ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Απάντηση
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση από EVANTHIS LOIZOU »

Δημητρη μου :!:
Λατρευω την ποιοτικη συζητηση :) :)
Μου αρεσει να καθομαι για ωρες και να συζητω τετοια θεματα που αφορουν το ψαρεμα και το κυνηγι.
Σιγουρα στα 56, με καμποσα προβληματα υγειας, δεν εχω την αυταπατη οτι μπορω να περπατω καλυτερα, η να πυροβολω καλυτερα η να ξυπνω γρηγοροτερα απο τον γιο μου.
Εχω μαθει ομως ΣΩΣΤΑ καποια πραγματα, πληρωσα με χρονο και κοπο για να τα μαθω και εχω παντοτε την διαθεση να τα μοιραζομαι μαζι με τους φιλους μου.
"Το μονον πραμαν που εν μολοουμεν εν την κουτσην του λαου τζιαι την πετραν της συναγριδας" :lol: :lol: :lol:
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Δημητρη :!:
Επειδη αυριο θα παω στο μνυμοσυνο του αδελφου μου, δεν εχει εξορμηση. Ετσι εχω ωρα για Bla Bla :oops:
Πριν 30 χρονια πηρα μιαν χαρτουτσια ELEY IMPAX και εκανα μια "Δημοσκοπηση" :idea:
Εντοπισα 15 επιφανεστατους κυνηγους της εποχης στην Λαρνακα και εγραψα τα ονοματα τους (μεταξυ αλλων ηταν ο Βισσιης, ο Κωστης ο Οπλουργος, ο Αντρεας ο Πραστιτης, ο Αντρεας ο Δρουσιωτης, ο Γιωρκος ο Πραστιτης, ο David το Εγγλεζουιν, ο Ρομανος και καποιοι αλλοι).
Το ερωτημα ηταν ΠΟΤΕ παιζουμεν την χαρτουτσιαν τουτην?
Ερωτουσα τον καθε ενα ξεχωριστα και οταν ειμασταν οι δυο μας μονο.
15 ανθρωποι, 15 διαφορετικες απαντησεις. Ο ενας καλοτζιαιριν, ο αλλος υγρασιαν, ο αλλος που πανω κατω, ο αλλος μες το σιονιν..............κλπ κλπ.
Εγραψα τες απαντησεις αυτουσιες και διατηρησα το αρχειο για σημειο αναφορας.
Μετα εγραψα στην ELEY και ζητησα την δικη τους γνωμη για το ποτε παιζουμε το φυσιγγι εκεινο.
Η απαντηση τους ηταν οτι το IMPAX ειναι κατασκευασμενο για Small game Birds, με ελαφρα σχετικα οπλα και μικρη θαλαμη, σε ΟΛΕΣ τες καιρικες συνθηκες :shock: :shock:
Να πω τιποτε αλλο?
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

EVANTHIS LOIZOU έγραψε:Καλησπερα και σε σενα Δημητρη :!:
ΔΕν μου λες? Ρωτησες αυτο το πραγμα καμμια φορα τον Λακη τον Ψημολοφιτη η τον Προκοπη τον Γαβριηλιδη?
Αν ναι τι απαντηση σου εδωσαν?
Το λοιπόν, ερώτησα τον Προκόπη εγώ ρε παιδιά. Εμεινα πραγματικά έκπληκτος με την απάντηση που μου έδωσε!!!

"Ούλα το ίδιο πράμα είναι.. " Επίσης τον ρώτησα και την διαφορά της σειράς "Gem" από τις άλλες και μου απαντά πάλε " Ε οι GEM εβάλαμε τους πιο ωραίο πακέτο, και πουλάμε τες 20% πιο άκριβα - μαρκετινγ"

Παιδιά πραγματικά ήταν να φύει η κελλέ μου, τόσο απο τις απαντήσεις όσο και απο τον ψύχραιμο τρόπο που μου απάνταν!! επερήμενα να μου πεί μυστικά και αλήθειες κρυμμένες για δεκαετίες και τελικά .....!!!

Στην αρχή δεν ήθελα να τον πιστέψω, και λαλώ εε φυλάει τα για τον εαυτό του. Στην πορεία κατάλαβα ότι έχει δίκαιο - και ακόμα να μην έχει δίκαιο, σε προηγούμενο πόστ είχα πεί ότι ακόμα και να παίζει ρόλο είναι αμελητέος!\

(α) Ψυχολογία
(β) Σωστή εφαρμογή
(γ) Σωστή Επώμηση
(δ) Σωστή επιλογή μεγέθους σκαγιού για το Θήραμα
(ε) Σωστή αξιολόγηση/υπολογισμός απόστασης του Θηράματος
(ζ) Σωστή σκόπευση

εεε.. γμτ! Αμαν τα βελτιώσεις τουτα ούλα, μετά ασχολήθου και με την πυρίτιδα!!!

