ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
andreas78

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από andreas78 »

Φιλε Reloader, ας μην παίζουμε με τις λέξεις.
λογικό ειναι η ταχύτητα του φυσιγγιου μετα την εξοδο απο την κάννη να ειναι φθίνουσα.
Παραμενουσα λέμε την V20mtr, αυτην που έχει και την μεγαλητερη σημασία.
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

Δημοσίευση από RELOADER S »

andreas78 έγραψε:Φιλε Reloader, ας μην παίζουμε με τις λέξεις.
λογικό ειναι η ταχύτητα του φυσιγγιου μετα την εξοδο απο την κάννη να ειναι φθίνουσα.
Ανδρέα απλά ηθελα να γίνει κατανοητό απ'ολους στο FORUM.
Δλδ καλή ταχύτητα στο V20 H V16 σε σχέση με τήν V1.5(αρχική)του.
Χωρίς κανονάκι δοκιμής είναι δύσκολο να έχεις καθαρή εικόνα.
Συνήθως αλλά οχι κανόνας τα πολύ ψηλά V1.5 425M/S + χάνουν πάρα πολύ.
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

RELOADER S έγραψε:
Θα διαφωνήσω εδώ
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

RELOADER S έγραψε:
Breda Pegaso έγραψε:Πολυ λιγα μενουν πανω. Στο ποφυσημα πεζουμε 12 νο και μια χαρα ειναι.

Στη ελλαδα πιστευω δεν πολυχρησιμοποιουν τα μικρα σκαγια 10+. σε αντιθεση με μας.
Στήν ΕΛΛΑΔΑ είναι η σχολή των 34γρ ν.7!!!!!!
Κάθομαι καί σκέφτουμαι μήπως οι τζίκλες είναι πιό μεγάλες.
Kάποιος που κυνήγησε τζίκλες ρε παιδιά στην ΕΛΛΑΔΑ εν πιο μεγάλες ;
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:
RELOADER S έγραψε:
Θα διαφωνήσω εδώ
Aνδρέα πόσο βέβαιος είσαι οτι 1 φυσίγγιο με ΑΟ με V1.5 390-400 μ/σ στα 35-40 μ μπορεί να εχει μεγαλύτερο v απο το δικό σου που ξεκίνησες με 435 νομίζω.
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

RELOADER S έγραψε:
RELOADER S έγραψε:
Breda Pegaso έγραψε:Πολυ λιγα μενουν πανω. Στο ποφυσημα πεζουμε 12 νο και μια χαρα ειναι.

Στη ελλαδα πιστευω δεν πολυχρησιμοποιουν τα μικρα σκαγια 10+. σε αντιθεση με μας.
Στήν ΕΛΛΑΔΑ είναι η σχολή των 34γρ ν.7!!!!!!
Κάθομαι καί σκέφτουμαι μήπως οι τζίκλες είναι πιό μεγάλες.
Kάποιος που κυνήγησε τζίκλες ρε παιδιά στην ΕΛΛΑΔΑ εν πιο μεγάλες ;
Και αν τους πεις οτι κυνηγας μπεκατσα με 7 αρια λεν σου, οχι ειναι πολυ χοντρο, θελει ενιαρια!

Ο καθε λαος με τις συνηθειες του
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Φίλε Reloader,
Δυο φυσιγγια με σκαγια Νο7,5 και με αρχική 405m/s το ενα και με 365m/s το αλλο, εχουν ~20m/s διαφορα στα 18mtr, 10m/s στα 36,5μετρα και μόλις 5m/s στα 54 μετρα, διαφορές πλήρως ασήμαντες..!!!!!
.ενα φυσιγγιο όμως των 450m/s+ , θα εχει λογικά μεγαλητερη και σημαντικότερη διαφορά απο τα προαναφερθέντα παρα την μεγαλητερη μείωση που θα δεχτεί, αυτός ειναι και ο ρόλος της κόντρα δόσης, να αυξήσει περισσότερο την διαφορά απο ενα νορμάλ φυσιγγιο έτσι ώστε να εχει μεγαλήτερο βεληνεκές...!!!!!!!
Λογικο ειναι σε κάποια απόσταση να εχουν την ίδια ταχύτητα αλλα αυτή η απόσταση θα ειναι σε βάρος της αρχικής με 400m/s, όπου θα εχει εξασθενήσει πριν της κόντρα δόσης..... ;)
Ξεκαθαρίσω πως είμαι των 365m/s εγω.... :P ...δεν πυροβολώ ποτέ πέραν των 30-35 μέτρων, άρα θελω να εχω το λιγότερο +200m/s στα 36,5 μετρα, για να εχω και την αναλογη ενέργεια για διατρηση.
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

