ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

To SKEEΤ είναι μεταξύ του 4 - IC και του 5 - CYL, δλδ ένα περίπου 4.5*.
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Γιατρός έγραψε:
kypros έγραψε:
Γιατρός έγραψε:Για διασπορά για λαγό πρώτη σε πυκνό τι προτείνετε από το τι έχει η αγορά προς πώληση;
Ευχαριστώ
Να ανοιξεις λιγο το τσιοκ σου και εισαι μια χαρα. Ο λαγος θελει να φαει 4,5,6 σκαγια να τον κρατησει επιτοπου, δεν ειναι μπεκατσα που πεφτει και με το σκαι το τυχερο. Αν κυνηγας σε πικνο βαλε τσιοκ σκεετ στη πρωτη και ενα φυσιγγι 36 γρ νο 6 η 5 και εισαι μεσα.
Φαντάζομαι το σκεετ chock είναι λίγο πιο μεγάλο από τον κύλινδρο ;
θενκσ
Εξαρτάτε από την μάρκα του όπλου και την χώρα που αναφέρνεις την λέξη "Skeet".

Αυστηρά ομιλώντας, το τσοκ με σύσφιξη Skeet είναι το 4.5.

Άλλες εταιρίες το λένε "Light Improved Cylinder". Άλλες εταιρίες λένε ότι το δικό τους Skeet είναι το 4.66.
Κάπου διάβασα ότι το Skeet της Beretta της σειράς Optima είναι 5.5. Ένα φεγγάρι κυκλοφορούσε και Skeet I και Skeet II. (4.66 και 3.5 αντιστοίχως).

Βγάλε άκρη αν μπορείς.
Ο μόνος τρόπος να βγάλεις πραγματικά άκρη είναι ο πίνακας. Σεληνιάζομαι κάθε φορά που σκέφτομαι τον πίνακα!!! Είναι ένα χοντρό μέταλλο 1 Χ 1, άψυχο, βαρετό... αλλά για κάποιον λόγο όταν τον πυροβολάς, έχει γλώσσα και μιλάει ;-)

Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Της μόνης εταιρείας που γνωρίζω για το πιο ανοιτό skeet είναι όντως της beretta και ονομάζεται skeet EU...η ίδια εταιρεία έχει και το "κανονικό" skeet σε US.

Όσο για τα φυσίγγια διασποράς επηδή είμαι φανατικός της χρήσης τους ή ατζαμής σκοπευτής!!! υπάρχουν διάφορα στην αγορά. Σε εργοστασιακά ότι και να πιάσεις αν δεν το δοκιμάσεις στο όπλο σου είσαι χαμένος. Δεν λειτουργούν παντού το ίδιο σε αντίθεση με του κοινούς συγκεντρωτήρες που πάνω κάτω θα δώσουν τα αναμενόμενα.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ τάππα για διασπορά αλλά να είναι κλειστή με στρογγυλό ρέλι και τζαμάκι από πάνω.(δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια διάταξη σε εμπορικό φυσίγγιο...πιθανό η Olympia να έχει κάτι τέτοιο μιας και είναι από τις μόνες εταιρείες που διαθέτουν φυσίγγια με στρογγυλό ρέλι στην Κυπριακή αγορά-και αν δεν κάνω λάθος έχει ένα σε 40γρ???) Αυτό το στήσιμο δείνει 10-15% πιο μεγάλο άνοιγμα από ότι με διασπορέα.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Παίδες καλημέρα,

Μήπως γνωρίζετε πότε και γιατί μαυρίζει (μουζώνεται) ένα καψύλιο μετά την πυροδότηση ενός φυσιγγίου ?

Κάναμε χθές αρκετές δοκιμές και σε όλα τα φυσίγγια συγκεκριμένης εταιρείας παρατηρήσαμε αυτό το φαινόμενο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

master έγραψε:Παίδες καλημέρα,

Μήπως γνωρίζετε πότε και γιατί μαυρίζει (μουζώνεται) ένα καψύλιο μετά την πυροδότηση ενός φυσιγγίου ?

Κάναμε χθές αρκετές δοκιμές και σε όλα τα φυσίγγια συγκεκριμένης εταιρείας παρατηρήσαμε αυτό το φαινόμενο.

Τζιαι εγώ επρόσεξα το ίδιο πράμα σε κάτι κάλυκες, ένας φίλος που ασχολείται με την ιδιογόμωση δεν γνώριζε το λόγο.
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

Δημοσίευση από RELOADER S »

Τα νίκελ κρατάνε την σφαιρικότητά τους και της μενουσες για αυτό τον λόγο έχουν διακριτικότητά.. επίσης λόγο τον σετ απ μου δεν τα χρησιμοποιώ γιατί θα έχω υπερδιατρισης στα 50μ και μεγάλη ζημία στο θήραμά κάτι που δεν θέλω ;) για καλής ποιότητάς βρήκα από την siarm εγώ[/quote]
Πόσο εστοιχήσαν με τα μεταφορικά¨?
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

μήπως άλλαξες βελόνα ή ελατήριο πρόσφατα και έχει δύναμη πολλή και με το χτύπημα τρυπά το σίδερο του καψουλιού?
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

Δημοσίευση από RELOADER S »

Μόνο της συγκεκριμένης 1 εταιρειας?
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Καμία σχέση με αλλαγή βελόνας ή οτιδήποτε άλλη αλλαγή στο όπλο.

Το φαινόμενο αυτό το παρατηρήσαμε μόνο στα δύο φυσίγγια συγκεκριμένης εταιρείας (χ 2 δοκιμές το καθένα, σύνολο 4 φυσίγγια).
Άβαταρ μέλους
Γιατρός
Full Member

Δημοσίευση από Γιατρός »

O πίνακας λέει την αλήθεια αλλά σε ποιον αρέσει ;;; 8-)
Eυχαριστώ όλους για τα σχόλια τους που θα με βοηθήσουν για περαιτέρω κάρπωση :mrgreen:
Εν για μένα που λαλεί ρε τούτος ;
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”