ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

vti-chris έγραψε:Καλημέρα ρε παιδιά!

Δηλαδή η ταχύτητα και η συγκέντρωση δεν έχουν καμία σχέση??? (αν ναι...διαφωνώ)!!!
Απλά πρέπει να βρεις τον συνδυασμό που σου ταιριάζει με τις αποστάσεις και τα τσοκ του όπλου που κυνηγάς)

Σκάλιζα χθές παλιά περιοδικά με δοκιμές φυσιγγίων και βρήκα 2 κτυπητά παραδείγματα.
Victory 40gr mini magnum και RIO 42gr.
-Victory...415m/s στα 620bars
-RIO.......346m/s στα 577bars

Αυτά τα 2 δηλαδή αν τα χρησιμοποιήσω την ίδια μέρα θα έχω τα ίδια αποτελέσματα???
Ας διαγράψω τις προσκοπεύσεις...με την διατρητικότητα τι γίνεται???
ΦΙΛΕ vti-chris ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ 42ΓΡ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΓΟ(ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ.... ΤΟ 50ΓΡ ΤΗΣ RIO ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΚΗ 385 ΜΕΤΡΑ.... ΚΑΠΟΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ....ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ(ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ)ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΣΚΑΓΙΟΥ(ΝΟΥΜΕΡΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΘΗΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΜΑ
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Φίλε υπάρχουν και εδώ, με σχόλια:
Victory: http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=391
RIO: http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=923
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Ρε παιθκια εγω συμφωνω με τον Ευανθη και ton Virtualgreek ΑΛΛΑ...

οπως ειπα δεν ειναι απολυτο αυτο το πραγμα. ενα 75% δεν φταινε οι καιρικες συνθηκες αλλα καποιες φορες ο καιρος επηρεαζει τα φυσιγγια.

Σιγουρα πρεπει να ξερουμε οτι πρωτα απ ολα ευθυνεται ο εαυτος μας αν το κοντακι ειναι πανω μας, για τις αποτυχιες. Και οπως ειπαμε πεζει ρολο η ψυχολογια και οι σωστοι υπολογισμοι αποστασης και ταχυτητας του στοχου.

ΤΩΡΑ ας πουμεν οτι ελυσαμε τα σκοπευτικα μας προβληματα και υπαρχουν σκοπευετες και κυνηγοι που το 90%-95% των θηραματων που βρισκουν ειναι στη βουρκα! Πειτε ενας απο αυτους παει στες τζιηκλες μια μερα με Α καιρικες συνθηκες και πιανει ολα τα πουλια ακαριαια. Παει μιαν αλλη μερα με τα ιδια φυσιγγια με Β καιρικες συνθηκες και παλι πιανει πουλια, αλλα 8-10 πουλια τρωνε τα σκαγια και πανε και πεφτουν νεκρα μετα απο 50-60 μετρα. Τοτε σε αυτη την περιπτωση μιλαμε οτι το φυσιγγι επηρεστηκε απο τις καιρικες συνθηκες.

Επισης η τζιηκλα και το θηραμα γενικοτερα δεν μπορουν να στγκριθουν με δισκους (που λετε για τα σκοπευτικα φυσιγγια). ΕΙναι ζωντανος οργανισμος. Ο δισκος τρωει ενα σκαι και γραφετε σαν επιτυχια. Ενω η τζιηκλα με ενα σκαι μπορει να με την εξαναδεις!

Επσιης συμφωνω και με τον φιλο αχερκωτη που λεει για τους αγγλους. Πασειν στεκουνται 2 ωρες πεζουν 30-40 φασσες. Αν εξιφτερισαν ή αν δεν εκοφκαν οι χαρτουτσιες και εφυαν αλλες 10 φασσες εν τους πειραζει. Ενω να πουμε και το δικαιο του Κυπραιου παει να πεξει 1-2 φασσες και τρωντην σιεπεθκια τζιαι πασειν τζιαι πεφτουν μες τον γκρεμμο σεκκες τζιαμε κοφτει τον αν επηρεαζεται το φυσιγγι που τη θερμοκρασια.

Πρεπει να εχουμε την παιδεια και την γνωση να ξεχωριζουμε ποτε φταιμε εμεις και ποτε αλλοι παραγοντες.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

vti-chris έγραψε:Φίλε υπάρχουν και εδώ, με σχόλια:
Victory: http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=391
RIO: http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=923
ΦΙΛΕ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ... ΚΑΙ ΑΠΟΡΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΡΓΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΛΘΟΣ!!!!Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ 42ΓΡ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΑ 390μ ΑΡΧΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ......
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Α καλά...το τι γράφουν...άσε!!
Ότι να'ναι.

