Θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι αυτό που κάνει τα συγγεκριμένα με το * να δουλεύουν καλά σε δυνατό αέρα που τα άλλα δεν το έχουν??LEFKIOS έγραψε:...
Επίσης όπου υπάρχει αστεράκι * σημάνει οτι δουλεύει εξίσου καλά και σε δυνατό αέρα...
ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
- o kalamaras
- Full Member
Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
-
- Full Member
Φίλε Μακρή εγώ προσωπικά δεν την χρησιμοποιώ για να ξέρω σε τι καιρικες συνθήκες πεζεται, επισής στο site δεν βρήκα ξεκάθαρη εικόνα , διαβασα εισηγήσεις οπως ...στο ενδημικό την χρησιμοποιώ ολη μέρα η το πρωί κλπ Δεν μπορώ να την κατατάξω στον ξηρό η υγρό κλπ. Πάντως φίλε Μακρή αν εσυ γνωρίζεις τοτε γραψεμου διοτι και εμένα με ενδιαφέρει. Επίσης υπάρχουν και αρκετά αλλα καλά φυσίγγια πουν δεν ειχα ξεκάθαρη εικόνα για να τα ταξινομέισω, περιμένω απο τους φίλους που τα δοκίμασαν να τα αναφέρουν για να τα βάλουμε.
-
- Full Member
Φίλε Καλαμαρα για θέμα του δυνατου αέρα για ορισμένα φυσίγγια το αναφέρουν καποιο φίλοι οι οποίοι τα χρησιμοποιουν και εχουν εμπειρίες, για τα φυσίγγια της Ολυμπια εχω μιλήσει με τον κατασκευαστεί Προκοπη Γαβριηλιδη ,οταν αρχισα να ασχολούμε με τις καιρικές συνθήκες, σχολιάζοντας το ορο αστατες καιρικες συνθήκες που γράφει στο ενημερωτικό του βιβλιαράκι και μου ειπε οτι εννοεί αυξημένον αέρα 3-4-5. Επίσης εχω και εγώ προσωπικές εμπειρίες στο κυνήγι γιαυτό το αναφερνω. Περιμένω και δικές σου εισηγήσεις για να εμπλουτίσουμε τους πίνακες.
- o kalamaras
- Full Member
[quote="LEFKIOS"][/quote]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος o kalamaras την 21 Σεπ 2011, 22:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- o kalamaras
- Full Member
Αγαπητέ Λευκιε, πραγματικά κάνεις πολλύ δουλειά εδώ στο φόρουμ και οι προθέσεις σου καλές.LEFKIOS έγραψε:.........
Όμως θα διαφωνήσω σε αρκετά πράγματα. Κατ'αρχήν δε θα μπορούσα να συνισφέρω στον πίνακα που ξεκίνησες γιατί πιστευω ότι πραγματικά η υγρασία δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην απόδοση των φυσιγγίων. Τη μόνη αισθητή διαφορά την κάνει μια μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία, δηλαδή χειμώνας καλοκαίρι, 30 με 10οC.
Οποσδήποτε όμως για τον αέρα δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα. Το μόνο που συμβαίνει πιστευω είναι ότι όταν φυσά πολύ τα πουλιά πετάνε άστατα, ο αέρας μας μπαίνει στα μάτια και μας εμποδίζει να σκοπευσουμε και άλλα τέτοια πράγματα και νομίζουμε ότι φταίνε τα φυσίγγια. Άντε να πω ότι μπορεί να μετακινεί και λίγο την τουφεκιά, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλα τα φυσίγγια το ίδιο. Ας πούμε ότι μπορεί να κάνει κάποια διαφορά να χρησιμοποιήσουμε 1 Νο σκαι πιο χοντρο...
Τις προάλλες, στις φάσες βρέθηκα σε ένα τόπο που φυσούσε πολύ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι 3 άτομα είχαμε από 4-5 άστοχες ευκαιρίες ο καθένας!! Μα κανένας δεν είχε φυσίγγια κατάλληλα? Να δεις ο παρέας μου πως χάρηκε όταν του είπα (αστειευόμενος) ότι δεν έκαναν τα φυσίγγια... γλύτωσε από το να παραδεχτει ότι ήταν άστοχος...

