ΔΟΚΙΜΗ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ RIO MINI MAGNUM 40GR BECADA FW

Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Re: ΔΟΚΙΜΗ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ RIO MINI MAGNUM 40GR BECADA FW

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ALEXIS έγραψε:
Artemis G. έγραψε:δηλαδη ρε πεθκια παντα το τσοκ 1 ειναι 1 χιλιoστω πιο μικρο που τον αυλο του οπλου και το 5 τσοκ οσο ειναι ο αυλος.... μιλω παντα για τα εργοστασιακα τσοκ ενος οπλου....?????

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ FABARM KAI TRIBORE ΚΑΝΝΕΣ ΜΕ ΑΥΛΟΥΣ 18,9
ΤΟ 1 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 18,8 ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΧΙ .
ΤΟ 5 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΕΙΓΗΣΗ
ΤΟ 1* ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 17.9 ΚΑΙ ΟΧΙ 18.9.....18.9 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΛΙΝΔΡΟΣ-5*
ΤΩΡΑ ΕΠΙΔΕΙ ΤΟ ΤΡΙΒΟΡΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.....ΠΑΡΕ ΤΑ ΤΣΟΚ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΤΑ (ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΧΥΜΕΤΡΟ)ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕ ΔΕΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΛΙΜΕΤΡΟΥ
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
sotiris NIKOLAOU

Δημοσίευση από sotiris NIKOLAOU »

τι λέτε ρε παιδιά εγώ έχω όπλο που κλίνη 17.2 τότε τι είναι
το 1 είναι 17.2 και 173

και τα όπλα με άθλους 18,4 "πολιτσιοκ" τότε τι "ανυγου" στο τέλος ? εδώ γελάμε για το 5 αυτό
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

[quote="sotiris NIKOLAOU"]τι λέτε ρε παιδιά εγώ έχω όπλο που κλίνη 17.2 τότε τι είναι
το 1 είναι 17.2 και 173

και τα όπλα με άθλους 18,4 "πολιτσιοκ" τότε τι "ανυγου" στο τέλος ? εδώ γελάμε για το 5 αυτό[/quote

ΦΙΛΕ ΓΙΝΕ ΠΟΙΟ ΣΑΦΗΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ!!!!
sotiris NIKOLAOU

Δημοσίευση από sotiris NIKOLAOU »

solon loyka έγραψε:
sotiris NIKOLAOU έγραψε:τι λέτε ρε παιδιά εγώ έχω όπλο που κλίνη 17.2 τότε τι είναι
το 1 είναι 17.2 και 173

και τα όπλα με άθλους 18,4 "πολιτσιοκ" τότε τι "ανυγου" στο τέλος ? εδώ γελάμε για το 5 αυτό[/quote

ΦΙΛΕ ΓΙΝΕ ΠΟΙΟ ΣΑΦΗΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ!!!!
ρε φιλε αν το 5 είναι 18.8
τα όπλα με άθλους 18.4 που έχω 5 πως το κανού "ανυγου" στο τέλος
18.8
ρε φιλε εν πιο σωλήνα που την σωλήνα
έλεος ρε φιλε ene το 5 18.8
και αν το 17.9 εν το ένα εγώ που έχω όπλο 17.2
τι είναι 0 ?????????????
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mouzouris »

ρε φιλε εν πιο σωλήνα που την σωλήνα
τι είναι 0 ?????????????[/quote]

Το τι τσιοκ έχετε καθορίζεται ως εξής:
Υπάρχουν τρία κύρια συστήματα σύμανσης για τα τσιοκ του όπλου. Αμερικάνικο, αγγλικό και ευρωπαϊκο.
Αμερικάνικο ............................ Αγγλικό..........................Ευρωπαϊκο

cylinder ή skeet 1 .................... cylinder..................... Cl (κύλινδρος /5 αστρα*****)
Improved cylinder.................... 1/4............................ **** (4 άστρα)
Modified.................................1/2.............................*** (3 άστρα)
Improved modified..................3/4.............................** (2 άστρα)
full........................................ full............................ * (1 άστρο)

Υπάρχουν και τα ενδιάμεσα όπως το skeet που είναι ενδιάμεσο του κύλινδρου και των τεσσάρων άστρων. Λανθασμένα πολλοί πιστεύουν ότι είναι το πιο ανοικτό τσιοκ.

