ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Εγω εχω παρατηρησει ενα φαινομενο που μου ετυχε αρκετες φορες μπορω να πω και δεν ειναι τυχαιο νομιζω. Αν μπορειτε να πειτε την αποψη σας.

Μου εχει τυχει στη φασσα τον Αυγουστο να χτυπω πουλι στα 30-35 μετρα με 30-32γρ -Νο 5 και να ξιφτεριζεται και να φευγει...

καιι το Φεβραρη να χτυπω φασσα στα 30 μετρα με το 10 Νο και να πεφτει σεκκα.

Ενταξει μπορει να τυχει να μην ειμαι καλα πανω της στην 1η περιπτωση κτλ. αλλά μου έχει τυχει πολλές φορές... Ισως στις συνθήκες του χειμώνα αποδίδουν καλύτερα τα φυσίγγια...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Συνεχίζω να ολοκληρώσω για τα φυσίγγια 36-40γρ στη ερώτηση του 682. Από αυτά πού ανάφερα προηγουμένως φαίνεται ότι για τις καιρικές συνθήκες τις Κύπρου και αν σκεφτούμε λίγο την περσινή χρονιά που στο ενδημικό κυνηγήσαμε σχεδόν σε όλες τις εξορμήσεις σε θερμοκρασίες καύσωνα, 30 β, τότε καταλαμβάνεις ότι δεν είναι λογικό να ασχολείσαι με τόσο βαρετές γομώσεις (40γρ) για να τις χρησιμοποιήσεις 2 με 3 φορές το χρόνο. Φυσικά αν θέλεις να τις χρησιμοποιείς τότε ακολούθησε τις πιο πάνω εισηγήσεις(προηγούμενης απάντησης) και νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα. Για το φίλο τον Breda Pegaso και την άποψη του ότι το χειμώνα τα φυσίγγια δουλεύουν καλύτερα κατά την γνώμη μου εν μέρη έχει δίκιο, άλλωστε οι δοκιμές τον κατασκευαστών γίνονται στους 22-25 β.(τουλάχιστο για τις κυπριακές ετ.). Για το παράδειγμα της φάσας του καλοκαιριού που έβγαιναν τα φτερά της και έφευγε ενώ το χειμώνα έπεφτε ξερή αυτό δεν είναι ασφαλές συμπέρασμα διότι υπάρχει ο παράγοντας αστοχίας. Να φέρω σαν παράδειγμα τους σκοπευτές μας( οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό και κάνουν υπερήφανη την πατρίδα μας) που τα τελευταία χρόνια χάνουν την πρωτιά για μια και μόνο άστοχη βολή. Ενώ ρίχνουν 99 εύστοχες βολές την 100 την χάνουν, φταίει το φυσίγγι? , σίγουρα όχι. Το πιο ασφαλές τεστ για ένα φυσίγγιο είναι στο χαρτόνι, αυτό θα σου δήξει αν είναι καλό η όχι και πάνω σαυτό να κτίσεις την εμπιστοσύνη σου
Σαυτό το σημείο θα ήθελα να καλέσω τον φίλο το Πανίκο Σολομ. να μας δώσει λίγες πληροφορίες για τις ταχύτητες των φυσιγγίων του πράγμα που εμένα θα με βοηθήσει στην πιο σωστή επιλογή σε σχέση με τον καιρό. Πάντως αυτό που μού έστειλες πέρσι στο e-mail μου ,το σχετικό φυλλάδιο με έχει μερικώς βοηθήσει, πιστεύω με τις ταχύτητες που θα μου δώσεις θα έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα, διότι θέλω να χρησιμοποιήσω περισσότερο τα φυσίγγια σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων .ΛΕΥΚΙΟΣ
682
Full Member

Δημοσίευση από 682 »

ευχαριστουμε λευκιε για οσα αναφερθηκες. παντως εγω σε φασσα και ενδυμικο εν πεφτω κατω απο 36γρ
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε 682 αν θέλεις πες μας το όνομα σου ,όταν σε καλώ με τον αριθμό 682 νιώθω ότι μιλώ σε ένα κατάδικο ....αστείο έτσι!!!.Αν με τα 36γρ και άνω που χρησιμοποιείς στο κυνήγι νιώθεις σιγουριά και αυτοπεποίθηση τότε καλά κάνεις να συνεχίσεις διότι η καλή ψυχολογία στο κυνήγι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία. Πέσμας πιες μάρκες χρησιμοποιείς και με πιες καιρικές συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
tracker686
Full Member