ΜΑΚΑΡΙ τα στοιχεία που δημοσίευαν να ήταν τα πραγματικά...η ζωή μας θα ήταν πολύ πιο εύκολη!!
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Breda Pegaso έγραψε:Ρε παιθκια εγω συμφωνω με τον Ευανθη και ton Virtualgreek ΑΛΛΑ...

οπως ειπα δεν ειναι απολυτο αυτο το πραγμα. ενα 75% δεν φταινε οι καιρικες συνθηκες αλλα καποιες φορες ο καιρος επηρεαζει τα φυσιγγια.

Σιγουρα πρεπει να ξερουμε οτι πρωτα απ ολα ευθυνεται ο εαυτος μας αν το κοντακι ειναι πανω μας, για τις αποτυχιες. Και οπως ειπαμε πεζει ρολο η ψυχολογια και οι σωστοι υπολογισμοι αποστασης και ταχυτητας του στοχου.

ΤΩΡΑ ας πουμεν οτι ελυσαμε τα σκοπευτικα μας προβληματα και υπαρχουν σκοπευετες και κυνηγοι που το 90%-95% των θηραματων που βρισκουν ειναι στη βουρκα! Πειτε ενας απο αυτους παει στες τζιηκλες μια μερα με Α καιρικες συνθηκες και πιανει ολα τα πουλια ακαριαια. Παει μιαν αλλη μερα με τα ιδια φυσιγγια με Β καιρικες συνθηκες και παλι πιανει πουλια, αλλα 8-10 πουλια τρωνε τα σκαγια και πανε και πεφτουν νεκρα μετα απο 50-60 μετρα. Τοτε σε αυτη την περιπτωση μιλαμε οτι το φυσιγγι επηρεστηκε απο τις καιρικες συνθηκες.

Επισης η τζιηκλα και το θηραμα γενικοτερα δεν μπορουν να στγκριθουν με δισκους (που λετε για τα σκοπευτικα φυσιγγια). ΕΙναι ζωντανος οργανισμος. Ο δισκος τρωει ενα σκαι και γραφετε σαν επιτυχια. Ενω η τζιηκλα με ενα σκαι μπορει να με την εξαναδεις!

Επσιης συμφωνω και με τον φιλο αχερκωτη που λεει για τους αγγλους. Πασειν στεκουνται 2 ωρες πεζουν 30-40 φασσες. Αν εξιφτερισαν ή αν δεν εκοφκαν οι χαρτουτσιες και εφυαν αλλες 10 φασσες εν τους πειραζει. Ενω να πουμε και το δικαιο του Κυπραιου παει να πεξει 1-2 φασσες και τρωντην σιεπεθκια τζιαι πασειν τζιαι πεφτουν μες τον γκρεμμο σεκκες τζιαμε κοφτει τον αν επηρεαζεται το φυσιγγι που τη θερμοκρασια.

Πρεπει να εχουμε την παιδεια και την γνωση να ξεχωριζουμε ποτε φταιμε εμεις και ποτε αλλοι παραγοντες.
ΦΙΛΕ Breda pegaso(ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ) ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ....ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ.... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ 1-2 ΑΤΕ 3-4 ΟΙ ΦΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 30-40!!!
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

