ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Παιδια καλησπερα. Ο Λευκιος οπως ειπε λεει απλα τη αποψη του. Οπως τη λετε και σεις. Χωρις να θελω να υποστηριξω καποιον απλα συζηταμε.

Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι σε αυτο το θεμα δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι. Επισης το κυνηγι της τζιηκλας ειναι το πιο καταλληλο να βγαζουμε συμπερασματα για φυσιγγια γιατι ριχνουμε πολλες βολες.
Στο ενδημικο εγω φετος μονο ενα φυσσιγγιο επαιζα και ειχα πολυ καλα αποτελεσματα.
Αλλα πιστευω οι τζιηκλες εν πιο ιδοτροπες. Και γω μπορει να λεω καποτε οτι ειναι μυθος αυτο το πραγμα αλλα στις τζιηκλες το σκεφτουμε.

Για παραδειγμα ειμαι σε ενα τοπο για τζιηκλες και φυσα πολλα. Και εχω 2 φυσιγγια 28 γρ και τα δυο, το ενα πολυ αργο και το αλλο πολυ γρηγορο και εχουν καλες κατανομες και τα δυο. Αυτα τα φυσιγγια αποδιδουν το ιδιο στον πολλυ αερα? Νομιζω οτι το γρηγορο θα ειναι πιο αποδοτικο χωρις να λεω οτι με το αργο δεν θα πιασεις πουλι.

Επισης πιστευω οτι η διαφορα θα φανει σε βολες πανω απο 20-25 μετρα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Δημοσίευση από EVANTHIS LOIZOU »

Καλησπερα και σε σενα NATURE :)
Ο διαλογος και η ανταλλαγη αποψεων ειναι ΥΓΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Το Ψαρεμα και το Κυνηγι ειναι ασχολιες/σπορτ/αθληματα η οπως αλλοιως θελετε να τα πειτε που εχουν να κανουν με την προσωπικη ικανοποιηση του καθ'ενος. ΔΕΝ ειναι ανταγωνιστικα μεταξυ των ατομων που ασχολουνται με αυτα. Ο αντιπαλος ειναι το θηραμα οχι ο συντροφος μας η ο συναδελφος μας.
Ευχαριστω για την θεση σου. Για το καλο των νεωτερων.
Άβαταρ μέλους
demetris-demetriou
Full Member

Δημοσίευση από demetris-demetriou »

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ , ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ Κ.Τ.Λ ΚΤΥΠΑΣ ΕΝΑ ΘΗΡΑΜΑ Π.Χ ΤΖΙΚΛΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΘΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΑΙΜΑ ?
ΑΦΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΚΑΤΩ ΑΛΛΑ Η ΒΟΛΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.
ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ?
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Breda Pegaso Καλησπερα :)
Τον περισσοτερο χρονο μας στο Κυνηγι και στο Ψαρεμα τον περνουμαι ασχολουμενοι με προετοιμασιες και συζητησεις.
Θα ηταν ανουσιο αν ελειπε η καλη παρεα, τα πειραγματα, η ανταλλαγη αποψεων και ολα αυτα που αλατοπιπερωνουν τα σπορ μας.
Αν εχω γινει λιγο επιμονος με αυτο το θεμα ειναι διοτι θελω να προβληματισω παρα να δωσω ευκολες απαντησεις στο πιατο. Οποιος θελει :idea:
Με τον Λεφκιο δεν εχω τιποτε προσωπικο. Εξ'αλλου δεν τον ξερω ουτε και κεινος με ξερει. Απλα και ξεκαθαρα αντιδρω με τους παλιους μυθους που μας φορτωσαν οι "παλλιοι"
Και αν εχεις ορεξη καμμια φορα να σου πω πολλους :lol: :lol: :lol:
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Εννοείτε φίλε Breda τις απόψεις μας λέμε με σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

Γιατί ρε φίλε ιδιότροπες οι τζιήκλες 100γρ πουλί, κάποτε εππεζαμεν τες με τα λάστιχα!

Επίσης πως ορίζεις το αργό με το γρήγορο φυσίγγι; Υπάρχουν αργά φυσίγγια σήμερα;

H Β&P δεν έχει φυσίγγιο κάτω απο 405 m/s......!

Δημήτρη για το αίμα φταίει ότι απλά το σκάι κτύπησε κάποια αρτηρία.
Ίσως είχες ανοικτό πολύ τσιοκ ή το πουλί ήταν σε απόσταση και δεν το χτύπησαν 3-4 σκάγια. Αν δεχθεί η τσιήκλα αρκετά σκάγια εν να διαλυθεί φίλε όχι να είναι ζωντανή. Γνώμη μου πάντα.
Εννοείτε φίλε Breda τις απόψεις μας λέμε με σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

Γιατί ρε φίλε ιδιότροπες οι τζιήκλες 100γρ πουλί, κάποτε εππεζαμεν τες με τα λάστιχα!

