ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
andreas78

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από andreas78 »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Δεν χρειάζεται να δεχτείς τίποτε Αντρέα.
Εγω κατέθεσα προσωπική εμπειρία και δοκιμές .
Προτιμώ επιλέγοντας κάποιο βάρος γόμωσης π.χ 32 γρ να επιλέξω μια πυρίτιδα που εξαντλούνται τα όρια προοδευτικότητας της με αυτό το βάρος και να την συνδιάσω με ένα χαμηλής ισχύος καψύλιο και παίζοντας ίσως μόνο με το είδος , την ποιότητα και την σκληρότητα του βύσματος πάρα να δοκιμάζω μια πυρίτιδα με προοδευτικότητα Χ 32~36 με ποιο καψύλι θα πετύχω καλύτερη καύση και σταθερότητα, πιο είναι το καταλληλότερο βύσμα μετα απο την επιλογή αυτού του καψυλίου και τέλος-τέλος πόσο χαμηλά θα πρέπει να κλεισθεί το φυσίγγιο που σημαίνει ατέλειωτες δοκιμές .
Ενω με την απλοποίηση που προανέφερα και πάντα μέσα στα όρια που δίνει ο κατασκευαστής της πυρίτιδας ελαχιστοποιώ τους συνδιασμούς των άλλων παραμέτρων που θα πρέπει να συνδιαστούν ώστε να βρεθεί το optimum σημείο ισορροπίας που θα μου δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα.
Θα σε παραπέμψω επειδή τυγχάνεις και λάτρης των παλαιών ρομαντικών εποχών της ιδιογόμωσης, στα παλιά εκείνα καψύλια του παλιού καλού καιρου όπου οι περισσότεροι των ιδιογομωτών φόρτωναν συνήθως μια πυρίτιδα με το μεγαλύτερο φορτιο της ταμπέλας που έβλεπαν στα κουτιά χρησιμοποιώντας χαμηλής και μέσης ισχύος καψύλια.
Θα μου πεις άλλες πυρίτιδες άλλα υλικά.Ναι αλλα αυτός ο ήχος και η άισθηση της γλυκειάς και γεμάτης τουφεκιάς με πολύ ωραίες κατανομές και συγκεντρώσεις επαναλαμβάνεται και με τις καινουργιες γεμίζοντας τες με τον τρόπο που προ-περιέγραψα.
Μα αυτο ακριβώς εννοώ, εμπειρία, γνώσεις, λογική και πάνω απο όλα να υπάρχει το υπόβαθρο που λέγεται ασφάλεια..!!!!
Χωρις αυτά, κατα 99% θα ειμαστε εκτός στανταρτ. Για αυτο και αναφέρω τις επιφυλάξεις μου, ούτως ώστε, αν κάποιος συνάδελφος το επιδιώξει, να το ψάξει όσο περισσότερο γίνεται.
Π.χ. Η προσπάθεια αντιγραφής, των γνωστών αμερικανικών Wax Slug, απο κάποιους, ειχε σαν αποτελεσμα, ευτυχώς μόνο... την παραμόρφωση της κανης τους..... :? :roll: ...θα μου πεις καμία σχέση, αλλα δεν βλέπουν όλοι την ιδιογώμοση με τον ίδιο τροπο ή εχουν τους ίδιους στόχους, είτε με εσένα, είτε με αλλους.. ;)
Αυτό το γεγονός και αλλα....... :roll: , με φέρνουν πολλές φορές σε δίλημμα για το κατα ποσο και πως πρεπει να γράφω για τέτοια θέματα, νομίζω και πολλοί άλλοι δικαίως το εχουν στο μυαλό τους.!!

Εδώ, η πρακτική για τις παλιές και μεγάλου όγκου πυριτιδες, ηταν συνήθως μέση δοσολογια περίπου με ισχηρά καψουλια( π.χ.Ρωσσικο) και σπανιότερα στο όριο με Νeroxin. Η αλήθεια όμως, όπως και να τις δουλέψεις το αποτελεσμα ειναι πιο απολαυστικό απο οτι με τις σύγχρονες, παρά το οτι οι σύγχρονες λογικά και θεωρητικά ειναι ανώτερες... :D
Τις τελευταίες μέρες και λόγο απραξίας βέβαια, εχω μπει στο τριπακι να κανω δοκιμες όλων των παλιών μου πυριτιδων, σε συνδιασμό με σύγχρονα υλικά/ βυσματα, ειδωμεν.... :D
Άβαταρ μέλους
nicolasyp
Full Member

