Ειλικρινα εκεντησες παλε ρε Γιατρε!Γιατρός έγραψε:Ειλικρινά κάποτε λέω μην ασχοληθείς αλλά...
Από το 1980 γίνονται μελέτες πως η υγρασία και η αλλαγή του καιρού επηρέαζει τον άνθρωπο, τις λειτουργίες του σώματος και την ικανότητα να σκέφτεται "σωστά" και να πράττει ανάλογα...
http://www.scientificamerican.com/artic ... -straight/
Ολα τα όντα με θολωμένο το μυαλό, υπερυδρωμένα, αφυδατωμένα, κουρασμένα, αγ€&μητα , κερατωμένα,ματσουκωμένα, ψυχολογικά ανισόρροπα κτλ κτλ εσάσαν όλους τους παράγοντες που τα /τους επηρεάζουν και έμεινε η χαρτούτσια και ειδικά με την υγρασία...
Ασχοληθείτε με την ουσία κύριοι
Φιλικά
ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ
- Kostas M.
- Full Member
Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ
- virtualgreek
- Moderator
Έχω και εγώ μία απορία. Ρωτώντας.. μαθαίνουμε.
Πως καταλαμβαίνει κάποιος ότι έχει υγρασία στην ατμόσφαιρα και ως εκ τούτου να βάλει το Α φυσίγγιο ή το Β ? Υπάρχουν εργαλεία (gadgets) που μπορεί να μετρήσουν την υγρασία ή απλά την νοιώθουμε στο πρόσωπο ?
Εάν όντως υπάρχουν τέτοια εργαλεία, τι ποσοστό θεωρείται υγρασία έτσι ώστε να πει κάποιος "Τώρα πρέπει να αλλάξω το φυσίγγιο μου" ?
Εάν όντως έχει υγρασία και συστήνεται η αλλαγή φυσιγγίων, πρέπει να βάλουμε περισσότερα γραμμάρια? μεγαλύτερα σκάγια ? Δηλαδή έαν εγώ στην φάσα παίζω Νο. 6. 30γρ. και αντιληφθώ ότι έχει υγρασία, πρέπει να βάλω Νο.5 και 32γρ ? Και το αντίθετο. Εάν έχω μέσα φυσίγγια υγρασίας και μειωθεί η υγρασία, τότε τι φυσίγγια πρέπει να βάλω ?
Η υγρασία αυξομειώνετε κατά την διάρκεια της ημέρας απότομα ? Δηλαδή μπορεί την μία στιγμή να έχει υγρασία που απαιτούν φυσίγγια υγρασίας ενώ την άλλη στιγμή να μειωθεί σε σημείο που να μην χρειάζονται και μετά πάλι υγρασία ?
Σ.
Πως καταλαμβαίνει κάποιος ότι έχει υγρασία στην ατμόσφαιρα και ως εκ τούτου να βάλει το Α φυσίγγιο ή το Β ? Υπάρχουν εργαλεία (gadgets) που μπορεί να μετρήσουν την υγρασία ή απλά την νοιώθουμε στο πρόσωπο ?
Εάν όντως υπάρχουν τέτοια εργαλεία, τι ποσοστό θεωρείται υγρασία έτσι ώστε να πει κάποιος "Τώρα πρέπει να αλλάξω το φυσίγγιο μου" ?
Εάν όντως έχει υγρασία και συστήνεται η αλλαγή φυσιγγίων, πρέπει να βάλουμε περισσότερα γραμμάρια? μεγαλύτερα σκάγια ? Δηλαδή έαν εγώ στην φάσα παίζω Νο. 6. 30γρ. και αντιληφθώ ότι έχει υγρασία, πρέπει να βάλω Νο.5 και 32γρ ? Και το αντίθετο. Εάν έχω μέσα φυσίγγια υγρασίας και μειωθεί η υγρασία, τότε τι φυσίγγια πρέπει να βάλω ?
