ΕΥΘΥΒΟΛH ΒΟΛΗ -ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kypros

Re: ΕΥΘΥΒΟΛH ΒΟΛΗ -ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ

Δημοσίευση από kypros »

Σωστα λετε οτι αποδεσμευονται αμεσος. Αλλα αν ο μονος λογος ηταν η προστασια της καυσης και των σκαγιων γιατι οι ετερειες επενδυουν χιλιαδες στη κατασκευη καινοτομιων στα πτερυγια των πιστονακιων?

Δηλαδη ενα πιστονι με φτερα δινει την ιδια κατανομη με ενα ζιπ πλας και απλα και τα δυο ειναι για να προστατευουν τα σκαγια?

Εαν και συμφωνω οπως ειπα πριν οτι προκειτε για λεπτομεριες σχεδον αμελιτεες, η διασπορα των σκαγιων επιρεαζεται απο την δομη που θα δωσει στη μαζα το πιστονι. Εξου και ενα κανονικο πιστονι με φτερα που εχει ενα πλαστικο στο κεντρο των σκαγιων διασπερνει τα σκαγια πολυ, οπος το saga dispenser

Η ευθυβολια ειναι αλλο πραμα και δεν μπορει να χρησιμοποιηθει στις βολες με λειοκαννα. Δεν εχει λειοκαννο που σιρνει τα σκαγια ζαβα... Υπαρχουν απλα κακες κατανομες. Μπορει με μια κακη κατανομη να σημαδεπσειες ενα ττενεκουιβστα 25 μετρα και να μεν παει ουτε ενα σκαι στο στοχο. Αυτο διχνει κακη κατανομη οχι οτι το οπλο δεν ειναι ευθιβολο
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φιλε Σολον Λουκά για ευθυβολία της βολής βρήκα αυτό το site μπορείς να το διαβάσεις ισως σε βοηθήσει για την απορεία που έχεις http://www.greekshooting.gr
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

kypros έγραψε:Σωστα λετε οτι αποδεσμευονται αμεσος. Αλλα αν ο μονος λογος ηταν η προστασια της καυσης και των σκαγιων γιατι οι ετερειες επενδυουν χιλιαδες στη κατασκευη καινοτομιων στα πτερυγια των πιστονακιων?

Δηλαδη ενα πιστονι με φτερα δινει την ιδια κατανομη με ενα ζιπ πλας και απλα και τα δυο ειναι για να προστατευουν τα σκαγια?

Εαν και συμφωνω οπως ειπα πριν οτι προκειτε για λεπτομεριες σχεδον αμελιτεες, η διασπορα των σκαγιων επιρεαζεται απο την δομη που θα δωσει στη μαζα το πιστονι. Εξου και ενα κανονικο πιστονι με φτερα που εχει ενα πλαστικο στο κεντρο των σκαγιων διασπερνει τα σκαγια πολυ, οπος το saga dispenser

Η ευθυβολια ειναι αλλο πραμα και δεν μπορει να χρησιμοποιηθει στις βολες με λειοκαννα. Δεν εχει λειοκαννο που σιρνει τα σκαγια ζαβα... Υπαρχουν απλα κακες κατανομες. Μπορει με μια κακη κατανομη να σημαδεπσειες ενα ττενεκουιβστα 25 μετρα και να μεν παει ουτε ενα σκαι στο στοχο. Αυτο διχνει κακη κατανομη οχι οτι το οπλο δεν ειναι ευθιβολο
Πολύ ορθό αυτο που λεγεις φιλε Κύπρο το λιόκανο οπλο κάνει κατανομές ,ουτε διατριτικότητα μετρά ουτε ευθυβολίες. Οσον αφορά τα διαφορα πιστονάκια αυτα εχουν να κάνουν με την κατανομη- διασπορα και οχι με την ευθυβολία. Σίγουρα οι εταιρίες επενδίουν πολλα στη βελτίωση των πιστονιών και οι επενδύσεις αυτές εχουν να κάνουν με την βελτίωση των κατανομών.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Γεια σου Κύπρο και λοιποί φίλοι.

όντως ο τίτλος του post λέι για ευθυβολία αλλά φαντάζομαι ο φίλος θα εννοούσε ποιότητα βολής εξού και το θέμα με τα πιστονάκια. Για μένα το πιστονάκι είναι πιο βασικό ακόμη και από την πυρίτιδα αφού είναι αυτό που θα δώσει "σχήμα" στη κατανομή και θα ορίσει την διακύμανση από το μέσο όρο (κέντρο στην προκειμένη περίπτωση).

