ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
-
- Full Member
Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
file lefkie is <KATHIGITIS>!! Poli voithitikes oi protasis sou.
thelo 2-3 protasis gia fisiggia apo afta pou edoses i ke apo kati allo
kata protimisi victory olimpia smigontas tis katigories.diladi anti na poume
ξηρος,κανονικος,υγρος.................να κανουμε τις κατιγοριες 2.
κε να μου πης για υγρο-κανονικο και ξηρο-κανονικο.
-
- Full Member
Φίλε chrispoyia σε χαιρετώ. Πρώτα καλοσώρισες στην παρέα μας, δεύτερον σε παρακαλώ γράφε ελληνικά ετσι για να τιρούμε τους κανόνες του site. Τρίτο σίγουρα καθηγητής δεν είμαι, είμαι ενας κυνηγός απλος σαν και σας με την διαφορά οτι μου αρέσει να μελετώ και να σκαλίζω λιγο περισσότερο οτι εχει σχέση με το κυνήγι. Θα ηταν ποιό ορθό να μου δώσεις πληροφορίες για το οπλο που κυνηγας (αυλός,μηκος κανης.βάρος οπλου, τσοκ, κλπ) ετσι θα μπορέσω να σου δώσω ποιό σωστες προτάσεις.chrispoyia έγραψε:file lefkie is <KATHIGITIS>!! Poli voithitikes oi protasis sou.
-
- Full Member
Φιλε λευκιε εχω ενα browning 525 sporter με 18.8 αυλουσ βαρος 3.5 κιλα.
δοσε μοθ καπιεσ προτασεις για φισιγγια οπως σου ζητησα και μια ακομη
απορια που μου δημιουργηθηκε σημερα με βαση ολα οσα ανεληες τοσο καιρο.
σημερα σαβατο με 4 μποφορ βορειο αερα ισος και περισσοτερο πος γινετε να εδιναν
τα δελτια υγρασια 70% -75%?
-
- Full Member
Φίλε chrispoya σε χαιρετώ. Πολύ σωστή η παρατήρηση σου για την υψηλή υγρασία σε σχέση με τους Βόρειους ανέμους που έχουμε σήμερα, αυτό σημαίνει ότι σκαλίζεις και εσύ τα πράγματα και αυτό λέγεται προβληματισμός, μελέτη και έρευνα. Αν θυμάσαι στο σχόλιο που έγραψα για καιρικές συνθήκες και φυσίγγια έλεγα το εξής. Ξηρός καιρός σημαίνει επί το πλείστον κατεύθυνση αέρα από Β η Α η ΒΑ. Αρά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν είναι πάντοτε Χωρίς υγρασία ο ξηρός καιρός. Αυτό συμβαίνει το χειμώνα όπου υπάρχει χαμηλό βαρομετρικό, που σημαίνει κακοκαιρία, βροχές και κατά συνέπεια υγρασία. Το βαρομετρικό που μας επηρέασε αυτό το διάστημα ερχόταν από βόρεια γιαυτό και είχαμε βόρειους ανέμους με υγρασίες. Αυτό το φαινόμενο πολύ σπάνια το συναντούμε την καλοκαιρινή περίοδο, όμως το χειμώνα είναι πιο συχνό. Εσύ απλώς να ελέγχεις το ποσοστό υγρασίας σύμφωνα με δελτίο καιρού και βάση αυτού κάνε τις επιλογές σου. Yπόψιν σου οτι η υγρασία το πρωί ειναι ψηλη και οσο περνά η ωρα μειώνεται γιαυτό παρακαλουθα δελτια καιρου που δινουν ανα δυορο η και τοπικα. (πχ. FREEMEDEO CYPRUS.)chrispoyia έγραψε:Φιλε λευκιε εχω ενα browning 525 sporter με 18.8 αυλουσ βαρος 3.5 κιλα.
Όσον αφορά εισηγήσεις για φυσίγγια για τη δική σου περίπτωση θα σου δώσω με επιφύλαξη διότι δεν εχω εμπειρίες , δοκιμές με διευρυμένους αυλούς. Επίσης να ξέρεις ότι αν δεν κάνεις και εσύ τις δοκιμές σου με το δικό σου οπλο μην βασιστείς μόνο στις εισηγήσεις μου. Για ξηρό προς κανονικό καιρό (όπως το έθεσες) σου δίδω τις εξης εισηγήσεις. Από ολύμπια GM32gr*-H/V31gr-GEM36gr. Από VICTORY ... Victory35gr-Concord 31gr. Nobel sport Mspeed 34gr. Για υγρό προς κανονικό=GEM35gr , GEM30gr, OL.MINI MAGNUM 40gr. Victory 32gr starligt, Extra top 31gr.extra super 35.5. Αυτές είναι οι εισηγήσεις μου, αλλα σου ξανατονίζω και τις δικές δοκιμές για ποιο σωστά αποτελέσματα.
