΓΓΙ+ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ....ΛΑΘΟΣ!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΦΥΣΙΓΓΙΑ.ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 6 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ(ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΒΑΣΙΚΟ) ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΠΙΕΣ ΚΑΙ ΧΗΝΕΣ ΣΕ ΒΑΛΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΜΝΕΣ ΜΕ ΣΚΑΓΙΑ (STEEL) ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΟΡΙΑΚΕΣ ΤΩΝ 40-50-60-70Μ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΩΝ 487m/s ΚΑΙ 496m/s.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ!!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
WOODPIGEONHUNTER
Full Member

Δημοσίευση από WOODPIGEONHUNTER »

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
μεσα.
Η γνωμη μου παντα φιλε!
ΦΙΛΕ ΣΩΚΡΑΤΕΣ.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ...ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ,ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ....ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΟΤΙ......ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΥΣΙΓΓΙ+ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ....ΛΑΘΟΣ!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΦΥΣΙΓΓΙΑ.ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 6 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΟ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ(ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΒΑΣΙΚΟ) ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΠΙΕΣ ΚΑΙ ΧΗΝΕΣ ΣΕ ΒΑΛΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΜΝΕΣ ΜΕ ΣΚΑΓΙΑ (STEEL) ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΟΡΙΑΚΕΣ ΤΩΝ 40-50-60-70Μ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΩΝ 487m/s ΚΑΙ 496m/s.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ!!!!
συμφονω απολυτα με τον σολωνα. εναι ο συνδυασμος των υλικων που κανει την κατανομη του φυσιγγιου!!
πχ μπορει σε 1 φυσυγγι να χρησιμοποιησεις τα ιδια υλικα αλλα με διαφορετικες ποσοτητες και να κανεις 1 αλλο φυσιγγι εντελως διαφορετικο σε κατανομη.... μονο οταν μελετησει καποιος για ιδιογωμοση θα καταλαβει!!
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ........ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΣΑΡΩΣΤΟΣ!!!!
cyprohunter
Full Member

Παιδιά σαν κι εγώ που δεν κατέχω πολυ αυτο της ανατομίας του φυσιγγίου τελικά πια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δυο φυσιγγίων που κάνει αυτή τη τόσο μεγάλη διαφορά στην απόδοση στα χτυπήματα των δίσκων των 60-70 μέτρων παρόλο που έχουν μια τέτοια διαφορά στην πίεση και ταχύτητα.
Φιλικά,
Αναστάσης
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

cyprohunter έγραψε:Γειά σας φίλοι μου,
θα ήθελα να με βοηθήσετε με ένα θέμα που με απασχολεί τις τελευταίες μέρες. και αυτό είναι: Πώς και η chalenger έχει περισσότερη πίεση(500bar) απο την gem 28(480bar) και είναι πιο γρήγορη(350μ/δ - στα 20μ, 437.5μ/δ στα 25μ) αντί της gem(325.6μ/δ - στα 20μ, 407μ/δ - στα 25μ) ενώ σε αντίθεση με αυτά η gem έχει πολύ καλύτερες αποδόσεις στους μακρινούς δίσκους? 'Εχω ρίξει πολλές ντουφεκιές: σε ίδιες συνθήκες κ.α και κατέληξα σε αυτό το ερώτημα. Λογικά η chalenger με αυτές τις σαφέστερα γρηγορότερες ταχύτητες δεν θα έπρεπε να είχε καλύτερες αποδόσεις? Η διαφορά βρίσκεται στο πιστόνι? Δεν πρέπει να έχει κατά ανάγκη διαφορά, γιατί? :? Εάν δεν συμφωνείτε με τους υπολογισμούς μου παρκαλώ πείτε το. Στα όπλα που έγιναν οι δοκιμές είναι: Beretta 682 + Breda vega lusso.
Φίλε cyprohunder σε χαιρετώ. Το οτι οι ταχύτητες δουλευουν σε βάρος των κατανομών αυτό είναι γεγονώς, πράγμα το οποίο υποστηρίζεται και απο τους νόμους της Φυσικής. Φυσικά το μικρό αυτό μειονέκτημα αντισταθμίζεται, με το πλεονέκτημα του καλύτερου σκοτώματος η σπασιμο δίσκου σε μεγαλύτερη απόσταση λόγω της αυξημένης ακριβώς ταχύτητας. Εκεί που υπάρχει προβλήμα ειναι κατα τη γνώμη μου οταν χρησιμοποιώ γρήγορα φυσίγγια σε πολύ υγρούς καιρούς οπου η κατανομή ειναι τοσο φτωχή που το κέρδος της ταχύτητας εκμηδενίζεται.
Για θέμα ταχύτητας που γράφεις ποιό πάνω το 437 και 407 αντίστοιχα δεν είναι στα 25μ αλλ.α είναι η αρχική ταχύτητα δηλ στο 1μ.
cyprohunter
Full Member

LEFKIOS έγραψε:
cyprohunter έγραψε:Γειά σας φίλοι μου,
Φίλε cyprohunder σε χαιρετώ. Το οτι οι ταχύτητες δουλευουν σε βάρος των κατανομών αυτό είναι γεγονώς, πράγμα το οποίο υποστηρίζεται και απο τους νόμους της Φυσικής. Φυσικά το μικρό αυτό μειονέκτημα αντισταθμίζεται, με το πλεονέκτημα του καλύτερου σκοτώματος η σπασιμο δίσκου σε μεγαλύτερη απόσταση λόγω της αυξημένης ακριβώς ταχύτητας. Εκεί που υπάρχει προβλήμα ειναι κατα τη γνώμη μου οταν χρησιμοποιώ γρήγορα φυσίγγια σε πολύ υγρούς καιρούς οπου η κατανομή ειναι τοσο φτωχή που το κέρδος της ταχύτητας εκμηδενίζεται.
Για θέμα ταχύτητας που γράφεις ποιό πάνω το 437 και 407 αντίστοιχα δεν είναι στα 25μ αλλ.α είναι η αρχική ταχύτητα δηλ στο 1μ.
φίλε δεν πολυ κατάλαβα. δηλαδή λες ότι όσο πιο γρήγορο το φυσίγγι τόσο πι οκακή η κατανομή?
η ταχύτητες είναι όπως τις γράφουν τα βιβλιαράκια. η ολυμπια στα 25 και η βιχτορυ στα 20
Φιλικά,
Αναστάσης
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”