ΦΥΣΙΓΓΙΑ 28-32 ΚΑΙ 36 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ 28-32 ΚΑΙ 36 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Athos 1978 »

kanaris έγραψε:αυτο που καταλαβαινω πως λεει ο Σολωνας με πολυ απλα λογια ειναι οτι π.χ.το 3* τσιοκ ενος οπλου με 18.3 αυλους ειναι στενοτερο απο ενα τσιοκ 3* με 18.8 αυλους. δηλαδη αν υποθεσουμε οτι παω ας πουμε εγω που εχω ενα Χ οπλο στον αντιπροσωπο και ζητησω να αγορασω ενα τσιοκ πρεπει να αναφερω και τι αυλους εχει το οπλο μου για να μου δωσει το αναλογο
φίλε kanaris με το σκεπτικό του Σόλωνα και την μέτρηση που έκανε ο φίλος ειδικός , και διαπίστωσε ότι το ένα * του 18.8 είναι *** του 18.4 έλυσε το πρόβλημα των μπεκατσοκυνιγων , βάζοντας τσιοκ ***** σε 18.8 είναι σαν να είχες *************** σε αυλό 18.4
Δλδ οι φίλοι που έχουν 20 cal όπλα και ο αυλός τους είναι πολύ πιο στενός 15,8 σε σύγκριση 18,5 που είναι το 12cal και έχουν 3,3 mm διαφορά ,σημαίνει ότι πρέπει να ρίχνουν σφαίρες
Open mind for a different view.
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member

Δημοσίευση από Athos 1978 »

και μια ερωτηση quiz,

πιο όπλο έχει στενότερες κατανομές ?

1 BERETTA 682 686 687 MOBIL CHOKE 18.3-18,4

2 BERETTA 682 GOLD E 686 NEW 687 NEW 18,6 OPTIMA CHOKE
Open mind for a different view.
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Athos 1978 έγραψε:και μια ερωτηση quiz,

πιο όπλο έχει στενότερες κατανομές ?

1 BERETTA 682 686 687 MOBIL CHOKE 18.3-18,4

2 BERETTA 682 GOLD E 686 NEW 687 NEW 18,6 OPTIMA CHOKE
Εξαρτάται από το τσιοκ παιδιά, μπορεί δύο όπλα να έχουν διαφορετικούς αυλούς ή και τους ίδιους αλλά δεν σημαίνει ότι τα τσιοκς τους θα δίνουν τις ίδιες κατανομές. Ο Σόλωνας αναφέρεται σε συγκεκριμένα όπλα που κάποιος τα μέτρησε, δεν σημαίνει ότι όλα τα όπλα με πιο μεγάλους αυλούς δίνουν τα ίδια αποτελέσματα. Απλώς ο Σόλωνας κατά την άποψη μου θέλει να πει ότι με τους διευρυμένους αυλούς, σε κάποια όπλα, μπορεί να βάλλεις τσιοκ *1 ενώ στην ουσία η κατανομή σου να είναι σαν να έχεις τσιοκ *3 σε κάποιο άλλο όπλο. Άρα κάποιος που δεν έχει κάμει δοκιμές, ενώ νομίζει ότι έχει 3-1 στο όπλο του με διευρυμένους αυλούς στην ουσία μπορεί να έχει κατανομές αντίστοιχες του 5-3 σε όπλο με κανονικούς αυλούς.
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

