Μα αυτο ακριβώς εννοώ, εμπειρία, γνώσεις, λογική και πάνω απο όλα να υπάρχει το υπόβαθρο που λέγεται ασφάλεια..!!!!ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Δεν χρειάζεται να δεχτείς τίποτε Αντρέα.
Εγω κατέθεσα προσωπική εμπειρία και δοκιμές .
Προτιμώ επιλέγοντας κάποιο βάρος γόμωσης π.χ 32 γρ να επιλέξω μια πυρίτιδα που εξαντλούνται τα όρια προοδευτικότητας της με αυτό το βάρος και να την συνδιάσω με ένα χαμηλής ισχύος καψύλιο και παίζοντας ίσως μόνο με το είδος , την ποιότητα και την σκληρότητα του βύσματος πάρα να δοκιμάζω μια πυρίτιδα με προοδευτικότητα Χ 32~36 με ποιο καψύλι θα πετύχω καλύτερη καύση και σταθερότητα, πιο είναι το καταλληλότερο βύσμα μετα απο την επιλογή αυτού του καψυλίου και τέλος-τέλος πόσο χαμηλά θα πρέπει να κλεισθεί το φυσίγγιο που σημαίνει ατέλειωτες δοκιμές .
Ενω με την απλοποίηση που προανέφερα και πάντα μέσα στα όρια που δίνει ο κατασκευαστής της πυρίτιδας ελαχιστοποιώ τους συνδιασμούς των άλλων παραμέτρων που θα πρέπει να συνδιαστούν ώστε να βρεθεί το optimum σημείο ισορροπίας που θα μου δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα.
Θα σε παραπέμψω επειδή τυγχάνεις και λάτρης των παλαιών ρομαντικών εποχών της ιδιογόμωσης, στα παλιά εκείνα καψύλια του παλιού καλού καιρου όπου οι περισσότεροι των ιδιογομωτών φόρτωναν συνήθως μια πυρίτιδα με το μεγαλύτερο φορτιο της ταμπέλας που έβλεπαν στα κουτιά χρησιμοποιώντας χαμηλής και μέσης ισχύος καψύλια.
Θα μου πεις άλλες πυρίτιδες άλλα υλικά.Ναι αλλα αυτός ο ήχος και η άισθηση της γλυκειάς και γεμάτης τουφεκιάς με πολύ ωραίες κατανομές και συγκεντρώσεις επαναλαμβάνεται και με τις καινουργιες γεμίζοντας τες με τον τρόπο που προ-περιέγραψα.
Χωρις αυτά, κατα 99% θα ειμαστε εκτός στανταρτ. Για αυτο και αναφέρω τις επιφυλάξεις μου, ούτως ώστε, αν κάποιος συνάδελφος το επιδιώξει, να το ψάξει όσο περισσότερο γίνεται.
Π.χ. Η προσπάθεια αντιγραφής, των γνωστών αμερικανικών Wax Slug, απο κάποιους, ειχε σαν αποτελεσμα, ευτυχώς μόνο... την παραμόρφωση της κανης τους.....

Αυτό το γεγονός και αλλα.......

Εδώ, η πρακτική για τις παλιές και μεγάλου όγκου πυριτιδες, ηταν συνήθως μέση δοσολογια περίπου με ισχηρά καψουλια( π.χ.Ρωσσικο) και σπανιότερα στο όριο με Νeroxin. Η αλήθεια όμως, όπως και να τις δουλέψεις το αποτελεσμα ειναι πιο απολαυστικό απο οτι με τις σύγχρονες, παρά το οτι οι σύγχρονες λογικά και θεωρητικά ειναι ανώτερες...

Τις τελευταίες μέρες και λόγο απραξίας βέβαια, εχω μπει στο τριπακι να κανω δοκιμες όλων των παλιών μου πυριτιδων, σε συνδιασμό με σύγχρονα υλικά/ βυσματα, ειδωμεν....