Ανοίγω αυτό το θέμα για το συγκεκριμένο φυσίγγιο γιατί είναι το αγαπημένο μου ως πρώτη ντουφεκιά στο ενδημικό κυνήγι. Όταν το έχω στο Berreta μου νιώθω ότι 'σκοτώνει'

Το φυσίγγιο αυτό όπως λέει και το όνομα του χρησιμοποιείται για κοντινές αποστάσεις, εγώ έχω πάρει θηράματα και στα 30-35m. που είναι το όριο που πυροβολώ.
Αυτό όπως και το Long Range που φίλοι από εδώ το χρησιμοποίησαν στις δοκιμές τους είναι φυσίγγια περιστεροβολίας, ένα άθλημα' (τέλος πάντων) που γίνεται στην Ισπανία...δεν θέλω να το συζητήσω αυτό...

Σε μια βεβιασμένη δοκιμή που έκανα σε χαρτόνι η διασπορά του ήταν όμοια έως καλύτερη από ένα άλλο φυσίγγιο με μάλλινη τάπα.
Δυστυχώς στη Κύπρο διατίθεται σε No. 6. Θα το ήθελα σε No. 7 χίλια αλλά δεν το βρήκα πουθενά.
Η απορία μου για το συγκεκριμένο φυσίγγιο είναι το πιστόνι που χρησιμοποιείται. Δεν είναι τάπα, είναι ένα πιστόνι που περίπου όμοιο του έχω δει σε κάποια φυσίγγια διασποράς, χωρίς όμως να ανοίξω κάποια και να το εξακριβώσω.
Αν κάποιος φίλος ξέρει κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο πιστόνι, πως λειτουργεί, τι το καθιστά φυσίγγιο
κοντινών αποστάσεων, σε τι διαφοροποιείται από το πιστόνι του Long Range, είναι πιστόνι διασποράς;
Θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Επίσης ένα κάποιος φίλος, Solon, Leukios που ασχολούνται με δοκιμές σε χαρτόνι θα ήθελαν να το δοκιμάσουν και να βγάλουν κάποια συμπεράσματα είμαι πρόθυμος να τους διαθέσω τα 2 τελευταία φυσίγγια...το 3ο μόλις το έσφαξα!