φυσίγγια για φασσα

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
BECCACCIA
Full Member

Re: φυσιγκια για φασσα

Δημοσίευση από BECCACCIA »

το καλο φουτζιεκκι ειναι ιστορια ο πονος, το 92-94 στο Μ1 εκανα ατελιωτα πειραματα στα χαρτονια και σε τηλεφωνικους καταλογους για να βρω το τελειο φουτζεκκι για το οπλο μου , οτι διαβαζα στα περιοδικα και σε βιβλια βλητικης ετρεχα οπως τον πελλο για δοκιμες, ωρες ατελιωτες για αναλησεις περι κατανομων και διατριτικοτητας, μετα απο τοσα χρονια μπορω να πω οτι τα χαρτονια δεν λενε παντα την αληθεια, το καλο φουτζεκκι ειναι αυτο που μας καμνη να νιωθουμαι σιγουρια, ειναι σαν τα εργα με ελευθερους σκοπευτες που γιαλιζουν την σφαιρα πριν την βαλουν στην θαλαμη :D , μετα απο ενα καλο παιξιμο το θεοπιουμαι και μετα απο κακα αποτελεσματα το κατηγορουμαι, στι αποτυχιες που εχουμαι παντα φτενε τα φουτζιεκια και οχι εμεις. τα φουτζιεκια πιστευω εξελιχτηκαν με τα χρονια , πιστευω τα νεα φουτζιεκια ειναι καλητερα απο τα παλια ,απλα σαν αρωστοι θελουμαι το φαρμακο μας. παλια ειχαμαι διαφορα στην ζωνη μας, το ενα εν του αερα το αλλο της πυρας του σιονιου τη παγωνιας και παει λεγοντας, τωρα οι ψαγμενοι κυνιγοι εχουν 2-3 τυπους στην ζωνη τους.

παλια με τους παρεες δεν ειχαμαι αλλοι κουβεντα για τα φουτζεκια , μηλουσαμε για το ποτε καμνη το καθενα και μας ακουγε ενα αλλος φιλος που δεν ηταν κυνηγος. ο συγκεκριμενος οποτε βρεθουμασταν ακουγε για οπλα και φουτζιεκια και μετα απο καπια χρονια αποφασισε να αγοραση οπλο, τον παιρνουμαι σε ενα μαγαζι και αγορασε ενα οπλο και μετα απο 2-3 μερες πηγε σε ενα καταστημα μονος του να αγοραση φουτζιεκια, εκει ακουγε τον ενα να θελη πρωινα τον αλλον της πυρας και του αερα, ο παρεας δεν ηξερα τι να πιαση και οταν τον ρωτησε ο ανθρωπος αν θελη καπια βοηθεια ,του ειπε οτι θελει 2 πακκετα της νυχτας :D :D :D
pant
Full Member

Δημοσίευση από pant »

Καλημέρα παιδιά,

Είναι σοβαρό λάθος να λέμε ότι τα Browning - Miroku έχουν πρόβλημα με τα φυσίγγια στο κυνήγι. Όπως κάθε όπλο έτσι και αυτά έχουν τις ιδιοτροπίες τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κανόνας. Αν ήταν αυτό αλήθεια, τότε πώς το 40% των κυνηγών στην Κύπρο συνεχίζουν να κυνηγούν με όπλα Browning & Miroku ?

Το φυσίγγι έχει πολύ να κάνει με την ψυχολογία του κυνηγού και την σιγουριά και άνεση που νιώθει ο καθένας πριν και κατά την χρήση του. Και όλα αυτά κτείζονται όχι από τις κουβέντες που ακούμε γύρω μας, αλλά μόνο από προσωπικές εμπειρίες που τυγχαίνουν σε εμάς και στην παρέα μας.

Εύχομαι σε όλους καλό και προπαντός ασφαλισμένο κυνήγι. Σημασία έχει να επιστρέψουμε στα σπίτια μας όλοι σώοι και αβλαβής και όχι να φέρουμε κρέας για να ταίσουμε την οικογένεια.

Χαιρετώ,
Παντελής
Mr. F3
Full Member

Δημοσίευση από Mr. F3 »

pant έγραψε:Καλημέρα παιδιά,

Είναι σοβαρό λάθος να λέμε ότι τα Browning - Miroku έχουν πρόβλημα με τα φυσίγγια στο κυνήγι. Όπως κάθε όπλο έτσι και αυτά έχουν τις ιδιοτροπίες τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κανόνας. Αν ήταν αυτό αλήθεια, τότε πώς το 40% των κυνηγών στην Κύπρο συνεχίζουν να κυνηγούν με όπλα Browning & Miroku ?