EVANTHIS LOIZOU έγραψε:Breda Pegaso Καλησπερα :)
Τον περισσοτερο χρονο μας στο Κυνηγι και στο Ψαρεμα τον περνουμαι ασχολουμενοι με προετοιμασιες και συζητησεις.
Θα ηταν ανουσιο αν ελειπε η καλη παρεα, τα πειραγματα, η ανταλλαγη αποψεων και ολα αυτα που αλατοπιπερωνουν τα σπορ μας.
Αν εχω γινει λιγο επιμονος με αυτο το θεμα ειναι διοτι θελω να προβληματισω παρα να δωσω ευκολες απαντησεις στο πιατο. Οποιος θελει :idea:
Με τον Λεφκιο δεν εχω τιποτε προσωπικο. Εξ'αλλου δεν τον ξερω ουτε και κεινος με ξερει. Απλα και ξεκαθαρα αντιδρω με τους παλιους μυθους που μας φορτωσαν οι "παλλιοι"
Και αν εχεις ορεξη καμμια φορα να σου πω πολλους :lol: :lol: :lol:
Φίλε και πρώην γείτονα ΕΥΑΝΘΗ σε χαιρετώ. Και βέβαια με γνωρίζεις όπως σε γνωρίζω και εγώ, μόνο που χθες που διάβασα το σχόλιο σου δεν κατάλαβα ότι είσαι εσύ. Σήμερα όμως που διάβασα τα γραφόμενα σου και αναφέρθηκες στο μακαρίτη τον Λοΐζο και στο επάγγελμα σου έκανα κλίκ. Φίλε Ευάνθη είμαι ο Λεύκιος (Λεύκος) ο πρώην γείτονας σου ( εσύ πούλησες το πατρικό σου και εγκατέλειψες την γειτονιά μας και καλά έκανες…. γλίτωσες από τις υγρασίες του ποταμού , που μαζί κυνηγούσαμε σαρσέλια και καραπατάες με το πρώτο μας όπλο, τα λάστιχα…… είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες. Όσον αφορά τώρα το θέμα αν οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν η όχι τα φυσίγγια θέλω να πάρω τα πράγματα από την αρχή διότι πιστεύω ότι δεν έχεις διαβάσεις τα αθρα μου από την αρχή για να σχηματίσεις ολοκληρωμένη εικόνα.
1. Εγώ δεν είπα ποτέ μου ότι υπάρχουν φυσίγγια που σκοτώνουν και άλλα που δεν σκοτώνουν και η αιτία είναι ο καιρός . Εγώ έλεγα πάντοτε ότι υπάρχουν φυσίγγια που οι ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ τους σκοτώνουν και ότι υπάρχουν φυσίγγια που οι ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ τους ΔΕΝ σκοτώνουν .Επίσης τόνιζα ότι στις αποστάσεις 20-30 μέτρα αν δεν παίρνουμε το θήραμα τότε το μόνο που δεν ευθύνεται είναι το φυσίγγιο. Σίγουρα μπορεί να ευθύνεται …. Το ακατάλληλο κοντάκι, η λανθασμένη επόμιση, η λανθασμένη στάση που στεκόμαστε, το τσοκάρισμα, η ψυχολογία, η κούραση, η έλλειψη ψυχραιμίας…. και μπορείς να βρεις άλλους 100 λόγους.
2. Επίσης τόνισα από την αρχή όταν συζητούσαμε με διάφορους φίλους του site ότι, αν είναι σίγουροι ότι έχουν επιλύσει τις ποιο πάνω 100… αιτίες για μια επιτυχημένη βολή, τότε και μόνο τότε να ασχοληθούν με τις καιρικές συνθήκες. Επίσης τόνιζα ότι η σωστή επιλογή σε σχέση με τον καιρό θα τους έδινε το Μάξιμου της απόδοσης ενός φυσιγγίου σε σχέση με την ΚΑΤΑΝΟΜΗ.
3. Εδώ εισέρχεται ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΉ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟΨΗ η σχέση μεταξύ ταχύτητας και υγρασίας και κατεπέκταση η επίδραση της στην κατανομή( ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΤΟ SITE Η ΕΞΉΓΗΣΗ) . Και η δίκη μου εισήγηση για το ποιο πάνω ήταν να χρησιμοποιούνται αργά φυσίγγια για υγρό καιρό και γρήγορα για ξηρό καιρό. Με αυτή την απλή ” συνταγή” είμαστε κατά 80% στη σωστή επιλογή φυσιγγίου. Εδώ θέλω να επικαλεστώ πολλούς φίλους του site που έχουν και οι ίδιοι επισημάνει ότι συγκεκριμένα φυσίγγια είναι….. μασιέρι σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες και το συστήνουν ανεπιφύλακτα και σε άλλους φίλους. Αυτοί οι φίλοι επειδή τους γνωρίζω από την όλη τους παρουσία στο site , άλλωστε τα γραφόμενα τους είναι μέσα στο site, δεν είναι νεαροί κυνηγοί που ίσως θα πούμε ότι ακούνε από τους παλιούς η από άτομα που δεν κατέχουν, άλλα είναι κυνηγοί ,σκοπευτές πού ψάχνονται και κάνουν και οι ίδιοι δοκιμές, και πολλοί από αυτούς ασχολούνται και με ιδιογομόσεις. Είμαι σίγουρος ότι και αυτοί φίλε Ευάνθη όπως και εγώ όταν μας ζητούν την άποψη μας για κάποιο συγκεκριμένο φυσίγγιο, αν το γνωρίζουμε, το μόνο μας κίνητρο είναι να τους εισηγηθούμε αυτό που πιστεύουμε και όχι να τους παραπλανήσουμε. Και τονίζουμε ότι η σωστή επιλογή φυσιγγίου είναι ένα μικρό ποσοστό στην όλη διαδικασία για την επιτυχία του στόχου.
4. Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ και στον κάπως υποτιμητικό τρόπο, που κάποιοι φίλοι, ίσως από άγνοια, αναφέρθηκαν στους κύπριους κατασκευαστές φυσιγγίων και ότι οι ξένοι είναι καλύτεροι……Αγαπητοί φίλοι οι επιτυχίες κάποιου είναι το κριτήριο που τον κάνουν ικανό η όχι. Να σας θυμίσω ότι είμαστε Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΣΕ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΜΑΣ. Οι σκοπευτές μας χρησιμοποιούν φυσίγγια των δικών μας κατασκευαστών και σίγουρα η συνεχής βελτίωση και η ποιότητα τους συνέβαλαν και αυτά στις επιτυχίες των σκοπευτών μας. Έτσι νομίζω ότι οι κύπριοι κατασκευαστές είναι ισάξιοι τουλάχιστον των ξένων. Άρα και τα γραφόμενα τους και οι εισηγήσεις τους στα προϊόντα τους…. για καλύτερα αποτελέσματα σε ξηρή ατμόσφαιρα, υγρή ατμόσφαιρα κλπ είναι για να βοηθήσουν τους κυνηγούς να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Τελειώνοντας θέλω να τονίσω και πάλιν ότι δεν βαφτίζομαι ιδικός. Η πολύ μου αγάπη και πάθος για το κυνήγι με κάνουν να ψάχνομαι , να ερευνώ, να μελετώ να δοκιμάζω και βεβαίως να ακούω και να δέχομαι κάθε άποψην.