Στις φωτογραφίες που έβαλα στην πάνω φωτογραφία το αριστερά πιστονάκι έχει από την μια πλευρά κλειστά ενωμένα φτερά ενώ από την άλλη το ένα καθόλου ενωμένο και το άλλο μόλις που κρατούσε. Πείτε μου τώρα τι κατανομή θα κάνει; Στο κέντρο θα πάει πάλι αλλά από την μια θα είναι σωστή η κατανομή ή καλύτερα αυτό που θέλαμε ενώ από την άλλη; Μέχρι σήμερα δεν κατάλαβα για ποιό λόγο τα φτεράκια είναι ενωμένα ελαφρώς και δυστυχώς σε πολλά κυπριακά φυσίγγια αυτός είναι νόμος. Από την κυπριακή αγορά φυσιγγίων τα καλύτερα πιστονάκια ποιοτικά ως κατασκευή (όχι ποιότητα κατανομών αφού δεν δοκίμασα κάτι τέτοιο) είναι τα πιστονάκια του Σολωμονίδη (ΕΧΤΡΑ) αλλά φαντάζομαι θα τα εισάγει δεν θα τα παράγει ή αγοράζει από άλλη κυπριακή εταιρία.

Πληροφοριακά το δεξιά πιστονάκι που έβαλα είναι winchester της πιο οικονομικής σειράς τους που συνιστάται για small bird hunting και σκοπευτήριο ενώ το αριστερά κυπριακής μεγάλης εταιρίας για τον ίδιο σκοπό. Είναι λίγο βιαστικό το μήνυμα μου αλλά πρέπει να φύγω.

Good luck αύριο......
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

virtualgreek έγραψε:
LEFKIOS έγραψε:Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ. Διάβασα την συζητηση σας :o :o :o σχετικά με την σχέση της ευθυβολίας και του πιστονιού και παρουσιάσατε και φωτογραφίες απο διαφορα πιστονάκια για να πείτε οτι με τετια πιστονάκια δεν υπάρχει ευθυβολία. Μα πώς είναι δυνατόν να συσχετίσετε αυτό το πράγμα. :?: :?: :?: :?: Φιλοι κατα την ταπεινή μου άποψη δεν εχει καμία απολύτως ευθύνη το πιστονάκι με την ευθυβολία των σκαγιών.Γνωρίζεται οτι το πιστονάκι αποχωρίζεται τελείως απο τα σκαγια στα 50 εκατοστά απο το στόμιο της κάνης, ναι καλά διαβάσετε 50 εκατοστά απο την κάνη . Επειδή είναι αργά θα επανέλθω αύριο με περισσότερες πληροφορίες για το ρόλο του πιστονιού και τι πραγματικά επειρεάζει την ευθυβολία της βολής :o :o :o

Ηρεμίστε. Δεν υπάρχει λόγος καν να ασχολείστε με τα πιστονάκια. Ενισχύω αυτό που είπε ο φίλος Lefkios πιο πάνω. Τα σκάγια αρχίζουν και αποχωρίζοντε από το πιστονάκι στις 21 ίντζες. Εκείνα που πρόλαβαν να βγουν από το πιστονάκι (wad) παιρνούν από τα τσοκ και δίνουν την περιμετρική κατανομή. Τα υπόλοιπα που αργούν να βγουν από το πιστονάκι δίνουν την κεντρική κατανομή. Ακόμη και αυτά που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο πιστονάκι, ξεφεύγουν εντελώς από αυτό μέσα στις πρώτες ίντζες μετά την έξοδο τους από την κάννη. Σε καμία περίπτωση δεν ταξιδεύουν μαζί.

Εξαίρεση αποτελούν τα φυσίγγια που έχουν ανάποδο πιστόνι. Τα σκάγια σπρώχνουν το πιστόνι και αργεί η απελευθέρωσή τους από αυτό.

Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

virtualgreek έγραψε:
LEFKIOS έγραψε:Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ. Διάβασα την συζητηση σας :o :o :o σχετικά με την σχέση της ευθυβολίας και του πιστονιού και παρουσιάσατε και φωτογραφίες απο διαφορα πιστονάκια για να πείτε οτι με τετια πιστονάκια δεν υπάρχει ευθυβολία. Μα πώς είναι δυνατόν να συσχετίσετε αυτό το πράγμα. :?: :?: :?: :?: Φιλοι κατα την ταπεινή μου άποψη δεν εχει καμία απολύτως ευθύνη το πιστονάκι με την ευθυβολία των σκαγιών.Γνωρίζεται οτι το πιστονάκι αποχωρίζεται τελείως απο τα σκαγια στα 50 εκατοστά απο το στόμιο της κάνης, ναι καλά διαβάσετε 50 εκατοστά απο την κάνη . Επειδή είναι αργά θα επανέλθω αύριο με περισσότερες πληροφορίες για το ρόλο του πιστονιού και τι πραγματικά επειρεάζει την ευθυβολία της βολής :o :o :o

Ηρεμίστε. Δεν υπάρχει λόγος καν να ασχολείστε με τα πιστονάκια. Ενισχύω αυτό που είπε ο φίλος Lefkios πιο πάνω. Τα σκάγια αρχίζουν και αποχωρίζοντε από το πιστονάκι στις 21 ίντζες. Εκείνα που πρόλαβαν να βγουν από το πιστονάκι (wad) παιρνούν από τα τσοκ και δίνουν την περιμετρική κατανομή. Τα υπόλοιπα που αργούν να βγουν από το πιστονάκι δίνουν την κεντρική κατανομή. Ακόμη και αυτά που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο πιστονάκι, ξεφεύγουν εντελώς από αυτό μέσα στις πρώτες ίντζες μετά την έξοδο τους από την κάννη. Σε καμία περίπτωση δεν ταξιδεύουν μαζί.