Δημοσίευση από tracker686 »

LEFKIOS έγραψε:Φίλε 682 αν θέλεις πες μας το όνομα σου ,όταν σε καλώ με τον αριθμό 682 νιώθω ότι μιλώ σε ένα κατάδικο ....αστείο έτσι!!!.Αν με τα 36γρ και άνω που χρησιμοποιείς στο κυνήγι νιώθεις σιγουριά και αυτοπεποίθηση τότε καλά κάνεις να συνεχίσεις διότι η καλή ψυχολογία στο κυνήγι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία. Πέσμας πιες μάρκες χρησιμοποιείς και με πιες καιρικές συνθήκες.
φιλε Λευκιε γεια σου,δηλαδη για να καταλαβω υπαρχει περιπτωση καποιος να σου πει τι οπλο εχει και να του πεις περιπου τι φυσιγγιο ειναι το καταλληλο για το οπλο του? επειδη εγω εχω εν P.Βeretta 686 skeet και μου ειπανε για το λαγο και περδικι να χρησιμοποιω τις RC....θαθελα να ακουσω την γνωμη σου. (φετος το πηρα)
Ευχαριστω εκ των προτερων
Π.Σ
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Σαυτό το σημείο θα ήθελα να καλέσω τον φίλο το Πανίκο Σολομ. να μας δώσει λίγες πληροφορίες για τις ταχύτητες των φυσιγγίων του πράγμα που εμένα θα με βοηθήσει στην πιο σωστή επιλογή σε σχέση με τον καιρό. Πάντως αυτό που μού έστειλες πέρσι στο e-mail μου ,το σχετικό φυλλάδιο με έχει μερικώς βοηθήσει, πιστεύω με τις ταχύτητες που θα μου δώσεις θα έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα, διότι θέλω να χρησιμοποιήσω περισσότερο τα φυσίγγια σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων .ΛΕΥΚΙΟΣ
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φιλέ tracker αλλοίμονο να ήμουν τόσο χαρισματικός, να μου έλεγες τι όπλο έχεις και να σου έλεγα τι φυσίγγια να χρησιμοποιείς. Αυτό θα το μάθεις μόνος σου αφού ρήξεις αρκετά σε χαρτόνια και στο κυνήγι. Κάποιοι σου είπαν να χρησιμοποιήσεις για το ενδημικό τις RC. Πολύ καλό φυσίγγιο αλλά πιο από τα 14 διαφορετικά είδη που υπάρχουν και για πιο καιρό, διότι στο ενδημικό θα συναντήσεις πολλές φορές και υγρασίες και ξηρασίες και κανονικό καιρό. Εχω ψάξει στο διαδίκτυο για να βρω τις ταχύτητες αλλά δυστυχώς δεν τις αναφέρουν. Αν γνώριζα τις ταχύτητες τους θα μπορούσα να σου πω κατά προσέγγιση.Πάντος άρχισα να τις δοκιμάζω και εγώ από πέρσι αλλά ακόμη να καταλήξω σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι δοκίμασα την RC32gr-no6 cassia(πράσινη) και την RC4 32gr-no6 Champion(μαύρη) πέρσι στις 17/10/2010 0800 πρωί σε 80% ΥΓΡΑΣΊΑ και με αέρα 1-2 δυτικώς , θερμοκρ. 24β ,τσοκ 3 και απόσταση 50μ. Από όσες δοκίμασα (7 διαφορετικές) εκείνη την ημέρα και ώρα είχαν την πιο καλή διακριτικότητα, όχι όμως την καλύτερη διασπορά .Φυσικά αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα διότι δεν είχα την ευκαιρία να τις δοκιμάσω ξανά σε άλλες συνθήκες. Όταν θα έχω τελείωση με τις δοκιμές θ σε ενημερώσω. Θα σου συστήσω αν μου επιτρέπεις για τον ξηρό καιρό την GEM 32gr (κεραμιδί χρώμα) για τον κανονικό καιρό την GEM30gr η αν προτιμάς περισσότερα γρ τηνGEM35gr. Για υγρό καιρό την ΤΟΡ31,5 η την EXPRES 33.5. Φυσικά θα ήταν καλά να κάνεις καμιά δοκιμή στο σκοπευτήριο για να δεις την συμπεριφορά τους όπως γνωρίζεις όπλο από όπλο διαφέρει. Να σου τονίσω ότι θα πρέπει να αναγνωρίζεις το καιρό βάση των παραδειγμάτων που έδωσα στο άρθρο μου πριν λίγες μέρες. Καλα αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
tracker686
Full Member