Δημοσίευση από nicolasyp »

nicolasyp έγραψε:
nicolasyp έγραψε:συναδελφοι σας χαιρετω!
θα ηθελα να ακουσω τις ιδεες σας (δοκιμασμενες η θεωριτικες) για το πιο γρηγορο δυνατο φυσιγκιο το οποιο θα χρησημοποιω μονο για το σκοπευτηριο(sporting) 24-28γρ. θα ηθελα να το κανω οσο πιο γρηγορο γινετε με τις πιο δυνατες χαμηλες πιεσεις (να ειναι δηλαδη ξεκουραστο για χρηση εως και 100 φυσιγκιων σε διαστημα 1 ωρας, με οπλο βαρους 3.200).
γεμιζω χρησημοποιμενους καλυκες victory 70μμ, και εχω καψουλια cx2000, πιστονια victory και κυλιλη.( κλεινω 12μμ ανετα στην ΜΕC9000)
πηρα καποια ιδεα απο http://www.idiogomosi.com/pages/posts/f ... 4n-274.php αλλα θελω να ειναι πολυ πιο χαμηλων πιεσεων και με πιο ευκολοδουλευτη και πιο φτηνη πυριτιδα.. εχω D20, PSB2, A0, 206s, Α1..
κάποιες ιδέες μου είναι: D20 1,50x24 - PSB2 1,60x28 - A0 1,60x28 - 206s 1,60x28 - Α1 1,50x24... η αν μπορείτε να μου πείτε πως μπόρω να τες "διαφοροποιησω" ώστε να είναι είναι "λειτουργησιμες"(ακαη πυριτιδα) και αν θα είναι ασφαλείς, άνετες και γρήγορες.(450μδ και ανω), (δεν έχω άμεση πρόσβαση σε κανονάκι η χρονομέτρη)

Σε κάποια φάση εδώ στο forum κάποιος ανέφερε πως είναι γνωστης κάποιον δοσολογιών για 480 ακόμα και 500μδ αλλα είπε πως δεν ήθελε να τις δημοσίευσει στο forum.. αν μπορεί αυτός να μου δωσει κάποιες ιδέες (έστω και προσωπικά)θα το εκτιμούσα!
ευχαριστώ εκ των προτερων!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nicolasyp την 04 Μάιος 2014, 20:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
andreas78

Καλησπέρα φίλε Νικόλα και καλοσώρισες στην παρέα μας.
Αν μου επιτρέπεις, για πιο λόγο χρειάζεσαι αυτές τις ταχυτητες...?
Οι δίσκοι σπάνε και με ταχυτητες κάτω απο 400m/s, δοκιμασμένο δέ και στα 350m/s...!!!!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Γεια σας Παιδιά μετά από αρκετό καιρό αποχής από το φόρουμ κατάφερα και μπήκα λίγο σήμερα
Φίλε Νικόλα για να κλίσης τέτοιο σετ απ χρειάζεται απάτητο βύσμα!)Επίσης δεν ξέρεις και τη πίεσης θα βγάλεις ακριβώς, ρισκάρεις πολλά χωρίς λόγο φίλε Δεν αξίζει το ρίσκο και δεν σου εγγυάται κάνεις ότι θα πετύχει και εξαλλου δεν χρειάζεται να έχεις τέτοιες ταχύτητές. Εγώ στου δίσκους τα σετ απ μου είναι από 390-410 στα 430+ θα εχεις ακανόνιστες τουφεκιες. μετά από πολλές δοκιμές που εκανα(στα 450+μ/δ) αν τα σκάγια έχουν χαμηλό αντιμόνιο παραμορφώνονται και το αποτέλεσμά είναι κακές κατανομές. :)

