φυσιγγια πρωινου

Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Re: φυσιγγια πρωινου

Δημοσίευση από Anthimos »

Παικτες εσκεφτηκε κανενας οτι τα κουτσοφτερα απλα δεν τα παιζουμε κεντρο , δηλαδη εν φταει το φυσιγγιο...
Λιγο να κοψεις πισω και να φαει το περδικι σκάγια μες τα εντερα και στο νουρο το πιο πιθανο και άριστο να ειναι το φυσιγγιο να μην σεκκωσει....Αυτο ισχυει σε όλες τις γωνιες βολης και επιπλέον τα πιο πολλα φτερα το θηραμα τα βγαζει οταν κτυπηθει ουρα...Ποσες φορες τυγχανει να πυροβολησουμε θηραμα να γεμισει ο τόπος φτερα και να παει....Κατα κυριο λογο αυτες ειναι βολες που δεν ειναι κεντρο και καθαρα δικη μας ευθυνη και δεν φταιει το φυσιγγιο ...εξαλλου εγω παρατηρω οτι τα σεκκα πουλια απο 20 μετρα κι πάνω σπάνια αφηνουν φτερα οταν κτυπηθουν αντιθετα αφηνουν φτερωμα εκει που πέφτουν ισως επειδη οταν πληγουν σε καιριο σημειο (στηθος , πλατη ψηλα) εκει τα φτερα ειναι πιο αραια....Ειναι σημαντικο να κάνουμε την αυτοκριτικη μας σκοπευτικα για να γινομαστε καλυτεροι πριν να καταδικασουμε φυσιγγια, εξαλλου πως γινετε φυσιγγια που ειναι ψατζη στο ιδιο ακριβως μοντελο οπλου κατω απο τις ίδιες συνθηκες στον διπλα με το ιδιο όπλο να μην κάμνου?? :?
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Γιατρός

Δημοσίευση από Γιατρός »

Αν η τουφεκιά είναι μια ουρά από σκάγια και προχωρά τότε είναι πολύ λογικό αφού δεν είναι δίσκος και είναι θήραμα να πέφτει αρκετές φορές κουτσόφτερο κτλ ανάλογα που θα το πιάσει
tsitsios
Full Member

Δημοσίευση από tsitsios »

φιλε Ανθιμε εχεις και δικιο και αδικο. Ειμουν και εγω τησ ιδιας αποψης μεχρι που το επαθα. Μιλαμε για κεντραρισμενα πουλια στην περιπτωση μου περιπου 15 στο συνολο που επεσαν στο εδαφος και μετα σηκωθηκαν και 10 πουλια που επεσαν μετα απο 500 μετρα αποσταση. Μετα τις 10 που ζεστανε η ωρα 13 βολες 13 πουλια ολα σπασμενα.
Άβαταρ μέλους
leshi cy
Full Member

Δημοσίευση από leshi cy »

ανθιμε εχεις απολυτο δικαιο !

δεν ειπα οτι εν καλλικονο μαλιστα λογο του οτι πάω παραπανω ψαρεμα απο κυνήγι πιο λιγη τριβη με το οπλο απο παλια και τα καλλιτζια εν επομενο!

ουτε παλε με το να συρεις μια χαρτουτσια και να μεν πεσει το πούλι συμενει εν κοφκει !!

εμενα το οπλο μου εν 28 5-3 σιγουρα εν θα το ιδιο με του πατερα μου 30 1-2 !
και εχει φυσιγγια που καμνουν καλυτερη καυση σε 30 αρκα οπλα με πολλα καλλίτερα αποτελεσματα και ειδικά σε στενα τσιοκ οι κατανομες εν συκρινονται !!

τωρα αμαν πεξεις 2-3 φυσιγγια και χτυπας τον πουλιον βλεπεις πολλες φορες τα σκαγια να ξετρυπουν το πουλι και ακουεις την τοπουζια πανω του αλλα εν πεφτει ...σημενει εννεν η ωρα της χαρτουτσιας!η απλα εν καμνει πας το οπλο !
αλλα οπως ειπα και πιο πανω εννεν οι χαρτουτσιες που φτεσιν αλλα ο κυνηγος ειναι το α και το ω !!