Φίλε Ευάνθη κερνάω καφέ, ετσι για να βρεθούμε να τα πούμε απο κοντά, να θυμηθούμε τις παλιες καλές ξενιαστες εποχές. Αν συμφωνείς στείλε Π.Μ .
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Δημοσίευση από EVANTHIS LOIZOU »

Καλησπερα Λευκιε :)
Παλλιες καλες εποχες οντως :!: Παντως το σπιτι ΔΕΝ το πουλησα. Απλα ενοικιασα τα οικοπεδα για να γινει το πλυντηριο. Παρα το οτι μενω στο Αυγορου, εξακολουθω να ψηφιζω στον Προδρομο.
Ειμαι φανατικα ΣΚΑΛΛΙΩΤΗΣ και την γειτονια μου δεν την ξεχνω ποτε ;)
ΤΩΡΑ. Για το θεμα μας.
Μην παιρνεις προσωπικα την αντιδραση μου ΑΛΛΑ υπαρχει ολοκληρη προιστορια στο θεμα που παει πισω στις αρχες του 80 οταν ημουν μελος του 25μελους της ΚΟΚ και μελος της ΣΚΟΚ.
Για να μην σε βασανιζω θα σου πω μια ιστορια η οποια εγινε μετα που ειχα ψαξει το θεμα κατα κορον και μετα που ειχα γραψει και διαφορα αρθρα σχετικα με το θεμα αυτο στα περιοδικα της εποχης.
Πηγαμε μια μερα με τον Νικο τον ΧατζιηΜπεη στο εργοστασιο του Λακη να δοκιμασουμε χαρτουτσιες.
Μετα που καναμε οτι καναμε, κατσαμε με τον Λακη για καφε και οπως τοφερε η κουβεντα του εκανα φραστικη επιθεση "γιατι να περιπεζουν τον κοσμο με καιρους και υγρασιες και ολα αυτα με τον καιρο". Του ειπα μαλιστα οτι θα εστελλα στην Αγγλια στο Sporting Gun ενα εντυπο καποιου αλλου κατασκευαστη που εγραφε αυτες τες "πελλαρες" να τους γελιοποιησω.
Με επιασε με το καλο και μου ειπε " εμεις τους λεμε αυτο που θελουν να ακουσουν. Τοσα ξερουν οι Κυπραιοι" :evil:
Και ειχε δικαιο ο ανθρωπος διοτι εγω ειμαι Marketeer and Consumer Psychologist οποταν καταλαβα οτι τελικα ειχε δικαιο ο ανθρωπος. Για να πουλα στην Κυπρο επρεπε να λεει στον κοσμο αυτα που ο κοσμος ηθελε να'κουει.
Σιγουρα καποιες Κυπριακες Χαρτουτσιες ειναι απο τις καλυτερες στον κοσμο. Για να φτασουν εκει που εφτασαν ομως "εφααν πολλους πατσους" απο την ξενη αγορα μεχρι που καταλαβαν οτι δεν μπορεις να παιζεις ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ και προσαρμοστηκαν αναλογα. Ας μην μπουμε σε αλλες λεπτομερειες.
Η ουσια ειναι να μαθουν οι νεωτεροι να σκεφτονται σωστα. Να βρισκουν τες σωστες πηγες της γνωσης και να μην στηριζονται στους Μυθους που τους ειπαν οι γονοιοι τους. Η γνωση και η προοδος δεν αναιρει τον ρομαντισμο των περασμενων γεννιων.
Για Καφε εκει στου Κωτσιου του Technifish.
Η καλυτερα για καλαμαρι, γαυρο και ζιβανια στου Στεφανου.
Τα λεμε Ο.Κ.?
Άβαταρ μέλους
BECCACCIA
Full Member

