Victory

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Koutsofteros
Full Member

Re: Victory

Δημοσίευση από Koutsofteros »

Koutsofteros έγραψε:Φέτος (λιγότερο πέρσι) κυνηγώ σχεδόν αποκλελιστικά με VIctory 35gr άσπρη No6.

Ειδικά φέτος, έχω πολλά πουλιά κουτσόφτερα...! Προπσαθώ εδώ και καιρό να έβρω το λάθος.

Πρώτα έψαξα τα δικά μου λάθη, και μετά τα υπόλοιπα. Παίζω με ανοιχτά μάθκια, και βλέπω το πουλί συνήθως, άρα είμαι θεωρητικά λλίον πουκάτω του. Αντίθετα, στην επώμιση μου όσο και να προσπάθησα, πάντα έχω λλίο ψηλά την κεφαλή μου και βλέπω λλίη ρίγα (ψηλοπαίζω). Θεωρώ ότι το ένα "λάθος" κάπου εξουδετερώνει το άλλο, φυσικά κάθε περίπτωση εν διαφορετική αναλόγως απόστασης, πορείας στόχου κλπ....

(χτύπα ξύλο) τα πουλιά που πρέπει να ρίξω συνήθως ρίχνω τα. έστω και όχι καλά χτυπημένα. Εν μετρημένα τα καλλικώματα μου σε όχι μακρινά πουλιά.

Δαμέ να πω ότι παίζω με 5-4 (28", 18.6 νομίζω) και δεν θέλω να αλλάξω τα τσιοκ κυρίως για θέμα ψυχολογίας...(εδοκίμασα!)
Επίσης, στες περιοχές μου, η μέση απόσταση που παίζουμε τα πουλιά είναι 35-40 μέτρα.
Anyway...

Εχτές είπα να κάμω μια δοκιμαστική βολή σε χαρτόνι, να δω την διασπορά της χαρτούτσιας μου (victory 35gr)
Απογοητεύτηκα, αλλά που την άλλη δικαιολογώ τα λίγα σκάγια στα πουλιά!

Έριξα εχτές που απόσταση 25-30 μέτρα, σε χαρτόνι (4 κόλλες Α3 ενωμένες).
Ενώ επερίμενα να υπάρχει αρκετή πυκνότητα που σκάγια σε τούτη την απόσταση, τα κενά που επαρατήρησα ήταν πολλά, και άνετα μπορούσε ένα πουλλί να περάσει μέσα που τα σκάγια...πόσο μάλλον να φάει μόνο 1-2-3 σκάγια..

Θα δοκιμάσω την επόμενη φορά σε πιο μακρινή απόσταση, γιατί έκαμα το λλίο βιαστικά λόγω βροχής...

Εννα ήθελα να ακούσω τες απόψεις σας..μιας που διαβάζω δαμέ ενδιαφέροντα πράματα που αρκετούς που φαίνουνται δκιαβασμένοι, και μαθένουμε συνέχεια πράματα...

Θενκς!

p.s τωρά που το σκέφτομαι ίσω να μεν έπρεπε να τα γράψω σε τούτο το τόπικ, αλλά βασικά εν για τες παρατηρήσεις σας στην victory 35 που αρχικά ήθελα να ρωτήσω :D
πανικος έγραψε: νομιζω ειναι κριμα να οι εταιρειες να αλλαζουν τετοια διαχρονικα φυσιγγια αν ειναι θεμα κοστους καλυτερα να τις ακριβωσουν και να τις κανουν οπως παλια.
Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέθκοιο και με το συγκεκριμένο, αλλά για χρόνια έπαιζα Olympia quick 30γρ ΜΟΝΟ, ώσπου ξαφνικά αλλάξαν το και δεν ήταν το ίδιο με πριν...οπόταν το έβαλα στην πάντα!!!
με το victory 35 δεν είχα πολλή εμπειρία για να καταλάβω κάποια διαφορά..
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, πριν από τις Εκλογές, κατά την διάρκεια του Πολέμου και..... μετά το Κυνήγι...! "
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Koutsofteros έγραψε:Φέτος (λιγότερο πέρσι) κυνηγώ σχεδόν αποκλελιστικά με VIctory 35gr άσπρη.