Η υγρασία αυξομειώνετε κατά την διάρκεια της ημέρας απότομα ? Δηλαδή μπορεί την μία στιγμή να έχει υγρασία που απαιτούν φυσίγγια υγρασίας ενώ την άλλη στιγμή να μειωθεί σε σημείο που να μην χρειάζονται και μετά πάλι υγρασία ?
Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ....
ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ
....ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΒΕΒΑΙΑ!
ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΣΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ...Η ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΟΒΕ Κ.Λ.Π!
ΕΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!
ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΣΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ...Η ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΟΒΕ Κ.Λ.Π!
ΕΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
- spyrosspyrou851
Φίλε Σάββα υπάρχουν μικρά φορητά υγρόμετρα που σου γράφουν την υγρασία εκείνη την ώρα στην ατμόσφαιρα, ένα 60~65+ % ποσοστό σημαίνει υγρασία στην ατμόσφαιρα, σε έτσι περίπτωση πρέπει να βάλεις αργά φυσίγγια που συνήθως αυτό σημαίνει πιο βαρετές γομώσεις ή φυσίγγια που αποδεδειγμένα ή από εμπειρίες κάνουν σε έτσι συνθήκες (αν και πολλοί διαφωνούν), συνήθως η υγρασία δεν πέφτει απότομα αλλά σταδιακά, π.χ στα παράλια το πρωί είναι πολύ ψηλά η υγρασία και σιγά σιγά μόλις ανέβει ο ήλιος και βγαίνει η θερμοκρασία πέφτει και η υγρασία και τότε πρέπει να αλλάξεις σε γρήγορα φυσίγγια.virtualgreek έγραψε:Έχω και εγώ μία απορία. Ρωτώντας.. μαθαίνουμε.
Σ.
Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβεις αν υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα χωρίς κάποιο εργαλείο ή συσκευή είναι να βλέπεις γύρω σου και να κοιτάξεις π.χ ένα βουνό που είναι σε λίγη απόσταση από εσένα αλλά όχι πολύ μακρυά, εάν το βλέπεις πολύ καθαρά τότε υπάρχει ξηρασία, εάν είναι λίγο ζοφφό τότε υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα κ.ο.κ Αυτό φυσικά δουλεύει όταν υπάρχει φως και μπορείς να δεις το βουνό.
Κάποιοι έλεγαν ότι με συνθήκες υγρασίας τα πουλιά πέφτουν και με σφεντόντα, ενώ στην ξηρασία πρέπει να έχεις γρήγορα φυσίγγια, αν έχεις γρήγορα φυσίγγια σε περίπτωση ξηρασίας τότε η αντίσταση θα είναι παραπάνω και θα χαλούν η κατανομές σου.
- πανικος
αν έχεις γρήγορα φυσίγγια σε περίπτωση ξηρασίας τότε η αντίσταση θα είναι παραπάνω και θα χαλούν η κατανομές σου.
ΣΠΥΡΟ ΜΟΥ ΜΗΠΩς ΕΝΝΟΕΙΣ σε περιπτωση υγρασιας?
ΣΠΥΡΟ ΜΟΥ ΜΗΠΩς ΕΝΝΟΕΙΣ σε περιπτωση υγρασιας?

μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Σπύρο,
Τι ειναι αυτό που επιρεαζει την κατανομή..??
Κάνε μας μια ανάλυση με τεκμηρίωση.
Τι μια γράφεις ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει την υγρασία, την άλλη ότι θέλουν πολλά γραμμάρια και την άλλη ότι σε υγρασία τα πουλιά πέφτουν και με σφεντόνα, τι ισχύει..??
Ξέρεις τι ειναι η υγρασία? μπες στο Wikipedia να δεις την έννοια της...!!!!!
Τι ειναι αυτό που επιρεαζει την κατανομή..??
Κάνε μας μια ανάλυση με τεκμηρίωση.
Τι μια γράφεις ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει την υγρασία, την άλλη ότι θέλουν πολλά γραμμάρια και την άλλη ότι σε υγρασία τα πουλιά πέφτουν και με σφεντόνα, τι ισχύει..??