Επειδη καποιοι προσπαθουν να ανακαλυψουν την ταχινοπιττα και καποιοι αλλοι να αναδειξουν τον μ...ιο σε επιστημη δεν υπαρχει καμια διαφορα απο τσιοκ 1* του 18.4 απο το 1* του 18.8 κι αν εχουν θα ειναι αμελητεα.Ας θεωρησουμε 2 οπλα το ενα με 18.4 αυλο και το αλλο με 18.8 το φουλ τσοκ του πρωτου θα ειναι 17.4 ενω του 2ου θα ειναι 17.8 δηλαδη εχουμε συγκλιση 1mm και στα 2.Για τα υπολοιπα τσοκ αν θεωρησουμε οτι υπαρχουν 5 ισες υποδιαιρεσεις θα ειναι 18.4 ο κυλινδρος, 18.15 τα 4*, 17.90 τα 3*,17.65 τα 2* αυτα για το οπλο με αυλο 18.4 ενω για το οπλο με 18.8 θα εχουμε κυλινδρο 18.8 , 18.55 τα 4* , 18.30 τα 3* , 18.05 τα 2* .Αυτο που συμβαινει πολλες φορες και πολλοι λενε οτι το τσοκ 3* του ενος οπλου ισοδυναμει με το τσοκ 4* ενος αλλου οπλου οταν τα 2 τσοκ μετρηθουν στον πινακα που ειναι και το πιο σωστο ειναι το παρακατω, αν μια εταιρεια βγαλει ενα οπλο με 18.4 αυλο και τσιοκ 3* το οποιο ομως ειναι 18.02 δηλαδη ουσιαστικα ειναι 3.5* και ενα αλλο οπλο με αυλο 18.8 εχει τσοκ 4* στα 18.43 τοτε αυτα τα 2 τσοκ ειναι περιπου τα ιδια σε αποδοση παρολο που το ενα γραφει 3* και το αλλο 4*. Αυτο που εχει σημασια ειναι η διαφορα σε mm του τσοκ απο τον αυλο και οχι η ονομασια που δινει ο καθε κατασκευαστης
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Γιώργο μου, ετσι πληροφοριακά ο μ@@@ος είναι μεγάλη επιστήμη... :D
Θα επαναλάβω και εγώ ότι όλα τα τσοκ, ασχέτως αυλού έχουν την ίδια απόδοση +-5%, εκτός αν το τσόκ είναι ειδικής κατασκευής και σκοπού.
Για να μην δημηουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις σε νεαρά παιδιά που μας παρακολουθούν και ψαχνουν νέους μύθους, νομίζω έχουμε αρκετούς.
Ασχέτως λοιπον αυλού, οι συσφήξεις έχουν ως εξής:
Στο περίπου,
5* = 0,13mm (0.05-0.15)
4* = 0.25mm (0.20-0.30)
3* = 0.51mm (0.40-0.60)
2* = 0.76mm (0.70-0.80)
1* = 1.02mm (0.90-1.20)
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΣΙΟΚ, ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ, ΑΥΛΟΙ ΚΤΛ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΟΠΛΟ ΠΟΛΥΤΣΙΟΚ. ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΟΥ ΟΠΛΟ ΠΟΛΥΤΣΙΟΚ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΥ..... :D ΔΗΛ ΕΜΕΙΣ ΜΕ FIXED CHOK ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟ(ΕΓΩ ΕΧΩ 4:2) :) . ΑΠΛΑ ME THN EΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ''ΠΑΙΞΟΥΜΕ'' ΛΙΓΟ ΜΑΖI TOYS και να Βγαλουμε τα δικα μας ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ.
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mouzouris »

Δηλαδή εμένα τα τσιοκς του εικοσαρκού μου εν άλλα που τζιήνα που γράφει πάνω ; Οι αυλοί μου εν 15.8mm, πέμπει τα ποιο συγκεντρωτικά ; εχασκιάσετε με τωρά ! :ugeek: Να το παίρνω στις φάσσες, τωρά τζιαι να πάει ....
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Πριν βγάλετε οποιαδήποτε συμπεράσματα, πρέπει να κατανοήσετε ότι ένα τσοκ "βαφτίζεται" και παίρνει το όνομα του ανάλογα με το ποσοστό των σκαγιών που θα βάλει σε ένα κύκλο 30 ιντζών στις 40 υάρδες

Full - Όταν σε βολή στις 40 υάρδες, 70% των σκαγιών καταλήξουν σε κύκλο 30 ιντζών.
Improved Modified - Όταν σε βολή στις 40 υάρδες, 65% των σκαγιών καταλήξουν σε κύκλο 30 ιντζών.
Modified - Όταν σε βολή στις 40 υάρδες, 60% των σκαγιών καταλήξουν σε κύκλο 30 ιντζών.
Improved Cylinder - Όταν σε βολή στις 40 υάρδες, 55% των σκαγιών καταλήξουν σε κύκλο 30 ιντζών.
Cylinder - Όταν σε βολή στις 40 υάρδες, 50% των σκαγιών καταλήξουν σε κύκλο 30 ιντζών.

