ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

πανικος έγραψε:αν έχεις γρήγορα φυσίγγια σε περίπτωση ξηρασίας τότε η αντίσταση θα είναι παραπάνω και θα χαλούν η κατανομές σου.
ΣΠΥΡΟ ΜΟΥ ΜΗΠΩς ΕΝΝΟΕΙΣ σε περιπτωση υγρασιας? :D
Ναι πανίκο μου, την ώρα που τα έγραφα, έγραψα καταλάθος ξηρασία αντί υγρασία. Όπως και να χει παιδιά εγώ έχω τις προσωπικές μου απόψεις από τις εμπειρίες μου και από τις δοκιμές που έχω κάνει με το Λεύκιο μέχρι στιγμής, όποιος θέλει ας αγνοήσει τα σχόλια μου αν πιστεύουν είναι λάθος και μη τεκμηριωμένα και ας ακούσει τις άλλες απόψεις εάν πιστεύουν ότι είναι σωστές. Καλή σας μέρα. :)
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

πανικος έγραψε:
andreas78 έγραψε:Πανικο μου, δεν τα βαζω με κανεναν, να βοηθησω προσπαθω αλλά λιγάκι δυσκολο..!!!!
file ανδρεα με απλα λογια πες μας εσυ τι νομιζεις για την υγρασια και την αποδοση φυσιγγιου.πιο πανω εβαλες κατι εγγλεζικα επιστημονικα και ντον αντεσταν.πετα κυπριακα απλα να δουμε τι πιστευεις και ισως να βοηθηθουμε απο την γνωμη σου η την συμβουλη σου φιλε μου :D
Θα προσπαθήσω Πανικό μου,
Η δέσμη σκαγιών επηρεάζεται απο την "πυκνότητα" της ατμόσφαιρας, ο λόγος ειναι διότι έχουμε να κάνουμε με σφαιρικά βλήματα που δεν έχουν καμία αεροδυναμική σε σχέση με τα βλήματα των ραβδωτών.
Η πυκνότητα τώρα, μεταβάλλεται απο την "θερμοκρασία" και το "υψόμετρο", η υγρασία ειναι ενας παράγοντας "γλάστρα", διότι μονο σε ψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο, αλλα λογο του ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η θερμοκρασία, η μεταβολή που δεχεται η πυκνότητα απο την υγρασία ειναι απο μηδαμινή μεχρι ανύπαρκτη.....!!!!!!!
Αν για παραδειγμα, με σταθερό υψόμετρο στο 0 μετρα, με σταθερή θερμοκρασία στους 35°C μεταβάλλουμε την υγρασία απο 0% σε 80% η διαφορά στην πυκνότητα της ατμόσφαιρας μεταβάλλεται κατα 1,90% περίπου, δηλαδή τόση μεταβολή θα δεχτεί και η δέσμη σκαγιών απο την μια περίπτωση στην άλλη.....!!!!!!!!!
Έχοντας σταθερούς τους παράγοντες πλην της θερμοκρασίας, η μεταβολή ειναι μεγαλύτερη και μεταβάλλοντας μόνο το υψόμετρο η πυκνότητα της ατμόσφαιρας μεταβάλλεται ακόμα περισσότερο, για κάθε 300 μετρα αύξησης του υψομέτρου, η δέσμη σκαγιών δέχεται μια μεταβολή της τάξεως του 5% περίπου...!!!!
Τα περί υγρασίας και μόνο, ειναι απλά ενας μύθος...!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

