Φυσίγγια για τζίκλες- Τη γνώμη σας παρακαλώ
-
- Full Member
Re: Φυσίγγια για τζίκλες- Τη γνώμη σας παρακαλώ
Φίλε συμφωνώ μαζί σου σε αυτο αλλά το θέμα μας είναι γτ ενα σκαι μεγαλύτερου διαμέτρου παει πιο μακρυά, το παράδειγμα με τα αέρια ήταν για να σας δείξω τι εννοώ με την συντήριση των αερίων κ την επιρροή τους στο πόσο μακρυά παι το σκάι, μηπως έχεις καμιά παραγράφο που να επεξηγά αυτο φαινόμενο;(καθαρά μόνο για σκάι κ οχι αέρια)
Φιλικά,
Αναστάσης
Αναστάσης
Φίλε Αναστάση,
Δυο φυσίγγια με την ιδια ακριβώς αρχική ταχύτητα, αλλά στο ενα με σκαγια Νο9 και το άλλο με σκάγια Νο7, διαφερουν στις παραμενουσες στα V10-V20-V30mtr και ο λόγος ειναι μονο το μέγεθος των σκαγιων, δηλαδή τα λεπτά σκάγια χάνουν νωρίτερα την ενέργεια τους και την ταχύτητα τους απο τα πιο χοντρά.
Για κανένα απολύτως άλλο λόγο.
Τα σκάγια φτάνουν στο θήραμα πάντα κρύα και για να λιώσουν πρέπει να βρεθεί αμετάβλητη, σκληρή επιφάνεια που θα μετατρέψει την ταχύτητα τους σε θερμότητα λόγο της βίαιης πρόσκρουσης.

Δυο φυσίγγια με την ιδια ακριβώς αρχική ταχύτητα, αλλά στο ενα με σκαγια Νο9 και το άλλο με σκάγια Νο7, διαφερουν στις παραμενουσες στα V10-V20-V30mtr και ο λόγος ειναι μονο το μέγεθος των σκαγιων, δηλαδή τα λεπτά σκάγια χάνουν νωρίτερα την ενέργεια τους και την ταχύτητα τους απο τα πιο χοντρά.
Για κανένα απολύτως άλλο λόγο.
Τα σκάγια φτάνουν στο θήραμα πάντα κρύα και για να λιώσουν πρέπει να βρεθεί αμετάβλητη, σκληρή επιφάνεια που θα μετατρέψει την ταχύτητα τους σε θερμότητα λόγο της βίαιης πρόσκρουσης.

-
- Full Member
Ακριβώς αυτό! Ο όρος 'ενέργεια' αυτή τη λέξη γύρευα όταν έλεγα 'βράστη'! Ο λόγος όμως δεν είναι γτ τα αέρια χάνοντε όσο πιο πολυ απομακρίνοντε τα σκάγια; Κρυανίσκουν;
Φιλικά,
Αναστάσης
Αναστάσης
Οχι φίλε μου.
Τα "αερια", είναι αυτα που προωθούν το βύσμα, το οποίο με την σειρά του προωθεί τα σκαγια, με λιγα λόγια καθορίζει δηλαδή την ταχύτητα της στήλης των σκαγιων και τα αφήνει στα πρώτα 30 εκατοστά, περίπου μετα το στόμιο της καννης και αναφέρομαι σε νορμάλ, συνήθεις βύσματα.
Τα "αερια", είναι αυτα που προωθούν το βύσμα, το οποίο με την σειρά του προωθεί τα σκαγια, με λιγα λόγια καθορίζει δηλαδή την ταχύτητα της στήλης των σκαγιων και τα αφήνει στα πρώτα 30 εκατοστά, περίπου μετα το στόμιο της καννης και αναφέρομαι σε νορμάλ, συνήθεις βύσματα.
-
- Full Member
Μάλιστα.. Και μετά δλδ τι επιρεάζει το σκάι; Δλδ όταν είναι πιο χοντρό έχει παραπάνω ενέργεια λέμε... Αυτη η εναίργεια τί είναι; Συγκρατείτε περισσότερο στα χοντρά γιατι ο πυρήνας τους είναι πιο βαθυά; Νμζ δεν κατάλαβες φίλε μου τι σε ροτώ τόσην ώραandreas78 έγραψε:Οχι φίλε μου.