Το φυσίγγι έχει πολύ να κάνει με την ψυχολογία του κυνηγού και την σιγουριά και άνεση που νιώθει ο καθένας πριν και κατά την χρήση του. Και όλα αυτά κτείζονται όχι από τις κουβέντες που ακούμε γύρω μας, αλλά μόνο από προσωπικές εμπειρίες που τυγχαίνουν σε εμάς και στην παρέα μας.

Εύχομαι σε όλους καλό και προπαντός ασφαλισμένο κυνήγι. Σημασία έχει να επιστρέψουμε στα σπίτια μας όλοι σώοι και αβλαβής και όχι να φέρουμε κρέας για να ταίσουμε την οικογένεια.

Χαιρετώ,
Παντελής
Φιλε Pant χαιρομαι που λαμβανεις μερος στη συζητηση γιατι εισαι απο τα λιγα ατομα που κατεχουν το αντικειμενο.

Το γεγονος οτι το 40% των κυνηγων εχουν στην κατοχη τους Browning μπορει να επεξηγηθει πολυ ευκολα και απλα και θα το παρομοιασω, πολυ ευστοχα, οτι συμβαινει για τον ιδιο λογο που η μισοι Κυπραιοι εχουν ΒMW και εξηγω.
Τα σημερινα ΒΜW ειναι πολυ προσιτα σε τιμη, ειναι φτηνα δηλαδη σε σχεση με τα παλαιοτερα μοντελα, οπως συμβαινει το ιδιο ακριβως με τα Ιαπωνικα Browning. Τα σημερινα BMW δεν εχουν καμια σχεση σε επιπεδο ποιοτητας και αξιοπιστιας σε σχεση με τα παλια μοντελα, το ιδιο συμβαινει και με τα Ιαπωνικα Browning, μετα το Β325 το χαος.
Παρολα αυτα ο Κυπραιος αγοραζει BMW λογο του οτι ειναι φθηνα σημερα και λογο ιστοριας νομιζει εκανε την καλυτερη επιλογη, ασχετα εαν ενα Τοyota ειναι κλασεις ανωτερο, το ιδιο ακριβως συμβαινει με τα Browning.

Ως λαος εχουμε εγωιστικες τασεις, φορώντας παροπιδες σε πολλαπλα θεματα της καθημερινοτητας και αρνουμαστε να αναγνωρισουμε το γεγονος οτι υπαρχει κατι το καλυτερο.

Εχω διαβασει ολες τις σελιδες αυτης της ενοτητας και η πλιοψηφια των μελων που ζητα βοηθεια για φυσιγγια, εχει Browning, τυχαιο? Εχω ανατρεξει ολες τις σελιδες του θεματος και δεν εχει γινει μια ακριβης εισηγηση σε φιλους που ψαχνονται για φυσιγγια σε Browning μονο γενκοτητες του τυπου δοκιμασε τις Extra 32,31.5,30,28,5. ή Ολυμπια 30,32,36,31 απλα ανακριβειες.

Βεβαια εξαρταται και ποσα φυσιγγια ριχνει καποιος στο κυνηγι για να μπορει να κρινει το ποσο ιδιοτροπο ειναι ενα οπλο, εαν ριχνει 5 φυσιγγια καθε εξορμηση, δεν νομιζω να μπορει να κρινει αντικειμενικα.

Δεν εχω τιποτα εναντιων των Browning, αντιθετως μαλιστα πιστευω οτι ειναι απο τα καλυτερα οπλα που κυκλοφορουν στην παγκοσμια αγορα, οχι ομως τα Ιαπωνεζικα μοντελα μετα το 325 που η μονη σχεση που εχουν με Browning ειναι το ονομα και τα κλειδια... Θα ηταν ευχης εργων να μπορουσαμε να αγορασουμε ενα πραγματικο Browning me 1500 euro.

Προσωπικα θα αναμενω με προσοχη να γινουν ακριβης εισηγησεις προς το φιλο που ζητα βοηθεια για φυσιγγια στο Μιroku tou.

