φυσιγγια nobel sport
-
- Full Member
Re: φυσιγγια nobel sport
Φίλε nature με όλο το σέβας, κοίταξε καλά τις δύο φωτογραφίες.
Δεν είπα ότι άλλαξε πρόσφατα, ίσως και να είναι πριν το 2004 (κάπου εκεί θα πρέπει να έγινε, αν έγινε αλλαγή). Εξάλλου η TECNA δημιουργήθηκε ή άρχισε να χρησιμοποιείται ευρέως αρχές της δεκαετίας του 2000.
Αρκετές διβασικές και ιδιαίτερα η Tecna έχουν αυτή την ιδιότητα που λέει ο Athos να κολλούν μέσα στο φυσίγγιο σαν μια μάζα με την παρέλευση κάποιου χρόνου.
Το άλλο που λές ότι είδες πράσινη πυρίτιδα στην LEPRE, ε τι να πώ πραγματικά εκπλήττομαι γιατί αγοράζω tecna και γεμίζω τα τελευταία 3 χρόνια και είναι πάντα η ίδια γκρι μικρά τετράγωνα.
Δεν είπα ότι άλλαξε πρόσφατα, ίσως και να είναι πριν το 2004 (κάπου εκεί θα πρέπει να έγινε, αν έγινε αλλαγή). Εξάλλου η TECNA δημιουργήθηκε ή άρχισε να χρησιμοποιείται ευρέως αρχές της δεκαετίας του 2000.
Αρκετές διβασικές και ιδιαίτερα η Tecna έχουν αυτή την ιδιότητα που λέει ο Athos να κολλούν μέσα στο φυσίγγιο σαν μια μάζα με την παρέλευση κάποιου χρόνου.
Το άλλο που λές ότι είδες πράσινη πυρίτιδα στην LEPRE, ε τι να πώ πραγματικά εκπλήττομαι γιατί αγοράζω tecna και γεμίζω τα τελευταία 3 χρόνια και είναι πάντα η ίδια γκρι μικρά τετράγωνα.
-
- Full Member
Φίλε μου καλέ μου, μπλέξαμε τα χρώματαmaster έγραψε:Φίλε nature με όλο το σέβας, κοίταξε καλά τις δύο φωτογραφίες.

Δεν είπες πρόσφατα φίλε μου είπες τελευταία που εκλαμβάνεται συνήθως ως τα τελευταία 1-2 ατε 3 χρόνια

Αν μπορείς φίλε μιας και ασχολείσαι με την ιδιογόμωση πες μας λίγα λόγια για την tecna την συμπεριφορά της στις καιρικές μας συνθήκες, γομώσεις που χρησιμοποιείς και γενικά τις εντυπώσεις σου για αυτή την πυρίτιδα. Αν θες κάντω σε ξεχωριστό post να μην μπλέκουμε τα θέματα.
Τα λέμε αύριο
- kypros
Απο οτι ξερω εγω η percorso ηταν tecna μεχρι πριν 4,5 χρονια που την γεμιζουν με α1 και η αποδοση της εχει χαλασει. Τωρα μπορει και να Καμνω λαθος παντως πριν να αλλαξει ηταν κορυφεα, τωρα εχει πολυ λακτισμα και πιεση. Αν δεν καμνω λαθος μου ειχε επιβεβεωσει καπιος στον αντιπροσωπο οτι δεν ειναι πια τεκνα
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
- Full Member
Κύπρο, για την Percorso είπα από την αρχή ότι έχω επιφυλάξεις διότι δεν την χρησιμοποιώ και δεν έχω και καμιά να ανοίξω τώρα για να σας πω στα σίγουρα. Η Α1 36 έβγαζε πάντοτε λίγα bars παραπάνω (π.χ. M-SPEED) αλλά όπως έλεγε και ένας θείος παλιά "ρίφκει τον τενιό". Οι δικές μου πληροφορίες από φίλους είναι ότι τώρα η Percorso είναι με TECNA.
