ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
demetris-demetriou
Full Member

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Δημοσίευση από demetris-demetriou »

EVANTHIS LOIZOU έγραψε:Φιλε Κυπρο :!: Χαιρετω
Το θεμα της συζητησης ειναι "φυσιγγια και καιρικες συνθηκες"
Ο ΜΥΘΟΣ ειναι οτι οι καιρικες συνθηκες εχουν δραματικη επιδραση στην αποδοση των φυσιγγιων.
Οι νεοι του σημερα εξακολουθουν να αναπαραγουν τες μυθοπλασιες των παλαιων και δεν καθονται να ψαξουν το θεμα απο τες σωστες πηγες.
Για να αποκτησης γνωση πρεπει πρωτα να βρης την σωστη πηγη.
Το ξερω οτι δεν προκειται να αρεσει αυτο που εχω γραψει ΑΛΛΑ τι να κανω :?:
Φίλε Ευάνθη δηλαδή το πιο κάτω άρθρο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα του HUNT & SHOOT με θέμα ΠΥΡΙΤΙΔΕΣ δέν ισχύει ??

Τι πρέπει να ξέρει ένας καταναλωτής αναφορικά με την πυρίτιδα και τις καιρικές συνθήκες ;
Κοιτάξτε, ένα φυσίγγι αργής καύσης πυρίτιδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βαριές γομώσεις και με κρύο καιρό και υγρασία. Οι ψηλές θερμοκρασίες ανεβάζουν τις πιέσεις δηλαδή ένα φυσίγγι που βγάζει 550 bars πίεση στους 20 βαθμούς κελσίου εάν χρησιμοποιηθεί σε πολύ ψηλή θερμοκρασία για παράδειγμα 35 βαθμούς κελσίου μπορεί να βγάλει πίεση 650-680 bars. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ακούσετε κάποιον να λέει ότι το φυσίγγι δεν κάνει γιατί κλωτσά. Άρα σε ζεστό καιρό θέλουμε φυσίγγια χωρίς πολύ πίεση.
[/b]
Άβαταρ μέλους
LOUIS SETTER
Full Member

Δημοσίευση από LOUIS SETTER »

demetris-demetriou έγραψε:
Ο ΜΥΘΟΣ ειναι οτι οι καιρικες συνθηκες εχουν δραματικη επιδραση στην αποδοση των φυσιγγιων.
Οι νεοι του σημερα εξακολουθουν να αναπαραγουν τες μυθοπλασιες των παλαιων και δεν καθονται να ψαξουν το θεμα απο τες σωστες πηγες.
Φίλε Ευάνθη δηλαδή το πιο κάτω άρθρο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα του HUNT & SHOOT με θέμα ΠΥΡΙΤΙΔΕΣ δέν ισχύει ??

Τι πρέπει να ξέρει ένας καταναλωτής αναφορικά με την πυρίτιδα και τις καιρικές συνθήκες ;
Κοιτάξτε, ένα φυσίγγι αργής καύσης πυρίτιδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βαριές γομώσεις και με κρύο καιρό και υγρασία. Οι ψηλές θερμοκρασίες ανεβάζουν τις πιέσεις δηλαδή ένα φυσίγγι που βγάζει 550 bars πίεση στους 20 βαθμούς κελσίου εάν χρησιμοποιηθεί σε πολύ ψηλή θερμοκρασία για παράδειγμα 35 βαθμούς κελσίου μπορεί να βγάλει πίεση 650-680 bars. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ακούσετε κάποιον να λέει ότι το φυσίγγι δεν κάνει γιατί κλωτσά. Άρα σε ζεστό καιρό θέλουμε φυσίγγια χωρίς πολύ πίεση.
[/b]
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ . ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΙΔΙΟΓΩΜΟΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ
Άβαταρ μέλους
demetris-demetriou
Full Member

Δημοσίευση από demetris-demetriou »

LOUIS SETTER έγραψε:
demetris-demetriou έγραψε:

[/b]
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ . ΑΛΛΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Φίλε ρωτούμε για να μαθαίνουμε
Τι εννοεί ο άνθρωπος δηλαδή φίλε? Αν κατάλαβα λάθος απολογούμαι δεν ήθελα να θίξω κάποιον απλά προσπάθησα να διευκρινίσω
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Σωστή η παρατήρηση Δημήτρη!
Σ'αυτό είχα απορία και εγώ μερικές εβδομάδες πριν...αφού έχουμε τον Ευάνθη μαζί μας και γνωρίζει περισσότερα επί του θέματος καλό θα ήταν να ρίξουμε περισσότερο φως σε αυτό το θέμα που πραγματικά οι θεωρίες του είναι άπειρες.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε Ευάνθη σε χαιρετώ. Καλοσώρισες στην παρέα μας, απο την μέρα που εγεινα μέλος στο site(Ιούνιο 2011) πρώτη φορά σε διαβάζω. Σίγουρα η κάθε άποψη είναι σεβαστή. Αυτα που γραφω πάντοτε λεω Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ειναι αυτή και δεν βαφτίζουμε ουτε ειδικός ούτε επιστίμονας αλλα και δεν υποχρεώνω κανένα να ακολουθείση τις συμβουλές μου. Ομως η εμπειρία κάπιου πού κυνηγά 34 χρόνια είναι ένας σοβαρός παράγοντας τον οποίο πρέπει κάποιος να λάβει υπόψιν του και επειδή έρχονται και επιτυχίες με αυτή την λογική του καιρού θέλω αυτή την επιτυχία νατην ΄μειραστώ και με αλλους συνάδελφους. Αν προσέξεις τα αθρα μου για καιρικές συνθήκες δεν είναι μονολεκτικά αλλά γραμένα μετά απο πολυ μελέτη και χρόνο. Και επειδή δεν είμαι ουτε κατασκευαστής , ούτε σπονσάρουμε απο καποια εταιρεία για να έχω συμφέρον για να γράφω τα ποιο πάνω αρθρα σίγουρα θα πρέπει να με πιστώνεις τουλάχιστο με ειλικρινες ενδιαφέρον να βοηθήσω καποιους νεους κυνηγούς που ζητούν την άποψη μας. Επειδή τωρα θα πρέπει να βρώ τα κατάλληλα φυσίγγια για Ν-Δ άνεμους εντάσεως 5 μποφόρ που θα κυνηγήσω αυριο, αν μας κάμει το χατηρι ο καιρός, θα επανέλθω σύντομα να τα ξαναπούμε. Σε χαιρετώ και καλό κυνηγι για αύριο.
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Δημοσίευση από EVANTHIS LOIZOU »

Οι κλιματολογικες συνθηκες ΔΕΝ επηρεαζουν την αποδοση ενος φυσιγγιου.
Αυτο δεν ειναι δικο μου ευρημα. Αυτη ειναι η αποψη ολων των κατασκευαστων οπλων, φυσιγγιων, πυριτιδων και πλειστων οσων εγκυρων αρθρογραφων.
Και εγω, στα νιατα μου, ειχα μαθει απο τον μακαριτη τον αδελφο μου, και τον γερο τον Βισσιη, και τον David τον Εγγλεζο, και πολλους αλλους, οτι καθε χαρτουτσια εχει τον καιρο και την ωρα της.
Σιγα σιγα ομως, καταλαβα οτι ηταν ολα "κουτουρου ππελαφκια" και εψαξα το θεμα αλλου.
Θυμουμαι εντονα την επιστολη που πηρα τοτε, 1983, απο τον Διευθυντη παραγωγης της ELEY που μου ελεγε οτι του φαινοταν παραξενο διοτι αυτη την ερωτηση με τους καιρους, αερηδες, υγρασιες κλπ ΜΟΝΟ απο την Κυπρο την επαιρνε. Τοτε η Εταιρεια του εκανε εξαγωγη σε 54 διαφορετικες χωρες, τα ιδια φυσιγγια, και κανενας δεν ειχε παρατηρησει οτι η αποδοση τους επηρεαζοταν απο τον καιρο.
Αν κατσω να σας λεω με ποσους μιλησα απο τοτε .............θα γεμισω τομους.
Θα μου πειτε βεβαια, τοτε που ησουν μεσα στα πραματα γιατι δεν επεισες τον κοσμο να δει το θεμα σωστα?
Απλα διοτι δεν ηθελαν να ακουσουν. Τοσα ηξεραν, τοσα εκαναν.
Σημερα ομως αντιδρω διοτι περιμενα να δω τους νεωτερους, που ειναι πολυ πιο μορφωμενοι, που εχουν στα χερια τους τον υπολογιστη και μπορουν να παιρνουν πληροφοριες απο παντου ευκολα, να εχουν προχωρησει ενα βημα μπρος.
Αν δεν θελετε, και σας προβλημα σας.
Και εγω ειμαι σαν εσας. Χρηστης και καταναλωτης. Δεν ειμαι ουτε Χημικος, ουτε Πυροτεχνουργος, ουτε Επιστημονας Βλητικης. Χρησιμοποιω ομως την λογικη μου και δεν αφηννω τον καθε "......." να μου πουλα πελλαρα και φουμαρα.
Τα πιο δραματικα πραγματα που επηρεαζουν την αποδοση στο Κυνηγι ειναι ΠΡΩΤΟΝ η Ψυχραιμια του Κυνηγου και ΔΕΥΤΕΡΟΝ η καλη επωμιση με ενα οπλο που ειναι επεκταση του χεριου του κυνηγου.
Οι εταιρειες κατασκευαζουν φυσιγγια για διαφορετικα ειδη θηραματων, ΟΧΙ για διαφορετικους καιρους.
Εσεις απλα πρεπει να διαλεγεται πιο φυσιγγι εχει την καλυτερη αποδοση (κυριως διασπορα) με το δικο σας οπλο.
Και να μην εχετε εμπιστοσυνη κανενου. Ιδιαιτερα οταν προκειται για εισαγωμενα φυσιγγια που μπορει να ειναι πολυ παλλια, ειτε οταν ο κατασκευαστης "μπειει μεσα οτι ευρη".
Αυτα που γραφω οι πιο πολλοι Κυπριοι κατασκευαστες τα ξερουν παρα πολυ καλα. Για να πουλουν ομως σας λενε αυτα που θελετε να ακουσετε. Θελετε του Βορκα :?: Διουν σαν του Βορκα :?: Οτι θελει ο πελατης :twisted:
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