Οσον αφορα τις Saga που αναφερονται απο καποια μελη, θα πεσουν απο τα συννεφα εαν τις χρησιμοποιησουν με αυτες τις καιρικες συνθηκες και την υγρασια που επικρατει, εαν συνεχισει ετσι ο καιρος.

Φιλικα
NIKOLAS
Full Member

Δημοσίευση από NIKOLAS »

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΦΥΣΙΓΚΙΑ...ΟΛΟΙ ΘΗΜΟΥΝΤΕ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΓΚΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΖΑΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ...ΤΩΡΑ ΕΝ 24ΓΡ ΠΟΥ ΕΝ ΝΑ ΚΑΜΝΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ :lol:
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Καλησπέρα,
καταρχάς να χαιρετίσω την παρέα αφου είναι η 1 μου δημοσίευση.

Σχετικά με το θέμα δεν μπορώ με τιποτα να καταλάβω τι παεί να πεί ιδιότροπα όπλα;
Εχω στη κατοχή μου ένα Miroku 9000 (Japan) το οποίο το αγόρασε ο πατέρας μου το 1990 950 λίρες γιατί μεταξύ αυτου και ενος Berretta (φοβερά όπλα δεν τα αμβισβητώ) που είχε καταλήξει του άρεσε περισσότερο σαν εμφάνιση. Συνεπώς ο παράγοντας BMW που συμφωνώ με τον φίλο παραπάνω δεν μετρά στην περίπτωση του μιας και η τιμή του ήταν κόντα σε αυτή του Beretta αλλά και τότε τα Μiroku ηταν δευτερης διαλογής όπλα. Το όπλο που είναι σαν καινούριο το κυνηγώ εγώ τα τελευταία 10 χρόνια και είμαι πλέον ''συναισθηματικά'' δεμένος με αυτό το όπλο και δύσκολα θα προχωρήσω σε αλλαγή όπλου έστω και αν υπάρχουν πολύ καλύτερα όπλα (και στο κυνήγι και στο show στους άλλους κυνηγούς). Το όπλο για μένα και κυρίως το 1 όπλο που μάθαμε πάνω σε αυτό είναι ιερό για τον καθένα μας αλλά στην Κύπρο νομίζω ξεφύγαμε και στα όπλα όπως και σε πολλά άλλα θέματα σαν λαός. Δεν είναι δυνατό να σκαρτάρουμε με τόση ευκολία όπλα και φυσίγγια, έλεος. Δέν μπορώ να καταλάβω οτι κάποια όπλα είναι δύσκολα στα φυσσίγγια τους, 2-3 μεταβλητές είναι τις λαμβάνουμε υποψη επιλέγουμε 5-6 φυσσίγγια που στη Κύπρο έχουμε αρκετους αξιόλογους κατασκευαστές και προχωράμε στο κυνηγι μας για να καταλήξουμε σε 2-3 φυσσίγγια με τον χρόνο. Μήπως ολοι μας έχουμε υπέρμετρες απαιτ΄ησεις απο τα όπλα μας; ακούω πολλές φορές κατεβάζει τις φασσες που τα ανάθεμα, κτυπά λαό στα 100 μέτρα κτλ, μήπως χάσαμε το νόημα του υγιούς κυνηγιού; κατέβασα και εγώ μια φορά φάσσα απο απίστευτη απόσταση αλλά στη 1 που κατέβασα κάποτε άλλες 20 φόρες πηρά τα.... πλέον απλά δεν γυρίζω το όπλο. Μήπως έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στον παράγοντα όπλο-φυσσιγι; θυμάμαι και τον εαυτό μου στα 20 για γέλια ήμουν για όλα έφταιγαν τα φυσσίγγια ή το ότι το οπλο είναι μακρύ, βαρύ κτλ . Ας ηρεμήσουμε όλοι μας νομίζω και ας απολαύσουμε το κυνήγι στην παραδοσιακή του μορφή.

