Rion Pichon Short Range

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Rion Pichon Short Range

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Φίλοι του forum,

Ανοίγω αυτό το θέμα για το συγκεκριμένο φυσίγγιο γιατί είναι το αγαπημένο μου ως πρώτη ντουφεκιά στο ενδημικό κυνήγι. Όταν το έχω στο Berreta μου νιώθω ότι 'σκοτώνει' :lol: όσο κανένα άλλο φυσίγγιο. Είναι το φυσίγγιο που δίνει σιγουριά όταν το έχω στο όπλο μου, και όταν βλέπω ότι πάνε να λείψουν από την ζώνη με πιάνει πανικός!

Το φυσίγγιο αυτό όπως λέει και το όνομα του χρησιμοποιείται για κοντινές αποστάσεις, εγώ έχω πάρει θηράματα και στα 30-35m. που είναι το όριο που πυροβολώ.

Αυτό όπως και το Long Range που φίλοι από εδώ το χρησιμοποίησαν στις δοκιμές τους είναι φυσίγγια περιστεροβολίας, ένα άθλημα' (τέλος πάντων) που γίνεται στην Ισπανία...δεν θέλω να το συζητήσω αυτό... :evil:

Σε μια βεβιασμένη δοκιμή που έκανα σε χαρτόνι η διασπορά του ήταν όμοια έως καλύτερη από ένα άλλο φυσίγγιο με μάλλινη τάπα.

Δυστυχώς στη Κύπρο διατίθεται σε No. 6. Θα το ήθελα σε No. 7 χίλια αλλά δεν το βρήκα πουθενά.

Η απορία μου για το συγκεκριμένο φυσίγγιο είναι το πιστόνι που χρησιμοποιείται. Δεν είναι τάπα, είναι ένα πιστόνι που περίπου όμοιο του έχω δει σε κάποια φυσίγγια διασποράς, χωρίς όμως να ανοίξω κάποια και να το εξακριβώσω.

Αν κάποιος φίλος ξέρει κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο πιστόνι, πως λειτουργεί, τι το καθιστά φυσίγγιο
κοντινών αποστάσεων, σε τι διαφοροποιείται από το πιστόνι του Long Range, είναι πιστόνι διασποράς;

Θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Επίσης ένα κάποιος φίλος, Solon, Leukios που ασχολούνται με δοκιμές σε χαρτόνι θα ήθελαν να το δοκιμάσουν και να βγάλουν κάποια συμπεράσματα είμαι πρόθυμος να τους διαθέσω τα 2 τελευταία φυσίγγια...το 3ο μόλις το έσφαξα! ;)
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Re: Rion Pichon Short Range

Και οι photos μας!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Κανένας ρε παίδες;
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

SilverPigeonS έγραψε:Κανένας ρε παίδες;

Φίλε αν βρεις κανενα πιστονάκι μετά την βολή , ισως βοηθησει!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ;
Marios.S
Full Member

Δημοσίευση από Marios.S »

ICHON 36
Mε το φυσίγγι αυτό μπαίνουμε σε μια κατηγορία εξειδικευμένων φυσιγγίων που η RIO κατασκευάζει και προτείνει για το κυνήγι των περιστεροειδών. Στην Ισπανία το κυνήγι αυτό είναι πολύ διαδομένο, γι’ αυτό το λόγο η UEE προτείνει το συγκεκριμένο φυσίγγι. Και στη χώρα μας υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον (τρυγόνι, φάσσα, κ.ά.) και για τον λόγο αυτό οι κυνηγοί, στο κυνήγι αυτό θα βρουν όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούν.
Το PICHON γεμίζεται σε κάλυκα της UEE χρώματος θαλασσί, με ύψος μετάλλου 22mm. Το ύψος του κάλυκα κλειστού είναι 58 mm και το κλείσιμο αστεροειδές 6 πτυχών. Η συσκευασία είναι των 10 φυσιγγίων και το χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι το τρυγόνι.
Το βάρος των σκαγιών είναι 36 γραμμάρια και το νούμερο 7,5 με διάμετρο σκαγιού 2,37 mm. Το κυάθιο είναι από πολυαιθυλένιο και η πυρίτιδα τύπου PCB.
Στον βλητικό σταθμό καταγράψαμε μέσο όρο πιέσεων 690 Bars και ταχύτητες 420 m/sec (V1). Στον πίνακα δοκιμών στα 35 μέτρα με FULL, το ποσοστό συγκέντρωσης προσέγγισε το 80% και η κατανομή των σκαγιών ήταν άριστη.
Το PICHON είναι ένα φυσίγγι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δίκαννα και αυτογεμή, καθ’ όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Οι πιέσεις που παράγονται κατά την καύση της πυρίτιδας είναι χαμηλές και οι ταχύτητες υψηλές. Αυτός ο συνδυασμός προδιαγράφει ένα πολύ καλό και αποτελεσματικό φυσίγγι.
Το PICHON διατίθεται σε νούμερα σκαγιών 7 - 7,5 & 8 - 8,5 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κυνήγι του τρυγονιού, της πέρδικας και του φασιανού.
Το ποσοστό συγκέντρωσης που μας έδωσε κατά τη διάρκεια της δοκιμής είναι υψηλό και καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε το φυσίγγι αυτό σε συνδυασμό με ανοικτά τσοκαρίσματα.
Τα φυσίγγια της RIO εισάγονται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΥΙΟΙ Δ.ΒΡΑΧΝΟΥ Ο.Ε. τηλ: 210.4129488
http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=341