Η διαφορά των συσφίξεων μεταξύ αυλού και στόμιου του τσιοκ για τις ευρωπαικές τράπεζες είναι:
cylinder................................ από 0.0mm - 0.1mm
**** (τσιοκ τέσσερα) ............από 0.2mm -0.3mm
*** (τσιοκ τρία) ................... από 0.4mm - 0.6mm
** (τσιοκ δύο) ......................από 0.7mm - 0.8mm
* ( full choke) .......................από 0.9mm - 1.1mm

Να κάνουμε ένα παράδειγμα.
Αν ο αυλός μας είναι 18.5 μιλίμετρα και το τσιοκ μας το μετρήσουμε 17.5 μιλίμετρα η τράπεζα δοκίμης θα το σφραγίσει σαν φουλ τσιοκ. Έχει διαφορά ένα μιλίμετρο.

Αν ο αυλός μας είναι 18.8 μιλίμετρα και η διάμετρος του τσιοκ μας είναι 17.8 μιλίμετρα η τράπεζα δοκίμής θα το σφραγίσει και αυτό φουλ τσιοκ.Έχει και αυτό διαφορά ένα μιλίμετρο.

Η διαφορά της διαμέτρου του αυλού με τσιοκ είναι αυτό που μας λέει τι τσιοκάρισμα έχουμε.

Γι' αυτό τον λόγο, αυτό που βλέπατε στα παλιά τα χρόνια που οπλουργός μετρούσε μόνο το στόμιο του τσιοκ χωρίς να ξέρει τι αυλό είχε ήταν λάθος.
Υπάρχει αρκετό μπερδεμα στις συμάνσεις μεταξύ ευρωπαίων και αμερικάνων, ας μείνουμε μέχρι εδώ.Τα κύρια σημεία που σας αφορούν είναι αυτά.Αυτά είναι για την ευκολία του κατόχου του όπλου.

Στην πραγματικότητα το πραγματικό τσιοκ βγαίνει μόνο πάνω στον πίνακα δοκιμής, από την επι τις εκατόν αναλογία των σκαγιών που βάζει η κάνη μας, πυροβολώντας από την απόσταση των 36.5 μέτρων για τους αμερικάνούς, και 35 μέτρων για τους ευρωπαίους στον κύκλο των 76 εκατοστών.

ΥΓ. Πολλές εταιρίες (after market) παρέχουν τσιοκς με διαφορά διαμέτρου 0.1mm από το ένα τσιοκ στο άλλο για να έχουν περισότερες επιλογές οι πελάτες τους.
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

mouzouris έγραψε:ρε φιλε εν πιο σωλήνα που την σωλήνα
τι είναι 0 ?????????????
Υπάρχουν τρία κύρια συστήματα σύμανσης για τα τσιοκ του όπλου. Αμερικάνικο, αγγλικό και ευρωπαϊκο.
Αμερικάνικο ............................ Αγγλικό..........................Ευρωπαϊκο

cylinder ή skeet 1 .................... cylinder..................... Cl (κύλινδρος /5 αστρα*****)
Improved cylinder.................... 1/4............................ **** (4 άστρα)
Modified.................................1/2.............................*** (3 άστρα)
full........................................ full............................ * (1 άστρο)

Υπάρχουν και τα ενδιάμεσα όπως το skeet που είναι ενδιάμεσο του κύλινδρου και των τεσσάρων άστρων. Λανθασμένα πολλοί πιστεύουν ότι είναι το πιο ανοικτό τσιοκ.

Η διαφορά των συσφίξεων μεταξύ αυλού και στόμιου του τσιοκ για τις ευρωπαικές τράπεζες είναι:

Αν ο αυλός μας είναι 18.5 μιλίμετρα και το τσιοκ μας το μετρήσουμε 17.5 μιλίμετρα η τράπεζα δοκίμης θα το σφραγίσει σαν φουλ τσιοκ. Έχει διαφορά ένα μιλίμετρο.