Το όνομα (Full, Imp. Modified, etc etc) και η σύσφιξη του κάθε όπλου, διαφέρει από εταιρία σε εταιρία των όπλων καθώς και από εταιρία σε εταιρία εναλλασσόμενων τσοκ . Εκείνο που μετρά είναι η απόδοση στις 40 υάρδες.

Οπόταν εάν είμουν εγώ ένας νέος κατασκευαστής εναλλασσόμενων τσοκ υπό κανονικές συνθήκες (και για να αποκτήσω καλό όνομα στην αγορά) θα έπρεπε να κάνω δοκιμές στον πίνακα και συνεχώς να ρυθμίζω τις CNC μηχανές μου να κόβουν τα τσοκ με τέτοια σύσφιξη έτσι ώστε να πετύχω το πιο πάνω απότέλεσμα.

Στην αντίθετη περίπτωση, μπορώ απλά να συσφίξω τα τσοκ κατά 1/10 του χιλιοστού για το Improved Cylinder, 2/10 του χιλιοστού για το Modified κλπ κλπ και να πετύχω στο περίπου τις συσφίξεις.

Η διαφορά είναι τόσο μικρή έως αμελητέα, που δεν είναι εύκολα μετρήσιμη. Ξέρουμε ότι τα φυσίγγια διαφέρουν από παραγωγό σε παραγωγό. Ως γεγονός πολλές φορές διαφέρουν δύο φυσίγγια σε μεγάλο βαθμό μέσα στο ίδιο το πακέτο. (Εξού και ο λόγος που υπάρχει και το CIP για να θέσει ορισμένες παραμέτρους και δικλείδες ασφαλείας).

Εάν ο αυλός ενός όπλου είναι 18.4 και του άλλου είναι 18.8, το Full τσοκ οφείλη να έχει το ίδιο αποτέλεσμα στις 40 υάρδες. Πρέπει και τα δύο να βάλουν 70% των σκαγιών μέσα σε ένα κύκλο 30 ιντζών στις 40 υάρδες. Εάν το ένα από τα δύο βάλει 70% και το άλλο βάλει 50% τότε το δεύτερο δεν θεωρείται Full τσοκ αλλά Cylinder, ασχέτως του τι γράφει πάνω ο κατασκευαστής.

Όσον αφορά την ερώτηση του φίλτατου φίλου Άθου πιο πάνω. Στις 40 υάρδες και τα δύο πρέπει και οφείλουν να έχουν την ίδια απόδοση. Στις 20 και 30 υάρδες το 18.4 κανονικά θα έχει πιο κλειστές κατανομές.

Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Δεν πα να γραφουν οτι θελουν πανω τα τσιοκς!

Μονον ο πινακας δειχνει το πραγματικο ανοιγμα της ντουφεκιας.

Επισης τα τσιοκς ασχετα με το τι γραφουν πανω βγενουν απο τι ποσοστα συγκεντρωσης κανουν σε συγκεκριμενες αποστασεις.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

andreasana210326 έγραψε:ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΣΙΟΚ, ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ, ΑΥΛΟΙ ΚΤΛ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΙΖ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΟΠΛΟ ΠΟΛΥΤΣΙΟΚ. ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΟΥ ΟΠΛΟ ΠΟΛΥΤΣΙΟΚ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΥ..... :D ΔΗΛ ΕΜΕΙΣ ΜΕ FIXED CHOK ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟ(ΕΓΩ ΕΧΩ 4:2) :) . ΑΠΛΑ ME THN EΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ''ΠΑΙΞΟΥΜΕ'' ΛΙΓΟ ΜΑΖI TOYS και να Βγαλουμε τα δικα μας ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ.
Γι'αυτό τζιαι εγώ που θα πάω αύριο να παραγγείλω το Goose μου (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα το πιάσω με σταθερό τσιοκ (4/2) να πνάσω καθώς έτσι έμαθα να κυνηγώ που μιτσής. Εν μακρυά το πουλί τζαι το 4 εν θα το πιάσει; Γυρίζεις το πάστο 2 τζιαι σύρνεις του την. Αν εν τόσο μακρυά που ούτε το *2 εν θα το πιάσει ε τότε φυλάεις την χαρτούτσια σου τζιαι λαλείς "Νext time".
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”