ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
andreas78

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από andreas78 »

Τα τσοκ ειναι αυτα που κάνουν την διαφορά στις συγκεντρώσεις, αλλα εμάς ο σκοπός μας ειναι η όσον το δυνατόν καλύτερη και πιο ομοιόμορφη κατανομή, που σε συνδυασμό με την σκοπευση μας, θα μας αποφέρει την άμεση καταβολή του Θηραματος στις αποστάσεις που το κυνηγούμε.

Παραθέτω μια βολή που έκανα σε "προσχεδιασμενο" πίνακα, αν και μου έφυγε το κέντρο μερικά εκατοστά δεξιά και κατω :P , μπορούμε εύκολα να βγάλουμε αρκετα συμπεράσματα.
Το όπλο ειναι με 60cm καννες, 18,5 αυλούς και έγινε με τσοκ 4 απο τα 26μέτρα.
Nobel 78-cx2000-12/65 paper- 1,45- Kleena wad- 32gr- No7- 60,3mm με χαρτάκι.
Εκανε 304/ 368 (όχι 353, το 7άρι μου εχει 11,5σκ./ γρ.,)
Με 82,6% συγκέντρωση.
Σε στεγνό κατάλογο τρυπησε απο τα 26 μετρα με τσοκ 4, 250 φύλλα περίπου στο κεντρο και εκτος κυκλου των 76 εκ., 215-220 φύλλα.(δεν κατάφερα να το βάλω σε ταχογραφο)
Παρόμοια κατανομή εχει και στα 20 μετρα με κυλινδρο και στα 30 μετρα με τσοκ 4, με συγκέντρωση, 78%.

http://i1278.photobucket.com/albums/y50 ... b5cda2.jpg
Άβαταρ μέλους
Sergios

Δημοσίευση από Sergios »

andreas78 έγραψε:Τα τσοκ ειναι αυτα που κάνουν την διαφορά στις συγκεντρώσεις, αλλα εμάς ο σκοπός μας ειναι η όσον το δυνατόν καλύτερη και πιο ομοιόμορφη κατανομή, που σε συνδυασμό με την σκοπευση μας, θα μας αποφέρει την άμεση καταβολή του Θηραματος στις αποστάσεις που το κυνηγούμε.

Παραθέτω μια βολή που έκανα σε "προσχεδιασμενο" πίνακα, αν και μου έφυγε το κέντρο μερικά εκατοστά δεξιά και κατω :P , μπορούμε εύκολα να βγάλουμε αρκετα συμπεράσματα.
Το όπλο ειναι με 60cm καννες, 18,5 αυλούς και έγινε με τσοκ 4 απο τα 26μέτρα.
Nobel 78-cx2000-12/65 paper- 1,45- Kleena wad- 32gr- No7- 60,3mm με χαρτάκι.
Εκανε 304/ 368 (όχι 353, το 7άρι μου εχει 11,5σκ./ γρ.,)
Με 82,6% συγκέντρωση.
Σε στεγνό κατάλογο τρυπησε απο τα 26 μετρα με τσοκ 4, 250 φύλλα περίπου στο κεντρο και εκτος κυκλου των 76 εκ., 215-220 φύλλα.(δεν κατάφερα να το βάλω σε ταχογραφο)
Παρόμοια κατανομή εχει και στα 20 μετρα με κυλινδρο και στα 30 μετρα με τσοκ 4, με συγκέντρωση, 78%.

http://i1278.photobucket.com/albums/y50 ... b5cda2.jpg
Ωραία σιεπεθκια α...
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

Παιδιά χεραιτώ.
Μετά από κάποιες μέρες βρήκα χρόνο για καμιά δοκιμή. Το Setup 1.50X28.5 D20v.
Η βολή έγινε από τα 36 μέτρα με τσοκ 3*.
Τα σχόλια σας ευπρόσδεκτα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
andreas78

Εξαιρετική κατανομή και συγκέντρωση φίλε Prestige,
Λογικά θα πρέπει να έχεις παρόμοια απόδοση στα 20 μέτρα με κύλινδρο και στα 26-29 μέτρα με τσόκ 4*.
Aν θες να καθιερώσεις τι συγκεκριμένο σετάπ θα πρέπει να το επαναλάβεις 5 φορές για να είσαι πλέον σίγουρος.
Από θέμα διάτρησης δεν υπάρχει λόγος να το ψάξεις, έχεις υπέρ αρκετή αρχική ταχύτητα.
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Φίλε Αντρέα78 έχω πραγματοποιήσει 3 βολές σήμερα με τα ίδια αυτά φυσίγγια και όλες είχαν πανομοιότυπη συμπεριφορά.
Από θέμα ταχύτητας αυτό το φυσίγγιο θα κινήται κοντά στα 400m/s?
andreas78

Αν δεν συμπιεσες το κυαθιο παραπάνω απο το κανονικό και έκλεισες σωστά και χωρίς πολυ κατέβασμα, είσαι περίπου 425-430m/s, μην σε φοβίζει η ταχύτητα, φτάνει να έκλεισες σωστα για να έχεις περίπου 650-680 bar.
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Εχω κλεισει χωρίς πίεση πολλη στο κυάθιο και μια χαρά με το κλείσιμο. Ακόμα και κατά τις δοκιμές μια χαρά μαλακό φυσίγγιο των 28,5 γραμμαρίων, οι πιέσεις ήταν οι ανάλογες.
΄Ποιά εικόνα έχεις γενικώς για την αλλίωση της κατανομής των φυσιγγίων με την αύξηση της θερμοκρασίας , επομένως και των πιέσεων, κατά την βολή εννοώ?
andreas78

Λογικά σε ψηλές θερμοκρασίες αυξάνονται τα bar που εχουν ως αποτέλεσμα ελαφρως μεγαλύτερες αρχικές άρα και ελαφρώς μεγαλητερη διασπορά, στα 28,5γρ., όμως που ειναι μικρή και τετράγωνη γομωση, αυτή η επίδραση ειναι ελάχιστη. Περισσότερη επίδραση θα εχει η αλλαγή υψομέτρου, ή, η υπερβολική υγρασία στην ατμόσφαιρα. Οι χαμηλές γομωσεις, 28-32γρ., πιστεύω εχουν την ελάχιστη επίδραση απο τις κλιματολογικές συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Με το να ανεβαίνουμε υψόμετρο οι τουφεκιές μας γίνονται πιο στενές και με την υπερβολική υγρασία χάνουμε από τις αρχικές ταχύτητες όταν τα φυσίγγια μας είναι γρήγορα. Σωστά τα λέω φίλε?
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

φίλε prestige η 'συμβουλή' μου είναι στις δοκιμές να μην κυκλώνεις το σκάϊ αλλά να το χτυπάς με ένα μαύρο μαρκαδόρο, ο κύκλος πέρνει μεγάλο όγκο και δέν σε αφήνει να δείς σωστά τα διάκενα που δημιουργούνται
Προσέχουμε...για να έχουμε
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”