Morning παίδες,
Να ξεκαθαρισουμε ότι οταν μιλάμε για στάδια, δε εννοούμε τα εργοστασιακά, διότι σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να πληρωνουμε για το κάθε ένα περαν των €250, μιλάμε για αντίγραφα που κάνουμε είτε οι ίδιοι, είτε κάποιος φίλος τορναδορος. Όσο πιο σωστές μετρήσεις έχουν τόσο πιο ποιοτικά είναι. Προσωπικά και λόγω γνώσεων τορνου, έχω κάνει και δικά μου, που μου βγήκαν πολύ καλά. Περισσότερα επί του θέματος μπορεί να πει ο Κώστας, τον οποίο θεωρώ πρωτεργάτη.
Το θέμα με τους καλυκες, τελικά ειναι τεραστιο, υπάρχουν κάλυκες που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα ενός σεταπ, χωρις την παραμικρή αλλαγή στα υλικά.
Δεδομένο βέβαια ότι και τα βλητικα αποτέλεσμα θα αλλάξουν και εκεί που με έναν ποιοτικό μαλακό κάλυκα, είχαμε άριστα αποτελέσματα, ενας σκληρός μας κάνει να απορούμε τι ρίχνουμε...!!!!!
Γνωρίζοντας ομως αυτό το δεδομένο, μπορούμε να διαφοροποιησουμε το σεταπ μας ανάλογα με τον κάλυκα.
Το φιλουι, έχει ασχοληθεί αρκετά και είμαι σίγουρος οτι τα στοιχεία που θα παραθέσει, θα εκπλήξουν, ειδικά στην διαφορά πιέσεων. ...!!
@ Να προσθέσω ότι κυκλοφορούν Β' ποιότητας κάλυκες που αλλού βλέπει η βάση τους και αλλού το χείλος τους.....