Επίσης πως ορίζεις το αργό με το γρήγορο φυσίγγι; Υπάρχουν αργά φυσίγγια σήμερα;

H Β&P δεν έχει φυσίγγιο κάτω απο 405 m/s......!

Δημήτρη για το αίμα φταίει ότι απλά το σκάι κτύπησε κάποια αρτηρία.
Ίσως είχες ανοικτό πολύ τσιοκ ή το πουλί ήταν σε απόσταση και δεν το χτύπησαν 3-4 σκάγια. Αν δεχθεί η τσιήκλα αρκετά σκάγια εν να διαλυθεί φίλε όχι να είναι ζωντανή. Γνώμη μου πάντα.
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Καλησπερα και σε σενα Δημητρη :!:
Ακριβως την ερωτηση αυτη την εχω κανει και εγω παρα πολλες φορες σε διαφορους ΕΙΔΙΚΟΥΣ :arrow:
Εχω παρει απο ολους την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Το θηραμα δεν κτυπηθηκε ικανοποιητικα καλα για να σκοτωθει. Η βολη ηταν εκτος κεντρου η πολυ μακρινη.
Και εγω ηθελα να τους δερω και να αμφισβητησω τα λεγομενα τους. Ηθελα να ακουσω οτι εφταιγε το φυσιγγι.
ΑΛΛΑ βρε Δημητρη μου....... τι να πης του ανθρωπου που κατασκευαζει τα BLAZER, η τι να πεις του προπονητη της Εθνικης Γερμανιας, η πως να βρισεις τον ανθρωπο που μολις σου πηρε μετρα για το νεο σου D5G?
ΔΕν μου λες? Ρωτησες αυτο το πραγμα καμμια φορα τον Λακη τον Ψημολοφιτη η τον Προκοπη τον Γαβριηλιδη?
Αν ναι τι απαντηση σου εδωσαν?
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Καλοί μου φίλοι σας χαιρετώ.

Έβγαλε η γλώσσα μου μαλλία και τα δάκτυλα μου καντήλες.

Παίρνω δεκάδες μηνύματα για το φυσίγγια και τα όπλα. Άλλα τόσα θέματα έχουν ανοικτεί γύρω από το θέμα και οι απαντήσεις μου είναι η ίδιες. Δεν φταίει το φυσίγγιο.

Τα φυσίγγια από γνωστούς κατασκευαστές που συνάδουν με τους κανονισμούς του CIP περνούν από βαλιστικό έλεγχο σε θερμοκράσιες 20 βαθμών κελσίου + - 1 βαθμό.

Οι πυρίτιδες έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες σε βαθμό που αλλοιώνεται η απόδοση τους. Ειδικά τα σκοπευτικά φυσίγγια είναι εξαιρετικώς σταθερά. Φανταστείτε ένα Ολυμπιονίκη που χρησιμοποιά μια μάρκα φυσιγγίων να αλλάζει φυσίγγια σε κάθε χώρα που ταξιδεύει λόγω των καιρικών συνθηκών. Φανταστείτε επίσης παγκοσμίου κλάσεως σκοπευτές του σπόρτινγκ να αλλάζουν φυσίγγια επειδή άλλαξαν βατήρα και ο αέρας είναι αντίθετος παρά από τον προηγούμενο βατήρα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Όσοι με ρωτούν τι φυσίγγια να βάλουν στο Α ή Β όπλο τους συμβουλεύω με βάση το βάρος και τις δυνατότητες τους καθώς και την εδαφική ιδιομορφία (εάν κυνηγούν σε πεδιάδες ή βουνά/πυκνά κλπ) με γνώμονα την απόσταση που θα κτυπήσουν το θήραμα. Ουδέποτε μου αναφέρνω τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες παρά μόνο την βαρυχειμωνιά που απλά συστήνω να αυξηθούν λίγο τα γραμμάρια (και κατά συνέπεια οι πιέσεις) για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Προσωπικά χρησιμοποιώ 3 φυσίγγια για πέρδικα, λαγό και καλοκαιρινή φάσσα. Για τσίχλες, ορτύκι και τρυγόνια, ότι πιάσει το χέρι μου από το σακούλι. Και αυτά τα φυσίγγια τα έχω δοκιμάσει σε πάνω από 10 όπλα. Και άλλα 50 όπλα που δοκίμασαν φίλοι και συγγενείς, και ακόμη και άτομα από το φόρουμ που ζήτησαν την βοήθεια μου.