- demetris-demetriou
- Full Member
ΦΙΛΕ ΛΕΥΚΙΕ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ (ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ FREEMETEO ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΟΣ 'Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ?
Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 83-61% ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΒΟΡΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΥΓΡΟΣ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΓΡΟΣ !!!!!!!!!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΑΙΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ
1.ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ?
2. ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ?
3. ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 83-61% ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΒΟΡΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΥΓΡΟΣ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ 1 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΓΡΟΣ !!!!!!!!!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΑΙΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
- Full Member
Φίλε demetris-demetriou σε χαιρετώ. Απολογουμε αλλά μόλις τώρα είδα το μύνημα σου . Για αυτά που ρωτάς θα σου δώσω τις προσοπικές μου απόψεις. Για υγρασία που σημειώνεις οτι κυμαίνετε μεταξυ 83-61% οπως το θέτης προκαλεί σύγχειση,διότι την ώρα που θα κυνηγίσουμε ισως θα είναι γύρω στα 60-65% π.χ ενω το 83% ισως είναι τις πρωινές ωρες 2-3-4-5 π.χ που δέν κυνηγάμε. Οπως σου αναφερα στο freemeteo υπάρχει ανα δύο ώρες προγνωση αρα εμείς κοιτάζουμε απο τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι το ποσοστό της υγρασία ς και ανάλογα επιλέγουμε τα φυσίγγια. Σίγουρα οταν γνωρίζω την υγρασία στην ατμόσφαιρα την δεδομένη στιγμή δεν κοιτάζω για ενταση και για κατεύθυνση ανέμου. Απλώς με το ανεμο επιβεβεώνεται και η υγρασία την δεδομένη στιγμή. Η αν δεν γνωρίζω την υγρασία ,οπως πριν μερικά χρόνια που δεν είχαμε την χρήση του Η/Υ, τοτε με βοηθουσε να υπολογίσω τον καιρό αν είναι δηλ υγρός-κανονικώς-ξηρός απο την κατευθυνση του αέρα, την ταχύτητα του αλλα και απο την γενική εικόνα στο τοπο του κυνηγίου. Κατα το πλίστο αν φυσα απο Β,η Α,η ΒΑ, η ακόμη και ΒΔ τότε εχει ξηρασία. Η ένταση του αέρα συνήθως ενισχύει την ξηρασία, η να το πώ διαφορετικά αν υπάρχει τις πρωινές ωρες καποια υγρασία και αρχίζει να φυσά τοτε το λογικόν είναι να μειώνεται η υγρασία αρα ο καιρός γυρίζει προς κανονικον η ξηρό.Φυσικα αυτά θα τα μάθεις με το καιρό και με μελετη των δελτίων καιρού. Αυτά προς το παρόν, θα τα ξαναπούμε.demetris-demetriou έγραψε:ΦΙΛΕ ΛΕΥΚΙΕ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ (ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ FREEMETEO ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΟΣ 'Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
- demetris-demetriou
- Full Member
ΦΙΛΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
- Full Member
Κυπριακος ΜΥΘΟΣ που με λυπη μου βλεπω να διαιωνιζεται
ΛΕΦΚΙΕ, με συγχωρεις αλλα ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ τον κοσμο.
Με τα γραφομενα σου, και την "επιστηνονικοφανη" προσεγγιση που κανεις βοηθας να διαιωνιζεται ενας μυθος ο οποιος αναπαραγεται στον τοπο μας εδω και πολλα χρονια. Αν θελεις να βοηθησεις πραγματικα ψαξε το θεμα με τα appropriate authorities που ειναι εταιρειες κατασκευης πυριτιδας, οπλων και φυσιγγιων. Ακομα και οι Κυπριοι κατασκευαστες γνωριζουν την αληθεια ΑΛΛΑ δεν καθονται να συζητουν. Λενε στον κοσμο εκεινο που θελει να ακουσει για να ειναι ευχαριστοι και να πουλουν.