Κάτι σημαντικό για τις ταχύτητες - διαφορά στην ταχύτητα φυσιγγιου σημαίνει διαφορετική προσκόπευση. Παλιά είχα μάθει με αργές χαρτούτσιες, και όταν άλλαξα σε κάτι γρηγορότερες, έπεζα μπροστά. Εξιφτέριζα, επέφταν και κουτσόφτερα, κτλ, ηταν η πυρίτιδα ή λάθος στην προσόπευση μου?!?

Ακριβώς όπως το είπε ο Ευάνθης, πρέπει να θέλεις να δείς την αλήθεια για να την καταλαβεις!! Αμαν έν θέλεις, παρέτα! Ξέρω, αναθεωρούμε τα πάντα σε τούτο το τομέα, αλλά αυτό σημαίνει πρόοδος!! Εκτός αν επιμένουμε στην πισινη!!!!
axerkwtis

Δημοσίευση από axerkwtis »

παρακολουθω την συζητηση και εν να ηθελα να πω την γνωμη-απορια μου...αυτα που σου ειπαν φιλε ευανθη ειδικα ξενοι κατασκευαστες ισως ειναι επειδη στην χωρα τους δεν υπαρχουν τοσες μεταβλητες οπως εδω..και εξηγω..τα φυσιγγια της αγγλιας ειναι κατασκευασμενα για τις καιρικες συνθηκες εκει..καποια πραγματα τα θεωρουν δεδομενα (υγρασια κλπ) και δεν εχουν να κανουν με τοσες μεταβλητες οπως εδω..με αυτο το σκεπτικο θα επρεπε να υπαρχει 1 φυσιγγιο μονο που την οποια εταιρια και να μην βασανιζεται ο καθε κυνηγος ποιαν χαρτουτσια θα παρει..εντουτοις ομως βγαζουν διαφορες με διαφορετικα μπαρουτια η μειγμα μπαρουτιων..ποιος ο λογος?ισως σε μας υπαρχουν μεταβλητες και γιαυτο..
ισως ισχιει κ κατι αλλο..σε οποιαδηποτε αλλη χωρα που και το θηραμα ειναι αφθονο πολυ λιγη σημασια θα δωσει ο κυνηγος αν δεν κοφκει η χαρτουτσια θα παει παρακατω θα εχει ξανα ευκαιρια κ θα χτυπησει..εδω με τισ λιγες πιθανοτητες και ευκαιριες που εχεις εισαι πιο απαιτητικος απο τα φυσιγγια..
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

axerkwtis έγραψε:παρακολουθω την συζητηση και εν να ηθελα να πω την γνωμη-απορια μου...αυτα που σου ειπαν φιλε ευανθη ειδικα ξενοι κατασκευαστες ισως ειναι επειδη στην χωρα τους δεν υπαρχουν τοσες μεταβλητες οπως εδω..και εξηγω..τα φυσιγγια της αγγλιας ειναι κατασκευασμενα για τις καιρικες συνθηκες εκει..καποια πραγματα τα θεωρουν δεδομενα (υγρασια κλπ) και δεν εχουν να κανουν με τοσες μεταβλητες οπως εδω..με αυτο το σκεπτικο θα επρεπε να υπαρχει 1 φυσιγγιο μονο που την οποια εταιρια και να μην βασανιζεται ο καθε κυνηγος ποιαν χαρτουτσια θα παρει..εντουτοις ομως βγαζουν διαφορες με διαφορετικα μπαρουτια η μειγμα μπαρουτιων..ποιος ο λογος?ισως σε μας υπαρχουν μεταβλητες και γιαυτο..
ισως ισχιει κ κατι αλλο..σε οποιαδηποτε αλλη χωρα που και το θηραμα ειναι αφθονο πολυ λιγη σημασια θα δωσει ο κυνηγος αν δεν κοφκει η χαρτουτσια θα παει παρακατω θα εχει ξανα ευκαιρια κ θα χτυπησει..εδω με τισ λιγες πιθανοτητες και ευκαιριες που εχεις εισαι πιο απαιτητικος απο τα φυσιγγια..
Ε καλά, γιατί στην Αγγλία ας πούμε κάμνουν όλα τα είδη από όλες τις γκάμες ολόχρονα, είτε βρέχει η φυσά, εχεί ήλιο ή συνννεφιά και στην κύπρο η τάδε κάμνει για τότε και η άλλη για τωρά?? Πως γίνεται μία χαρτούτσια αγγλική να κάμνει στην Κύπρο μόνο το καλοκαίρι στην πειρά και ξηρασία, και στην αγγλία να κάμνει ολόχρονα???
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Εκαμες με τζιαι γελω βρε Κωστα :lol: :lol: :lol: :lol:
Μιαν φορα εσυζητησα με τον Λακη τον Ψημολοφιτη γιατι να μην λεει στον κοσμο την πραγματικοτητα σχετικα με τα φυσιγγια Vs καιρικες συνθηκες.
Η δικη του απαντηση ηταν "λεμεν τους τζιηνον που θελουν να ακουουν"
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

