ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
GlockCyprus
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από GlockCyprus »

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:
Nikos77 έγραψε:Μετά από καιρό κατάφερα να κάνω να δουλεύει το μαχαιράκι χάραξης 4 πτυχών και το έφτιαξα με εξωτερικό κέλυφος στον τόρνο 8-)
ΝΙΚΟ ΒΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΕ 4ΑΡΙ?
Φίλε Νίκο, δεν απάντησες στην ερώτηση του Σόλωνα, αν κερδίζεις κάτι με το αστέρι 4 πτυχών.
Που φαντάζομαι κι άλλοι θα ενδιαφέρονταν να μάθουν αν παρατήρησες κάτι.
Nikos77

Δημοσίευση από Nikos77 »

Ναι φίλε μου, είχα στο μυαλό μου ότι έπρεπε να κλείσω τους κάλυκες και να κάνω την ταχογράφηση πρώτα και γι αυτό δεν απάντησα! Λοιπόν το αστεράκι 4 πτυχών δημιουργεί μεγαλύτερες και βαθύτερες πτυχώσεις και έτσι αυξάνει την αντίσταση ξερελιάσματος και άρα δημιουργεί κάπως διαφορετική καμπύλη καύσης! Τώρα θα πρέπει να το δούμε και στην πράξη βέβαια, σε σχέση με τα γνωστά 6άστερα και 8άστερα ;)
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Παιδιά, όταν μαυρίζει το καψούλι στο πάνω μέρος μετά που θα χρησιμοποιήσεις ένα φυσίγγιο τι μπορεί να σημαίνει; Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

spyrosspyrou851 έγραψε:Παιδιά, όταν μαυρίζει το καψούλι στο πάνω μέρος μετά που θα χρησιμοποιήσεις ένα φυσίγγιο τι μπορεί να σημαίνει; Ευχαριστώ.
Αγαπητέ φίλε ΠΡΟΣΟΧΗ!
Υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα
1. πιθανό πρόβλημα στην άκρη της βελόνας (επικρουστήρα) που δείχνει να είναι αρκετά μυτερή και να τρυπά την επιφάνεια του καψυλίου όπου καλό είναι να εξετασθεί απο οπλουργό.
2. υπερβολικά αυξημένες αναπτυσσόμενες πιέσεις που οδηγούν στην διάτρηση της επιφάνειας του καψυλίου και έξοδο των αερίων πρός την κατέυθυνση του επικρουστήρα.
Οπως καταλαβαίνεις είναι μια λίαν επικίνδυνη κατάσταση για τον χρήστη του όπλου και για το όπλο είτε στην μία περίπτωση είτε στην άλλη

Στις φωτό που ακολουθούν οι πιέσεις είναι υπερβολικές και το καψύλι έχει διατρηθεί με επακόλουθο τα αέρια της καυσης της πυρίτιδας να έχουν περάσει στον μηχανικό χώρο του όπλου...
Εικόνα
pic upload
Εικόνα
img upload

Εδώ βρισκόμαστε ένα βήμα πρίν την διάτρηση όπου η επιφάνεια του καψυλίου μοιάζει σαν κρατήρας ηφαιστείου...
Εικόνα
img host
Εικόνα
free screenshot software
Εικόνα
free photo hosting

Σε αυτή την φάση έχουμε χαμηλές αναπτυσσόμενες πιέσεις και η επιφάνεια του καψυλίου είναι κάπως στρογγυλεμένη ...
Εικόνα
uploading images
Εικόνα
picture share
Εικόνα
free picture upload

Η εμπειρική παρατήρηση για τις σωστά αναπτυσσόμενες πιέσεις μας οδηγεί στην εικόνα των καψυλίων που ακολουθεί όπου έχουμε απόλυτα επίπεδες επιφάνειες
Εικόνα
pic hosting
Εικόνα
image hosting 10mb limit
Εικόνα
photo hosting sites
Εικόνα
upload pictures

Μπορεί οι φωτογραφίες να αφορούν καψύλια φυσιγγίων που προορίζονται για ραβδωτά όπλα αλλα οι ίδιες συμπεριφορές εμφανίζονται και στα κυνηγετικά φυσίγγια
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Φίλε Κωνσταντίνε ευχαριστώ, στην δική μου περίπτωση αυτό που φάνηκε είναι σαν κάποιος να έβαλε μαύρη σκόνη πάνω στο καψούλι, συνέβηκε μόνο μια φορά μέχρι στιγμής, αποκλείεται να είναι πρόβλημα με το φυσίγγιο;
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΕΡΙΞΑ 7-8 RC ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ TO ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗN ΤΕΤΑΡΤΗ ME TO BERETTA ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΤΣΙΚΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΕΖΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ!