Δεν περιμενω να αρεσουν αυτα που γραφω. Την Δεκαετια του 80 εγραψα παρα πολλα αρθρα σχετικα με το θεμα αυτο, και παρουσιασα επιστολες απο εγκυρες πηγες οπως η Olin Corporation που κατασκευαζει πυριτιδες κλπ, το εγκυροτατο Περιοδικο Sporting Gun, την ELEY και πολλους αλλους που διερωτουνταν απο που προηλθε αυτος ο ΜΥΘΟΣ στην ΚΥΠΡΟ.
Με καποιον Αγγλο αρθρογραφο που ασχολειτο με την Ιστορια του Κυνηγιου και των συναφων, προσπαθησαμε και βρηκαμε απο που προηλθε ο ΜΥΘΟΣ.
Δικαιολογω τους παππουδες μας να ηταν αμαθεις. Γιατι ομως οι σημερινοι νεοι να ειναι τοσο επιρρεπεις σε αυτες τες μυθοπλασιες. Γιατι μενετε κολλημενοι

Με τα γραφομενα σου, και την "επιστηνονικοφανη" προσεγγιση που κανεις βοηθας να διαιωνιζεται ενας μυθος ο οποιος αναπαραγεται στον τοπο μας εδω και πολλα χρονια. Αν θελεις να βοηθησεις πραγματικα ψαξε το θεμα με τα appropriate authorities που ειναι εταιρειες κατασκευης πυριτιδας, οπλων και φυσιγγιων. Ακομα και οι Κυπριοι κατασκευαστες γνωριζουν την αληθεια ΑΛΛΑ δεν καθονται να συζητουν. Λενε στον κοσμο εκεινο που θελει να ακουσει για να ειναι ευχαριστοι και να πουλουν.
Δεν περιμενω να αρεσουν αυτα που γραφω. Την Δεκαετια του 80 εγραψα παρα πολλα αρθρα σχετικα με το θεμα αυτο, και παρουσιασα επιστολες απο εγκυρες πηγες οπως η Olin Corporation που κατασκευαζει πυριτιδες κλπ, το εγκυροτατο Περιοδικο Sporting Gun, την ELEY και πολλους αλλους που διερωτουνταν απο που προηλθε αυτος ο ΜΥΘΟΣ στην ΚΥΠΡΟ.
Με καποιον Αγγλο αρθρογραφο που ασχολειτο με την Ιστορια του Κυνηγιου και των συναφων, προσπαθησαμε και βρηκαμε απο που προηλθε ο ΜΥΘΟΣ.
Δικαιολογω τους παππουδες μας να ηταν αμαθεις. Γιατι ομως οι σημερινοι νεοι να ειναι τοσο επιρρεπεις σε αυτες τες μυθοπλασιες. Γιατι μενετε κολλημενοι

- kypros
EVANTHIS LOIZOU έγραψε:Κυπριακος ΜΥΘΟΣ που με λυπη μου βλεπω να διαιωνιζεται![]()
![]()
Δεκτη η καθε αποψη αλλα θα μπορουσες να γινεις πιο συγκεκριμενος ως προς το τι θεωρεις οτι οι νεοι ειναι κολλημενοι? και τι ειναι αυτο που θεωρεις μυθο?
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
- Full Member
Φιλε Κυπρο
Χαιρετω
Το θεμα της συζητησης ειναι "φυσιγγια και καιρικες συνθηκες"
Ο ΜΥΘΟΣ ειναι οτι οι καιρικες συνθηκες εχουν δραματικη επιδραση στην αποδοση των φυσιγγιων.
Οι νεοι του σημερα εξακολουθουν να αναπαραγουν τες μυθοπλασιες των παλαιων και δεν καθονται να ψαξουν το θεμα απο τες σωστες πηγες.
Για να αποκτησης γνωση πρεπει πρωτα να βρης την σωστη πηγη.
Το ξερω οτι δεν προκειται να αρεσει αυτο που εχω γραψει ΑΛΛΑ τι να κανω

Το θεμα της συζητησης ειναι "φυσιγγια και καιρικες συνθηκες"
Ο ΜΥΘΟΣ ειναι οτι οι καιρικες συνθηκες εχουν δραματικη επιδραση στην αποδοση των φυσιγγιων.
Οι νεοι του σημερα εξακολουθουν να αναπαραγουν τες μυθοπλασιες των παλαιων και δεν καθονται να ψαξουν το θεμα απο τες σωστες πηγες.
Για να αποκτησης γνωση πρεπει πρωτα να βρης την σωστη πηγη.
Το ξερω οτι δεν προκειται να αρεσει αυτο που εχω γραψει ΑΛΛΑ τι να κανω