Ειδικά φέτος, έχω πολλά πουλιά κουτσόφτερα...! Προπσαθώ εδώ και καιρό να έβρω το λάθος.

Πρώτα έψαξα τα δικά μου λάθη, και μετά τα υπόλοιπα. Παίζω με ανοιχτά μάθκια, και βλέπω το πουλί συνήθως, άρα είμαι θεωρητικά λλίον πουκάτω του. Αντίθετα, στην επώμιση μου όσο και να προσπάθησα, πάντα έχω λλίο ψηλά την κεφαλή μου και βλέπω λλίη ρίγα (ψηλοπαίζω). Θεωρώ ότι το ένα "λάθος" κάπου εξουδετερώνει το άλλο, φυσικά κάθε περίπτωση εν διαφορετική αναλόγως απόστασης, πορείας στόχου κλπ....

(χτύπα ξύλο) τα πουλιά που πρέπει να ρίξω συνήθως ρίχνω τα. έστω και όχι καλά χτυπημένα. Εν μετρημένα τα καλλικώματα μου σε όχι μακρινά πουλιά.

Δαμέ να πω ότι παίζω με 5-4 (28", 18.6 νομίζω) και δεν θέλω να αλλάξω τα τσιοκ κυρίως για θέμα ψυχολογίας...(εδοκίμασα!)
Επίσης, στες περιοχές μου, η μέση απόσταση που παίζουμε τα πουλιά είναι 35-40 μέτρα.
Anyway...

Εχτές είπα να κάμω μια δοκιμαστική βολή σε χαρτόνι, να δω την διασπορά της χαρτούτσιας μου (victory 35gr)
Απογοητεύτηκα, αλλά που την άλλη δικαιολογώ τα λίγα σκάγια στα πουλιά!

Έριξα εχτές που απόσταση 25-30 μέτρα, σε χαρτόνι (4 κόλλες Α3 ενωμένες).
Ενώ επερίμενα να υπάρχει αρκετή πυκνότητα που σκάγια σε τούτη την απόσταση, τα κενά που επαρατήρησα ήταν πολλά, και άνετα μπορούσε ένα πουλλί να περάσει μέσα που τα σκάγια...πόσο μάλλον να φάει μόνο 1-2-3 σκάγια..

Θα δοκιμάσω την επόμενη φορά σε πιο μακρινή απόσταση, γιατί έκαμα το λλίο βιαστικά λόγω βροχής...

Εννα ήθελα να ακούσω τες απόψεις σας..μιας που διαβάζω δαμέ ενδιαφέροντα πράματα που αρκετούς που φαίνουνται δκιαβασμένοι, και μαθένουμε συνέχεια πράματα...

Θενκς!

p.s τωρά που το σκέφτομαι ίσω να μεν έπρεπε να τα γράψω σε τούτο το τόπικ, αλλά βασικά εν για τες παρατηρήσεις σας στην victory 35 που αρχικά ήθελα να ρωτήσω :D
Φιλε τι νουμερο σκαι χρησιμοποιας?

Εσυ οπως και γω πεζουμε 5-4. Εχεις απαιτησεις να ειναι παντα σεκκα τα πουλια στα 35-40 μετρα????? Βαλε 3-2 ή 2-1 να τα καμνεις πατσιαουρκα αν ειναι ετσι που θελεις. (και παλι θα εχει κουτσοφτερα λογω περιφερειακων οταν δεν θα εισαι κεντρο)

Το φυσιγγιο ειναι μια χαρα. Εγω πεζω Νο.7. Και προσπαθω να μην ασχολουμε με καιρικες συνθηκες.

