ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Re: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Πολλα συγκεντρωτικα φυσιγγια...

Μονο η Ασπρη κινειται σε λογικα πλαισια σε σχεση με το τσιοκ!!! :)
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε solon loyka δεν ξέρω αν έγινε κάποιο λάθος, αλλά τέτοιες συγκεντρώσεις δεν μπορεί να δώσει ούτε το φουλ (1*) στα 36,5μ(δίνει μάξιμουμ 70%). Το 3* σε αυτή την απόσταση δίνει περίπου 60%. Το ποσοστό που δίνεις δηλ γύρο στο75% , το 3* το δίνει στα 29-30μετρα. Αν το μέτρημα απόστασης 36,5μετρα είναι σωστό τότε πραγματικά αυτά τα φυσίγγια είναι Turbo :o :o :o με την σημασία της λέξης και με ενδιαφέρουν πολύ, να τα δοκιμάσω και εγώ. Επίσης να ρωτήσω πότε έγινε η δοκιμή και ο λόγος που ερωτώ είναι διότι παρακολουθώ τις τελευταίες 15 μέρες το δελτίο καιρού στη Πάφο και η υγρασία ήταν πέραν του 70%. Φίλε solon loyka πραγματικά δεν θέλω να σκεφτείς οτι αμφισβητήσω τα αποτελέσματα, αλλά έλεξε ακόμη μια φορά τα στοιχεία και αν είναι όπως το λες…. Ερκομαι Πάφο να τα δώ τσε που κοντά. :) :) :)
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ 36,5Μ....ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΗΣ....ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ 1ΜΧ70...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΥΚΛΟ 75CM...ΕΚΑΝΑ 70CM ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ 36.5Μ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΝΤΙΣΤΙΧΟΥΣΕ ΣΕ 34Μ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ....... ΚΑΝΟΝΙΚΑ ME 75CM ΣTA 36,5CM ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΒΓΕΙ... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΞΑ ΞΑΝΑ ΤΟ ΤΣΟΚ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ....ΠΑΑΑ ΕΤΣΙ ΛΑΘΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ....ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΑ... ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑ 34Μ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ...ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6 ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜ/ΥΓΡΟ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ(ΥΠΟ ΗΛΙΟ)...ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΥΣ 43 ΒΑΘΜΟΥΣ.... ΛΕΥΚΙΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΠΑΦΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!!!....ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SOLON-FAIR ΤΕΑΜ την 02 Ιούλ 2012, 10:18, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε Solon louka αντιλήφτηκα τι έγινε, εξου και τα κάπως υπερβολικά αποτελέσματα. Το ότι σμίκρυνες τον κύκλο, από 75εκ στα 70 εκ. αυτό είναι λάθος και σίγουρα δεν μπορείς να πάρεις σωστό αποτέλεσμα επί της % ποσοστό συγκέντρωσης. Επίσης το ότι έχεις σμικρύνεις αναλογικά ( το έκανες με την μέθοδο των τριών