Στην τελευταία φωτογραφία του Athou φαίνονται οι δύο μπλέ κάλυκες και σε αυτούς να περιέχωνται υπολοίματα από δύο διαφορετικές πυρίτιδες. Αυτό είναι πεντακάθαρο. Η μία είναι πρασινωπή με μεγάλα φυλλαράκια(Α1) και η άλλη μικρά φυλλαράκια χρώματος γκρι προς μαύρο(tecna). 'Αρα έχει γίνει κάποια αλλαγή από την nobel sport και αυτό δεν αμφισβητείται. Αυτό είπα εγώ και τίποτε παραπάνω. Εξάλλου αυτό είναι το θέμα μας, αν έχει γίνει αλλαγή η όχι.
Φίλε nature οι ιδιογομώσεις και γενικότερα η βλητική είναι ένα ανεξάντλητο κεφάλαιο και όταν ασχοληθείς μόνο τότε θα καταλάβεις. Πολλά θέματα, πολλές δοκιμές, πολλές λεπτομέρειες από που να αρχίσω. Δεν μπορώ έτσι απλά να ρίξω μια δοσολογία για την tenca εδώ γιατί πολύ πιθανό θα βρεθούν πολλοί να διαφωνήσουν ή να σχολιάσουν και για αυτά τα θέματα δεν θα ήθελα μια δημόσια αντιπαράθεση με κανένα φίλο.
Χαιρετώ.
Στην τελευταία φωτογραφία του Athou φαίνονται οι δύο μπλέ κάλυκες και σε αυτούς να περιέχωνται υπολοίματα από δύο διαφορετικές πυρίτιδες. Αυτό είναι πεντακάθαρο. Η μία είναι πρασινωπή με μεγάλα φυλλαράκια(Α1) και η άλλη μικρά φυλλαράκια χρώματος γκρι προς μαύρο(tecna). 'Αρα έχει γίνει κάποια αλλαγή από την nobel sport και αυτό δεν αμφισβητείται. Αυτό είπα εγώ και τίποτε παραπάνω. Εξάλλου αυτό είναι το θέμα μας, αν έχει γίνει αλλαγή η όχι.
Φίλε nature οι ιδιογομώσεις και γενικότερα η βλητική είναι ένα ανεξάντλητο κεφάλαιο και όταν ασχοληθείς μόνο τότε θα καταλάβεις. Πολλά θέματα, πολλές δοκιμές, πολλές λεπτομέρειες από που να αρχίσω. Δεν μπορώ έτσι απλά να ρίξω μια δοσολογία για την tenca εδώ γιατί πολύ πιθανό θα βρεθούν πολλοί να διαφωνήσουν ή να σχολιάσουν και για αυτά τα θέματα δεν θα ήθελα μια δημόσια αντιπαράθεση με κανένα φίλο.
Χαιρετώ.
-
- Full Member
Σε επικοινωνία που είχα με την NSI για το θέμα μου απάντησαν το παρακάτω.
Dear Mr.-------
thanks for your email.
Both the cartridges you talk about , Percorso Caccia and Lepre, are loaded with Tecna powder.
Please note that the powder colour is done by coloring, and each production has its nuance.
Thanks for choosing NSI cartridges.
Best regards
Franca ALBANESI
Export Sales Executive
NOBEL SPORT ITALIA srl
Dear Mr.-------
thanks for your email.
Both the cartridges you talk about , Percorso Caccia and Lepre, are loaded with Tecna powder.
Please note that the powder colour is done by coloring, and each production has its nuance.
Thanks for choosing NSI cartridges.