ΛΕΦΚΙΕ Καλησπεριζω :!:
ΔΕΝ σε αναιρω σαν ανθρωπο ουτε αμφισβητω την καλη σου προθεση :!:
Αντιδρω ομως διοτι η καλη σου προθεση μπορει να οδηγησει τους νεους σε ΣΤΡΑΒΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.
ΔΕΝ θελω να σε προσβαλω δημοσια αλλα ουτε και μπορω να σιωπησω.
Εμαθες κατι λαθος πριν 35 χρονια και θελεις να το συντηρησεις και να το περασεις και στες νεωτερες γεννιες.
Αυτο το χαρακτηριστικο μας, εμας τους Κυπραιους να αυτοσχεδιαζουμε και να παρισταννουμε τους ειδικους, μας εχει καταστρεψει.
Σε παρακαλω, μην με βριζεις απο μεσα σου. Να κανης την υπερβαση σου και ψαξε λιγο εκει που πρεπει.
Για το καλο των παιδιων μας.
Άβαταρ μέλους
πανικος

Δημοσίευση από πανικος »

φιλε μου εγω δεν ειμαι ειδικος στα φυσιγγια ειμαι ομως κυνηγος που μεχρι σημερα μπορει να επαιξα ενα πλοιο χαρτουτσιες,αυτα για μενα.τωρα σου γραφω ενα απλο παραδειγμα .την τεταρτη την πεμπτη την παρασκευη και σημερα πηγα πρωινο κυνηγι τσιχλας στον ιδιο τοπο την ιδια ωρα ολες οι μερες ηταν εναλλασομενη συννεφια με ηλιοφανια και ελαχιστη ψιλοβροχη εκτος απο σημερα ειχε πολλη υγρασια το πρωι.πουλια κτυπησα πολλα με μεσο ορο 20-25 φυσιγγια την μερα.τα φυσιγγια που ειχα ηταν 32 ολυμπια κιτρινη ολυμπια 32 πορτοκαλι και μινι 29 με σχεδον 95 τις 100 επιτυχια.σημερα το πρωι με την υγρασια τα πρωτα πουλια που κτυπησα ξηφτεριζαν και εφευγαν η επεφταν σε μακρυνη αποσταση οπως πετουσαν,φορουσα την ιδια φανελλα το ιδιο γιλεκο και το ιδιο οπλο.ποιος εφτεε για αυτο :?:δεν υποστηριζω τιποτα απλα πιστευω οτι οι καιρικες συνθηκες ειδικα υγρασια και βοριας θελουν το φυσιγγιο τους τωρα αν πρεπει να ειναι γρηγορο αργο με παρουτι η αχερο δεν ξερω.ωσπου κυνηγουμε πρεπει να βρισκουμε 3-4 ειδη φυσιγγιων και να εχουμε μαζι μας.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Για να είμαι ειλικρινής αυτό που έγραψε ο φίλος Ευάνθης (πρώτο ποστ) με εκφράζει απόλυτα και ήθελα να το επισημάνω και εγώ εδώ και καιρό. Αλίμονο αν βλέπαμε το meteo για να αποφασίσουμε τι φυσίγγια θα χρησιμοποιήσουμε. Οι καιρικές συνθήκες ελάχιστα περιορίζουν την βλητική απόδοση ενός φυσιγγίου και αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια (βλέπε το κλασικό πείραμα της winchester πριν αρκετά χρόνια σε ακραίες θερμοκρασίες). Πλέον κορυφαίες εταιρίες δεν αναφέρονται καθόλου σε καιρικές συνθήκες μεμονωμένα (B&P, NSI, REMINGTON, ROTWEIL).