Δημοσίευση από tracker686 »

LEFKIOS έγραψε:Φιλέ tracker αλλοίμονο να ήμουν τόσο χαρισματικός, να μου έλεγες τι όπλο έχεις και να σου έλεγα τι φυσίγγια να χρησιμοποιείς. Αυτό θα το μάθεις μόνος σου αφού ρήξεις αρκετά σε χαρτόνια και στο κυνήγι. Κάποιοι σου είπαν να χρησιμοποιήσεις για το ενδημικό τις RC. Πολύ καλό φυσίγγιο αλλά πιο από τα 14 διαφορετικά είδη που υπάρχουν και για πιο καιρό, διότι στο ενδημικό θα συναντήσεις πολλές φορές και υγρασίες και ξηρασίες και κανονικό καιρό. Εχω ψάξει στο διαδίκτυο για να βρω τις ταχύτητες αλλά δυστυχώς δεν τις αναφέρουν. Αν γνώριζα τις ταχύτητες τους θα μπορούσα να σου πω κατά προσέγγιση.Πάντος άρχισα να τις δοκιμάζω και εγώ από πέρσι αλλά ακόμη να καταλήξω σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι δοκίμασα την RC32gr-no6 cassia(πράσινη) και την RC4 32gr-no6 Champion(μαύρη) πέρσι στις 17/10/2010 0800 πρωί σε 80% ΥΓΡΑΣΊΑ και με αέρα 1-2 δυτικώς , θερμοκρ. 24β ,τσοκ 3 και απόσταση 50μ. Από όσες δοκίμασα (7 διαφορετικές) εκείνη την ημέρα και ώρα είχαν την πιο καλή διακριτικότητα, όχι όμως την καλύτερη διασπορά .Φυσικά αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα διότι δεν είχα την ευκαιρία να τις δοκιμάσω ξανά σε άλλες συνθήκες. Όταν θα έχω τελείωση με τις δοκιμές θ σε ενημερώσω. Θα σου συστήσω αν μου επιτρέπεις για τον ξηρό καιρό την GEM 32gr (κεραμιδί χρώμα) για τον κανονικό καιρό την GEM30gr η αν προτιμάς περισσότερα γρ τηνGEM35gr. Για υγρό καιρό την ΤΟΡ31,5 η την EXPRES 33.5. Φυσικά θα ήταν καλά να κάνεις καμιά δοκιμή στο σκοπευτήριο για να δεις την συμπεριφορά τους όπως γνωρίζεις όπλο από όπλο διαφέρει. Να σου τονίσω ότι θα πρέπει να αναγνωρίζεις το καιρό βάση των παραδειγμάτων που έδωσα στο άρθρο μου πριν λίγες μέρες. Καλα αποτελέσματα.
νασε καλα φιλε!!!θα αρχισω δουλεια και ψαξιμο!
682
Full Member

Δημοσίευση από 682 »

φιλε ειμαι λατρης γενικα των nobel sport... m speed 34, golden wing 36, 206 formoula 36, supper caccia 38(το οποιο με ενθουσιασε φετος) δεν λειπουν απο τη βουρκα μ!
φιλικα Γιαννης
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε Γιάννη τα φυσίγγια της νοπελ που χρησιμοποιείς τα δοκίμασες στην φάσα του Αυγούστου?, αν ναι με πιο καιρό(υγρό ,κανονικό, ξηρό).
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”