andreas78 έγραψε:
πανικος έγραψε:
andreas78 έγραψε:Πανικο μου, δεν τα βαζω με κανεναν, να βοηθησω προσπαθω αλλά λιγάκι δυσκολο..!!!!
file ανδρεα με απλα λογια πες μας εσυ τι νομιζεις για την υγρασια και την αποδοση φυσιγγιου.πιο πανω εβαλες κατι εγγλεζικα επιστημονικα και ντον αντεσταν.πετα κυπριακα απλα να δουμε τι πιστευεις και ισως να βοηθηθουμε απο την γνωμη σου η την συμβουλη σου φιλε μου :D
Η δέσμη σκαγιών επηρεάζεται απο την "πυκνότητα" της ατμόσφαιρας, ο λόγος ειναι διότι έχουμε να κάνουμε με σφαιρικά βλήματα που δεν έχουν καμία αεροδυναμική σε σχέση με τα βλήματα των ραβδωτών.
Η πυκνότητα τώρα, μεταβάλλεται απο την "θερμοκρασία" και το "υψόμετρο", η υγρασία ειναι ενας παράγοντας "γλάστρα", διότι μονο σε ψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο, αλλα λογο του ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η θερμοκρασία, η μεταβολή που δεχεται η πυκνότητα απο την υγρασία ειναι απο μηδαμινή μεχρι ανύπαρκτη.....!!!!!!!
Αν για παραδειγμα, με σταθερό υψόμετρο στο 0 μετρα, με σταθερή θερμοκρασία στους 35°C μεταβάλλουμε την υγρασία απο 0% σε 80% η διαφορά στην πυκνότητα της ατμόσφαιρας μεταβάλλεται κατα 1,90% περίπου, δηλαδή τόση μεταβολή θα δεχτεί και η δέσμη σκαγιών απο την μια περίπτωση στην άλλη.....!!!!!!!!!
Έχοντας σταθερούς τους παράγοντες πλην της θερμοκρασίας, η μεταβολή ειναι μεγαλύτερη και μεταβάλλοντας μόνο το υψόμετρο η πυκνότητα της ατμόσφαιρας μεταβάλλεται ακόμα περισσότερο, για κάθε 300 μετρα αύξησης του υψομέτρου, η δέσμη σκαγιών δέχεται μια μεταβολή της τάξεως του 5% περίπου...!!!!
ανδρεα αρα λες θερμοκρασια και υψομετρο παιζουν σοβαρο ρολο στην επιλογη φυσιγγιου.με απλα λογια σε θερμοκρασια 33 βαθμους ας πουμε και υψομετρο 100 μετρα
θερμοκρασια 33 υψομετρο 1000 μετρα τι προτεινεις οταν παμε πιο ψηλα με την ιδια θερμοκρασια .αργο γρηγορο?
και δευτερο στο ιδιο υψομετρο μμε θερμοκρασια στους 5 βαθμους και θερμοκρασια στους 33 βαθμους?
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

Κοπελια εν απλα τα πραματα και εγω πιστεφκω σε τουτα που λαλει ο φιλος ο αντρεας. Στησ ψηλεσ θερμοκρασιεσ οι πιεσεις και οι ταχυτητες αυξανονται το αντιθετο γινεται στις χαμηλεσ θερμοκρασιεσ,ενα το κρατουμενο δευτερο το υψομετρο πεζει το ρολο του φυσικα για εμενα οι τοσο σημαντικο. Οι περισσοτεροι παιζουν γληορεσ χαρτουτσιεσ πχ στο τροοδος(δεν ξερω αν αληθευει) η ατμοσφαιρα στο τροοδοσ ειναι πιο αραιει που σημαινει θα εχουμε πιο λιγη διασπορα.σιγουρα παιζει τσιε τουτο το ρολο του
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗ
Full Member

Δημοσίευση από ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗ »

andreas78 έγραψε:
πανικος έγραψε:
Εγω δεν ξερω αν ειναι μυθος ο επηρεασμός ενεκα υγρασίας, παντος το μόνο σιγουρο ειναι οτι σιγουρότατα υπάρχει επηρεασμός. Και εξηγούμαι: Με το ίδιο όπλο, τα ιδια φυσίγγια την ιδια μερα σε περιοχή μακρια απο την θαλασσα περίπου 6-7 χιλιομετρα τα φυσιγγια μαχαιρι, ακομα και σε πολυ μακρινες αποστάσεις, κεραυνός ειναι για να απορείς. Μετακινομενος πιο κατω, κοντα στη θάλασσα με τα ιδια φυσίγγια, πραγματικά οι τουφεκκιες ασιερο. Επεφταν μονο τα πολυ κοντινα πουλια στα 20 μετρα και πιο κοντά, και εκεινα γαιματωμένα.
Ειναι πολυ ευκολο να καταλάβεις αν ενα φυσίγγια "καμνει " η όχι. Το φυσίγγι που δεν καμνει, εχει δυνατο λάκτισμα(σε φάση που αν συνεχισεις να ρίχνεις θα μαυρίσει ο ώμος σου), ακουγεται εντονος καμπανισμός, και ενώ ησουν σίγουρα πάνω στο πουλι, η ενω αυτό καθόταν πανω σε δεντρο, πραγματικά δεν ετάραξε απο την τουφεκια. Αρα, δεν κάμνει ισον ασχημη κατανομη(ανοιγουν παρα πολυ τα σκαγια), η ισως και να λιώνουν πριν πανε στον στοχο.
Οταν ασχοληθεις παρα πολυ με το κυνήγι θα καταλάβεις οτι δεν γίνεται πριν 2 ώρες οπου γυριζες το όπλο ναταν μαχαιρι, και αφοτου αλλαξες τοποθεσία να αλλαξεν αρδην το σκηνικό.
Συνεπώς κατι επηρεάζει παρα πολυ εννεν? Κι αν δεν ειναι η υγρασία τότε τι ειναι??
Τωρα αυτοι που λένε εγω ρίχνω πάντα μονο μια μαρκα, χειμωνα καλοκαιρι, αερα, βροχη, υγρασία κλπ, και πάντα κάμνει..... μαλλον δεν εχουν ιδεα ουτε απο κυνήγι, ουτε απο οπλα, αλλα και ουτε τους ενδιαφερει με αν παιξουν κατι με τιποτε. Πανε μονο για τον περιπατο. Ο σωστος πάντα ψάχνει, και σιγουρα κανεις δεν τα ξέρει ολα, απλα προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα...
andreas78