Φιλικά,
Αναστάσης
Αναστάσης
cyprohunter έγραψε:Μάλιστα.. Και μετά δλδ τι επιρεάζει το σκάι; Δλδ όταν είναι πιο χοντρό έχει παραπάνω ενέργεια λέμε... Αυτη η εναίργεια τί είναι; Συγκρατείτε περισσότερο στα χοντρά γιατι ο πυρήνας τους είναι πιο βαθυά; Νμζ δεν κατάλαβες φίλε μου τι σε ροτώ τόσην ώραandreas78 έγραψε:Οχι φίλε μου.
Τα "αερια", είναι αυτα που προωθούν το βύσμα, το οποίο με την σειρά του προωθεί τα σκαγια, με λιγα λόγια καθορίζει δηλαδή την ταχύτητα της στήλης των σκαγιων και τα αφήνει στα πρώτα 30 εκατοστά, περίπου μετα το στόμιο της καννης και αναφέρομαι σε νορμάλ, συνήθεις βύσματα.![]()
Φίλε ας προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε.....!!!!!!......άλλη η παράθεση σου πριν και άλλη τωρα..!!!!
Η ενέργεια των σκαγιων ισούται με την ταχύτητα επι το βάρος,όγκο...!!!!!!!
Εξού και το οτι αν ρίχνουμε με πολυ χοντρά σκαγια δεν χρειαζόμαστε ψηλές ταχυτητες, αφου λόγο όγκου και κατα συνέπεια, βάρους(ενός σκαγιου) έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια για διατρηση και σε οριακά μακρινές αποστάσεις.
-
- Full Member
Φίλε μου καλέ εσυ αν δν εκατάλαβες που θέλω να το πάω εν έσιει πρόβλημα.. Μόνο σε παρακαλώ μεν θυμώνεις γτ δεν υπάρχει λόγος..
Α! Και παρεμπιπτόντως... Kinetic energy= 0.5 x mass x velocity(squared)
Α! Και παρεμπιπτόντως... Kinetic energy= 0.5 x mass x velocity(squared)
Φιλικά,
Αναστάσης
Αναστάσης
Χαχαχαχχαχα...
Είδες τελικά που βγήκες και σοφοτερος.....στην εξίσωση σου, που ειναι η ζέστη που κρατούν απο τα αέρια.....
Αν βέβαια με ρωτουσες για εξίσωση, απλα θα σε παρεπεμπα στον τελευταίο πίνακα που σου παράθεσα...
Είδες τελικά που βγήκες και σοφοτερος.....στην εξίσωση σου, που ειναι η ζέστη που κρατούν απο τα αέρια.....

Αν βέβαια με ρωτουσες για εξίσωση, απλα θα σε παρεπεμπα στον τελευταίο πίνακα που σου παράθεσα...

-
- Full Member
Όντως! Μερικές φορές πασπατεύουμε τα πράματα παραπάνω απ' ότι χρειάζεται καθώς η απάντηση είναι πιο απλή απ' όσο νομίζουμε.. Χάρηκα για την συζήτηση φίλε μου! Είμαι σίγουρος οτι βγήκαμε σοφότεροι κ οι δυο μετά απο αυτή τη εποικοδομητική κ ήρεμη συζήτηση όπου λύθηκαν κάποιες απορίες! Μακάρι όλες οι συζητήσεις να τέλειωναν έτσι.. Χαχαχαandreas78 έγραψε:Χαχαχαχχαχα...
Είδες τελικά που βγήκες και σοφοτερος.....στην εξίσωση σου, που ειναι η ζέστη που κρατούν απο τα αέρια.....![]()
![]()

Φιλικά,
Αναστάσης
Αναστάσης