- Koutsofteros
- Full Member
Χαιρετώ την εκλεκτή παρέα σας
Να πω τζαι γω τα δικά μου...αν τζαι εν το μόνο πράμα που ΔΕΝ με αγχώνει κάθε χρόνο..
(Κατ'αρχήν τζινηώ μόνον περδίκι...αλλά αν πεταχτεί τζαι κανένας λαός εν του λαλώ όι
)
Οlympia Quick 30gr Ν6
Extra Baby 28,5gr Ν6
...με βροσιές τζαι με χαλάζι, με ήλιο τζαι με αέρα...All day long...!
Τζαι καμιά Victory 35gr άπρη, πρωί σε μέρες με πολλή κρυάδα...
Τίποτε άλλο!
Κάποτε εδοκίμασα και κάτι Winchester Double-X 33gr ή 35, τζαι ήταν θάνατος, ειδικά το πρωί, αλλά εσταματήσαν να τες φκάλλουν...
Όπλο : Browning GTS 28", chock 5-4 ή 4-3

Να πω τζαι γω τα δικά μου...αν τζαι εν το μόνο πράμα που ΔΕΝ με αγχώνει κάθε χρόνο..
(Κατ'αρχήν τζινηώ μόνον περδίκι...αλλά αν πεταχτεί τζαι κανένας λαός εν του λαλώ όι

Οlympia Quick 30gr Ν6
Extra Baby 28,5gr Ν6
...με βροσιές τζαι με χαλάζι, με ήλιο τζαι με αέρα...All day long...!
Τζαι καμιά Victory 35gr άπρη, πρωί σε μέρες με πολλή κρυάδα...
Τίποτε άλλο!
Κάποτε εδοκίμασα και κάτι Winchester Double-X 33gr ή 35, τζαι ήταν θάνατος, ειδικά το πρωί, αλλά εσταματήσαν να τες φκάλλουν...
Όπλο : Browning GTS 28", chock 5-4 ή 4-3
"Τα περισσότερα ψέματα λέγονται, πριν από τις Εκλογές, κατά την διάρκεια του Πολέμου και..... μετά το Κυνήγι...! "
- πανικος
λαθος μεγαλο φιλε μου τα φυσιγγια δεν επηρεαζονται απο τις θερμοκρασιες αλλα απο την υγρασια και απο την κατευθηνση του ανεμου κυριως σε ανατολικο και βοριαo kalamaras έγραψε:Αγαπητέ Λευκιε, πραγματικά κάνεις πολλύ δουλειά εδώ στο φόρουμ και οι προθέσεις σου καλές.LEFKIOS έγραψε:.........
Όμως θα διαφωνήσω σε αρκετά πράγματα. Κατ'αρχήν δε θα μπορούσα να συνισφέρω στον πίνακα που ξεκίνησες γιατί πιστευω ότι πραγματικά η υγρασία δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην απόδοση των φυσιγγίων. Τη μόνη αισθητή διαφορά την κάνει μια μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία, δηλαδή χειμώνας καλοκαίρι, 30 με 10οC.
Οποσδήποτε όμως για τον αέρα δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα. Το μόνο που συμβαίνει πιστευω είναι ότι όταν φυσά πολύ τα πουλιά πετάνε άστατα, ο αέρας μας μπαίνει στα μάτια και μας εμποδίζει να σκοπευσουμε και άλλα τέτοια πράγματα και νομίζουμε ότι φταίνε τα φυσίγγια. Άντε να πω ότι μπορεί να μετακινεί και λίγο την τουφεκιά, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλα τα φυσίγγια το ίδιο. Ας πούμε ότι μπορεί να κάνει κάποια διαφορά να χρησιμοποιήσουμε 1 Νο σκαι πιο χοντρο...
Τις προάλλες, στις φάσες βρέθηκα σε ένα τόπο που φυσούσε πολύ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι 3 άτομα είχαμε από 4-5 άστοχες ευκαιρίες ο καθένας!! Μα κανένας δεν είχε φυσίγγια κατάλληλα? Να δεις ο παρέας μου πως χάρηκε όταν του είπα (αστειευόμενος) ότι δεν έκαναν τα φυσίγγια... γλύτωσε από το να παραδεχτει ότι ήταν άστοχος...