δηλ. στα 36.5μετρα εχω 75εκ ,στα 70εκ. πόσα?) την απόσταση (34μ) και αυτό είναι λάθος διότι τα τσοκς δεν σχηματίζουν κώνο, όπως ένα ισοσκελές τρίγωνο, αλλά τρομπέτα δηλ ενώ στις αρχικές αποστάσεις(μέχρι τα 18μ περίπου) οι διαφορές τους είναι μεγάλες, στις ποιο μεγάλες αποστάσεις οι διαφορές αυτές είναι μικρές.. Επίσης επειδή είχες χαρτόνια πλάτους 70εκ και επειδή μερικές φορές οι βολές μας μπορεί να μας φύγουν λιγο πάνω ,λίγο κάτω και εσύ δεν ειχες περιθώριο να ευελικτής, διότι όπως είπες σχημάτιζες τον κύκλο μετά την βολή. Τα χαρτόνια που χρησιμοποίησες τα χρησιμοποιώ και εγώ με την διαφορά οτι ενώνω δυο μαζί και σχηματίζω ένα με 100εκ Χ 100εκ που είναι το ιδανικό. Γενικά οι δοκιμές σου σε σχέση με την διατριτικότητα είναι αξιόπιστες και μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα , για τις κατανομές ναι μεν δείχνουν κάποια εικόνα αλλά όχι σε βαθμό που να είσαι σίγουρος, αν εχεις διάθεση επέλεξε 4-5 φυσίγγια από αυτά που σου αρεσαν στην διατριτικότητα και ξανακάνε τις κατανομές. Αν θέλεις να μιλήσουμε στο τηλέφωνο στείλε μου Π.Μ, εγώ πάντως θα το ήθελα. Οι ποιο πανω σκέψεις είναι η δική μου άποψη και με κανένα τρόπο δεν θέλω να μειώσω την προσπάθεια σου φίλε solon louka.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

LEFKIOS έγραψε:Φίλε Solon louka αντιλήφτηκα τι έγινε, εξου και τα κάπως υπερβολικά αποτελέσματα. Το ότι σμίκρυνες τον κύκλο, από 75εκ στα 70 εκ. αυτό είναι λάθος και σίγουρα δεν μπορείς να πάρεις σωστό αποτέλεσμα επί της % ποσοστό συγκέντρωσης. Επίσης το ότι έχεις σμικρύνεις αναλογικά ( το έκανες με την μέθοδο των τριών δηλ. στα 36.5μετρα εχω 75εκ ,στα 70εκ. πόσα?) την απόσταση (34μ) και αυτό είναι λάθος διότι τα τσοκς δεν σχηματίζουν κώνο, όπως ένα ισοσκελές τρίγωνο, αλλά τρομπέτα δηλ ενώ στις αρχικές αποστάσεις(μέχρι τα 18μ περίπου) οι διαφορές τους είναι μεγάλες, στις ποιο μεγάλες αποστάσεις οι διαφορές αυτές είναι μικρές.. Επίσης επειδή είχες χαρτόνια πλάτους 70εκ και επειδή μερικές φορές οι βολές μας μπορεί να μας φύγουν λιγο πάνω ,λίγο κάτω και εσύ δεν ειχες περιθώριο να ευελικτής, διότι όπως είπες σχημάτιζες τον κύκλο μετά την βολή. Τα χαρτόνια που χρησιμοποίησες τα χρησιμοποιώ και εγώ με την διαφορά οτι ενώνω δυο μαζί και σχηματίζω ένα με 100εκ Χ 100εκ που είναι το ιδανικό. Γενικά οι δοκιμές σου σε σχέση με την διατριτικότητα είναι αξιόπιστες και μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα , για τις κατανομές ναι μεν δείχνουν κάποια εικόνα αλλά όχι σε βαθμό που να είσαι σίγουρος, αν εχεις διάθεση επέλεξε 4-5 φυσίγγια από αυτά που σου αρεσαν στην διατριτικότητα και ξανακάνε τις κατανομές. Αν θέλεις να μιλήσουμε στο τηλέφωνο στείλε μου Π.Μ, εγώ πάντως θα το ήθελα. Οι ποιο πανω σκέψεις είναι η δική μου άποψη και με κανένα τρόπο δεν θέλω να μειώσω την προσπάθεια σου φίλε solon louka.
