ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ
-
- Full Member
Re: ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ
Άνοιξες πολλά θέματα φίλε!!!!!
Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζουν... λείπουν επίσης οι συνθήκες των δοκιμών...κ.α.
Μπήκα όμως σήμερα σε άλλες εταιρίες και παρατήρησα τα ίδια...πολύ, μα πολύ ασαφή πληροφορίες.
28γρ, 30γρ , 32γρ όλα έδιναν 551bar πίεση...τι μαγειρέματα μας δείχνουν, τα ρυθμίζουν ώστε να έχουν την ίδια πίεση???
Εγώ προσωπικά για να καταλάβω αν είναι γρήγορο ή αργό λειτουργώ εμπειρικά με βάση το κλώτσημα στον ώμο!!
Βάση φυσικής και πάλι (δεν είμαι φυσικός!!!) όπου υπάρχει μια δράση υπάρχει και μια αντίδραση...δεν είναι ακριβής αλλά σε βάζει στο "παιχνίδι"!!
Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζουν... λείπουν επίσης οι συνθήκες των δοκιμών...κ.α.
Μπήκα όμως σήμερα σε άλλες εταιρίες και παρατήρησα τα ίδια...πολύ, μα πολύ ασαφή πληροφορίες.
28γρ, 30γρ , 32γρ όλα έδιναν 551bar πίεση...τι μαγειρέματα μας δείχνουν, τα ρυθμίζουν ώστε να έχουν την ίδια πίεση???
Εγώ προσωπικά για να καταλάβω αν είναι γρήγορο ή αργό λειτουργώ εμπειρικά με βάση το κλώτσημα στον ώμο!!
Βάση φυσικής και πάλι (δεν είμαι φυσικός!!!) όπου υπάρχει μια δράση υπάρχει και μια αντίδραση...δεν είναι ακριβής αλλά σε βάζει στο "παιχνίδι"!!
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"Alb. Einstein
-
- Full Member
ρε κοπελια μα γιατι βλεπετε τοσο σοβαρα μαρκες φυσιγγιων θερμοκρασιες πιεσις ποσο μπαρουτι εχουν κτλ κτλ εγω λαγο χρησιμοποιω μονο λεπρε στη πρωτη καννι και κατι καφε φυσσιγια ασσους στην δευτερη και πιο μακρινη ντουφεκια εγω ξερω οτι αμαν η ντουφεκια εν πανω στο λαο πεφτει δεν κοιταζω ουτε αν κοφτουν τα φυσσιγια ουτε θερμοκρασιες ουτε τιποτε απλα αμαν εν πανω η ντουφεκια εν να πεσει εσεις κοτιαζετε θερμοκριασιες κτλ κτλ κοιταζετε πρωτα αν η τουφεκια εν πανω στο θηραμα? τωρα στην τσικλα βλαω απο ολα τα φυσσιγια καποτε που παω και παλε αμαν τις πλασω εν να πεσει
-
- Full Member
Φίλε είναι όλα μέρος του Hobby!!!
Προσωπικά μου αρέσει να ασχολούμαι με το θέμα βλητικής σε πιο βαθιά νερά...δεν είναι μόνο το κυνήγι/σκότωμα... υπάρχουν και άλλα θέματα που μπορούν να σε κρατούν απασχολημένο τον "ελεύθερο" σου χρόνο μέχρι την επόμενη περίοδο κυνηγίου.
Υπάρχουν πολλοί(και εγώ!!!) που ενώ γνωρίζουν πιο φυσίγγιο κάνει για το όπλο τους...κάθε χρόνο πειραματίζονται με άλλα...
Προσωπικά μου αρέσει να ασχολούμαι με το θέμα βλητικής σε πιο βαθιά νερά...δεν είναι μόνο το κυνήγι/σκότωμα... υπάρχουν και άλλα θέματα που μπορούν να σε κρατούν απασχολημένο τον "ελεύθερο" σου χρόνο μέχρι την επόμενη περίοδο κυνηγίου.
Υπάρχουν πολλοί(και εγώ!!!) που ενώ γνωρίζουν πιο φυσίγγιο κάνει για το όπλο τους...κάθε χρόνο πειραματίζονται με άλλα...
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
- kanaris
- Full Member
φιλε καλησπερα! εχω αρκετα χαρτονια δοκιμων. να τα φωτογραφισω και να τα βαλω να τα δειτε.θα ειναι κατατοπιστικα νομιζω.Breda Pegaso έγραψε:Μπορουμε να λεμε γενικα για οποια φυσιγγια δοκιμασε ο καθε ενας και θελει να μοιραστει μαζι μας πληροφοριες.
Εγω εκαμα μια δοκιμη θα βαλω και foto συντομα.
Οπλο: BREDA Pegaso, Αυλοι 18.4 στην κατω και 18,5 στην πανω. 28 ιντζες βαρος 3200 γρ.
Ηθελα ενα φυσιγγι (για ενδημικο) για την πρωτη 5 choke που να μην ειναι συγκεντρωτικο στα 20 μετρα και να με αφηνει ικανοποιημενο μεχρι τα 30 μετρα.