Εξαίρεση αποτελούν τα φυσίγγια που έχουν ανάποδο πιστόνι. Τα σκάγια σπρώχνουν το πιστόνι και αργεί η απελευθέρωσή τους από αυτό.

Καλή σας μέρα
Σ. Μακρής

ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΛΕΦΚΙΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΓΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΗ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ...ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
DUKDUK
Full Member

Δημοσίευση από DUKDUK »

nature έγραψε:Γεια σου Κύπρο και λοιποί φίλοι.

όντως ο τίτλος του post λέι για ευθυβολία αλλά φαντάζομαι ο φίλος θα εννοούσε ποιότητα βολής εξού και το θέμα με τα πιστονάκια. Για μένα το πιστονάκι είναι πιο βασικό ακόμη και από την πυρίτιδα αφού είναι αυτό που θα δώσει "σχήμα" στη κατανομή και θα ορίσει την διακύμανση από το μέσο όρο (κέντρο στην προκειμένη περίπτωση).

Στις φωτογραφίες που έβαλα στην πάνω φωτογραφία το αριστερά πιστονάκι έχει από την μια πλευρά κλειστά ενωμένα φτερά ενώ από την άλλη το ένα καθόλου ενωμένο και το άλλο μόλις που κρατούσε. Πείτε μου τώρα τι κατανομή θα κάνει; Στο κέντρο θα πάει πάλι αλλά από την μια θα είναι σωστή η κατανομή ή καλύτερα αυτό που θέλαμε ενώ από την άλλη; Μέχρι σήμερα δεν κατάλαβα για ποιό λόγο τα φτεράκια είναι ενωμένα ελαφρώς και δυστυχώς σε πολλά κυπριακά φυσίγγια αυτός είναι νόμος. Από την κυπριακή αγορά φυσιγγίων τα καλύτερα πιστονάκια ποιοτικά ως κατασκευή (όχι ποιότητα κατανομών αφού δεν δοκίμασα κάτι τέτοιο) είναι τα πιστονάκια του Σολωμονίδη (ΕΧΤΡΑ) αλλά φαντάζομαι θα τα εισάγει δεν θα τα παράγει ή αγοράζει από άλλη κυπριακή εταιρία.

Πληροφοριακά το δεξιά πιστονάκι που έβαλα είναι winchester της πιο οικονομικής σειράς τους που συνιστάται για small bird hunting και σκοπευτήριο ενώ το αριστερά κυπριακής μεγάλης εταιρίας για τον ίδιο σκοπό. Είναι λίγο βιαστικό το μήνυμα μου αλλά πρέπει να φύγω.

Good luck αύριο......
Φιλε μου ακουσα οτι η Winchester ψαχνη για ειδικους να τους παραντζιλουν ινταλος να ψαμνουν πιστονακια για τες χαρτουτσιες τους. Με ξεχασης να παρεις τζιε τα τενεκκουδκια σου. Get serious :?: :?: :?:
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

DUKDUK έγραψε:
nature έγραψε: Φιλε μου ακουσα οτι η Winchester ψαχνη για ειδικους να τους παραντζιλουν ινταλος να ψαμνουν πιστονακια για τες χαρτουτσιες τους. Με ξεχασης να παρεις τζιε τα τενεκκουδκια σου. Get serious :?: :?: :?:

Ρε φίλε ειλικρινά πέραν της ειρωνείας σου δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Αν έχεις να πεις κάτι για τα γραφόμενα μου πες το στα ίσια να μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο.
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Είμαι και εγώ αντίθετος στο ότι δεν επηρεάζει το πιστονάκι την βολή και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό. Επίσης πως γίνεται να ξεφεύγουν τα σκάγια από τις 21 ίντσες; Τόσο R&D χαμένο από τις εταιρείες. Δείτε και το παρακάτω video.
http://www.youtube.com/watch?v=URFI-FUG ... r_embedded

Σε κάθε περίπτωση ωραία συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

nature έγραψε:Είμαι και εγώ αντίθετος στο ότι δεν επηρεάζει το πιστονάκι την βολή και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό. Επίσης πως γίνεται να ξεφεύγουν τα σκάγια από τις 21 ίντσες; Τόσο R&D χαμένο από τις εταιρείες. Δείτε και το παρακάτω video.
http://www.youtube.com/watch?v=URFI-FUG ... r_embedded

Σε κάθε περίπτωση ωραία συζήτηση.

Σύμφωνοι.

Μια ερώτηση τώρα. Αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα στα όπλα και στα τσοκάκια συγκεκριμένα. Δηλαδή, το να περνά ολόκληρο το πιστονάκι με τα σκάγια μέσα από ένα στενό τσοκ δεν είναι επικίνδυνο ?
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”