ΦΙΛΕ ΛΕΥΚΙΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.....ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΙΣΩ...1)ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ 75ΕΚ ΚΥΚΛΟ ΣΤΑ 35Μ Η 36,5 ?ΠΟΛΛΟΙ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ 35 ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ <<ΣΩΣΤΟ>> ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 36,5...ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΩΣΤΟ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΑ 30Μ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΚΡΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΤΑ 60ΕΚ.....ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 100% ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ(ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ Η ΑΠΩΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ).... ΡΩΤΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΓΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ 2) ΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ % ΣΕ ΚΥΚΛΟ 70ΕΚ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΦΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΩΣΤΑ?3)ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ 1Μ ΣΕ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ) ΞΕΡΩΝΤΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΠΛΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΧ. 60% ΠΑΝΩ ΚΑΙ 40% ΚΑΤΩ Η ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑ ΤΑ ΑΕΡΟΒΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ ΒΟΛΗΣ.ΟΤΑΝ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Η ΒΟΛΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ!ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΥΓΡΟ/ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ....ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΙΛΗ Η ΥΓΡΑΣΙΑ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.. ΠΡΙΝ ΠΑΩ... ΠΧ. ΣΤΑ 60%-65%-70% ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΙΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ , ΑΝ ΧΡΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΓΓΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ, ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΟΣΤΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΦΟΡΗΤΟ ΚΛΟΤΣΙΜΑ, ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ, ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ(τα BAR ΠΙΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΧΙΜΟΥΜ) ΤΟ ΤΗΛ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλοι σας χαιρετώ. Εχω κάνει δοκιμές φυσιγγίων για δική μου χρήση τις οποίες βάζω και στο site για όσους τους ενδιαφέρει. Πρέπει να τονίσω ότι δεν έχω κανένα απολύτως όφελος , το μεράκι μου όμως και η συνεχής ερευνα είναι το μόνο κίνητρο που κάνω αυτές τις δοκιμές, άλλωστε ο Σολων Λούκα δεν είναι ο μόνος τρελός…. που κάνει δοκιμές… ξέρει αυτός τι λέγω. Το βασικό κίνητρο για τις δοκιμές ηταν να βρώ ένα καλό φυσίγγιο για την φάσσα το καλοκαίρι σε συνθήκες υγρασίας. Την τρέλλα μου αυτή την εκμεταλλεύτηκαν, με καλη εννοια, δυο εισαγωγείς φυσιγγιων στη Λάρνακα , τα Rottweil και Lambro και μου έδωσαν καποια φυσίγγια να τους δοκιμάσω. Η αρχή εγεινε με τα Lambro , και μολις τελείωσα την καταγραφη των στοιχείων και την παραθέτω. Στη σενέχεια θα ακλούθησε και της Rottweil. Θα ακολουθήση επεξηγηση των φωτογραφιων και του πίνακα αυριο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Μου αρεσε το Starlight...δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο τα αλλα και ειναι και κυπριακο φτηνο...για κοντινες και μεσαιες αποστασεις.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
spidis
Full Member

Δημοσίευση από spidis »

ΛΕΥΚΙΕ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΥ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΜΩ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΚΩ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΠΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΛΑΜΒΡΟ ΠΟΥ ΕΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΗΤΑΝ ΤΗΣ Α36 ΜΕ ΠΥΡΙΤΙΔΑ ΒΕΚΤΑΝ, ΚΑΙ Α1 ΣΠ. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΤΟ ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕ Σ7 ΠΕΡΦΕΚΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΥΡΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ( ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΒΕΛ ΣΠΙΤ), ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΒΕΚΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΜΕ ΚΡΥΟ, ΒΟΡΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΞΗΡΑΣΙΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΣΤΟ ΛΙΟΠΗΡΗ? ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΝΙ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΦΑΣΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΖΕΣΤΟ ΤΟ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΥΠΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ? ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΘΕΣΑ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ VS ΔΙΑΤΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑΣ VS ΑΚΑΡΙΑΙΟΥ ΣΚΟΤΩΜΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΙΖΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Σχετικά με το χθεσινό test φυσιγγίων που έβαλα στο site δίδω τα ποιο κάτω ευρήματα.
1. Όσον αφορά τη διατριτικότητα όλων των φυσιγγίων που δοκίμασα προχθές (20 περιπου φυσίγγια με νούμερο7 , 6 και 5) όλα ανεξαιρέτως έχουν διατρήση 150 φύλα καταλόγου της συτας μέχρι την απόσταση των 40μέτρων. Ο λόγος που έκανα μεχρι τα 40μ ηταν για να συγκρίνω το νο 7 με το νο 6 κα νο5, διοτι το νο 7 μεχρι τα 40μ διαπερνά τα 150 φυλλα. Η διατριτικότητα αυτή ( των 150 φ)ισοδυναμεί με την ενέργεια κρούσης που χρειάζεται ένα σκαϊ για να διατρηση το σώμα ενός πουλιού βάρους μικρότερο των 500γρ.( φασα, περδικι, φραγκολίνα κλπ). Η δοκιμή έγινε για κεντρικά αλλά και περιφερικά σκαγια όπως φαίνεται και στη φωτογραφία με το στόχο με τα δυο πράσινα κομμάτια του καταλόγου, ένα στο κέντρο και ένα στην περιφέρεια του κύκλου. Αυτό με τα περιφερειακά σκαγια το εχω ακούσει από καποιους ότι χάνουν την δύναμη τους και ήθελα να το διαπιστώσω και στη πράξη. Τελικά και τα περιφερειακά σκαγια διατηρούν την φονικότατα τους όπως και τα κεντρικά.