Το λοιπόν ευάνθη μου,

Ας προσθέσω και κάτι που σκόπιμα άφησα πίσω. Μετά που τον επέλλανα τον Προκόπη κανένα 20 λεπτο, εγώ και ο Ρόδος, διότι τότε είχαμε πάει μαζί, λαλεί μας

" Εν μπορώ να σου πώ - θα πρέπει να ανακαλύψεις που μόνος σου πιο φυσίγγιο κάμνει για πότε και για πού.."

Και καλά να μου κάμει, αφού επελλάναμε τον άνθρωπο, και τούτο θέλαμε να μας πεί, πρέπει να αποφάσισε, για να ησυχάσει που μάς, να μας κλείσει την κουβέντα έτσι..!!
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Φιλε Αχεριωτη, Καλησπεριζω και παλι :)
Αυτη την ιδεα οτι η Κυπρος εχει διαφορετικο κλιμα απο τον αλλο κοσμο την ακουω εδω και δεκαδες χρονια μεσα σε κυνηγετικους συλλογους και καφενεδες.
ΝΑΙ. Το κλιμα μας ειναι διαφορετικο απο της Αγγλιας. Αρα τα φυσιγγια τα Κυπριακα κανουν μονο για την Κυπρο?
Το ξερεις οτι σε ορισμενα μερη στην Αγγλια γινονται αναρπαστα απο τους Εγγλεζους?
Σου ειπε καμμια φορα ο Λακης ο Ψημολοφιτης οτι κατασκευαζει φυσιγγια για την Αγγλια με αλλες "κλιματολογικες" προδιαγραφες?
Ρωτα τον :idea:
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Καλημέρα ρε παιδιά!

Δηλαδή η ταχύτητα και η συγκέντρωση δεν έχουν καμία σχέση??? (αν ναι...διαφωνώ)!!!
Απλά πρέπει να βρεις τον συνδυασμό που σου ταιριάζει με τις αποστάσεις και τα τσοκ του όπλου που κυνηγάς)

Σκάλιζα χθές παλιά περιοδικά με δοκιμές φυσιγγίων και βρήκα 2 κτυπητά παραδείγματα.
Victory 40gr mini magnum και RIO 42gr.
-Victory...415m/s στα 620bars
-RIO.......346m/s στα 577bars

Αυτά τα 2 δηλαδή αν τα χρησιμοποιήσω την ίδια μέρα θα έχω τα ίδια αποτελέσματα???
Ας διαγράψω τις προσκοπεύσεις...με την διατρητικότητα τι γίνεται???
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Φιλε Chris Καλη σου μερα :)
Συμφωνουμε :!:
Η ταχυτητα του φυσιγγιου και η συγκεντρωση της βολης( που εχουν σχεση με το τσιοκ και την αποσταση) σιγουρα παιζουν δραματικο ρολο στο τελικο αποτελεσμα που ειναι να σκοτωθει ακαριαια ο στοχος.
Την ερωτηση για τα δυο φυσιγγια δεν την καταλαβα. Εξαλλου και γω ειμαι απλα ενας κυνηγος. Δεν ειμαι "ειδικος".
Η ουσια ομως της συζητησης αυτης ειναι να μην ριχνουμε την αποτυχημενη βολη στο φυσιγγι και τον καιρο.
Αυτα που εγραψαν και ο Κωστας και ο virtualgreek, ειναι παρα πολυ σωστα και σε εκεινα πρεπει να δινουμε την πιο πολλη σημμασια.
Αφου σας τα εχουν πει πολλες φορες ακουστε τους. Οπως εκανα και γω καποτε και ωφεληθηκα αφανταστα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”