Μην συγχύζεστε. Δεν είναι σημαντικές οι πάνω/κάτω αποδόσεις των φυσιγγίων. Έλαχιστη και αμελητέα διαφορά κάνουν από μέρα σε μέρα.

Οι αποτυχίες οφείλονται σε σκοπευτικό λάθος. Έχω βοηθήσει αρκετά γνωστά μου άτομα ακόμη και μερικά άτομα από το φόρουμ στο να αντιληφθούν τα σκοπευτικά τους λάθη και να τα διορθώσουν. Είμαι στην διάθεση όλων εδώ μέσα να σας βοηθήσω να εντωπίσετε τα λάθη σας και να σας συμβουλέψω πως να τα διορθώσετε και να πυροβολάτε με αυτοπεποίθηση. Μερικά άτομα είχαν πρόβλημα με το κοντάκι τους, άλλα άτομα είχαν πρόβλημα με την επώμηση τους ή και με την στάση τους. Δεν ήταν όμως σε θέση να τον αντιληφθούν μόνοι τους.

Και επαναλαμβάνω την αγαπημένη μου ατάκα. "Δεν φταίει το τόξο ή το βέλος. Φταίει ο Ινδιάνος που το ρίχνει".

Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
Nikos

Δημοσίευση από Nikos »

virtualgreek έγραψε:Καλοί μου φίλοι σας χαιρετώ.

Έβγαλε η γλώσσα μου μαλλία και τα δάκτυλα μου καντήλες.

Παίρνω δεκάδες μηνύματα για το φυσίγγια και τα όπλα. Άλλα τόσα θέματα έχουν ανοικτεί γύρω από το θέμα και οι απαντήσεις μου είναι η ίδιες. Δεν φταίει το φυσίγγιο.

Τα φυσίγγια από γνωστούς κατασκευαστές που συνάδουν με τους κανονισμούς του CIP περνούν από βαλιστικό έλεγχο σε θερμοκράσιες 20 βαθμών κελσίου + - 1 βαθμό.

Οι πυρίτιδες έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες σε βαθμό που αλλοιώνεται η απόδοση τους. Ειδικά τα σκοπευτικά φυσίγγια είναι εξαιρετικώς σταθερά. Φανταστείτε ένα Ολυμπιονίκη που χρησιμοποιά μια μάρκα φυσιγγίων να αλλάζει φυσίγγια σε κάθε χώρα που ταξιδεύει λόγω των καιρικών συνθηκών. Φανταστείτε επίσης παγκοσμίου κλάσεως σκοπευτές του σπόρτινγκ να αλλάζουν φυσίγγια επειδή άλλαξαν βατήρα και ο αέρας είναι αντίθετος παρά από τον προηγούμενο βατήρα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Όσοι με ρωτούν τι φυσίγγια να βάλουν στο Α ή Β όπλο τους συμβουλεύω με βάση το βάρος και τις δυνατότητες τους καθώς και την εδαφική ιδιομορφία (εάν κυνηγούν σε πεδιάδες ή βουνά/πυκνά κλπ) με γνώμονα την απόσταση που θα κτυπήσουν το θήραμα. Ουδέποτε μου αναφέρνω τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες παρά μόνο την βαρυχειμωνιά που απλά συστήνω να αυξηθούν λίγο τα γραμμάρια (και κατά συνέπεια οι πιέσεις) για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Προσωπικά χρησιμοποιώ 3 φυσίγγια για πέρδικα, λαγό και καλοκαιρινή φάσσα. Για τσίχλες, ορτύκι και τρυγόνια, ότι πιάσει το χέρι μου από το σακούλι. Και αυτά τα φυσίγγια τα έχω δοκιμάσει σε πάνω από 10 όπλα. Και άλλα 50 όπλα που δοκίμασαν φίλοι και συγγενείς, και ακόμη και άτομα από το φόρουμ που ζήτησαν την βοήθεια μου.

Μην συγχύζεστε. Δεν είναι σημαντικές οι πάνω/κάτω αποδόσεις των φυσιγγίων. Έλαχιστη και αμελητέα διαφορά κάνουν από μέρα σε μέρα.