Φιλικα Ανδρεας
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

nicolasyp έγραψε:
nicolasyp έγραψε:
nicolasyp έγραψε:συναδελφοι σας χαιρετω!
θα ηθελα να ακουσω τις ιδεες σας (δοκιμασμενες η θεωριτικες) για το πιο γρηγορο δυνατο φυσιγκιο το οποιο θα χρησημοποιω μονο για το σκοπευτηριο(sporting) 24-28γρ. θα ηθελα να το κανω οσο πιο γρηγορο γινετε με τις πιο δυνατες χαμηλες πιεσεις (να ειναι δηλαδη ξεκουραστο για χρηση εως και 100 φυσιγκιων σε διαστημα 1 ωρας, με οπλο βαρους 3.200).
γεμιζω χρησημοποιμενους καλυκες victory 70μμ, και εχω καψουλια cx2000, πιστονια victory και κυλιλη.( κλεινω 12μμ ανετα στην ΜΕC9000)
πηρα καποια ιδεα απο http://www.idiogomosi.com/pages/posts/f ... 4n-274.php αλλα θελω να ειναι πολυ πιο χαμηλων πιεσεων και με πιο ευκολοδουλευτη και πιο φτηνη πυριτιδα.. εχω D20, PSB2, A0, 206s, Α1..
κάποιες ιδέες μου είναι: D20 1,50x24 - PSB2 1,60x28 - A0 1,60x28 - 206s 1,60x28 - Α1 1,50x24... η αν μπορείτε να μου πείτε πως μπόρω να τες "διαφοροποιησω" ώστε να είναι είναι "λειτουργησιμες"(ακαη πυριτιδα) και αν θα είναι ασφαλείς, άνετες και γρήγορες.(450μδ και ανω), (δεν έχω άμεση πρόσβαση σε κανονάκι η χρονομέτρη)

Σε κάποια φάση εδώ στο forum κάποιος ανέφερε πως είναι γνωστης κάποιον δοσολογιών για 480 ακόμα και 500μδ αλλα είπε πως δεν ήθελε να τις δημοσίευσει στο forum.. αν μπορεί αυτός να μου δωσει κάποιες ιδέες (έστω και προσωπικά)θα το εκτιμούσα!
ευχαριστώ εκ των προτερων!

