ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
andreas78

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από andreas78 »

Ανδρέα,
Εμένα με την SE cx2000/ 1,40-24-No10- Piston skeet- ~13mm κενό/6*, έβγαλε 417m/s σε 60εκ., κάννη.
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

andreas78 έγραψε:Ανδρέα,
Εμένα με την SE cx2000/ 1,40-24-No10- Piston skeet- ~13mm κενό/6*, έβγαλε 417m/s σε 60εκ., κάννη.
Λογικά εμενα θα εβγαλε 400μ/δ+ δεν νομίζω πιο κάτω. Και με ενθουσίασε πολύ με την τουφεκια που έβγαλε και ο τρόπος πο εδυπλοσε τα πουλιά το τρίτο δεν το συζητώ ήταν όλη πάνω του και πολύ κοντινή στα 15 μέτρα
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Μαλλον παραπάνω,
Γενικά η σειρά της D20 και η SE που δουλεύω εγω, ειναι πέρα για πέρα ικανοποιητικές πυριτιδες, δεν νομίζω να την αλλάξω, όπως και την 206S...
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

andreas78 έγραψε:Μαλλον παραπάνω,
Γενικά η σειρά της D20 και η SE που δουλεύω εγω, ειναι πέρα για πέρα ικανοποιητικές πυριτιδες, δεν νομίζω να την αλλάξω, όπως και την 206S...
Εγω την D20 δεν αλλάζω με τίποτα βγάζει ρουκέτες αν ξέρεις πώς να την δουλέψεις παντα με ασφάλεια :roll: :)
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Re: Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

vti-chris έγραψε:
panagiotis έγραψε:καλησπερα κυριοι.
θελω να αρχισω ιδιογομωση και σκεφτούμε για αρχή τη μηχανη Lee load all 2. μπορει να με καλυψει για φυσιγγια απο 25 γρ - 30 γρ ? θα αντιμετωπισω προβληματα με αυτη τη μηχανη στο κλεισιμο? μπορω να τη βρω στη κυπριακη αγορα ? Επισης υλικα ( πυριτιδα, καλυκες, συγκεντρωτηρες, σκαγια) που μπορω να βρω στη Κυπρο? Ευχαριστω εκ των προτερων!!
Γειά σου Παναγιώτη και να κοπιάσεις στην παρέα!!

Για την Lee απλά λίγες πληροφορίες αν δεν τις έχεις μάθει ήδη.
Δεν ρυθμίζουν τα διάφορα στάδια που έχει...δηλαδή στις Mec μπορείς να ρυθμίσεις το βάθος του φυσιγγίου...της χάραξης κλπ. Στην Lee είναι σταθερά...μπορεί να γίνει μια μικρή πατέντα με ροδέλλες στη βάση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι λειτουργική.
Όσο για την δουλειά που κάνει...αν και δεν την έχω δουλέψει προσωπικά απλά από ότι έχω δει και ακούσει, κλείνει πολύ καλά τους καινούργιους κάλυκες σε αντίθεση με την Mec που κλείνει πολύ πιο καλά τους ριγμένους + καλυμπράρει πιο γρήγορα σε αντίθεση με την Lee που πρέπει να βγάζεις το δακτυλίδι κάθε φορά.

Για αρχή κατά την άποψή μου καλά κάνεις και κλείνεις προς την Lee μιας και τα ογκομετρικά της δουλεύουν μια χαρά επομένως μελλοντικά αν θελήσεις να αναβαθμίσεις το όλο σύστημα με τα χρήματα που θα σώσεις τώρα μπορείς να πάρεις μηχανή με τα στάδια κλεισίματος και ρελιάσματος.

Αν δεν κάνω λάθος υπήρχε μια Lee για πώληση στα 60ευρό.
Για υλικά έχεις Π.Μ.
Φιλε ειχα τη Lee. Για αρχη ειναι καλη και πιο ευκολη. Αλλα οταν μπεις λιγο στο νοημα δε θα μεινεις εκει. Αν μπορεις να δωσεις πιο πολλα και να παρεις mec το απλο μοντελο που εχει και ρυθμισεις οπως ειπε και o φιλος chris ειναι καλυτερα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

panagiotis έγραψε:καλησπερα κυριοι.
θελω να αρχισω ιδιογομωση και σκεφτούμε για αρχή τη μηχανη Lee load all 2. μπορει να με καλυψει για φυσιγγια απο 25 γρ - 30 γρ ? θα αντιμετωπισω προβληματα με αυτη τη μηχανη στο κλεισιμο? μπορω να τη βρω στη κυπριακη αγορα ? Επισης υλικα ( πυριτιδα, καλυκες, συγκεντρωτηρες, σκαγια) που μπορω να βρω στη Κυπρο? Ευχαριστω εκ των προτερων!!
Φιλε Παναγιώτη πιάσε την μεκ με χίλια παρα lee με τα ρυθμιζόμενα ογκομετρικα της θα καλύπτεις όλα σου τα φυσίγγια
panagiotis
Full Member

Δημοσίευση από panagiotis »

φιλε Ανδρεα ευχαριστω. η μεκ ωμος ειναι η διπλασια και η τιμη της. επομενως λεω να ασχοληθω με πυριτιδα Α1 ή ακουιλα ποια η γνωμη σας? δεν ειναι η ιδιες? καποιο σεταπ για 25 γρ? η λεε δεν θα με καλυψει? ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

panagiotis έγραψε:φιλε Ανδρεα ευχαριστω. η μεκ ωμος ειναι η διπλασια και η τιμη της. επομενως λεω να ασχοληθω με πυριτιδα Α1 ή ακουιλα ποια η γνωμη σας? δεν ειναι η ιδιες? καποιο σεταπ για 25 γρ? η λεε δεν θα με καλυψει? ευχαριστω
Σύμφωνο φίλε αλλά η μεκ θα σε καλύψει για όλες σου τής ανάγκες. Για 25 γραμμάρια δεν θα σε καλύψει η Α1 με τίποτα. Για 25 γραμμάρια παρε μια csb6 και γέμισε την στο 1.20
panagiotis
Full Member

Δημοσίευση από panagiotis »

ευχαριστώ ανδρεα! Η Α1 σε ποια γραμμαρια χρησιμοποιητε ? βασικα για φισιγκια τζικλας 9-10 Νο σκαι καποια ευκολα σεταπ?
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Παναγιώτη καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
Η Α1 γεμίζεται από 31-34γρ.
Για ψηλό σκάϊ 9-10 1.60/31-32γρ είναι μια αρχή.
Απλά όταν πάρεις τα υλικά και θα γεμίσεις...μπορείς να μας δώσεις εδώ πληροφορίες για το πιστονάκι, κάλυκα, καψύλιο που θα βάλεις και το ύψος του τελικού φυσιγγίου και να σου πούμε αν είναι OK από θέματα ασφάλειας τουλάχιστο.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”