Καλησπέρα κύριοι , θα ήθελα να μου σχολιάσετε την μόδα που επικρατεί με γομώσεις xxxxxxlong range ανάποδα πιστόνια .

Πρόσφατα στο σκοπευτήριο (Λατσια) ενώ ήμουν στο γήπεδο της λίμνης όσοι το ξέρουν , από το χώρο δοκιμών

που είναι από πάνω και αριστερά του γηπέδου αυτού εκτόξευαν διάφορα τέτοια βλήματα με τον χαρακτηριστικό ήχο του σφυρίγματος ,

Αν ξέρετε αυτά τα φυσίγγια προορίζονται για επίγειους στόχους η για ιπταμένους ?
Open mind for a different view.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Άθω συνήθως τον ήχο αυτό τον κάνουν τα Z-plust πιστονάκια.

Όσο αφορά τις μένουσες ταχύτητες να προσθέσω ή να προβληματίσω...είναι διαφορετικές όταν ρίχνουμε με κύλινδρο και διαφορετικές όταν ρίχνουμε με full τσοκ.
Δηλαδή, όταν ρίχνουμε με κύλινδρο τα σκάγια ανοίγουν πιο νωρίς, έτσι το κάθε σκάϊ έρχεται κόντρα στον αέρα πιο νωρίς από ότι με full τσοκ στο οποίο τα σκάγια αργούν περισσότερο να ανοίξουν και ακολουθούν το ένα το άλλο περισσότερο σαν "τρένο". Με αυτό τον τρόπο διατηρούν και περισσότερες ταχύτητες σε μακρινές αποστάσεις.

Βέβαια όταν μιλούμε για μολύβδινα σκάγια καλής ποιότητας διαφορές σε μένουσες των 10-20μ είναι αμελητέες.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
RELOADER S
Full Member

andreas78 έγραψε:Φίλε Reloader,
Δυο φυσιγγια με σκαγια Νο7,5 και με αρχική 405m/s το ενα και με 365m/s το αλλο, εχουν ~20m/s διαφορα στα 18mtr, 10m/s στα 36,5μετρα και μόλις 5m/s στα 54 μετρα, διαφορές πλήρως ασήμαντες..!!!!!
.ενα φυσιγγιο όμως των 450m/s+ , θα εχει λογικά μεγαλητερη και σημαντικότερη διαφορά απο τα προαναφερθέντα παρα την μεγαλητερη μείωση που θα δεχτεί, αυτός ειναι και ο ρόλος της κόντρα δόσης, να αυξήσει περισσότερο την διαφορά απο ενα νορμάλ φυσιγγιο έτσι ώστε να εχει μεγαλήτερο βεληνεκές...!!!!!!!
Λογικο ειναι σε κάποια απόσταση να εχουν την ίδια ταχύτητα αλλα αυτή η απόσταση θα ειναι σε βάρος της αρχικής με 400m/s, όπου θα εχει εξασθενήσει πριν της κόντρα δόσης..... ;)
Ξεκαθαρίσω πως είμαι των 365m/s εγω.... :P ...δεν πυροβολώ ποτέ πέραν των 30-35 μέτρων, άρα θελω να εχω το λιγότερο +200m/s στα 36,5 μετρα, για να εχω και την αναλογη ενέργεια για διατρηση.
Aν και δεν συμφωνώ με κάποιους αριθμους,τελικό συμπέρασμα είναι ότι με υπερβολικές V ρισκάρω κατανομή καί σίγουρα σε μέχρι30μ μπορω να πω εχω σίγουρο το διαμπερές.Αυτά
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”