Best regards
Franca ALBANESI
Export Sales Executive
NOBEL SPORT ITALIA srl
- GiorgosT
- Full Member
-
- Full Member
Το Καλοκαιρι στην φασσα πηρα τα syper casia 38gr No5 τα δοκιμασα στο λαγο με αριστα αποτελεσματα και εγω και η παρεα και ετσι τα πηρα και τον Αυγουστο στη φασσα με λιγη επιφυλακτικοτητα για το βαρος της γομωσης τους. Την 1η και την 2η εξορμηση της φασσας ειχα την ευκαιρια να τα δοκιμασω γιατι ειχε πουλλια γιατι με το να παιξεις πας σε 1-2 πουλλια και να τα παρεις εν μπορεις και να εισαι βεβαιος για την αξιοπηστια τους.Μπορει απλα να ετυχε και τα πηρες σε φαση που τους εκατσε ο καιρος...μιλω για καιρο γιατι ιδιως τον Αυγουστο με τα μηναλλαγια που σε μια φαση εχει υγρασια διχως αερα υστερα φυσα καποτε συννεφια ειναι ο χειροτερος μηνας για μενα και για πολλους κυνηγους πονοκεφαλος για το τι θα παιξουν λογω του καιρου τον Αυγουστο αλλα και για την δυσκολια καταβολης του συγκεκριμενου θηραματος. Τελοσπαντον ηταν η μοναδικη φορα που επαιξα στην φασσα ενα και μονο φυσιγγι ειδικα την 2η εξορμηση απο το πρωι μεχρι το βουττημα του ηλιου και εθεριζε και η ψυχολογια μου στα υψη τα περισσοτερα πουλλια επιασα σε αποστασεισ 40-50 μετρων ακαριαια με την πρωτη και τσοκ 4*.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Full Member
Επειδή όμως η φωτογραφία του Άθου έβαλε με σε σκέψεις και γενικά είμαι και λίγο πεισματάρης έστειλα την φωτογραφία του και μια δική μου ίδια με tecna και μου απάντησαν πριν λίγο.
you’re right the powder in the picture is not Tecna but a Vectan A, and these cartridges were especially produced on the request of our Cyprus distributor last year.
Με πιο απλά λόγια σήμερα στην Κύπρο κυκλοφορούν 2 φυσίγγια τα ίδια εξωτερικά αλλά καμία σχέση "εσωτερικά" αφού πλέον λόγω ΕΕ ο κάθε μαγαζάτορας μπορεί να εισάγει φυσίγγια nsi από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ και όχι μόνο ο επίσημος εισαγωγέας. Tώρα γιατί για ένα τόσο αξιόλογο φυσίγγιο ζήτησαν αυτή την αλλαγή αποκλειστικά και μόνο για την Κύπρο δεν ξέρω. Ευτυχώς, υπάρχει η colombo εκτός αν πετύχω σε κάποιο μαγαζί percorso με παρτίδα tecna όπως είναι το κανονικό φυσίγγιο σε όλη την Ευρώπη, αλλά και πάλι εν θα πάω να αγοράσω χωρίς να ξέρω σίγουρα από πριν ποια πυρίτιδα έχει!!!
Κατά την γνώμη μου μεγάλο λάθος αυτό από τον αντιπρόσωπο, κυρίως όχι γιατί ζήτησε άλλη πυρίτιδα αλλά γιατί δεν το ανάγραψε αυτό ξεκάθαρα στο κουτί με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει αυτή η σύγχυση.
Νομίζω το λύσαμε το θέμα
you’re right the powder in the picture is not Tecna but a Vectan A, and these cartridges were especially produced on the request of our Cyprus distributor last year.
Με πιο απλά λόγια σήμερα στην Κύπρο κυκλοφορούν 2 φυσίγγια τα ίδια εξωτερικά αλλά καμία σχέση "εσωτερικά" αφού πλέον λόγω ΕΕ ο κάθε μαγαζάτορας μπορεί να εισάγει φυσίγγια nsi από οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ και όχι μόνο ο επίσημος εισαγωγέας. Tώρα γιατί για ένα τόσο αξιόλογο φυσίγγιο ζήτησαν αυτή την αλλαγή αποκλειστικά και μόνο για την Κύπρο δεν ξέρω. Ευτυχώς, υπάρχει η colombo εκτός αν πετύχω σε κάποιο μαγαζί percorso με παρτίδα tecna όπως είναι το κανονικό φυσίγγιο σε όλη την Ευρώπη, αλλά και πάλι εν θα πάω να αγοράσω χωρίς να ξέρω σίγουρα από πριν ποια πυρίτιδα έχει!!!
