Miroku Mk-10 έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω τον αγαπητό Λεύκιο-LEFKIOS να μας ενήμερώσει αν μπορεί σχετικά με τις βαρομετρικές πιέσεις και τις σχέσεις του με τα φυσίγγια. Υγρασία- χαμηλό βαρομετρικό, ξηρασία - ψηλό βαρομετρικό. Αν δηλαδή στις ψηλές πιέσεις - ξηρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιούμε φυσίγγια με μεγάλες ταχύτητες-γρήγορα και στην υγρασία- κάπως πιο αργά φυσίγγια. Οι συμβουλές σου θα μου ήταν πολύ χρήσιμες. Παράλληλα, οι μεγάλοι αυλοί του όπλου μου (18,8) με δυσκολεύτουν ιδιαίτερα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα έχω πολύ καλά αποτελέσματα. Τι μου συστήνεται;
Aν μου επιτρέπεις να σχολιάσω.. Γιατί παρακαλώ 'Υγρασία- χαμηλό βαρομετρικό, ξηρασία - ψηλό βαρομετρικό' και όχι αντιστρόφως Υγρασία-Ψηλό βαρομετρικό, Ξηρασία - Χαμηλό βαρομετρικό??! Πάντως Ψηλό βαρομετρικό σημαίνει πιο πυκνός αέρας, μεγαλήτερη αντίσταση στα σκάγια, άρα θέλουμε μεγαλήτερες ταχύτητες για να υπερνικήσουμε την αντίσταση και επειδή τα σκάγια θα σκορπίσουν πιο ευκολα πιο στενό τσοκ. Υψηλότερη βαρομετρική πίεση έχουμε στα χαμηλά υψόμετρα. Αντιστρόφως για χαμηλό βαρομετρικό. Υπάρχουν βέβαια πάντα σένσορες που μετράνε την βαρομετρική πίεση. Ο δικός μου μίνι μετεωρολογικός σταθμός μετρά θερμοκρασία υγρασία και βαρομετρική πίεση. Μπορείς πάντα να το έχεις στην τσέπη λέμε και να κοιτάς αναλόγως να βάζεις το κατάλληλο φουσέκι!
Φίλε Miroku Mk-10 σε χαιρετώ. Για θέμα βαρομετρικό όπως το έθεσες είναι σωστό. Δηλαδή χαμηλό βαρομετρικό είναι συνώνυμο με κακοκαιρία δηλαδή δυνατές βροχοπτώσεις αέρας κλπ. Άρα κατά το πλίστο και υγρασία, που σημάνει επιλογή αργών φυσιγγίων. Αντίθετα Ψηλό βαρομετρικό σημαίνει καλοκαιρία, ψηλές θερμοκρασίες και κατά συνέπεια κανονικός η ξηρός καιρός , που σημαίνει ποιο γρήγορα φυσίγγια. Για θέμα φυσίγγια το καλοκαίρι η δική μου άποψη είναι να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς πολλά γραμμάρια ,λόγο των ψηλών θερμοκρασιών . Νομίζω μέχρι τα 34γρ για το δικό σου όπλο με 18.8 αυλούς θα ήταν ικανοποιητικά. Για θέμα αυλών ίσως πάρεις καλύτερες συμβουλές από άλλους φίλους στο site που έχουν τους ίδιους διευρυμένους αυλούς και την εμπειρία τους για το καλοκαίρι. Σε χαιρετώ.
file ixa paromio problima dokimase baschieri_pellagri 36 gramaria tappa alla xtipa poli apostasi i siggekrimeni ine prasini ke bgeni sta8ero skai 6ari mono .ego exo norika laurona ke ixa pola problimata me tes xartoutsies pou to kero pou ti pezo touti eimai pola euxaristimenos
kinigi mia arostia pou den mporou poloi na katalaboun
konstantinos έγραψε:file ixa paromio problima dokimase baschieri_pellagri 36 gramaria tappa alla xtipa poli apostasi i siggekrimeni ine prasini ke bgeni sta8ero skai 6ari mono.
Φιλε απο που αγοραζεις τα φυσιγγια αυτα στην Κυπρο (baschieri & pellagri)?
Φίλοι σας χαιρετώ.
Έχω διαβάσει από το site φυσίγγια και καιρικές συνθήκες τις διάφορες εισηγήσεις σας για το πότε χρησιμοποιείται ένα φυσίγγιο, μελέτησα όλες τις σελίδες από την ημέρα που δημιουργήθηκε το site μέχρι και σήμερα και κατέγραψα τις εισηγήσεις σε ένα πίνακα για να υπάρχουν όλα συγκεντρωμένα για καλύτερη μελέτη. Θέλω να τονίσω ότι οι φίλοι που δεν προσδιόριζαν σε πιες καιρικές συνθήκες τα χρησιμοποιούν και απλός έλεγαν πχ όλη μέρα η το πρωινό κλπ αυτό δεν με βοηθούσε να τα ταξινομήσω και γιαυτο δεν τα συμπεριέλαβα στους πίνακες. Αν θέλουν να το αναφέρουν βάση του πίνακα τότε θα τα πάρω και θα ενημερώσω τους πίνακες. Στους πίνακες υπάρχουν φυσίγγια τα οποία γράφονται σε δυο στήλες αυτό δεν είναι λάθος απλός τα συγκεκριμένα φυσίγγια έχουν περισσότερο εύρος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δύο διαφορετικά ειδη καιρών με εξισου καλά αποτελέσματα. Επίσης όπου υπάρχει αστεράκι * σημάνει οτι δουλεύει εξίσου καλά και σε δυνατό αέρα.
