ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Re: ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ

Δημοσίευση από virtualgreek »

LEFKIOS έγραψε:Στη συνέχεια της δοκιμής που έγινε για το φυσίγγιο διασποράς Direct έχω μαζέψει τα διάφορα δεδομένα και τα έβαλα σε μια Φώτο για καλύτερη σύγκριση. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα ( ιδίως οι νέοι κυνηγοί) την σχέση φυσιγγίου διασποράς και κανονικού στις αποστάσεις 20 και 15μ.
Καταρχήν να σημειώσω ότι η κατανομή που φαίνεται αφορά πραγματική κατανομή φυσιγγίου με πιστονακι 34γρ5 από απόσταση 20μ. Τελικά η διασπορά του, έφτασε μέχρι τα 62εκ (και όχι 70 όπως αρχικά εγραψα) και το δίνει ο κύκλος 1a. O κύκλος 2b αφορά το άνοιγμα του ιδίου φυσιγγίου στα 15μ. Επίσης ο κύκλος 1 είναι το άνοιγμα του φυσιγγίου διασποράς στα 20μ και ο κύκλος 2 είναι πάλι το διασποράς στα 15μ. Για καλύτερη αίσθηση των διαφορών τοποθέτησα πραγματικές φιγούρες ενός πουλιού και είμαι σίγουρος θα αντιλειφθήται την χρησιμότητα των φυσιγγίων διασποράς σε αυτές τις αποστάσεις.

Λέφκιε, και πάλι σε ευχαριστούμε για τους κόπους σου στην προσπάθεια να μας ενημερώσεις για τα φυσίγγια. Χίλια ευχαριστώ δεν είναι αρκετά.

Πολύ θα ήθελα να δω πως συμπεριφέρεται το συγκεκριμένο φυσίγγιο στα 10μ και στις ίδιες αποστάσεις, 10-15-20 με όπλο Bell choke! Εάν η διασπορά αγγίξει πχ. 1.25μ με το συγκεκριμένο τύπο τσοκαρίσματος φανταστείτε τι έχει να γίνει μία εβδομάδα πριν το κυνήγι με τα όπλα γνωστής μάρκας που έχουν αυτό το τύπο τσοκαρίσματος!

Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε Μακρή οπως ειπα και σε προηγούμενο topic (παλαιότερα) με τις δοκιμές που κάνω εγώ ,πιστεψε με ακόμη μαθαίνω, διο΄τι οταν πρέπει να δώσης κατι στο site εγώ προσωπικά ,το μελετώ πολές φορές και ετσι μου δίνεται η ευκαιρεια να μαθω καλύτερα και στα σίγουρα για να βοηθείσω τους φιλους του site να επιλέξουν σωστά. Οσο για το χρόνο που σπαταλώ, το κάνω με ευχαρίστηση διοτι αυτό πρώτα με γεμιζει έμενα, ειναι μεράκι.....ειναι οπως ακριβως το δικό σου μεράκι στις γνώσεις για τα οπλα που τόσο ωραια και τεκμιριωμένα τα λες.
Τωρα οσο αφορά μια δοκιμή με bell tsok πραγματι θα ηταν μια καλή εμπειρία να δουμε πως συμπεριφερεται το Direct. Αν καποιος που εχει τετια τσοκς μπορει να τα διαθέση για μια δοκιμή εγω θα ανταποκρινόμουν. Τωρα αν θα έφτανε σε ανοιγμα το 1.25μ δεν μπορώ να ξέρω χωρίς δοκιμή. Εκείνο ομως που γνωρίζω αν το συγκεκριμένω φυσίγγιο έφτανε αυτο το ανοιγμα ,σιγουρα θα είχε τοση φτωχή κατανομή, διοτι θα ηταν τοσο αραιά τα σκαγια για να καλυψουν το επιπλεον ακομη 25% επιφανεια, που στη ουσία το φισίγγιο θα ηταν μη ικανό για να δωση 3-4πλουν τραυμα για σιγουρο αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
kyriakos304

Δημοσίευση από kyriakos304 »

Κάπου κάποιος έβαλε τις διαφορές των φυσιγγιών διασποράς, πιστονιού και τάππας (πλαστικής / μάλλινης).
Που το βρίσκουμε;
Καλύτερα ένα θήραμα λιγότερο παρά ένας φίλος….
istriano ®

Δημοσίευση από istriano ® »

Αμαναμου κυριακο Μου. Εν μελι....
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