φιλε αυτο βρηκα στο διαδικτυο ...απο οτι φαινεται ειναι φυσιγγιο ειδικα για τρυγονια φασσοειδη γι αυτο και το μικρο νουμερο και μαλλον σκαγια με μεγαλο ποσοστο αντιμονιο ...
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

miky55 έγραψε:ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ;
ΓΙΑ ΤΟ SHORT RANGE ΡΩΤΩ.
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

φιλε (χωρις να βαζω το χερι στη φωτια) το πιστονι του συγκεκριμενου φυσιγγιου (short range, μαυρο) ειναι σχεδιασμενο για να ανοιγει σχετικα γρηγορα τη ντουφεκια οπως ενα φυσιγγιο skeet. δεν εχει καμια σχεση με φυσιγγιο διασπορας. σε αντιθεση με το αλλο (long range, μπλε) που εχει πιστονι σχεδιασμενο για μακρινες βολες. φιλε miky55 και τα 2 ειναι 36gr
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

SilverPigeonS έγραψε:Φίλοι του forum,

Ανοίγω αυτό το θέμα για το συγκεκριμένο φυσίγγιο γιατί είναι το αγαπημένο μου ως πρώτη ντουφεκιά στο ενδημικό κυνήγι. Όταν το έχω στο Berreta μου νιώθω ότι 'σκοτώνει' :lol: όσο κανένα άλλο φυσίγγιο. Είναι το φυσίγγιο που δίνει σιγουριά όταν το έχω στο όπλο μου, και όταν βλέπω ότι πάνε να λείψουν από την ζώνη με πιάνει πανικός!

Το φυσίγγιο αυτό όπως λέει και το όνομα του χρησιμοποιείται για κοντινές αποστάσεις, εγώ έχω πάρει θηράματα και στα 30-35m. που είναι το όριο που πυροβολώ.

Αυτό όπως και το Long Range που φίλοι από εδώ το χρησιμοποίησαν στις δοκιμές τους είναι φυσίγγια περιστεροβολίας, ένα άθλημα' (τέλος πάντων) που γίνεται στην Ισπανία...δεν θέλω να το συζητήσω αυτό... :evil:

Σε μια βεβιασμένη δοκιμή που έκανα σε χαρτόνι η διασπορά του ήταν όμοια έως καλύτερη από ένα άλλο φυσίγγιο με μάλλινη τάπα.

Δυστυχώς στη Κύπρο διατίθεται σε No. 6. Θα το ήθελα σε No. 7 χίλια αλλά δεν το βρήκα πουθενά.

Η απορία μου για το συγκεκριμένο φυσίγγιο είναι το πιστόνι που χρησιμοποιείται. Δεν είναι τάπα, είναι ένα πιστόνι που περίπου όμοιο του έχω δει σε κάποια φυσίγγια διασποράς, χωρίς όμως να ανοίξω κάποια και να το εξακριβώσω.

Αν κάποιος φίλος ξέρει κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο πιστόνι, πως λειτουργεί, τι το καθιστά φυσίγγιο
κοντινών αποστάσεων, σε τι διαφοροποιείται από το πιστόνι του Long Range, είναι πιστόνι διασποράς;

Θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Επίσης ένα κάποιος φίλος, Solon, Leukios που ασχολούνται με δοκιμές σε χαρτόνι θα ήθελαν να το δοκιμάσουν και να βγάλουν κάποια συμπεράσματα είμαι πρόθυμος να τους διαθέσω τα 2 τελευταία φυσίγγια...το 3ο μόλις το έσφαξα! ;)
ΦΙΛΕ SilverPigeonS ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ LONG RANGE ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!
ΕΠΕΙΔΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΖΩΝΤΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΛΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΩΚΙΜΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΙΤΕΣ ΤΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ)ΔΩΣΜΟΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑ :P

Υ.Γ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ ΤΟΥ ΜΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΜΕ ΤΟ PΟWER PISTON ΤΗΣ REMINGTOM EXPRESS ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ...Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΕΝΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Υπάρχει ένας τύπος πιστονιού παρόμοιος με αυτόν του short range του οποίου τα πτερύγια δεν είναι ομοιόμορφα χαραγμένα.Δηλαδή η μια άκρα του πτερυγίου έχει σχισμή μέχρι κάτω στον πάτο και η άλλη άκρη έχει σχισμή μέχρι τη μέση. Επομένως όταν ανοίγει το πτερύγιο ανοίγει με μια κλίση δημιουργώντας διαγώνια πτερύγια τα οποία προσδίδουν περιστροφή στο όλο σύνολο(πιστόνι + σκάγια) μετά την έξοδο από την κάννη με αποτέλεσμα μεγαλύτερη διασπορά.

Αν μπορούσες να το ελέγξεις και να μας πεις αν αυτό ισχύει τότε... :idea: :idea:
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”