Aγαπητέ φίλε, αν και εφόσον υιοθετετείς την συναρμογή των φυσιγγίων σου με ελεύθερο χώρο απο τα σκάγια έως τα χείλη του κάλυκα σε 12 χιλ τότε αφού βρείς το κατάλληλο βύσμα που θα ταιριάζει στην επιθυμητή ογκομετρία θα σου συνιστούσα τα setup σου να μην σου δίνουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 410~420 μ/δ που έιναι και υπερβολικές για τον σκοπό που θέλεις να χρησιμοποιείς τα φυσίγγια σου και ειδικά για τα χαμηλά βάρη των 24 ~ 28 γρ.
Επιπλέον το setup με την πυρίτιδα S4 που αναφέρετε είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στα χέρια ενός άπειρου ιδιογομωτή, όπως έχει συναρμολογηθεί, διότι ο τρόπος συναρμογής του με υπερβολικά συμπιεσμένη την πυρίτιδα και σχεδόν κατα το μεγαλύτερο μέρος αχρηστευμένο το αμορτισέρ του συγκεντρωτήρα Spark εξασφαλίζει έτσι έναν πολύ μικρότερο θάλαμο καύσης απο τον προαπαιτούμενο εκτινάσσοντας πρός τα άνω απρόβλεπτα τις αναπτυσόμμενες πιέσεις. Και βέβαια υπάρχουν οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τα μέσα να ελέγξουν τον τρόπο κατασκευής τέτοιων φωτοβολίδων και διαθέτουν πρός κατανάλωση τα φυσίγγια με ασφαλείς προδιαγραφές.
Η πυρίτιδα S.4 δεν αστειεύεται με τέτοιες συμπεριφορές και γίνεται το πλέον επικίνδυνο υλικό όταν συναρμολογούμε "κοντρα δόσεις" με τέτοια τεχνική ακόμη και όταν μιλάμε για 28 γρ γόμωσης.
Οσον αφορά τα 60 μέτρα που υπόσχεται το εν λόγω setup σας εγγυώμαι ότι πέραν των 40 μέτρων μην ελπίζεται θετικά αποτελέσματα. Μια δοκιμή επί του πίνακος θα σας πείσει.
Ασχέτως λοιπόν των επισημάνσεων και προειδοποιήσεων που αναφέρονται στο setup- φωτοβολίδα προσωπική μου εκτίμηση είναι να αποφύγετε την συναρμολόγηση του με τον τρόπο που παρουσιάζεται αυτό.
Και κάτι πολύ σημαντικό ... δεν αρκούν τα 1370 bar για να μας εγγυηθούν την ασφάλεια μας και την μακροζωία του όπλου μας.Μπορεί να νοιώθει κάποιος ασφαλής με τα 1370 bar , το όπλο του όμως με ταχύτητες στομίου 450~500 μ/δ δέχεται τρομερές μηχανικές δυνάμεις καταπόνησης στα κινούμενα μέρη του ή στα κλειδιά του και αυτό αποβαίνει εις βάρος της μακροζωίας του και της σωστής και απρόσκοπτης λειτουργίας του.
Κινηθείτε με σκοπευτικές πυρίτιδες που προαναφέρατε εντός του ευρους γόμωσης που προτείνει ο κατασκευαστής και μην υποκύπτετε στην ταχυτητο-λαγνεία.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Aγαπητέ φίλε, αν και εφόσον υιοθετετείς την συναρμογή των φυσιγγίων σου με ελεύθερο χώρο απο τα σκάγια έως τα χείλη του κάλυκα σε 12 χιλ τότε αφού βρείς το κατάλληλο βύσμα που θα ταιριάζει στην επιθυμητή ογκομετρία θα σου συνιστούσα τα setup σου να μην σου δίνουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 410~420 μ/δ που έιναι και υπερβολικές για τον σκοπό που θέλεις να χρησιμοποιείς τα φυσίγγια σου και ειδικά για τα χαμηλά βάρη των 24 ~ 28 γρ.
Επιπλέον το setup με την πυρίτιδα S4 που αναφέρετε είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στα χέρια ενός άπειρου ιδιογομωτή, όπως έχει συναρμολογηθεί, διότι ο τρόπος συναρμογής του με υπερβολικά συμπιεσμένη την πυρίτιδα και σχεδόν κατα το μεγαλύτερο μέρος αχρηστευμένο το αμορτισέρ του συγκεντρωτήρα Spark εξασφαλίζει έτσι έναν πολύ μικρότερο θάλαμο καύσης απο τον προαπαιτούμενο εκτινάσσοντας πρός τα άνω απρόβλεπτα τις αναπτυσόμμενες πιέσεις. Και βέβαια υπάρχουν οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τα μέσα να ελέγξουν τον τρόπο κατασκευής τέτοιων φωτοβολίδων και διαθέτουν πρός κατανάλωση τα φυσίγγια με ασφαλείς προδιαγραφές.
Η πυρίτιδα S.4 δεν αστειεύεται με τέτοιες συμπεριφορές και γίνεται το πλέον επικίνδυνο υλικό όταν συναρμολογούμε "κοντρα δόσεις" με τέτοια τεχνική ακόμη και όταν μιλάμε για 28 γρ γόμωσης.
Οσον αφορά τα 60 μέτρα που υπόσχεται το εν λόγω setup σας εγγυώμαι ότι πέραν των 40 μέτρων μην ελπίζεται θετικά αποτελέσματα. Μια δοκιμή επί του πίνακος θα σας πείσει.
Ασχέτως λοιπόν των επισημάνσεων και προειδοποιήσεων που αναφέρονται στο setup- φωτοβολίδα προσωπική μου εκτίμηση είναι να αποφύγετε την συναρμολόγηση του με τον τρόπο που παρουσιάζεται αυτό.
Και κάτι πολύ σημαντικό ... δεν αρκούν τα 1370 bar για να μας εγγυηθούν την ασφάλεια μας και την μακροζωία του όπλου μας.Μπορεί να νοιώθει κάποιος ασφαλής με τα 1370 bar , το όπλο του όμως με ταχύτητες στομίου 450~500 μ/δ δέχεται τρομερές μηχανικές δυνάμεις καταπόνησης στα κινούμενα μέρη του ή στα κλειδιά του και αυτό αποβαίνει εις βάρος της μακροζωίας του και της σωστής και απρόσκοπτης λειτουργίας του.
Κινηθείτε με σκοπευτικές πυρίτιδες που προαναφέρατε εντός του ευρους γόμωσης που προτείνει ο κατασκευαστής και μην υποκύπτετε στην ταχυτητο-λαγνεία.[/quote]
+1000
andreas78

Εγω απλά θα προσθέσω, πως η ιδιογώμοση ειναι ενα ευχάριστο και ατελείωτο ταξίδι, μέσω αυτου αναπτυσσουμε γνώσεις, εμπειρίες και πάνω απο όλα πιο απολαυστικές βολες, οχι λόγο αποστάσεων, αλλά λόγο της δικής μας κατασκευης, που με πάθος και μεράκι φτιάξαμε με το δικο μας τροπο, όλα τα γνωστά και ασφαλές και χαλαρά σεταπ, σκοτώνουν, φτάνει μονο να στείλουμε τα σκαγια εκει που πρεπει και στην απόσταση που πρεπει.
Αυτή η τάση, του να φτιάχνουμε φωτοβολίδες των 500m/s, μπίλιες N3-N2-Ν0...., Wax Slugs και γενικά παρομοια φυσιγγια(απελπισίας η πλάκας, αφου ούτε γουρούνια έχουμε αλλα ούτε και ελέφαντες), θα ερθει σε κάποια στιγμή σαν μπούμερανγκ και να μας κόψει το κεφάλι, διότι με το πρώτο ατύχημα τέτοιου τύπου, η ιδιογομωση θα ανοίξει ενα Red Bull.....και θα κάνει φτερααααααα..!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
nicolasyp
Full Member

