ΦΥΣΙΓΓΙΑ 28-32 ΚΑΙ 36 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ 28-32 ΚΑΙ 36 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

giorgos80 έγραψε:Επειδη καποιοι προσπαθουν να ανακαλυψουν την ταχινοπιττα και καποιοι αλλοι να αναδειξουν τον μ...ιο σε επιστημη δεν υπαρχει καμια διαφορα απο τσιοκ 1* του 18.4 απο το 1* του 18.8 κι αν εχουν θα ειναι αμελητεα.Ας θεωρησουμε 2 οπλα το ενα με 18.4 αυλο και το αλλο με 18.8 το φουλ τσοκ του πρωτου θα ειναι 17.4 ενω του 2ου θα ειναι 17.8 δηλαδη εχουμε συγκλιση 1mm και στα 2.Για τα υπολοιπα τσοκ αν θεωρησουμε οτι υπαρχουν 5 ισες υποδιαιρεσεις θα ειναι 18.4 ο κυλινδρος, 18.15 τα 4*, 17.90 τα 3*,17.65 τα 2* αυτα για το οπλο με αυλο 18.4 ενω για το οπλο με 18.8 θα εχουμε κυλινδρο 18.8 , 18.55 τα 4* , 18.30 τα 3* , 18.05 τα 2* .Αυτο που συμβαινει πολλες φορες και πολλοι λενε οτι το τσοκ 3* του ενος οπλου ισοδυναμει με το τσοκ 4* ενος αλλου οπλου οταν τα 2 τσοκ μετρηθουν στον πινακα που ειναι και το πιο σωστο ειναι το παρακατω, αν μια εταιρεια βγαλει ενα οπλο με 18.4 αυλο και τσιοκ 3* το οποιο ομως ειναι 18.02 δηλαδη ουσιαστικα ειναι 3.5* και ενα αλλο οπλο με αυλο 18.8 εχει τσοκ 4* στα 18.43 τοτε αυτα τα 2 τσοκ ειναι περιπου τα ιδια σε αποδοση παρολο που το ενα γραφει 3* και το αλλο 4*. Αυτο που εχει σημασια ειναι η διαφορα σε mm του τσοκ απο τον αυλο και οχι η ονομασια που δινει ο καθε κατασκευαστης
Γιώργο μου, με αυτά που λαλείς ενισχύεις το τι λαλεί ο Σόλωνας και εγώ. Ένα όπλο με 18.4, το τσιοκ * 4 είναι στο 18.15. Με αυλό 18.8 για να έχει 18.15 αυτό σημαίνει έχεις τσιοκ περίπου 2.5 (μεταξύ 18.30 (*3) και 18.05 (*2)). Άρα με τον διευρυμένο αυλό, το τσιοκ *2.5 (γνωρίζω δεν υπάρχει) θα έχει τις ίδιες κατανομές περίπου με το *4 κάποιου όπλου με 18.4 αυλούς (αφού και τα δύο όπλα θα είναι περίπου 18.15). Άρα κάποιος που δεν το γνωρίζει αυτό, θα νομίζει ότι παίζει *2.5 ενώ στην ουσία παίζει *4.
master
Full Member

Δημοσίευση από master »

Παίδες καλημέρα σας,

Παρόλο που ξεφεύγουμε κάπως από το θέμα και επικεντρωνόμαστε στους αυλούς.

Εγώ νομίζω ότι το 18.6 το GOLD E δηλαδή, θα έχει ίσως όχι πιο κλειστές αλλά πιο καλές και πιο σωστές κατανομές. Είναι για αυτό που η beretta μετά από χρόνια μελετών και εμπειριών αναβάθμησε τα multichock της σε optima bore 18.6mm. Η beretta που όπως όλοι γνωρίζουμε επενδύει τα πιο πολλά από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές στην έρευνα και εξέλιξη των προιόντων της, ουσιαστικά ήρθε με το 18.6 να "διορθώσει" κάπως τα πράγματα.Τα ίδια μοντέλα όπλων από 18.4 αναβαθμίστικαν σε 18.6 και η browning από 18.8 σε 18.7. Προσωπικά θεωρώ το 18.6mm τον καλύτερο αυλό που υπάρχει σε 12άρι όπλο πάντοτε για κυνήγι. Οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο σε όσους κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν ευρέως τον αυλό 18.6mm σε καθαρόαιμα κυνηγετικά 12άρια από την δεκαετία του 80 (Winchester,Nikko), γιατί μετά από χρόνια αποδείχθηκαν σωστοί.