Δημοσίευση από BECCACCIA »

telika ego na paro enan idos ti kiriaki? i 3-4 gia na eimai sigouros?.
ego pistevo mia dokimi ston pinaka gia katanomi kai se katalogous gia diatrisi me to idio fisihgio se 3-4 diaforetikes klimatologikes sinthikes tha erixne diafaneia . fthani na einai apo to idio paketo gia na min laloume alaxan ta mparoutia pali :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BECCACCIA την 19 Ιαν 2012, 22:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Δημοσίευση από EVANTHIS LOIZOU »

Φιλε Becaccia Καλη σου μερα!
Ολα ειναι θεμα εμπιστοσυνης. Αν εισαι σιγουρος οτι εκεινο που κανεις ειναι το σωστο τοτε δεν εχεις προβλημα.
Οπως πολλοι συναδελφοι αιτιουνται το φυσιγγι και τον καιρο για την αποτυχια, καποιοι αλλοι αιτιουνται το τσιοκκαρισμα και σε μια εξορμηση μπορει να το αλλαζουν 100 φορες.
Αν το οπλο σου ειναι στα μετρα σου, και αν την ωρα του κυνηγιου εχεις καλη ψυχολογια, και εχεις μαθει να επωμιζεις σωστα, και ξερεις την εννοια της προσκοπευσης, και εχεις κανει την ερευνα αγορας για το πια φυσιγγια ταιριαζουν καλυτερα για το συγκεκριμενο θηραμα. Και εχεις δοκιμασει διαφορα απο αυτα τα φυσιγγια πανω στο δικο σου οπλο σε θεμα ΛΑΚΤΙΣΜΑΤΟΣ, κατανομης και διατρητικοτητας.................ΤΟΤΕ ΝΑΙ εισαι ετοιμος να παεις να κυνηγησης με ενα μονο φυσιγγιο.
Σε ποια περιπτωση πρεπει να παρεις δυο η περισσοτερα?
Κατα την διαρκεια της κυνηγετικης εξορμησης μπορουμε να συναντησουμε πολλες και διαφορετικες συμπεριφορες του θηραματος που καθοριζονται απο την μορφολογια του εδαφους, τον αερα κλπ. Ξερεις οτι διαφορετικα κινειται η Τζιηκλα το ξημερωμα, διαφορετικα στο τζιηθκιαστρο και διαφορετικα στο περπατητο.
Αν το οπλο μας ειναι Fixed Choke τοτε μπορουμε να παρουμε μαζι μας ενα φυσιγγι που μας δινει πολυ μεγαλη συγκεντρωση και ενα αλλο που μας δινει μεγαλη διασπορα. Προσεξε ομως :idea: Αυτο θα το εχεις διαπιστωσει ΜΟΝΟΣ σου με δοκιμες δικες σου με το οπλο σου και ΟΧΙ με βαση τι σου ειπε ο "κουμπαρος σου ο Γιαννης" διοτι τοτε την εβαψες.
Το ξερω οτι ειναι δυσκολο να πεισθει καποιος αλλα στο τελος της ημερας προβλημα του.
Και για να τελλειωσω θα σου δωσω μια συμβουλη. Οταν βρης την ευκαιρεια, να επιδιωξεις να παεις κανενα ταξιδι στην Αγγλια η καπου αλλου στην Ευρωπη που να καταλαβαινεις την γλωσσα. Εχουν ωραιοτατα σκοπευτηρια σε Φαρμες οπου μπορεις να κανεις διακοπες σε συνδυασμο με μαθηματα σκοπευσης, οπλογνωσιας και κυνηγι rough shooting οπως κανουμε εμεις στη Κυπρο.
Τελος. Θελω να σου πω οτι ειναι καιρος να απαιτησετε απο τους Κυνηγετικους σας Συλλογους να διοργανωνουν σεμιναρια σχετικα με τετοια θεματα που ενδιαφερουν. Στο ψαρεμα, το κανουμε τακτικα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”