Κατά την γνώμη μου μεγάλο λάθος αυτό από τον αντιπρόσωπο, κυρίως όχι γιατί ζήτησε άλλη πυρίτιδα αλλά γιατί δεν το ανάγραψε αυτό ξεκάθαρα στο κουτί με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει αυτή η σύγχυση.
Νομίζω το λύσαμε το θέμα

-
- Full Member
Σωστός.
Έχω την εντύπωση ότι έβγαλε μια νέα πέρσι μπλε το ίδιο ακριβώς φυσίγγιο εξωτερικά με την percorso και ο αντιπρόσωπος στην Κύπρο έλεγε ότι την έχει κάνει παραγγελία κ.τ.λ. για τις φάσσες. Μήπως εννοεί αυτή?? Και αν κάποιος γνωρίζει πως ονομάζετε αυτή γιατί μου διαφεύγει. 'Η αν κάποιος την έχει δοκιμάσει να μας πει εντυπώσεις.
Έχω την εντύπωση ότι έβγαλε μια νέα πέρσι μπλε το ίδιο ακριβώς φυσίγγιο εξωτερικά με την percorso και ο αντιπρόσωπος στην Κύπρο έλεγε ότι την έχει κάνει παραγγελία κ.τ.λ. για τις φάσσες. Μήπως εννοεί αυτή?? Και αν κάποιος γνωρίζει πως ονομάζετε αυτή γιατί μου διαφεύγει. 'Η αν κάποιος την έχει δοκιμάσει να μας πει εντυπώσεις.
-
- Full Member
Η Percorso Caccia 36gr ηταν ισως το κορυφαιο φυσιγγιο που εχω χρησιμοποιησει. Ολα αυτα μεχρι το 2007 οπου ειχα διαπιστωσει μετα που ανοιξα τα φυσιγγια που ειχα αγορασει εκεινη τη χρονια, αφου με ειχε προβληματισει σοβαρα η αποδοση τους και διαπιστωσα οτι ηταν γεμισμενα με πυριτιδα Α1 αντι με Tecna-N και με κανονικο συγκεντρωτηρα αντι αποσπωμενου πατου.
Μετα απο αυτη τη δυσαρεστη εκπληξη ειχα στειλει και εγω τοτε email στην Nobel Sport οπως και ο φιλος Nature. Η απαντηση που πηρα απο τον κατασκευαστη ηταν ακριβως η ιδια.
Απο τοτε δεν τα εχω ξαναχρησιμοποιησει γνωριζοντας μαλιστα και πολλους οπαδους του φυσιγγιου αυτου οι οποιοι ηταν ακρως δυσαρεστημενοι.
Οσο για την Colombo, την θεωρω αρκετα υποδιαιστερη και υπερτιμημενη απο την Percorso Caccia (υπαρχει διαφορα στη δοσολογια μεταξυ των δυο)
Μετα απο αυτη τη δυσαρεστη εκπληξη ειχα στειλει και εγω τοτε email στην Nobel Sport οπως και ο φιλος Nature. Η απαντηση που πηρα απο τον κατασκευαστη ηταν ακριβως η ιδια.
Απο τοτε δεν τα εχω ξαναχρησιμοποιησει γνωριζοντας μαλιστα και πολλους οπαδους του φυσιγγιου αυτου οι οποιοι ηταν ακρως δυσαρεστημενοι.
Οσο για την Colombo, την θεωρω αρκετα υποδιαιστερη και υπερτιμημενη απο την Percorso Caccia (υπαρχει διαφορα στη δοσολογια μεταξυ των δυο)