εφυαμεν που τα manga του γιατρου :lol: :lol:
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Τελευταίες δοκιμές φυσιγγίων για δικούς μου σκοπούς, τις οποίες τις παραθέτω για όσους τους ενδιαφέρει. Θα σχολιάσω τι μου άρεσε αλλά και τι δε μου άρεσε.(στις φωτο ο αριθμος που γραφεται εινα ο αντιστοιχος αριθμός στη ωρα που εγεινε η δοκιμη. Πχ 0745.
Μου άρεσε το πλήθος σκαγιών που συγκέντρωσε στο κύκλο η Lambro Biturbo (207 sk!). Eπίσης εντύπωση μου έκανε η Victory Europa 32gr για την αρκετά καλή διάτρηση αλλά και την πολύ καλή συγκέντρωση στο κύκλο. . Επίσης εντύπωση μου έκανε το φυσίγγιο Οlympia special 34gr γνωστότατο φυσίγγιο για χρηση σε πολύ υγρασία, όμως έδωσε ικανοποιητική διάτρηση στα 36μ σε συνθηκες πληρους ξηρασιας, χαμηλότερη μεν από τα αλλα , αλλά ικανοποιητική για συγκεκριμένο θήραμα. Αυτό έρχεται να επιβεβαίωση προηγούμενες δοκιμές ,ότι δηλ μέχρι τα 30-35μ όλα τα φυσίγγια ανεξαρτήτως οδηγιών είναι ικανοποιητικά σε θέμα διάτρησης αλλά και κατανομής.. Από εκεί και πέρα για μεγαλυτερη αποσταση, σίγουρα θέλουμε το κατάλληλο φυσίγγιο στη κατάλληλη στιγμή.
Αυτό που δεν μου άρεσε ηταν το Victory 35γρ-6 (Ασπρη) στα 50μ οπου συγκέντρωσε 70 σκ. πολύ ποιο κάτω από προηγούμενες δοκιμες στα 50μ με αλλα φυσίγγια 35-36 γρ τα οποία συγκέντρωναν 90-110 σκ. περίπου. Στα 36μ η Άσπρη ηταν αρκετά καλή και σε αριθμό σκ αλλά και διάτρηση. Συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη και την απορεία για τα φυσίγγια ΖPLUS (ΚΟΥΖΙ) τα οποια λογικά πρέπει να μου δίνουν καλύτερη συγκέντρωση από αλλα με κανονικό πιστονάκι αλλα αντίθετα το αποτέλεσμα είναι φτωχό .
Η δοκιμη εγεινε στις 26/10/2018 από τις 0700 μεχρι τις 0900 σε περιοχή της Δρομολαξιάς με ΒΔ ΑΕΡΑ 3 ΜΠΟΦΟΡ, ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 20-22 ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΊΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ 30-40%. Ο καιρός δηλαδη ηταν καθαρα ξηρός με μετριο προς δυνατο αέρα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LEFKIOS την 27 Οκτ 2013, 17:18, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

synexeia test 23-10-2013
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
BAIKAL 1980

Δημοσίευση από BAIKAL 1980 »

κ. Λεφκιε και παλι πολυ ενδιαφερον οι δοκιμες σου...βλεπουμε και μεις και σχηματιζουμε μια αποψη για τα φυσιγγια που πιθανως να αγορασουμε...να σου πω ομως πως αν και ακουσα απο αλλους να μου λεν για την Olympia special σε υγρασια...δεν το καταλαβα ποτε μου αυτο...ειχα και φετος εντυπωσιακα αποτελεσματα στη φασσα το καλοκαιρι απο τις 8 και μετα που την χρησημοποιησα μεχρι αργα το απογευμα...μου δουλευει δηλ παρα πολυ σε ξηρο καιρο και ψηλες θερμοκρασιες οπου φυσικα και την δοκημασα...σε υγρασια ποτε μου δεν την επαιξα και μαλλον θα το επιχειρησω φετος στο ενδημικο ετσι για να δω....
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Λεφκιε μετα από πάρα πολλές δοκιμές με Ζπλαστ τα συμπεράσματά μου ήταν ότι πρέπει να είναι απάτητο και το τσοκ που θα χρησιμοποιείς πρέπει να πέρνα το βύσμα με άνεσή από μέσα τότε θα έχεις υπερσυγγετροση
;)
Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την διατρητικότητα σας παρακαλώ; Καταλαβαίνω το 170 στην παρένθεση αλλά το 12>8 τι σημαίνει;
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”