ΚΑΝΟΝΙΚΌΣ ΚΑΙΡΟΣ(ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΓΡΑΣΙΑΣ 50-70%)
OLYMPIA S/SKEET 32GR-(PORTPKALI)
NOBEL M-SPEED 34GR
VICTORY MIRAGE 30GR
VICTORY 32GR S/SKEET (KITRINI)
OLYMPIA QUICK 30GR
OLYMPIA SUPER GAME 32GR
OLYMPIA MINIMAX 28GR
OLYMPIA S/TRAP 32GR
OLYMPIA SKEET 32GR (KITRINI)
OLYMPIA GEM 30GR*
OLYMPIA GEM 35GR
OLYPMIA GEM 36GR*
VICTORY ROCKET 28GR*
EXTRA TIGER 30GR
ΞΗΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ( ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ 50%)
OLYMPIA MINIMAX SPORTING 28GR
OLYMPIA MINIMAX TRAP 28GR
OLYMPIA MINIMAX SKEET 28GR
ATLAS 28GR (KITRINI)
EXTRA BABY 28,5GR
OLYMPIA MINIMAX 28GR
EXTRA MINI 29GR*
OLYMPIA H/VELOCITY 31GR*
OLYMPIA GEM 28GR*
OLYMPIA GEM 32GR*
NOBEL M-SPEED34GR
VICTORY ROCKET 28GR*
EXTRA ROYAL 33.5GR
OLYPMIA GEM 36GR*
WINCHESTER SUPER X 36GR
WINCHESTER SUPER /PIGEON 36GR
V ICTORY CONCORT 31GR*
ΥΓΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ(ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΝΩ ΑΠΌ 70%)
VICTORY 40GR
OLYMPIA SUPER 32GR
OLYMPIA MINI MAGNUM 40GR
OLYMPIA SPECIAL 34GR
VICTORY STARLIGHT 32GR
EXTRA TOP 31.5GR
EXTRA EXPRES 33.5GR
EXTRA SUPER 35.5GR
EXTRA ROCKET 32GR
Αυτά προς το παρών , ευχομαι να βοηθήσουμε καποιους φίλους στη επιλογή φυσιγγίου. Επαναλαμβάνω αν καποιοι φίλοι εχουν αποψη και για αλλα φυσίγγια ας το αναφέρουν , ετσι θα εμπλουτίσουμε τους πίνακες με Περισότερες επιλογές.
LEFKIOS έγραψε:
ΚΑΝΟΝΙΚΌΣ ΚΑΙΡΟΣ(ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΓΡΑΣΙΑΣ 50-70%)
NOBEL M-SPEED 34GR
VICTORY MIRAGE 30GR
VICTORY 32GR S/SKEET (KITRINI)
OLYMPIA QUICK 30GR
OLYMPIA SUPER GAME 32GR
OLYMPIA MINIMAX 28GR
OLYMPIA S/TRAP 32GR
OLYMPIA SKEET 32GR (KITRINI)
OLYMPIA GEM 30GR*
OLYMPIA GEM 35GR
OLYPMIA GEM 36GR*
VICTORY ROCKET 28GR*
EXTRA TIGER 30GR
ΞΗΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ( ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ 50%)
OLYMPIA MINIMAX SPORTING 28GR
OLYMPIA MINIMAX TRAP 28GR
OLYMPIA MINIMAX SKEET 28GR
ATLAS 28GR (KITRINI)
EXTRA BABY 28,5GR
OLYMPIA MINIMAX 28GR
EXTRA MINI 29GR*
OLYMPIA H/VELOCITY 31GR*
OLYMPIA GEM 28GR*
OLYMPIA GEM 32GR*
NOBEL M-SPEED34GR
VICTORY ROCKET 28GR*
EXTRA ROYAL 33.5GR
OLYPMIA GEM 36GR*
WINCHESTER SUPER X 36GR
WINCHESTER SUPER /PIGEON 36GR
V ICTORY CONCORT 31GR*
ΥΓΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ(ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΝΩ ΑΠΌ 70%)
VICTORY 40GR
OLYMPIA SUPER 32GR
OLYMPIA MINI MAGNUM 40GR
OLYMPIA SPECIAL 34GR
VICTORY STARLIGHT 32GR
EXTRA TOP 31.5GR
EXTRA EXPRES 33.5GR
EXTRA SUPER 35.5GR
EXTRA ROCKET 32GR
Φίλε Lefkios σε ευχαριστούμε για τον κόπο που έκανες και μάζεψες όλες αυτές τις πληροφορίες. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουν πολλούς κυνηγούς.
Πρόσεξα όμως ότι ένα από τα πιο δημοφιλή φυσίγγια απουσίαζει από την λίστα σου. Συγκεκριμένα απουσιάζει το Victory 35gr (Άσπρη). Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ?
Καλή σου μέρα
Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...