εσυ σημαδεύεις και εσυ διαλεγεις το φυσιγγιο που βαλεις μεσα την στιγμη που κυνηγας αναλογα με τις συνθηκες που επικρατουν !
...ειπε μου το σαββατο ενας φιλος που εχτυπησε περσι μια φασσα κοντινη αποσταση και δεν ειδε με φτερο να φυγη με καμια αντιδραση απο το πούλι!
2 σιεπεδιες ...το πουλι επεσε μετα απο καμια 200 μ ...το κα8αρισε και ειχε πανω απο 30 σκαγια ξετρυπημενο , δαμε πιος φταει :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

tsitsios έγραψε:φιλε Ανθιμε εχεις και δικιο και αδικο. Ειμουν και εγω τησ ιδιας αποψης μεχρι που το επαθα. Μιλαμε για κεντραρισμενα πουλια στην περιπτωση μου περιπου 15 στο συνολο που επεσαν στο εδαφος και μετα σηκωθηκαν και 10 πουλια που επεσαν μετα απο 500 μετρα αποσταση. Μετα τις 10 που ζεστανε η ωρα 13 βολες 13 πουλια ολα σπασμενα.

Φιλε η φασσα και η Παφος επελλανεν πολλους κυνηγετικα. Δεν λέω ότι δεν μπορει να συμβει και το φυσιγγι να ειναι ακαταλληλο απλα λέω ότι δεν μπορουμε να το ψαχνουμε συνέχεια σε επίπεδο φυσιγγιου και να πέρνουμε δεδομενο οτι ΠΑΝΤΑ φταινε τα φυσιγγια...Φταινε ΚΑΙ τα φυσιγγια αλλα μια προπονηση στο σκοπευτηριο πριν το κυνηγι δεν βλάφτει ( αν και ο δισκος σπαζει μ ενα σκαι) θα δουμε που εχουμε την ταση να πυροβολουμε..

Η Παφος φίλε για καποιο λογο αποτελει προκληση για τα φυσιγγια ...Νομιζω έχει πιο ψηλα ποσοστα υγρασιας σε ψηλο υψομετρο κατι που δεν συμβαινει με το υπολοιπο νησι και επισης οι υγρασια μεταβαλλετε σημαντικα όσο ανεβαινει ο ηλιος ...δηλαδη το πρωινο εν αλλο ποσοστο υγρασιας η ωρα 10 αλλο το μεσημερι αλλασει και το απογευμα πάλι διαφορετικο (Ισως να οφειλετε στο μικροκλίμα της περιοχης )
Επιπλέον και η φασσα σαν πουλι ειναι "σκληρο" θηραμα.....
Ετσι ΠΑΦΟΣ+ΦΑΣΣΑ = ατε ολαν τζαι κανει!!! :lol:
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

2 σιεπεδιες ...το πουλι επεσε μετα απο καμια 200 μ ...το κα8αρισε και ειχε πανω απο 30 σκαγια ξετρυπημενο , δαμε πιος φταει
Το νικελ??? ;)
tsitsios
Full Member

Δημοσίευση από tsitsios »

ο επιμενων νικα.... :D :D
HUNTER
Full Member

Δημοσίευση από HUNTER »

Ακουω πολλους που λενε οτι τα φυσσιγγια δεν εχουν να κανουν τιποτε με καιρικες συνθηκες κτλπ ειδικα στην κυπρο που τα θηραματα ειναι ολα σχετικα μικρα και χρησμοποιουν ενα και μονο φυσιγγιο για ολα τα θηραματα ανεξαρτητου ωρας , καιρικον συνθηκον.
Αν καπιος γνωριζει κατι παραπανω ας μας δωσει τα φωτα του.
π.χ Σ. Μακρης , Λεφκιος.
Άβαταρ μέλους
leshi cy
Full Member

Δημοσίευση από leshi cy »

Anthimos έγραψε:
2 σιεπεδιες ...το πουλι επεσε μετα απο καμια 200 μ ...το κα8αρισε και ειχε πανω απο 30 σκαγια ξετρυπημενο , δαμε πιος φταει
Το νικελ??? ;)
36 ara remigton !!

απλα δεν ηταν η ωρα της και ειχε μεγαλη ταχυτητα το σκαι με αποτελεσμα να ξετρυπηση χωρις να σκωτοσει το πουλι !

το ιδιο φυσιγιο εσυρνε το φιλος του πιο πανω με τρομερα αποτελεσματα !
ο ενας κατσιμο του βουνου αλλος πας την μουτη !
ANTREAS KURTSXAAR
Full Member

Δημοσίευση από ANTREAS KURTSXAAR »

ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΙΝΗ ROTWEILL 32 Η 34 GR ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΥΤΖΙΑ ΤΟΥΤΗ Η ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑ ?
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”