ολοχρονα παιζω 5-6 ειδη φυσιγγιων χειμωνα καλοκαιρι με τα ιδια αποτελεσματα
π.χ35 βικτορυ ασπρη στην φασσα καλοκαιρι και στην φασσα τον νοεμβρη
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
- Breda Pegaso
Εγω που την πλευρά μου νομιζω πεζει μεγαλο η υγρασια και καποιο ρολο η θερμοκρασια.
Επισης το κυνηγι που προσφερεται για πιο σωστα συμπερασματα ειναι της τζιηκλας οπου ριχνουμε πολλες ντουφεκιές και μπορουμε να καταλαβουμε ενα περιπου ποτε σημαδευουμε σωστα και ποτε φταινε τα φυσίγγια ή φταίμε εμείς.
Απο τις δικες μου εμπειριες στην τζιηκλα χρησιμοποιω:
ΟLYMPIA ULTRA TORDO 28 σε καλη μερα χωρις υγρασια και μετα τις 9, 1η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
ΕXTRA DIAMOND 28 σε καλη μερα χωρις υγρασια και μετα τις 9, 2η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
VICTORY SUPER SPORTING 32 σε κρυες μερες, 2η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
ΝOBEL SPORT VELOX 32 σε υγρασια απο το πρωι μεχρι τις 9, 2η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
ΝΟΒΕL SPORT BIO 31 gr, σε υγρασια αλλα και οταν φυσα, οχι οταν εχει ηλιο χωρις υγρασια, 1η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
ΝΟBEL SPORT TORDO 32 και SIPE 32 σε καλες μερες χωρις πολλη υγρασια για 2η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
Επισης το κυνηγι που προσφερεται για πιο σωστα συμπερασματα ειναι της τζιηκλας οπου ριχνουμε πολλες ντουφεκιές και μπορουμε να καταλαβουμε ενα περιπου ποτε σημαδευουμε σωστα και ποτε φταινε τα φυσίγγια ή φταίμε εμείς.
Απο τις δικες μου εμπειριες στην τζιηκλα χρησιμοποιω:
ΟLYMPIA ULTRA TORDO 28 σε καλη μερα χωρις υγρασια και μετα τις 9, 1η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
ΕXTRA DIAMOND 28 σε καλη μερα χωρις υγρασια και μετα τις 9, 2η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
VICTORY SUPER SPORTING 32 σε κρυες μερες, 2η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
ΝOBEL SPORT VELOX 32 σε υγρασια απο το πρωι μεχρι τις 9, 2η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
ΝΟΒΕL SPORT BIO 31 gr, σε υγρασια αλλα και οταν φυσα, οχι οταν εχει ηλιο χωρις υγρασια, 1η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
ΝΟBEL SPORT TORDO 32 και SIPE 32 σε καλες μερες χωρις πολλη υγρασια για 2η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- 'petros'
[/quote]
λαθος μεγαλο φιλε μου τα φυσιγγια δεν επηρεαζονται απο τις θερμοκρασιες αλλα απο την υγρασια και απο την κατευθηνση του ανεμου κυριως σε ανατολικο και βορια
π.χ35 βικτορυ ασπρη στην φασσα καλοκαιρι και στην φασσα τον νοεμβρη[/quote]
Φιλε μου δηλ επαιζες τις victory 35g ολη μερα η μονο το πρωι, τωρα το καλοκαιρι στη φασσα και δεν ειχες προβλημα?
λαθος μεγαλο φιλε μου τα φυσιγγια δεν επηρεαζονται απο τις θερμοκρασιες αλλα απο την υγρασια και απο την κατευθηνση του ανεμου κυριως σε ανατολικο και βορια
π.χ35 βικτορυ ασπρη στην φασσα καλοκαιρι και στην φασσα τον νοεμβρη[/quote]
Φιλε μου δηλ επαιζες τις victory 35g ολη μερα η μονο το πρωι, τωρα το καλοκαιρι στη φασσα και δεν ειχες προβλημα?
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
- πανικος
μεχρι της 9 αλλα απο τον νοεμβριο με αυγουστο εχει αρκετη διαφορα η θερμοκρασια νομιζω.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....