Το ξανα ειπα για το συγκεκριμενο φυσιγγιο επειδη πεζω το αποκλειστικα για την πρωτη και για δευτερη καποιες φορες.
Και περσυ και φετος ειμαι πολυ ευχαριστημενος και μου εδωσε αρκετα θηραματα. Οταν δεν εισαι καλα πανω στο πουλι και ειδικα σε ετσι αποστασεις ε σιουρα εν θα πεσει σεκκο! Ρε παιθκια εν τζιαι ειμαστε ολοι Digweed για να μεν δεχουμαστε κουτσοφτερα σε ετσι αποστασεις. :)

Επισης οποτε το επαιξα σε χαρτονι ειχε πολυ καλη κατανομη ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΣΙΟΚ ΠΟΥ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Koutsofteros
Full Member

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Νο6 χρησιμοποιώ πάντα στο περδίκι.
Αν πάω σε 7αρι, θα έχω μειονέκτημα στην απόσταση, και είπα τα πουλιά εν μακρινά!
Φυσικά μπορεί να την παίζω στην πρώτη κάννη μόνο.

Εν γιαυτό που ρωτώ, δεν είπα ότι εν προβληματικό το φυσσίγι. εν για να ακούσω και τη γνωμη σας.
Εριξα και μια βολή σε χαρτόνι και είπα την παρατήρηση που έκαμα. Ούτε καν έριξα άλλο να συγκρίνω! μπορεί να είναι καλύτερο που ότιδήποτε άλλο ρίξω.

Ναι το 5-4 εν λογικό ότι θα έχει ανοικτή κατανομή στα 30μ, αλλά δεν ξέρω αν το ίδιο πρόβλημα έχουν όλοι με τούτον τον συνδυασμό σε έτσι αποστάσεις. Αν για κάποιο λόγο το συγκεκριμένο έχει ήδη ανοιχτή κατανομή, ίσως πρέπει να πάω σε κάποια άλλη επιλογή...
Τσιοκ δεν θέλω να αλλάξω προς το παρών...μόλις βάλω 4-3, ψυχολογικά νομίζω κρατώ αεροβόλο... :lol:
Ούτε λέω ότι είμαι πάντα πάνω στον στόχο σωστά, αφού παίζω με ανοιχτά μάθκια, το σημάδι δεν το βλέπω, και αν δεν κάτσει σωστά το όπλο πάνω μου δεν θα το καταλάβω... Σε ποσοστά επιτυχίας όμως είμαι πολλά καλά, αλλά έχω πολλά ζωντανά. Εβαρέθηκα να τα βουρώ :D
Χαρακτηριστικά πριν 2 κυριακές, έπιασα 4, άφηκα 5 χαμε....ήταν τραγωδία!!
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, πριν από τις Εκλογές, κατά την διάρκεια του Πολέμου και..... μετά το Κυνήγι...! "
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Φίλε Koutsofterosκαλά στα λέει ο φίλος Breda! Από την στιγμή που η μέση απόσταση που χτυπάς τα πουλιά, πέρδικες, είναι στα 35-40m με 5-4 είναι λογικό να παίρνεις κάποια ζωντανά. Είναι κρίμα να τραυματίζουμε το θήραμα και να γίνεται τροφή για τις αλεπούδες.

Ξέρουμε όλοι πως οι συνθήκες και ο τρόπος που κυνηγάμε την πέρδικα στη Κύπρο δεν είναι και οι πιο εύκολες. Και ο Digweed αν κυνηγήσει εδώ και δει πως πετάγονται και τι ταχύτητες και ελιγμούς αναπτύσσουν τα περδίκια θα έχει αποτυχίες! Τώρα αν τον βάλουμε στάμα εκεί είναι άλλου παπά ευαγγέλιον! :P

Στο δια ταύτα, η πέρδικα είναι πουλί που αντέχει την ντουφεκιά και με 2 σκάγια στα 40 μέτρα δεν την παίρνεις με τίποτα. Συμφωνώ με την ψυχολογία για το τσοκ, και εγώ κυνηγώ με 4 - 3 και δεν θέλω να το αλλάξω αλλά έχει περιπτώσεις που επιβάλλεται η αλλαγή.