Δοκιμασα στα 20 μετρα στην αρχη:
Victory Ασπρη 35 γρ νο.6 πιστονι
FOB Ultra HV 35 γρ νο.6 ταππα
FOB Gibier Noble 38 γρ νο.6 ταππα
Δεν ξερω αλλα καποιες ταππες εξωτερικες οπως και Golden Wing που δοκιμασα πιο παλια και χρησιμοποιω, ειναι για μεσαιες αποστασεις. Στα κοντινα δεν πολλο ανοιγουν.
Τα συμπερασματα μου οτι το πιστονι της 35γρ Victory ειχε το σχεδον ιδιο ανοιγμα με τις αλλες
2 ταππες και ειχε και καλυτερη, ομοιομορφη κατανομη!
Οσον αφορα διατρηση και καταλογους δεν εκανα. η δοκιμη αφορουσε μονο την κατανομη.
ΣΩΒΑΡΩΤΕΙΣ ΜΙΔΑΙhttp://imageshack.us/a/img69/5504/extremecop21.gifΝ!
-
- Full Member
Η ποιο κάτω δοκιμή έγινε για ένα φίλο που εισάγει τις Λάμπρο για να βάλει τις φωτογραφιες των δοκιμών στη έκθεση. Θεώρησα σωστό να τις βάλω και στο site για όσους τους ενδιαφέρει. Μαζί με την ποιο πάνω δοκιμή εκανα και δυο αλλα φυσίγγια για να συγκρίνω τα αποτελεσματα.
ΣΧΟΛΙΑ: Όλα τα φυσίγγια στην απόσταση των 36.5μ με τσοκ 1* έδωσαν συνολο σκαγιών στο κύκλο περισσότερο από το 130 σκ που είναι το ελάχιστο για ένα 3-4πλουν τραύμα που απαιτείται για αμεση καταβολή θηράματος πχ φασας η περδικας. Επισης για θέμα διατριτικότητας σχεδόν όλα ξετρύπησαν τα 200 φύλα πράγμα και από θέμα διατριτικότητας είναι ικανοποιητικά εφοσον για τέτοια θηράματα χρειαζομαι περιπου 150 φυλλα. Ειδικά θέλω να σχολιάσω τρεία φυσίγγια που το αποτέλεσμα τους θέλει σχολιασμό. 1- το Lampro Classic 32gr-6 όλα τα σκαγια( 17σκαγια) που κτύπησαν το πατ με τα φυλλα εχουν ξετρυπηση όλα , Αυτό μου λεγει εμένα ότι το συγκεκριμενο φυσιγγιο εχει δυναμη να καταβαλει το θηραμα και περαν των 36.5μ δηλ 40-45-50μ. Β Το Extra Rocket 32gr-6 είναι γνωστό φυσίγγιο και από τα δεδομένα που δινει ο κατασκευαστης του ,αλλα και από προσωπική εμπειρία και χρήση, ότι εχει καλύτερα αποτελεσματα σε υγρό καιρό. Τη μερα της δοκιμής ο καιρός ηταν καθαρά ξηρός. Το φυσίγγιο αυτό ηταν το μόνο που τα σκαγια στο πατ δεν ξετρυπησαν κανένα τα 200φυλλα. Η διατριτικότητα μετρωντας τα φύλλα κυμάνθηκε γυρο στα 170-180. Δηλ έδωσε και αυτό ικανοποιητικη συγκεντρωση σκαγιων στο κύκλο και επισης ικανοποιητική διάτρηση . Αυτό το παραδειγμα έρχεται να επιβεβαιώση και άλλες δοκιμές που έκανα ,ότι ο παράγων καιρικές συνθηκες δεν επειρεάζει όπως νομίζουμε σε αποστασεις 30-35 μετρα, οπου όλα κατά την γνώμη μουμπορουν να σκοτώσουν το θηραμα ανεξαρτήτος καιρικών συνθηκών. Γιαυτό οποιαδιποτε συνεχόμενη αποτυχία σε τετοιες αποστασεις δεν ευθυνεται ο παράγωντας καιρικές συνθηκες αλλα ειτε η σκοπευση μας ητε η λαθασμένη επιλογή τσοκ και απόστασης.
Συνεχίζεται…..
