ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
- Savvas
- Full Member
Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Φίλε, αν θέλει ο Θεός και έχω αποτέλεσμα ασφαλέστατα και θα σας πω, αλλά δύσκολο το βλέπω το θήραμα 

Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Τίποτα δεν ειναι δύσκολο Σάββα. ...Savvas έγραψε:Φίλε, αν θέλει ο Θεός και έχω αποτέλεσμα ασφαλέστατα και θα σας πω, αλλά δύσκολο το βλέπω το θήραμα
Τι υλικά και τι πυριτιδες έχεις?
- Anthimos
- Moderator
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άνθιμε,
Ο συγκεκριμένος τρόπος κλεισίματος, βρίσκεται ακομα σε πειραματικό στάδιο και προς το παρόν δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος.
Προσωπικα δεν θα εκλεινα ποτε έτσι, δεν μου δινει την αίσθηση του, τι εστι φυσιγγιο, ίσος στο μέλλον νέοι ιδιογομωτες να ασχοληθούν εντατικά ή και παλιοί για λόγους περιέργειας. Γενικά ο τρόπος που δημιουργείτε το κλεισιμο δεν μου θυμίζει φυσιγγιο.

Παρεμπιπτόντως, τη Vectan D10 όλο και περισσότερο την συμπαθώ.
Σήμερα με Μ686-1,70/32γρ.,-Νο7,5 με 4χιλ., overpowder card και κετσέ άσπρο κερωμενο σε 12/65 πλαστικό και κλεισμένο στα 59,80χιλ.,στρογγυλό με μαλακό χαρτάκι, ήταν καθε φέρμα και βουρκα.
Παρηγοριά της απώλειας του σκύλου μου, η παραχώρηση ενος εξαιρετικού σεττερ, 6 χρόνων, απο το εκτροφείο Alasia Land.
Ο συγκεκριμένος τρόπος κλεισίματος, βρίσκεται ακομα σε πειραματικό στάδιο και προς το παρόν δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος.
Προσωπικα δεν θα εκλεινα ποτε έτσι, δεν μου δινει την αίσθηση του, τι εστι φυσιγγιο, ίσος στο μέλλον νέοι ιδιογομωτες να ασχοληθούν εντατικά ή και παλιοί για λόγους περιέργειας. Γενικά ο τρόπος που δημιουργείτε το κλεισιμο δεν μου θυμίζει φυσιγγιο.

Παρεμπιπτόντως, τη Vectan D10 όλο και περισσότερο την συμπαθώ.
Σήμερα με Μ686-1,70/32γρ.,-Νο7,5 με 4χιλ., overpowder card και κετσέ άσπρο κερωμενο σε 12/65 πλαστικό και κλεισμένο στα 59,80χιλ.,στρογγυλό με μαλακό χαρτάκι, ήταν καθε φέρμα και βουρκα.
Παρηγοριά της απώλειας του σκύλου μου, η παραχώρηση ενος εξαιρετικού σεττερ, 6 χρόνων, απο το εκτροφείο Alasia Land.
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Υπέροχες κατασκευές!Μπράβο Αντρέα που τα συνδίασες και με επιτυχίες.
Το κλέισιμο PACI ουσιαστικά εξομοιώνει τον καλυκα 12/76 σε κάλυκα 12/70.
Δουλευει στα ανώτατα όρια της πυρίτιδας, εξαντλώντας την προοδευτικότητας της αλλα ... υπάρχει ένα αλλά.
Αν εγώ έχω την αγαπημένη μου πυρίτιδα για το μικροκλίμα που κυνηγώ π.χ την S.4 για υγρούς καιρους και νοτιάδες όπου κυνηγω τις αγαπημένες μου τσίχλες
π.χ με το setup κάλυκας 12/67, {688},{1,40 X 30 No 9},{V-Zero23},{*6/56} θα πρέπει να την χρησιμοποιώ με το κλείσιμο PACI με βάρος σκαγιων 35 γρ ???
Το κλέισιμο PACI ουσιαστικά εξομοιώνει τον καλυκα 12/76 σε κάλυκα 12/70.
Δουλευει στα ανώτατα όρια της πυρίτιδας, εξαντλώντας την προοδευτικότητας της αλλα ... υπάρχει ένα αλλά.
Αν εγώ έχω την αγαπημένη μου πυρίτιδα για το μικροκλίμα που κυνηγώ π.χ την S.4 για υγρούς καιρους και νοτιάδες όπου κυνηγω τις αγαπημένες μου τσίχλες
π.χ με το setup κάλυκας 12/67, {688},{1,40 X 30 No 9},{V-Zero23},{*6/56} θα πρέπει να την χρησιμοποιώ με το κλείσιμο PACI με βάρος σκαγιων 35 γρ ???
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Albert Einstein
Ευχαριστώ Κώστα,
Πάντως το τύπου PACI, περισσοτερο με ταμπόν μοιάζει, παρά με φυσίγγι...
Πάντως το τύπου PACI, περισσοτερο με ταμπόν μοιάζει, παρά με φυσίγγι...