Επειδή κάποια παιδιά στο φορουμ (από ότι έχω αντιληφθεί) θεωρούν ότι οι αυλοί 18.8 είναι μέγα λάθος ή δεν βάζουν πολλά σκάια, θα ήθελα λόγω της εμπειρίας μου να τους πληροφορήσω εντελώς το αντίθετο. Για παράδειγμα το δικό μου σκοπευτικό όπλο με αυλούς 18.8 και τσιοκ 3* έχει αρκετά κλειστές και πολύ καλές κατανομές σε μακρινές αποστάσεις από ότι ένα άλλο που κατέχω με 18.5 της ίδιας εταιρείας. Υπάρχει και ο μύθος της ταχύτητας που ουδόλως ευσταθεί ότι με 18.8 αυλό τα φυσίγιγα χάνουν την αρχική τους ταχύτητα.
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

Φιλε μου δεν καταλαβες τι εχω γραψει.το 18.15 σε οπλο με αυλο 18.4 δεν εχει καμια σχεση με το 18.15 σε οπλο με αυλο 18.8. Απλα εδωσα ενα ακραιο παραδειγμα σε οπλα με διαφορετικους αυλους.θα μπορουσε στο παραδειγμα που εδωσα τα οπλα να ειχαν τον ιδιο αυλο και διαφορετικες συσφιξεις λογω διαφορετικης εταιρειας ή λογω διαφορετικων μοντελων τσοκ και της ιδιας εταιρειας ακομη
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
Άβαταρ μέλους
giorgos80

master έγραψε:Παίδες καλημέρα σας,

Παρόλο που ξεφεύγουμε κάπως από το θέμα και επικεντρωνόμαστε στους αυλούς.

Εγώ νομίζω ότι το 18.6 το GOLD E δηλαδή, θα έχει ίσως όχι πιο κλειστές αλλά πιο καλές και πιο σωστές κατανομές. Είναι για αυτό που η beretta μετά από χρόνια μελετών και εμπειριών αναβάθμησε τα multichock της σε optima bore 18.6mm. Η beretta που όπως όλοι γνωρίζουμε επενδύει τα πιο πολλά από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές στην έρευνα και εξέλιξη των προιόντων της, ουσιαστικά ήρθε με το 18.6 να "διορθώσει" κάπως τα πράγματα.Τα ίδια μοντέλα όπλων από 18.4 αναβαθμίστικαν σε 18.6 και η browning από 18.8 σε 18.7. Προσωπικά θεωρώ το 18.6mm τον καλύτερο αυλό που υπάρχει σε 12άρι όπλο πάντοτε για κυνήγι. Οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο σε όσους κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν ευρέως τον αυλό 18.6mm σε καθαρόαιμα κυνηγετικά 12άρια από την δεκαετία του 80 (Winchester,Nikko), γιατί μετά από χρόνια αποδείχθηκαν σωστοί.

Επειδή κάποια παιδιά στο φορουμ (από ότι έχω αντιληφθεί) θεωρούν ότι οι αυλοί 18.8 είναι μέγα λάθος ή δεν βάζουν πολλά σκάια, θα ήθελα λόγω της εμπειρίας μου να τους πληροφορήσω εντελώς το αντίθετο. Για παράδειγμα το δικό μου σκοπευτικό όπλο με αυλούς 18.8 και τσιοκ 3* έχει αρκετά κλειστές και πολύ καλές κατανομές σε μακρινές αποστάσεις από ότι ένα άλλο που κατέχω με 18.5 της ίδιας εταιρείας. Υπάρχει και ο μύθος της ταχύτητας που ουδόλως ευσταθεί ότι με 18.8 αυλό τα φυσίγιγα χάνουν την αρχική τους ταχύτητα.
Οι εγγλεζοι εχουν σαν ιδανικο αυλο το 18.55
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