Σχετικα με φυσσίγγια για Μiroku εγώ μπορώ να σου απαντήσω με απολυτη σιγουρια μόνο για κυνηγι τζιήκλας μιάς και τα τελευταία χρονια κυνηγώ κυρίως μόνο Δεκέμβρη έτσι έγινα μανιακός της τζιήκλας. Το πρωι χρησιμοποιώ τα Victory Lucky Shot 33.5 gr 9 μέχρι να νοιώσω ενόχληση απο το λάκτισμα και στην συνέχεια προχωρώ με Victory Mirage 30 gr 9. Με αυτό τον συνδυασμό κυρίως ''εγώ'' είμαι απόλυτα ικανοποιήμένος, πλέον για καθε αποτυχία φταίω εγώ...! Απο φέτος θα δοκιμάσω και την σειρά των EXTRA γιατί εκτιμώ το γεγονός οτι ο ιδιοκτήτης μπαίνει στο forum δινει απαντήσεις για τα φυσίγγια του και κυρίως απαντά στο mail του.

cu on sunday
;)
NIKOLAS
Full Member

Δημοσίευση από NIKOLAS »

Φιλε καλος ηρθες στην παρεα μας
πολυ σοστα αυτα που λες.Επισεις για ολα αυτα νομιζω που γινοντε τον τοπο μας φτεει πολυ η ελλιψη θηρααματος καθος και κυνηγοτοπων.Μας φτενε ολα αλλα ξεχναμε το πιο βασικο την καταντια μας,λαδονουμε τον πονο μας με καινουριο οπλο νεα ειδη φυσιγκιων ,εξοπλησμους και λιπα και νομιζουμε οτι ετσι θα ερτουν και τα θηραματα αλλα διστυχος ξυπνουμε μετα απο καθε εξορμιση.Μακαρι να ειχαμε την αφθονια τοσο σε θηραμα οσο και περιοχες που ειχε πριν 40 χρονια και ας ειχαμε ολοι απο ενα κοκοροντουφεκο .Αλοστε αθλημα ειναι και οχι μαχη.
pant
Full Member

Δημοσίευση από pant »

Γειά σας παιδιά,

Φίλε Mr F3 , χαίρομαι που έχεις αναλύσει την θέση σου ώς προς τα Browning παρόλο που προσωπικά εγώ διαφωνώ.

Η Ιαπωνία είναι μια χώρα η οποία έχει κάνει τα τελευταία 30 χρόνια βιομηχανικά θαύματα σε όλους τους τομείς και στον τομέα των όπλων έχει παράξει φοβερά κομψοτεχνήματα. Σε τεχνολογία και τεχνογνωσία δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τον Γερμανό.
Δεν είναι τυχαίο που η browning αγόρασε την Ιαπωνική miroku και ξεκινησε εκεί την ευρεία παραγωγή όπλων με σκοπό να χαμηλώσει τα κόστα και να προσφέρει όπλα σε φτηνές τιμές για όλα τα βαλάντια.

Θα πρέπει να συκγρίνουμε ένα Ιαπωνικό όπλο Browning Gr1 με ένα άλλο αντίστιχο (όπου υπάρχει) μιας άλλης μάρκας.
Προς θεού να μην αμφισβητούμε και τα αθάνατα κλειδιά της browning που έχουν πλέον αποδείξει τον εαυτό τους.

Το γιατί πολλοί κατοχοι browning ρωτούν για τα φυσίγγια , είναι ίσως γιατί είναι και αριθμιτικά οι πιο πολλοί.

Χαιρετώ,
Παντελής
Άβαταρ μέλους
XS^PRESTIGE
Full Member

Δημοσίευση από XS^PRESTIGE »

παιδια μπορουμε να κρινουμε εμεις τους επιστημονες που ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ολες οι αντιπροσωπιες του κοσμου να σχεδιασουν,να κατασκευασουν και να δοκιμασουν ενα προιον ατελιωτες ωρες ? πχ ενα αυτοκινητο χρειαζεται τουλαχιστον 4 χρονια να κατασκευαστη και να δοκιμαστη σε πολλα χιλιομετρα(περαν των 200,000) και πολλες συνθηκες....

Πλεον ΚΑΜΙΑ εταιρεια στο κοσμο δεν ρισκαρει τη φιμη της για να κερδισει λεφτα. Επενδυουν ολοι στη ποιοτητα.
The best there is
Mr. F3
Full Member

Δημοσίευση από Mr. F3 »

Φιλε Παντελη,
Στο τελος της ημερας σιγουρα το καλυτερο ειναι αυτο που μας εχει χαρισει τις μεγαλες κυνηγετικες συγκινησεις ή το καλυτερο μας αποτελεσμα στο σκοπευτηριο. Συμφωνω με οσους πιστευουν στο Browning για τον Α ή Β λογο, φτανει να μπορουν να το δικαιολογησουν αντικειμενικα, διαφωνω ομως με το να θεοποιουμε καποια πραγματα και να να μην αναγνωριζουμε καινοτομιες που εμεις δεν εχουμε ή να παραβλεπουμε ελαττωματα τα οποια προσπαθουμε να συμβιβαστουμε με αυτα.