Φίλε Λέυκιε δεν το λέω ειρωνικά και σέβομαι το κόπο σου και τις παρατηρήσεις σου αλλά νομίζω ότι περισσότερο θα μπερδέψουν κάποιον ως προς την επιλογή φυσιγγίου παρά θα τον βοηθήσουν. Από την άλλη υπάρχουν κατασκευαστές που το κάνουν αυτό....! Αυτό που έκανες Λευκιε μου είναι παρατήρηση όχι μελέτη δηλ παρατήρησα ότι όταν φυσούσε νότιος άνεμος εγώ ο Λευκιος που κρατούσα το α όπλο χρησιμοποιούσα το α φυσίγγιο και είχα ή δεν είχα επιτυχίες. Ο νέος που ξεκινά και έχει το μυαλό του στο τι φυσίγγια έχει μέσα στη θαλάμη του ήδη έχει λάθος. Αν θέλει να μάθει περισσότερο υπάρχουν ένα σωρό άρθρα. Βέβαια εσύ φίλε λες την γνώμη σου και από εκεί και πέρα είναι εναπόκειται στο καθένα να κάνει ότι νομίζει. Από την άλλη να λες στον άλλο πες μου που θα κυνηγήσεις για να σου προτείνω και το κατάλληλο φυσίγγιο είναι λίγο άκυρο κατ'εμένα. Λευκιε μου σέβομαι τις απόψεις σου και την πείρα σου στο κυνήγι απλά η άποψη μου είναι λίγο διαφορετική.

Δηλαδή εγώ που τώρα είμαι σε τοποθεσία με θερμοκρασίες μείον αν πάω κυνήγι αύριο θα πρέπει να αλλάξω τα φυσίγγια που χρησιμοποιούσα με επιτυχία Κύπρο κατά το ενδημικό στους +20;

Αυτές οι αντιλήψεις εξακολουθούν να υπάρχουν κατά την γνώμη μου για τους εξής λόγους και με την εξής σειρά:
1. μετά από αποτυχίες θα πρέπει κάπου να ρίξουμε την ευθύνη και το φυσίγγιο είναι μια καλή δικαιολογία.
2. αύξηση πωλήσεων από εταιρίες φυσιγγίων αφού έχουν βγάλει φυσίγγια για κάθε καιρική συνθήκη για το κατεξοχήν κυνήγι όπου έχουμε κατανάλωση φυσιγγίων δηλ την τζιήκλα (πρωτίστως οι κυπριακές εταιρίες).
3. γενικά σαν λαός μας αρέσει η έτοιμη γνώση και όχι η αναζήτηση αυτής.

Παιδιά διάλογο κάνουμε γύρω από το hobby μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.
EVANTHIS LOIZOU
Full Member

Πανικκο Καλησπερα :)
Αυτο που εζησες εσυ ειναι 100% δικη σου εμπειρια και δικαιως σε προβληματιζει :idea:
Οπως εχει προβληματισει και τον καθε ενα μας ειτε εχει "συρει" ενα η δυο η τρια πλοια χαρτουτσιες.
Εκεινο που θελω να σε προβληματισω ειναι αν οντως το προβλημα ηταν οι καιρικες συνθηκες Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ :?:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”