πανικος έγραψε: ανδρεα αρα λες θερμοκρασια και υψομετρο παιζουν σοβαρο ρολο στην επιλογη φυσιγγιου.με απλα λογια σε θερμοκρασια 33 βαθμους ας πουμε και υψομετρο 100 μετρα
θερμοκρασια 33 υψομετρο 1000 μετρα τι προτεινεις οταν παμε πιο ψηλα με την ιδια θερμοκρασια .αργο γρηγορο?
και δευτερο στο ιδιο υψομετρο μμε θερμοκρασια στους 5 βαθμους και θερμοκρασια στους 33 βαθμους?
Πανικό μου δεν ειναι υποχρεωτικό να αλλάξουμε φυσίγγια, άμα είμαστε γνώστες του όπλου μας, καλοί σκοπευτές και έχουμε επίσης γνωση των συσφυξεων μας, τοτε μεταβάλλουμε αυτα τα στοιχεία προς όφελος μας, χωρις να αλλάξουμε το φυσιγγιο κατ' ανάγκη..!!!!!
Αυτός που γνωρίζει και ψάχνεται, αυτός που έχει κοινή λογική και αυτός που δεν εμμένει ότι γνωρίζει περισσότερα απο τους επιστήμονες, ακολουθεί τους αναγνωρισμένους βλητικους κανόνες που μας έχουν δώσει οι βλητικοί..!!!

Το σημαντικότερο ειναι να έχουμε επιλέξει ένα ποιοτικό φυσιγγιο, αυξάνοντας το υψόμετρο κατα 900 μετρα, αυτό συνεπάγεται με αλλαγή στην πυκνότητα κατα ~15%, θα γίνει "ελαφρύτερη" δηλαδή με αποτέλεσμα η δέσμη σκαγιών να παραμένει σε θέση ατράκτου για μεγαλύτερη απόσταση βολής, μια αλλαγή σε ποιο ανοικτά τσοκς θα μας βοηθήσει να αντισταθμησουμε αυτό το γεγονός, επιπλεον ένα πιο γρήγορο φυσιγγιο θα ηταν υπέρ, αλλα τα φυσίγγια της αγοράς ειναι ολα με πανομοιότυπες αρχικές ταχύτητες.....!!!!!!!!!
Στην Αμερική και σε υψόμετρα των 8000 ποδων, γίνονται σκοπευτικοί αγώνες σε δίσκους των 60 γυαρδων, οι σκοπευτές ρίχνουν με κύλινδρο και σκήτ, δεν τους ενδιαφέρουν οι ταχύτητες..!!!!

Πρέπει να κατανοήσουμε πότε βαραίνει η ατμόσφαιρα και ποτέ γίνεται πιο ελαφριά- αραιή και γνωρίζοντας τα τσοκς μας τα χρησιμοποιούμε προς όφελος μας, στην περίπτωση των όπλων με σταθερές συσφιξεις, επιλέγουμε φυσίγγια που θα μας δώσουν την απαιτούμενη διασπορά, στην απόσταση βολής που θελουμε λαμβάνοντας υπόψην "αν θελουμε" το υψόμετρο και την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Ειναι γελοίο δυο φυσίγγια με πανομοιότυπο κυαθιο, νούμερο σκαγιών και με διαφορά αρχικής ταχύτητας 10-15 m/s , το ένα να ειναι για την υγρασία και το άλλο για τον Κοτσιατη...!!!!!
andreas78

Να προσθέσω πως και σε εμένα αλλά και σε πολλούς φίλους μου, μας έχει τύχει σε καρτέρι, ειδικά του καλοκαιριού να ρίχνουμε βολές στον γάμο του Καραγκιόζη..... ;) :D :P , λίγο παγωμένο νεράκι στο πρόσωπο για να ξυπνήσουμε ειναι αρκετό για να δούμε μετά ότι τα ιδια φυσίγγια που δεν συγκινούσαν τις φασσες ξαφνικά τις κάνουν σύκα...!!!!!!!
karatzaferis11
Full Member