2. Οσον αφορά τις κατανομές των φυσιγγιων vendetta, A36 και A1speciale , επελεξα την αποσταση των 30μ μια λογική αποσταση για πρώτη βολή. Και οι τρείς κατανομές όπως φαινονται και από τις φωτο 1,2 και 3 είναι αρκετά καλές με μικρές διαφορες μεταξύ τους. Τα καποια κενα που υπάρχουν 3-4 είναι φυσιολογικα, αλλοστε με τετιες κατανομές σκοτώνονται τα περισσότερα θηράματα. Για την φασσα ως γνωστο θέλω περίπου 130 σκαγια στο κυκλο και τα αποτελέσματα εδωσαν βαση του πίνακα 180,208,193 σκαγια αντίστοιχα. Εκανα και δοκιμες και με 4* και παλι ηταν ικανοποιητική η συγκέντρωση των σκαγιών στο κύκλο. Εχω κανει και δοκιμή με νο 7 όπως φενεται στο πινακα και πράγματι κατά την γνώμη μου το 7αρι μέχρι τα 40μ είναι η καλύτερη επιλογή για πρωτη τουφεκια διοτι μπορεί να πλήξει το θήραμα με 5-6 σκαγια και θα του προκαλέσει σιγουρο σκότωμα. Επισης έκανα και δοκιμές και στην πολύ ακραία απόσταση των 50μ. Ο λογος της δοκιμής ηταν να ελεξω την διατριτικότητα του νο 6 και όχι τοσο την κατανομή. Παντως βαση του πινακα η Α36 στα 50μ στο κεντρο κτυπησαν 7 σκαγια στο καταλογο από τα οποια τα 6 διαπερασαν ενώ στην περιφερεια 3 σκαγια και τα τρεια διαπερασαν. Επισης προσπαθησα να διαγραψω και τον κύκλο, πραγμα δυσκολο λογο αποστασης, εντουτης μπηκαν 90 σκαγια, σίγουρα ποιο λιγα από τα 130 που χρειάζεται, όμως εχω περίπου 60-70% πιθανότητα να πετυχω το θυραμα , αν σκοπέυσω σωστά. Υπόψη ότι σε τετοια α΄ποσταση μονο με το 1* εχω καπιες πιθανότητες. Οσον αφορα το NSI SPEED NO 5 φένεται ότι υστερεί κάπως στη διατριτικότητα παρολο που είναι νο 5 και αυτό οφείλεται μάλλον στο ότι το φισίγγιο αυτό δεν κάνει σε υγρο καιρό αλλά για ξηρό, μεσα στο μεσημέρι ενφωδκιά όπως λεγει ο athimos που το χρησιμοποιεί.
3. Οσον αφορα γενικά συμπεράσματα από τα τρεία της lambro το Α36 μου άρεσε καλύτερα και στη διασπορά και στην συμπεριφορά, δηλ μαλακό και με ολοκάθαρες καννες που συμένει πλήρεις καύση της πυρίτιδας. Επειδη το έχω δοκιμάσει και με υγρασία 60% και ανεμον Β-Α την προηγουμενη εβδομαδα . όπως και τα αλλα δυο, τότε μπορώ να πώ ότι αποδίδουν καλα αυτά τα φυσίγγια για κανονικό και υγρό καιρο.
Συνεχίζεται……..
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Λεύκιε είσαι ο φάκτορας της βλητικής!!! ;) ;) ;)
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”