ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
vti-chris
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από vti-chris »

Ρε Τ. είπα σου το στρογγυλό είναι η αφρόκρεμα του κλεισίματος!!!!!!!!! Τούτα τα αστεράκια με τις κόχες και δεύτερα...τρίτα...πεντασταδιακά εν για τα μωρά ;) ...αν και το φιλούι ετοιμάζει μια εφτασταδιακή τωρά που στο πρώτο στάδιο εννα βάλει μιξεράκι του φραπέ να ανακατώνει τα σκάγια!!!! ( :idea: κάμει και για τα βρωμάλευρα τούτο το στάδιο :idea:)

Πιο κάτω είναι ο πίνακας με τις ταχύτητες 6άστερου - 8άστερου - στρογγυλού με ίδιες δοσολογίες και στα 3.
Έκανα ένα γρήγορο έλεγχο σε Αμερικάνικο φόρουμ και οι απόψεις διίστανται σχετικά με τις ταχύτητες και τα bar και από ότι φαίνεται εξαρτάται από το setup στην κάθε περίπτωση και την προοδευτικότητα του μπαρουτιού.

Εικόνα
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Εφτασταδιακη...????
Ρε brooo, μα εμετρησες και το στόπερ για στάδιο... :lol: :P ..??
Τα στάδια, πέραν του μαχαιριου και του στροφειου, είναι οντος αναγκαία και πραγματικά περαν της σωστής καύσης, παίρνουν τα φυσίγγια σε άλλη κατηγορία. Για να κλείνει κάποιος στα 11χιλ., δεν είναι και τοσο χρήσιμα, περαν αυτών όμως. ..κάνουν θαύματα.

Για τον πίνακα, κάθε φορά που τον βλέπω νομίζω ειναι η πρώτη φορά, εξαιρετικός και οι διαφορές που θα υποστεί αναλόγως πυριτιδας (προοδευτικοτητας), είναι λογικές αλλά αν το στήσιμο είναι ορθοδοξο, δεν πιστεύω να αλλάζει το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει μέσο απο αυτου που βλέπουμε τώρα.
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Καλησπερα παιδια.

Ας μας κανει καποιος μια περιληψη με τα πλεονεκτηματα των πολλων σταδιων και την ουσιαστικη διαφορα(τι μας δινει παραπανω).

Ενα σωστα στημενο φυσιγγι 2 σταδιων σε τι υστερει απο ενα πολυσταδιακο?
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
andreas78

Καλησπέρα Στέφανε,
Ενα φυσιγγιο δυο σταδιων, δηλαδή μαχαιρακι και μετα ρελιασμα, μπορεί να κλείσει ποιοτικά μέχρι τα ~11.50χιλ., κενού και δεν υστερεί σε τίποτα ή τουλάχιστον σε κατι ουσιαστικό, σε σχέση με ενα πολυσταδιακο.
Προσωπικά θεωρώ οτι μέχρι τα 11.5 χιλ., τα υπόλοιπα στάδια δεν είναι και τοσο αναγκαία.
Η αξία αυτων των σταδιων φαίνεται πέραν αυτού του κενού, δηλαδή 12-13-14χιλ., όπως κλείνει μια εργοστασιακη μηχανή γομωσης, μαζικης παραγωγής, με λιγα λόγια αντιγραφουμε σε κάποιο βαθμό τα εργοστασιακά φυσίγγια, σε καμπύλες καύσης, ταχύτητα (V20mtr), τελική αισθητική ποιότητα κ.α.
Πέραν αυτων, τα στάδια μπορούν να μας δώσουν την δυνατότητα να "παίξουμε", με τις προοδευτικοτητες των διαφόρων πυριτιδων, που υπο κανονικές συνθήκες δεν θα γινοταν σωστή καύση και τα bars θα εκτοξευονταν.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Φιλούι έτσι που εκατάντησα μες τούτο το σπίτι με τες "ενέκες"!!! πάλε καλά που δεν την είδα 9ασταδιακή με τα εκκεντρα στα πλαϊνά!!!!!!!!!!! :lol:

Καλό θα ήταν μιας και το ανέφερε ο Στέφανος να γίνει μια ανάρτηση στο θέμα σχετικά με το τι κάνει κάθε στάδιο και τι διαφοροποιήσεις μπορούν να υπάρξουν.
Αρχίζοντας από τα μαχαιράκια (4,6,8), 2α και 3α στάδια, ίσως και με μερικές φωτογραφίες για να γίνουν πιο κατανοητά.

Θα προσπαθήσω και εγώ να βάλω ανάρτηση με σύγκριση σκληρού και μαλακού κάλυκα και πως αυτός επηρεάζεται από το ρέλιασμα μιας και στα αρέλιαστα η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
andreas78

Morning παίδες,
Να ξεκαθαρισουμε ότι οταν μιλάμε για στάδια, δε εννοούμε τα εργοστασιακά, διότι σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να πληρωνουμε για το κάθε ένα περαν των €250, μιλάμε για αντίγραφα που κάνουμε είτε οι ίδιοι, είτε κάποιος φίλος τορναδορος. Όσο πιο σωστές μετρήσεις έχουν τόσο πιο ποιοτικά είναι. Προσωπικά και λόγω γνώσεων τορνου, έχω κάνει και δικά μου, που μου βγήκαν πολύ καλά. Περισσότερα επί του θέματος μπορεί να πει ο Κώστας, τον οποίο θεωρώ πρωτεργάτη.

Το θέμα με τους καλυκες, τελικά ειναι τεραστιο, υπάρχουν κάλυκες που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα ενός σεταπ, χωρις την παραμικρή αλλαγή στα υλικά.
Δεδομένο βέβαια ότι και τα βλητικα αποτέλεσμα θα αλλάξουν και εκεί που με έναν ποιοτικό μαλακό κάλυκα, είχαμε άριστα αποτελέσματα, ενας σκληρός μας κάνει να απορούμε τι ρίχνουμε...!!!!!
Γνωρίζοντας ομως αυτό το δεδομένο, μπορούμε να διαφοροποιησουμε το σεταπ μας ανάλογα με τον κάλυκα.
Το φιλουι, έχει ασχοληθεί αρκετά και είμαι σίγουρος οτι τα στοιχεία που θα παραθέσει, θα εκπλήξουν, ειδικά στην διαφορά πιέσεων. ...!!

@ Να προσθέσω ότι κυκλοφορούν Β' ποιότητας κάλυκες που αλλού βλέπει η βάση τους και αλλού το χείλος τους..... :roll: :P
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Ευχαριστώ για τον πίνακα Chris σήμερα απογοήτευση ουτε τσίχλα για δείγμα! !!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Παιδιά αγόρασε κανένας πρόσφατα D20 ; δεν καίγεται με τίποτα πρώτη φορά έπαθα τετοιο πράγμα! Δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς απο 24 -30 και δεν καίγεται αφήνει πράσινα φύλλα μέσα στην κάννη μου!! :x
andreas78

Έχουμε αλλο δύο μήνες εώς τον Απρίλη ρε Αντρέα..... :lol: :P
Ο φίλος σου ο Ν. πήρε πρόσφατα νέο lot, είχε και αυτός πρόβλημα..?
Μήπως είναι βρεγμένη η δική σου...???
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

μαλλον τραβησε υγρασια φιλε!!
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”