giorgos80 έγραψε:Φιλε μου δεν καταλαβες τι εχω γραψει.το 18.15 σε οπλο με αυλο 18.4 δεν εχει καμια σχεση με το 18.15 σε οπλο με αυλο 18.8. Απλα εδωσα ενα ακραιο παραδειγμα σε οπλα με διαφορετικους αυλους.θα μπορουσε στο παραδειγμα που εδωσα τα οπλα να ειχαν τον ιδιο αυλο και διαφορετικες συσφιξεις λογω διαφορετικης εταιρειας ή λογω διαφορετικων μοντελων τσοκ και της ιδιας εταιρειας ακομη
Μπορεί να εκατάλαβα λάθος, αλλά, εάν 2 όπλα έχουν 18.15 τελικόν αυλό (δλδ στο τέλος του τσιοκ η διάμετρος είναι 18.15) δεν σημαίνει ότι θα φκάλουν περίπου τις ίδιες κατανομές; Τζίνη είναι πραγματική διάμετρος σε μμ και όχι ονομαστική; Το αν ο ένας αυλός ξεκινά από το 18.4 και πάει στο 18.15 σημαίνει πιο λίγη σύσφιξη (δλδ πιο ψηλό τσιοκ) ενώ ο άλλος για να πάει στο 18.15 από το 18.8 χρειάζεται παραπάνω σύσφιξη, δλδ πιο χαμηλό(σφικτό) τσιοκ. Εάν 2 άτομα είναι σε μια σκάλα και ο ένας στο 4 σκαλί και ο άλλος στο 8 σκαλί, για να πάει τζίνος που το 4 στο 1 χρειάζεται πιο λίγα βήματα, ενώ για να πάει τζίνος που το 8 στο 1 χρειάζεται παραπάνω βήματα.

Αν εκατάλαβα άλλα των άλλων εξηγάτε μου ρε παιδιά.
Άβαταρ μέλους
giorgos80

λοιπον ας παρουμε μια καννη tribore που ειναι κωνικη απο την αρχη μεχρι το τελος με αυλο 18,8 και και φουλ τσοκ
17.8 και μια αλλη καννη tribore με αυλο 18.4 (δεν ξερω αν υπαρχει. για χαρην παραδειγματος)και φουλ τσοκ 17.4.αυτες οι 2 καννες θα βγαλουν ιδιες τουφεκιες με ελαχιστη διαφορα λογω του οτι ειναι 2 ομοιοι κωνοι.τωρα αν το φουλ τσοκ της 2ης καννης ειναι 17.3 και της πρωτης παραμενει 17.8 τοτε λογω αλλαγης της κλισης του κωνου αλλαζει και η αποδοση στις τουφεκιες
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ :D :D :D

ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΑ ΤΣΟΚΣ!!!

ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΥΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΤΣΟΚΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟ :roll: :roll: :roll:

ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΛΟ ΜΕ ΑΥΛΟ 18.4 ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ 5* ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 18.4+- ΣΤΟ ΟΠΛΟ ΜΕ ΑΥΛΟ 18.8 ΑΝΤΙ ΤΟ 5* ΝΑ ΕΙΝΑΙ 18.8+-...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 18.4?.....
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ.......ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΛΟ ΜΕ ΑΥΛΟΥΣ 18.8 ΚΑΙ ΤΟ 5* (ΛΟΓΙΚΑ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ 18.8 ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΑΥΛΟΥΣ 18.4 ΤΟ 5* ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 18.4 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ 18.8?ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ BELL CHOKE!!! :roll: :roll: :roll:

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΤΣΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ ΙΔΙΟ ΤΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ? :roll: :roll: :roll:

Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ(ΜΑΚΡΗΣ)ΤΟΠΟΘΕΤΗΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ....ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ?ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....Γ'ΑΥΤΟ ΔΟΚΙΜΕΣ ;)
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Εικόνα

Σε αυτήν την φωτογραφία και στην κάτω εικόνα μπορούμε να δούμε την διάμετρο και την ανοχή διαμέτρου του αυλού, στον οποίο εγγειται ανάλογα η καθε συσφηξη.
Άβαταρ μέλους
giorgos80

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ :D :D :D

ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΤΑ ΤΣΟΚΣ!!!

ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΥΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΤΣΟΚΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟ :roll: :roll: :roll:

ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΛΟ ΜΕ ΑΥΛΟ 18.4 ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ 5* ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 18.4+- ΣΤΟ ΟΠΛΟ ΜΕ ΑΥΛΟ 18.8 ΑΝΤΙ ΤΟ 5* ΝΑ ΕΙΝΑΙ 18.8+-...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 18.4?.....
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ.......ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΛΟ ΜΕ ΑΥΛΟΥΣ 18.8 ΚΑΙ ΤΟ 5* (ΛΟΓΙΚΑ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ 18.8 ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΑΥΛΟΥΣ 18.4 ΤΟ 5* ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 18.4 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ 18.8?ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ BELL CHOKE!!! :roll: :roll: :roll:
Αλλα λογια ν' αγαπιομαστε

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΤΣΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕ ΙΔΙΟ ΤΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ? :roll: :roll: :roll:

Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ(ΜΑΚΡΗΣ)ΤΟΠΟΘΕΤΗΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ....ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ?ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ....Γ'ΑΥΤΟ ΔΟΚΙΜΕΣ ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”