ΤΑ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗΣ(ΔΙΑΦΑΝΕΣ) ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ BERETTA ΣΕ (DISPESER) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ FAIR ΣΤΙΣ "ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ"!

ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΜΕ ΤΑ RC ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ :roll: ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ 32ΓΡ... ΔΕΝ ΤΑ ΕΝΙΩΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΥΛΗ..ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ :roll: :roll: :roll:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΕΡΙΞΑ 7-8 RC ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ TO ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗN ΤΕΤΑΡΤΗ ME TO BERETTA ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΤΣΙΚΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΕΖΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ!

ΤΑ ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΗΣ(ΔΙΑΦΑΝΕΣ) ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ BERETTA ΣΕ (DISPESER) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ FAIR ΣΤΙΣ "ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ"!

ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΜΕ ΤΑ RC ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ :roll: ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ 32ΓΡ... ΔΕΝ ΤΑ ΕΝΙΩΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΥΛΗ..ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ :roll: :roll: :roll:
Κάτι παρόμοιο με τα κάτω ήταν και το δικό μου, το πρόσεξα και με το παλιό μου όπλο κάποτε, λίγο μαύρισμα πάνω εκεί που είναι η τρύπα της βελόνας.
Nikos77

Δημοσίευση από Nikos77 »

Η πίεση δεν συνδέεται υποχρεωτικά με την ανάκρουση, διότι η ανάκρουση συνδέεται άμεσα με την επιτάχυνση της γόμωσης και με την αρχική της ταχύτητα! ;)
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

spyrosspyrou851 έγραψε:
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΕΡΙΞΑ 7-8 RC ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ TO ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗN ΤΕΤΑΡΤΗ ME TO BERETTA ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΤΣΙΚΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΕΖΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ!

Κάτι παρόμοιο με τα κάτω ήταν και το δικό μου, το πρόσεξα και με το παλιό μου όπλο κάποτε, λίγο μαύρισμα πάνω εκεί που είναι η τρύπα της βελόνας.
Τότε κύριοι είναι καλό να κάνετε ένα έλεγχο στους επικρουστήρες των όπλων σας .
Αν δεχθούμε a priori ότι τα βιομηχανικά φυσίγγια σας είναι είναι ασφαλή απο πλευράς αναπτυσσομένων πιέσεων τότε η μονη εξήγηση είναι αστοχία υλικού σε κάποια παρτιδα καψυλίων που χρησιμοποιήθηκε ή (με κάθε επιφύλαξη) ιδιαίτερα ασταθές καψύλι υψηλής ισχύος
Το ότι τα φυσίγγια είχαν γόμωση 32 γρ δεν σημαίνει τίποτε.Θα μπορούσαν κάλλιστα να αναπτύξουν 950 bar και αρχική ταχύτητα 400 μ/δ.Ο ώμος μας δεν θα καταλάβει κάτι.Εκείνο που θα το καταλάβει όμως θα είναι το όπλο μας στα τοιχώματα της θαλάμης.!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ Η ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙΟ ΠΟΥ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΊΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Nikos77

Δημοσίευση από Nikos77 »

Κύριοι, σας ενημερώνω ότι στο site της Cortini γίνεται προσπάθεια να μαζευτούν σημαντικές πληροφορίες βασικών προδιαγραφών ιδιογόμωσης και setup με ταμπέλες και με φώτο ηψηλής ευκρίνειας ;)

http://www.cortiniepezzotti.it/eng/index.php
http://www.cortiniepezzotti.it/eng/pages/powder.php
http://www.cortiniepezzotti.it/eng/pages/reload.php
http://www.cortiniepezzotti.it/eng/pages/shotshell.php
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”