Αν ο αυλός μας είναι 18.8 μιλίμετρα και η διάμετρος του τσιοκ μας είναι 17.8 μιλίμετρα η τράπεζα δοκίμής θα το σφραγίσει και αυτό φουλ τσιοκ.Έχει και αυτό διαφορά ένα μιλίμετρο.

Η διαφορά της διαμέτρου του αυλού με τσιοκ είναι αυτό που μας λέει τι τσιοκάρισμα έχουμε.

Γι' αυτό τον λόγο, αυτό που βλέπατε στα παλιά τα χρόνια που οπλουργός μετρούσε μόνο το στόμιο του τσιοκ χωρίς να ξέρει τι αυλό είχε ήταν λάθος.
Υπάρχει αρκετό μπερδεμα στις συμάνσεις μεταξύ ευρωπαίων και αμερικάνων, ας μείνουμε μέχρι εδώ.Τα κύρια σημεία που σας αφορούν είναι αυτά.Αυτά είναι για την ευκολία του κατόχου του όπλου.

Στην πραγματικότητα το πραγματικό τσιοκ βγαίνει μόνο πάνω στον πίνακα δοκιμής, από την επι τις εκατόν αναλογία των σκαγιών που βάζει η κάνη μας, πυροβολώντας από την απόσταση των 36.5 μέτρων για τους αμερικάνούς, και 35 μέτρων για τους ευρωπαίους στον κύκλο των 76 εκατοστών.

ΥΓ. Πολλές εταιρίες (after market) παρέχουν τσιοκς με διαφορά διαμέτρου 0.1mm από το ένα τσιοκ στο άλλο για να έχουν περισότερες επιλογές οι πελάτες τους.[/quote]

πολυ καλα τα λες φιλε Μουζουρι. Για το SKEET ομως αν δεν κανω λαθος εχει SKEET I και SKEET II που το ενα ειναι πιο ανοιχτο απο τον κυλινδρο αλλα το αλλο μεταξυ κυλινδρου και 4*
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

ΥΓ. Πολλές εταιρίες (after market) παρέχουν τσιοκς με διαφορά διαμέτρου 0.1mm από το ένα τσιοκ στο άλλο για να έχουν περισότερες επιλογές οι πελάτες τους.[/quote]

πολυ καλα τα λες φιλε Μουζουρι. Για το SKEET ομως αν δεν κανω λαθος εχει SKEET I και SKEET II που το ενα ειναι πιο ανοιχτο απο τον κυλινδρο αλλα το αλλο μεταξυ κυλινδρου και 4*[/quote]

Οι αμερικάνοι τον κύλινδρο τον ονομάζουν και skeet 1. Το skeet II είναι πιο κλειστό από τον κυλινδρο.
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

ευχαριστουμε!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

<<Υπάρχουν και τα ενδιάμεσα όπως το skeet που είναι ενδιάμεσο του κύλινδρου και των τεσσάρων άστρων. Λανθασμένα πολλοί πιστεύουν ότι είναι το πιο ανοικτό τσιοκ.>>

ΦΙΛΕ ΜΟΥΖΟΥΡΙ.....ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΚΗΤ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ.....ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ...ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ......

ΤΟ ΤΣΟΚ ΣΚΗΤ ΤΗΣ BERETTA ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ(ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ)

BERETTA GAME.....ΑΥΛΟΙ 18.4

ΤΣΟΚ *................17.45
ΤΣΟΚ **...............17.67
ΤΣΟΚ ***.............17.87
ΤΣΟΚ ****............18.20
ΤΣΟΚ C****.........18.43
ΤΣΟΚ ΣΚΗΤ..........18.63

ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΣ ΑΥΤΟ????
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SOLON-FAIR ΤΕΑΜ την 13 Δεκ 2012, 19:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Φίλε Σόλον, το τι κάνει ή πως συμβολίζει ο κάθε κατασκευαστής τα τσιοκ του είναι καθαρά θέμα πολιτικής. Γνωρίζω ότι κατα διαστήματα η Beretta, χρησιμοποίησε διάφορους συμβολισμούς, αλλά αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Και όπως είπαμε το πραγματικό τσιοκάρισμα του όπλου βγαίνει μόνο από τον πίνακα δοκιμής που είναι και συνάρτηση του φυσιγγίου που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα σύμβολα είναι μόνο για την ¨γενική¨ ευκολία του χρήστη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”