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Γεια σας Παιδιά μετά από αρκετό καιρό αποχής από το φόρουμ κατάφερα και μπήκα λίγο σήμερα
Φίλε Νικόλα για να κλίσης τέτοιο σετ απ χρειάζεται απάτητο βύσμα!)Επίσης δεν ξέρεις και τη πίεσης θα βγάλεις ακριβώς, ρισκάρεις πολλά χωρίς λόγο φίλε Δεν αξίζει το ρίσκο και δεν σου εγγυάται κάνεις ότι θα πετύχει και εξαλλου δεν χρειάζεται να έχεις τέτοιες ταχύτητές. Εγώ στου δίσκους τα σετ απ μου είναι από 390-410 στα 430+ θα εχεις ακανόνιστες τουφεκιες. μετά από πολλές δοκιμές που εκανα(στα 450+μ/δ) αν τα σκάγια έχουν χαμηλό αντιμόνιο παραμορφώνονται και το αποτέλεσμά είναι κακές κατανομές. :)

Φιλικα Ανδρεας
ρε φιλε πως η πίεση αλλοιώνει την κατανομή? (απο δικες μου δοκιμες δεν προσεξα κατι τετοιο).. τα σκάγια που έχω είναι του trap 7.5 εξωτερικά (λογικά με αντιμόνιο 4-5%).. στο κάτω κάτω βάλλω και buffer για να λύσω το πρόβλημα της παραμορφωσης! η ταχύτητα που ανέφερες 450 ξέρεις να μου πεις και τις πιέσεις που αναπτύξε(εστω και περιπου)?
Άβαταρ μέλους
nicolasyp
Full Member

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Aγαπητέ φίλε, αν και εφόσον υιοθετετείς την συναρμογή των φυσιγγίων σου με ελεύθερο χώρο απο τα σκάγια έως τα χείλη του κάλυκα σε 12 χιλ τότε αφού βρείς το κατάλληλο βύσμα που θα ταιριάζει στην επιθυμητή ογκομετρία θα σου συνιστούσα τα setup σου να μην σου δίνουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 410~420 μ/δ που έιναι και υπερβολικές για τον σκοπό που θέλεις να χρησιμοποιείς τα φυσίγγια σου και ειδικά για τα χαμηλά βάρη των 24 ~ 28 γρ.
Κινηθείτε με σκοπευτικές πυρίτιδες που προαναφέρατε εντός του ευρους γόμωσης που προτείνει ο κατασκευαστής και μην υποκύπτετε στην ταχυτητο-λαγνεία.
+1000[/quote]
Ευχαριστω φιλε για τα tips! Σιγουρα την χαρτουτσια με το s4 εν θα την έβαλλα ποτε μες τον σχιπετο μου! 900 bar! Kαι να σύρνω και μια ώρα σχιπεθκιες ένα παω νοσοκομείο ύστερα! :lol: απλα μιαν ιδεα επιασα που εκεινον..
Ετο, το πολλή αν τα καταφέρω να κάμω ενα φυσιγκι όσο πιο γλιορο γίνετε με οι παραπάνω που 500 bar..
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

ρε φιλε πως η πίεση αλλοιώνει την κατανομή? (απο δικες μου δοκιμες δεν προσεξα κατι τετοιο).. τα σκάγια που έχω είναι του trap 7.5 εξωτερικά (λογικά με αντιμόνιο 4-5%).. στο κάτω κάτω βάλλω και buffer για να λύσω το πρόβλημα της παραμορφωσης! η ταχύτητα που ανέφερες 450 ξέρεις να μου πεις και τις πιέσεις που αναπτύξε(εστω και περιπου)?[/quote]
ένα σετ απ στα 450+ θα σου αλλοίωσή τη σφαιρικότητά τον σκαγιων κατά την έκρηξή
Α0 στα 455 εβγαλε 770 μπαρ. παίζει μεγάλο ρολό το κλείσιμο για τα μπαρ και δεν χρειάζεται να έχεις αυτή την ταχύτητά στους δίσκους Ότι είπε ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας είναι πολύ σωστά και μην ρισκάρεις να κάνεις τέτοια σετ απ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”