Ξέρεις τι ειναι η υγρασία? μπες στο Wikipedia να δεις την έννοια της...!!!!!
- πανικος
φιλε ανδρεα 78 τωρα τι τα βαλλεις με τον σπυρο!!!!σιγουρα εκαμαμε ολοι την χαρτουτσια επιστημη!τωρα προσωπικα πιστευω οτι η υγρασια επηρεαζει την αποδοση της χαρτουτσιας αλλα τον λογο δεν τον ξερω.ουτε για αργα ουτε για γρηγορα φουτσιεκκια ουτε τι παρουτι εχουν μεσα ουτε ποσα σκαγια εχουν ξερω!!απλα ξερω οτι μερικα φυσιγγια που παιζω αποδιδουν καλυτερα στην υγρασια χωρις αιματα στα πουλια και χωρις ξιφτερισματα.παραδειγμα στην τζικλα πρωι με υγρασια 32 ολυμπια σκητ πορτοκαλια και μετα οταν βγει ο ηλιος με περισσοτερη ξηρασια ολυμπια κιτρινη 32.τωρα αν εχει διαφορετικο η μια που τηναλλη δεν ξερω απλα ετσι αποδιδουν καλυτερα .τωρα υγρασια δεν νομιζω να θελουμε wikipedia να μασ πει τι ειναι.
οταν το πρωι συνηθως κολλατσιαρας το δερμα σου πινεις τσιαρο και ο καπνος δεν διαλυεται ευκολα στην ατμοσφαιρα οταν δεν βλεπεις καθαρα τον οριζοντα οταν μουσκευουν οι κλατσες σου που τα χορτα οταν σταζουν οι τσιγκοι που το πρωι ειναι υγρασια συνηθως με νοτο νοτιοδυτικο ανεμο ολα αυτα.
παντα φιλικα δεν ειρωνευομαι κανενα απλα ο καθενας να βρει φυσιγγια που του δινουν αποτελεσματα σε διαφορες καιρικες σθνθηκες με τα χρονια και να μην αγοραζει φυσιγγια γιτι εχει το ταδε παρουτι ταδε ταχυτητα και καμνει για ετσι καιρο
οταν το πρωι συνηθως κολλατσιαρας το δερμα σου πινεις τσιαρο και ο καπνος δεν διαλυεται ευκολα στην ατμοσφαιρα οταν δεν βλεπεις καθαρα τον οριζοντα οταν μουσκευουν οι κλατσες σου που τα χορτα οταν σταζουν οι τσιγκοι που το πρωι ειναι υγρασια συνηθως με νοτο νοτιοδυτικο ανεμο ολα αυτα.
παντα φιλικα δεν ειρωνευομαι κανενα απλα ο καθενας να βρει φυσιγγια που του δινουν αποτελεσματα σε διαφορες καιρικες σθνθηκες με τα χρονια και να μην αγοραζει φυσιγγια γιτι εχει το ταδε παρουτι ταδε ταχυτητα και καμνει για ετσι καιρο

μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Πανικο μου, δεν τα βαζω με κανεναν, να βοηθησω προσπαθω αλλά λιγάκι δυσκολο..!!!!
- ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
- Full Member
Εγω ρίχνω σταθερά φυσίγγια της τάξεις των 405-415 μ/δ στα 2.5μ όλο τον χρόνο υγρασία ξηρασία και δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα
- πανικος
file ανδρεα με απλα λογια πες μας εσυ τι νομιζεις για την υγρασια και την αποδοση φυσιγγιου.πιο πανω εβαλες κατι εγγλεζικα επιστημονικα και ντον αντεσταν.πετα κυπριακα απλα να δουμε τι πιστευεις και ισως να βοηθηθουμε απο την γνωμη σου η την συμβουλη σου φιλε μουandreas78 έγραψε:Πανικο μου, δεν τα βαζω με κανεναν, να βοηθησω προσπαθω αλλά λιγάκι δυσκολο..!!!!