Οι αποτυχίες οφείλονται σε σκοπευτικό λάθος. Έχω βοηθήσει αρκετά γνωστά μου άτομα ακόμη και μερικά άτομα από το φόρουμ στο να αντιληφθούν τα σκοπευτικά τους λάθη και να τα διορθώσουν. Είμαι στην διάθεση όλων εδώ μέσα να σας βοηθήσω να εντωπίσετε τα λάθη σας και να σας συμβουλέψω πως να τα διορθώσετε και να πυροβολάτε με αυτοπεποίθηση. Μερικά άτομα είχαν πρόβλημα με το κοντάκι τους, άλλα άτομα είχαν πρόβλημα με την επώμηση τους ή και με την στάση τους. Δεν ήταν όμως σε θέση να τον αντιληφθούν μόνοι τους.

Και επαναλαμβάνω την αγαπημένη μου ατάκα. "Δεν φταίει το τόξο ή το βέλος. Φταίει ο Ινδιάνος που το ρίχνει".

Σ. Μακρής

Ευχαριστουμε φιλε Σαββα :D :D :D
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Φιλε Σαββα Καλησπεριζω :!:
Αυτη η συζητηση "ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ξεκινησε για μενα το 1973 οταν για πρωτη φορα στην ζωη μου βγηκα εξω απο τον "Ομφαλο της Γης"
Υπαρχουν τοσοι πολλοι μυθοι που μαστιζουν αυτο τον λαο που πολλες φορες με εξοργιζουν.
Για εναν ανθρωπο με τις δικες μου εμπειριες και καταρτηση, αυτοι οι μυθοι (ειτε αφορουν πολεοδομια η μαρκετινγκ η οικονομια η ιδεολογιες) εχουν καταντησει πλεον καταστροφικοι και πρεπει να τους κτυπησουμε στην ριζα τους.
Εχουμε αξιολογοτατα παιδια και πρεπει να τα μαθουμε να σκεφτονται σωστα.
Άβαταρ μέλους
demetris-demetriou
Full Member

Δημοσίευση από demetris-demetriou »

EVANTHIS LOIZOU έγραψε:Καλησπερα και σε σενα Δημητρη :!:
Ακριβως την ερωτηση αυτη την εχω κανει και εγω παρα πολλες φορες σε διαφορους ΕΙΔΙΚΟΥΣ :arrow:
Εχω παρει απο ολους την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Το θηραμα δεν κτυπηθηκε ικανοποιητικα καλα για να σκοτωθει. Η βολη ηταν εκτος κεντρου η πολυ μακρινη.
Και εγω ηθελα να τους δερω και να αμφισβητησω τα λεγομενα τους. Ηθελα να ακουσω οτι εφταιγε το φυσιγγι.
ΑΛΛΑ βρε Δημητρη μου....... τι να πης του ανθρωπου που κατασκευαζει τα BLAZER, η τι να πεις του προπονητη της Εθνικης Γερμανιας, η πως να βρισεις τον ανθρωπο που μολις σου πηρε μετρα για το νεο σου D5G?
ΔΕν μου λες? Ρωτησες αυτο το πραγμα καμμια φορα τον Λακη τον Ψημολοφιτη η τον Προκοπη τον Γαβριηλιδη?
Αν ναι τι απαντηση σου εδωσαν?
Καλησπέρα φίλε Ευάνθη η ερώτηση μου απαντήθηκε απο άλλους συνάδελφους μόνο και ο καθένας έδινε διαφορετική απάντηση βάση της λογικής του ή κουβέντες που άκουγαν απο άλλους συναδέλφους για το συγκεκριμένο θέμα.
Δεν ρώτησα ειδικούς οι οποίοι κατασκευάζουν φυσίγγια ή εχουν γνώσεις για πυρίτιδες αλλά ετσι απλά απο περιέργεια και μόνο χωρίς να αμφισβητώ τις γνώσεις και την εμπειρία σου να ρωτήσω κατασκευαστή φυσιγγίων στην Κύπρο που τον γνωρίζω λίγο και να σου πω τι μου απάντησε.
Προσωπικά δεν υποστηρίζω οτι φταίει αποκλιστικα το φυσίγγιο ή η απόσταση αλλά ίσως ο συνδυασμός και των 2. Το αν σκόπευσα σωστά στις συγκεκριμένες περιπτώσεις νομίζω οτι ήμουν κοντά στο στόχο για να ρίξει κάτω το θήραμα.
Είναι λογικό αυτο που λες και σίγουρα οι απαντήσεις που πήρες δεν προέρχονται απο τον όποινδηποτε.
Ευχαριστώ για την απάντηση σου πάντα σεβαστές οι απόψεις απο άτομα που ασχολήθηκαν περισσότερο απο εμάς και προσπαθούν να μας βοηθήσουν και να μας ενημερώσουν αντικειμενικά χωρίς κάποιο προσωπικό όφελος (χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάποιον για να μην παρεξηγούμε το λέω εντελός φιλικά)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”