ΣΧΟΛΙΑ: Όλα τα φυσίγγια στην απόσταση των 36.5μ με τσοκ 1* έδωσαν συνολο σκαγιών στο κύκλο περισσότερο από το 130 σκ που είναι το ελάχιστο για ένα 3-4πλουν τραύμα που απαιτείται για αμεση καταβολή θηράματος πχ φασας η περδικας. Επισης για θέμα διατριτικότητας σχεδόν όλα ξετρύπησαν τα 200 φύλα πράγμα και από θέμα διατριτικότητας είναι ικανοποιητικά εφοσον για τέτοια θηράματα χρειαζομαι περιπου 150 φυλλα. Ειδικά θέλω να σχολιάσω τρεία φυσίγγια που το αποτέλεσμα τους θέλει σχολιασμό. 1- το Lampro Classic 32gr-6 όλα τα σκαγια( 17σκαγια) που κτύπησαν το πατ με τα φυλλα εχουν ξετρυπηση όλα , Αυτό μου λεγει εμένα ότι το συγκεκριμενο φυσιγγιο εχει δυναμη να καταβαλει το θηραμα και περαν των 36.5μ δηλ 40-45-50μ. Β Το Extra Rocket 32gr-6 είναι γνωστό φυσίγγιο και από τα δεδομένα που δινει ο κατασκευαστης του ,αλλα και από προσωπική εμπειρία και χρήση, ότι εχει καλύτερα αποτελεσματα σε υγρό καιρό. Τη μερα της δοκιμής ο καιρός ηταν καθαρά ξηρός. Το φυσίγγιο αυτό ηταν το μόνο που τα σκαγια στο πατ δεν ξετρυπησαν κανένα τα 200φυλλα. Η διατριτικότητα μετρωντας τα φύλλα κυμάνθηκε γυρο στα 170-180. Δηλ έδωσε και αυτό ικανοποιητικη συγκεντρωση σκαγιων στο κύκλο και επισης ικανοποιητική διάτρηση . Αυτό το παραδειγμα έρχεται να επιβεβαιώση και άλλες δοκιμές που έκανα ,ότι ο παράγων καιρικές συνθηκες δεν επειρεάζει όπως νομίζουμε σε αποστασεις 30-35 μετρα, οπου όλα κατά την γνώμη μουμπορουν να σκοτώσουν το θηραμα ανεξαρτήτος καιρικών συνθηκών. Γιαυτό οποιαδιποτε συνεχόμενη αποτυχία σε τετοιες αποστασεις δεν ευθυνεται ο παράγωντας καιρικές συνθηκες αλλα ειτε η σκοπευση μας ητε η λαθασμένη επιλογή τσοκ και απόστασης.
Συνεχίζεται…..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Λεύκιε στείλε μουθ και εμένα εκείνο που είπαμε για το περιοδικό!! Ευχαριστώ
Προσέχουμε...για να έχουμε
lagomania έγραψε:ρε κοπελια μα γιατι βλεπετε τοσο σοβαρα μαρκες φυσιγγιων θερμοκρασιες πιεσις ποσο μπαρουτι εχουν κτλ κτλ εγω λαγο χρησιμοποιω μονο λεπρε στη πρωτη καννι και κατι καφε φυσσιγια ασσους στην δευτερη και πιο μακρινη ντουφεκια εγω ξερω οτι αμαν η ντουφεκια εν πανω στο λαο πεφτει δεν κοιταζω ουτε αν κοφτουν τα φυσσιγια ουτε θερμοκρασιες ουτε τιποτε απλα αμαν εν πανω η ντουφεκια εν να πεσει εσεις κοτιαζετε θερμοκριασιες κτλ κτλ κοιταζετε πρωτα αν η τουφεκια εν πανω στο θηραμα? τωρα στην τσικλα βλαω απο ολα τα φυσσιγια καποτε που παω και παλε αμαν τις πλασω εν να πεσει

- SilverPigeonS
dimitris savva έγραψε:lagomania έγραψε:ρε κοπελια μα γιατι βλεπετε τοσο σοβαρα μαρκες φυσιγγιων θερμοκρασιες πιεσις ποσο μπαρουτι εχουν κτλ κτλ εγω λαγο χρησιμοποιω μονο λεπρε στη πρωτη καννι και κατι καφε φυσσιγια ασσους στην δευτερη και πιο μακρινη ντουφεκια εγω ξερω οτι αμαν η ντουφεκια εν πανω στο λαο πεφτει δεν κοιταζω ουτε αν κοφτουν τα φυσσιγια ουτε θερμοκρασιες ουτε τιποτε απλα αμαν εν πανω η ντουφεκια εν να πεσει εσεις κοτιαζετε θερμοκριασιες κτλ κτλ κοιταζετε πρωτα αν η τουφεκια εν πανω στο θηραμα? τωρα στην τσικλα βλαω απο ολα τα φυσσιγια καποτε που παω και παλε αμαν τις πλασω εν να πεσει
Χάχα!! Πήγα και εγώ πίσω και διάβασα το σχόλιο!
Άκουσον , άκουσον!! Πλάθει και τζίκλες!! Τζικλοπλάστης!!!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
- Breda Pegaso
Μπλασκω
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Καλησπέρα,
Φίλε Λεύκιε, αν επιτρέπεται ο σχηματισμένος κυκλος ποσα εκατοστά ειναι;
Τα ποσοστά που αναφέρεις, δείχνουν να ειναι πολύ χαμηλά για φούλ τσοκ στα 36,5 μετρα, εκτός και αν ο κυκλος ειναι μικρότερος απο 76 εκατοστά.
Φίλε Λεύκιε, αν επιτρέπεται ο σχηματισμένος κυκλος ποσα εκατοστά ειναι;
Τα ποσοστά που αναφέρεις, δείχνουν να ειναι πολύ χαμηλά για φούλ τσοκ στα 36,5 μετρα, εκτός και αν ο κυκλος ειναι μικρότερος απο 76 εκατοστά.