Άποψη μου, είναι αφού δεν θέλεις να αλλάξεις τσοκάρισμα να δοκιμάσεις και άλλα φυσίγγια στον πίνακα, ίσως κάποια με αποσπόμενο πάτο που δίνουν περισσότερη συγκέντρωση και να δεις ποια ικανοποιούν τις απαιτήσεις σου στις συγκεκριμένες αποστάσεις.

Φέτος έπαιξα για πρώτη φορά 7no., το καφενείο των κυνηγών λέει 6no. για πέρδικα, αλλά το διαψεύδω. Έκανα τις ωραιότερες μου ντουφεκιές και κάποιες σε απόσταση των 40m. Και μιλάμε για φυσίγγια τάππας στον 4 τσοκ! Δοκίμασε ένα 7αράκι στην πρώτη να δεις πως θα σου καλύψει τα κενά και μην ανησυχείς, μια χαρά σκοτώνει μέχρι τα 40m.

Οι δοκιμές φίλε μου θα σου δώσουν τις απαντήσεις, Δοκίμασε και κάποια τάππα σε 7άρι, δεν χάνεις και τίποτα!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
Koutsofteros
Full Member

Ένα το κρατούμενο! Θα κυνηγήσω την Κυριακή με το Νο7 της Victory 35. Ελπίζω να βρεθούν και πουλιά-δοκιμαστές (ποιος στην χάρην τους) :lol:
Βασικά εσκέφτουμουν να δοκιμάσω το 7, αλλά πάντα εμετάνοιωνα, για να μεν χάσω που το βεληνεκές μου.
Στην δέυτερη κάννη, αρχισα να χρησιμοποιώ RC μάυρη 36 γρ Νο6 και μου άρεσε!
Ευχαριστώ για τις εισηγήσεις....
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΠΑΙΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ VICTORY THN ΑΣΠΡΗ ΣΕ 5-6-7 ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ FIXED CHOK 4-2...KAI EKANA AΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΒΟΛΕΣ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΑΖΩ ΝΟΥΜΕΡ 6 ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ 5 ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ...ΚΑΙ ΝΙΩ8Ω ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙ8ΗΣΗ.

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΤΟΥ....ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΝΩ RC4 CACCIA SERIE ORO TI FIBRE ΤΗ ΚΙΤΡΙΝΗ 35G ΣΕ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΑΛΛΙΝΗ ΤΑΠΠΑ.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑ8ΟΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 8ΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ. 8Α ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΠΛΕΟΝ.......
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Στην δέυτερη κάννη, αρχισα να χρησιμοποιώ RC μάυρη 36 γρ Νο6 και μου άρεσε!
Ευχαριστώ για τις εισηγήσεις....[/quote]

RC Serie Oro Fibre, τάπα, 35gr. Νο. 7
RC Serie Oro μαύρη, πιστόνι 35gr. Νο. 6

Τέλειος συνδυασμός! Σκοτώστρες!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SilverPigeonS την 20 Δεκ 2012, 21:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Μικρή διόρθωση. Η RC Serie Oro μάυρη είναι 35gr και όχι 36gr . Είναι σαν να παίζεις χαρτούτσια 32 gr. - Μέλι!!!
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε κουτσόφτερε οταν κάνεις δοκιμές διασποράς σε χαρτόνια πρέπει να γινεται με το ορθο τρόπο διοτι σου μένουν οι αρνητικες εντυπωσεις και δύσκολα μετά σου φεύγει η μη ικανοποιητική εικόνα για το συγκεκριμένο φυσίγγιο που δοκίμασες και φυσικά ο παράγωντας αρνητικής ψυχολογίας θα σε επιρεάζει οταν χρησιμοποιας το συγκεκριμένο φυσίγγιο. Οι δοκιμές γινονται πρωτα σε χαρτόνια και μετά στο θήραμα και οχι το αντίθετο.
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

master έγραψε:Μικρή διόρθωση. Η RC Serie Oro μάυρη είναι 35gr και όχι 36gr . Είναι σαν να παίζεις χαρτούτσια 32 gr. - Μέλι!!!
Σωστός! Σφάλμα κεκτημένης ταχύτητας!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”