Θα ενδιαφερομουν παρα πολυ σοβαρα για ενα Browning 325 ή Miroku 9000 αν εβρισκα κατι σε καλη κατασταση οπως το εχω στο μυαλο μου, το ομολογω απλα για να εξαλιψω οποιαδηποτε ιχνη προκαταληψης που μπορει να σχηματισει καποιος για το ατομο μου και γιατι αναγνωριζω και εχω στα υψη τη χρηστικη αξια αυτων των μοντελων απο εκει και περα δε θα τολμουσα να παρω ουτε για αστειο σε ενα σοβαρο κυνηγι ενα Β525 για το οποιο μπορω να εκφερω γνωμη ως κατοχος γιατι πολυ απλα αν και απο το ιδιο εργοστασιο με τα προαναφερθεντα μοντελα, λιγη σχεση εχει με αυτα ως προς την ποιοτητα και τη βληττικη του αποδοση.
Αυτη ειναι καθαρα η προσωπικη μου γνωμη και δεχομαι να διφωνισει καποιος μαζι μου απο την στιγμη που οι κυνηγετικες του αναμνησεις το επιτρεπουν.

Φιλε ΧS
Η ποιοτητα τη σημερον ημερα δυστυχως πληρωνεται ακριβα, ειδικα στα οπλα.
Ο πλεον αρμοδιος για να κρινει την ποιοτητα ειναι ο χρηστης, απλα εαν διαθετεις ενα Α budget πρεπει να συμβιβαστεις και με την ποιοτητα που μπορεις να αγορασεις. Οι κατασκευαστες πλεον κατανεμουν τα προιοντα τους ανα segments (market segmentation) στοχεουν σε ενα μεγαλο μεριδιο της αγορας στο μεσο αγοραστη που δε διαθετει το πολυ χρημα με το Α μοντελο και απο εκει και περα το βαλαντιο ειναι αυτο που μετρα την ποιοτητα που θα παρεις.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι τη δεκαετια του 70, 80 και μεχρι τα μεσα του 90 κατασκευαζονταν οπλα ποιοτικα κλασεις ανωτερα απο οτι σημερα, βλεπε Beretta 682 Silver Vs Beretta 682Gold E, Browning 325 Vs 525, Breda Andromeda το οποιο ηταν 350 λιρες το 1980 σε σχεση με οποιοδηποτε πλαγοκαννο της αγορας των 2500 ευρω, ακομα και τα Μπαικαλ τα μοντελα τα οποια ηταν Made in USSR σε συγκριση με τα σημερινα μοντελα.

Φιλικα
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

φιλε XS ειναι πολυ παρακυνδινευμενο να λες οτι οι εταιριες πλεον επενδυουν σε ποιοτητα. οι μοντερνοι τροποι παραγωγης ειναι κοινα αποδεκτο και γνωστο οτι αποσκοπουν στη μεγιστοποιηση του κερδους κατι το οποιο επιτυγχανεται με την μειωση του κοστους, πολυ συχνα χρησιμοποιοντας φτηνοτερες πρωτες υλες και διαδικασιες παραγωγης.

Ο παγκοσμιος ανταγωνισμος εχει σε πολλες περιπτοσεις κανει ετεριες να στραφουν προς την πολιτικη του "mass production" με σκοπους να κερδοφορισουν οχι απο το μεγαλο ποσοστο κερδους σε καθε οπλο αλλα απο το μικρο ποσοστο κερδους στα πολλα οπλα που θα πουλησουν. Αρκετες δε εταιρειες παρηγαγαν ποιοτικοτερα οπλα πλεον καταλαβαν οτι δεν μπορουν να αντεπεξελθουν στο "quality focused competition" και ετσι ριχτηκαν στο "low cost competition".

Υπαρχουν φυσικα και εταιρειες που επιλεγουν οτι δεν ριχνουν την ποιοτητα για να αυξησοουν τις πωλησεις γιατι ξερουν οτι οι αγοραστες τους τους πρωτημουν γιατι παραμενουν πιστοι στη πολιτικη τους...οπως για παραδειγμα τα perazzi.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”