Δημοσίευση από karatzaferis11 »

PSB1
Κατά τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες της έναρξης και κυρίως κατά τις ώρες εκείνες όπου ο ήλιος θα βρίσκεται ακόμη ψηλά στον ουρανό, ενδέχεται να μην απογοητευτούμε ποτέ από την χρήση ενός σωστού setup, ενώ σε συνθήκες με σχετική υγρασία...ενδεχομένως να πρέπει να αποκλείσουμε εκείνες τις εξωπραγματικές βολές όπου θα δείχνουν εκτός του σχετικού δραστικού βεληνεκούς του όπλου μας και ενδεχομένως εκτός των πραγματικών μας δυνατοτήτων!
Άβαταρ μέλους
Dimitris

Δημοσίευση από Dimitris »

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Αντρέα γιατί με φυσικούς όρους η πυκνότητα επηρεάζεται από αυτά που ανέφερε. Από την θερμοκρασία και το υψόμετρο. Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία αραιώνει η πυκνότητα του αέρα. Όσο αυξάνεται το υψόμετρο μειώνεται η θερμοκρασία και ο αέρας γίνεται πυκνότερος.

Στο θέμα της υγρασίας.
1. Εμείς ο απλός κόσμος λέμε ότι σήμερα έχει υγρασία αλλά ουσιαστικά εννοούμε τη σχετική υγρασία. Σχετική υγρασία είναι το ποσοστό (%) των υδρατμών που θα μπορούσε να συγκρατήσει ο αέρας κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
2. Όσο ψυχρότερος είναι ο αέρας, τόσο πυκνότερος είναι και όσο πυκνότερος είναι τόσο αυξάνεται η σχετική υγρασία. Με απλά λόγια το πρωί που έχουμε χαμηλή θερμοκρασία (κρύο αέρα) και η σχ. υγρασία είναι πχ 70%, τούτη η σχ υγρασία θα γίνει 30% το μεσημέρι (παράδειγμα) για τον λόγο ότι αυξάνεται η θερμοκρασία, αραιώνει η πυκνότητα, τα μόρια διαστέλλονται και μπορεί να δεχτεί μεγαλύτερη ποσότητα υδρατμών.
3. Με τον όρο "τούτα τα φυσίγγια παίζονται στην υγρασία" εγώ το εκλαμβάνω σαν να λέμε ότι παίζονται σε πυκνή ατμόσφαιρα. Πάντως όταν λέω ότι παίζω το φουσσεκι σε υγρασία έτσι το εννοώ εγώ.

Εικόνα
http://www.anelixi.org/

Αν ρωτήσετε τους ειδικούς σε θέματα βλητικής κανένας δεν θα σας μιλήσει για επηρεασμό της τουφεκιάς από την υγρασία. Θα σας πουν για την θερμοκρασία του αέρα, για το υψόμετρο και τον άνεμο.

Σε πυκνή ατμόσφαιρα (χαμηλή θερμοκρασία) έχουμε πιο ανοικτές τουφεκιές και η διάτρηση των σκαγιών είναι λιγότερη από ότι σε αραιή ατμόσφαιρα (ψηλή θερμοκρασία). Τούτο οφείλεται στην αντίσταση της ατμόσφαιρας που αναλογα με την πυκνότητα της επιδρά πάνω στην κινητική ενέργεια των σκαγιών.

Άρα όσον αυξάνεται το υψόμετρο - μειώνεται η θερμοκρασία - πυκνώνει ο ατμοσφαιρικός αέρας, βάζουμε πιο ανοικτά τσιόκς και μικρότερη γόμωση.

Google it!!! εχει πολλά άρθρα στο ιντερνετ σχετικά με τη βλητική.
«Τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν»
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

karatzaferis11 έγραψε:PSB1
Κατά τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες της έναρξης και κυρίως κατά τις ώρες εκείνες όπου ο ήλιος θα βρίσκεται ακόμη ψηλά στον ουρανό, ενδέχεται να μην απογοητευτούμε ποτέ από την χρήση ενός σωστού setup, ενώ σε συνθήκες με σχετική υγρασία...ενδεχομένως να πρέπει να αποκλείσουμε εκείνες τις εξωπραγματικές βολές όπου θα δείχνουν εκτός του σχετικού δραστικού βεληνεκούς του όπλου μας και ενδεχομένως εκτός των πραγματικών μας δυνατοτήτων!
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ?
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”