- Savvas
- Full Member
Φίλε έχουμε λίγο απ όλα τα βασικά. Ο αδελφός μου είναι αυτός που ασχολείτα κυρίως και πολύ περισσότερο από μένα. Εμένα μου αρέσει να διαβάζω, να μαθαίνω, άτε να στείνω και κανένα set up μέσα μέσα. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με δοκιμές που για μένα είναι το πιο βασικό στην ιδιογόμωση.andreas78 έγραψε:Τίποτα δεν ειναι δύσκολο Σάββα. ...Savvas έγραψε:Φίλε, αν θέλει ο Θεός και έχω αποτέλεσμα ασφαλέστατα και θα σας πω, αλλά δύσκολο το βλέπω το θήραμα
Δώσε μου τη δύναμη ν' αλλάξω αυτά που μπορούν να αλλαχθούν, δώσε μου το κουράγιο ν' αντέξω εκείνα που δεν μπορούν να αλλαχθούν, και δώσε μου τη σοφία για να διακρίνω ανάμεσα σ' αυτά τα δυο.
Savvas έγραψε:Φίλε έχουμε λίγο απ όλα τα βασικά. Ο αδελφός μου είναι αυτός που ασχολείτα κυρίως και πολύ περισσότερο από μένα. Εμένα μου αρέσει να διαβάζω, να μαθαίνω, άτε να στείνω και κανένα set up μέσα μέσα. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με δοκιμές που για μένα είναι το πιο βασικό στην ιδιογόμωση.andreas78 έγραψε:Τίποτα δεν ειναι δύσκολο Σάββα. ...Savvas έγραψε:Φίλε, αν θέλει ο Θεός και έχω αποτέλεσμα ασφαλέστατα και θα σας πω, αλλά δύσκολο το βλέπω το θήραμα
Όντος οι δοκιμές είναι το Α και το Ω στην ιδιογόμωση, αλλά από κάποιο σημείο και μετά πρέπει να σταματά, οι πολλές δοκιμές σε κάποιο σετάπ απλά δημιουργούν περισσότερες απορίες και πελάγωμα. Την τελική κρίση την κάνει το κυνήγι, όπου εκεί μπαίνει και η σφραγίδα για κάποιο σετάπ.
Μην σε τρομάζει το ότι δεν έχεις πολύ χρόνο για δοκιμές, εξάλλου υπάρχουν πολλά παιδιά που στο σύνολο έχουμε δοκιμάσει αρκετά σεταπ και πυρίτιδες, όπως επίσης υπάρχουν και αρκετά δεδομένα στο διαδίκτυο που μπορούν να σε βοηθήσουν.
- Savvas
- Full Member
Το ξέρω φίλε, καλή θέληση και όλα γίνονται. Σε ευχαριστώ.
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Μετά από πολλές δοκιμές στον πίνακά και στο κυνήγι κατέληξα στα τσοκ 3-3 στο όπλο μου(browning 725 30'') για όλες της απόστασής για τον λόγο ότι τα φυσίγγια μου αποδίδουν καλύτερά σε αυτά τα τσοκ, σε δοκιμές το τσοκ 3 μου έβγαλε καλύτερες κατανομές στα 25μ - 50μ, στο ξεπέταγμα της πέρδικας μια λύση που βρήκα είναι να έχω ένα φυσίγγιο με μια πιο ανοιχτή τουφέκια όχι με πιστόνι διασποράς(με ταπα).