ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
andreas78

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από andreas78 »

Καλημέρα Κώστα,
Θέλω να την ταχογραφίσω αύριο, στο χαμηλότερο βάρος της όμως, στα 35γρ., περίπου στο 1,95γρ.
Έχω τα Power piston της Remington και θα την βάλω σε χάρτινο.
Δώσε τα φώτα σου...!!!
isimerinos
Full Member

Δημοσίευση από isimerinos »

Παιδκια εσείς που ασχολείστε με ιδιογομωση για την GM3 τι γνώμη έχετε?
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Για την Gm3 αν και δεν την έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά μιας και είναι δυσκολο να βρούμε (αν γνωρίζεις ποιός έχει, δώσε καμιά πληροφορία) από όσα διάβασα και άκουσα είναι ασταθής και αυτή όπως και η C7...σε πρόσφατα Lots παραγωγής κλασικές δοσολογίες της Gm3 έδωσαν από 850 εώς και 1000bar σε δοκιμές που έγιναν στην Ιταλία.
Τώρα αν γνωρίζεις το Lot παραγωγής αυτής που έχεις τότε μπορούμε πολύ εύκολα να δούμε αν το συγκεκριμένο είναι σε αυτές τις παρτίδες ή όχι.

Σαν πυρίτιδα πάντως οι Ελλαδίτες συνάδελφοι την χρησιμοποιούν αρκετά στις τσίχλες.
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

andreas78 έγραψε:Καλημέρα Κώστα,
Θέλω να την ταχογραφίσω αύριο, στο χαμηλότερο βάρος της όμως, στα 35γρ., περίπου στο 1,95γρ.
Έχω τα Power piston της Remington και θα την βάλω σε χάρτινο.
Δώσε τα φώτα σου...!!!
Ενδεικτικά (επειδή είναι και η παλια 4756) αν δεν το έχεις ήδη δεί !

Εικόνα
imag

Κάνε χρήση μέσης ισχύος καψυλίου όπως το 686 αφού θα την συνδιάσεις με χάρτινο κάλυκα και πλαστικό βύσμα που σωστά επιλέγεις τον Power Piston οντας μικροτερης διαμέτρου και προορισμένο για τους αμερικάνικους κάλυκες θα ταιριάξει στους χάρτινους σου.
Τι κλεισιμο θα κάνεις?
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Κώστα σε ευχαριστώ πολύ. ..ευχάριστη έκπληξη ο πίνακας που παραθεσες...στα δικά μου βιβλία δεν την βρήκα κάτω απο 35.5γρ.
Γνωρίζω πως είναι περαν των 15 ετών, στο πισω μέρος αναγράφεται το lot με σφραγίδα, αλλα δεν φαίνεται πλέον ολόκληρο. .Ίσως για αυτό την έβρισκα απο τα 35.5γρ., και πάνω. .!!!!!
Εχω καταλάβει οτι ειναι αργής καυσης και θα την κανω αστέρι, θα δοκιμάσω και 8άρι.

Στα 34γρ., θα ηταν καλύτερα να κανω χρήση Μ688 ή όχι. ??
Στο στρογγυλό ρελι να θεωρήσω πως δεν θα καεί σωστά. .??

http://i1278.photobucket.com/albums/y50 ... e65eef.jpg
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

andreas78 έγραψε:Κώστα σε ευχαριστώ πολύ. ..ευχάριστη έκπληξη ο πίνακας που παραθεσες...στα δικά μου βιβλία δεν την βρήκα κάτω απο 35.5γρ.
Γνωρίζω πως είναι περαν των 15 ετών, στο πισω μέρος αναγράφεται το lot με σφραγίδα, αλλα δεν φαίνεται πλέον ολόκληρο. .Ίσως για αυτό την έβρισκα απο τα 35.5γρ., και πάνω. .!!!!!
Εχω καταλάβει οτι ειναι αργής καυσης και θα την κανω αστέρι, θα δοκιμάσω και 8άρι.

Στα 34γρ., θα ηταν καλύτερα να κανω χρήση Μ688 ή όχι. ??
Στο στρογγυλό ρελι να θεωρήσω πως δεν θα καεί σωστά. .??

http://i1278.photobucket.com/albums/y50 ... e65eef.jpg
Τίποτε δεν είναι δεδομένο ότι θα γίνει! κιαυτο γιατι θα συνδιάσεις το χαρτινο κάλυκα με πλαστικό βύσμα.
Στη θεση σου θα ξεκίναγα μια δόση περι το 1,70 γρ χ 34 γρ Νο7 με καψύλιο 686 και αστεροειδές κλείσιμο.
Βέβαια θα σε οδηγήσουν αναγκαστικα και οι ογκομετρίες που θα διαμορφωθούν βάζοντας τον Power Piston και τι ελευθερο χώρο θα σου αφήσει ? Εχοντας λοιπόν σαν οριο τα 11 χιλ ακριβώς δες πόσα γραμμάρια σκάγια θα σου επιτρέψει να τοποθετήσεις.Αν είναι λιγότερα απο 34 π.χ 32 κατέβα στο 1,60~1,65 γρ.Αν πάλι ανέβεις πάνω απο 34 έως 36 μην πειράξεις το βάρος απο 1,70.γρ
Ολα αυτά για να πάρεις την πρωτη γευση και ανάλογα να πράξεις τις όποιες αυξομειώσεις.
Για ρελιαστό δοκίμασε το με overpowder + μάλλινη τάπα, βάζοντας 1,90 γρ και ξεκίνα αυξομειώνοντας το ύψος της βυσμάτωσης απο 34 γρ έως 36 γρ Νο7 με ισχυρό καψύλιο 688
Ειναι καταπληκτικό υλικο και αξίζει να δοκιμάσεις.
Ευχομαι καλή επιτυχία και προσοχή στις υπερεκτιμήσεις!
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Καλημέρα Κώστα,
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές, τα αποτελέσματα το Σάββατο.
Στο αστέρι θα δοκιμάσω και με 688, διότι τους ρελιάζω πολύ ελαφρά, απλά του φτιάχνω λίγο το προφίλ επιδή δεν μου αρέσει να γυρίζει το στεφάνι στον χάρτινο... :P
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

andreas78 έγραψε:Καλημέρα Κώστα,
Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές, τα αποτελέσματα το Σάββατο.
Στο αστέρι θα δοκιμάσω και με 688, διότι τους ρελιάζω πολύ ελαφρά, απλά του φτιάχνω λίγο το προφίλ επιδή δεν μου αρέσει να γυρίζει το στεφάνι στον χάρτινο... :P
Oντως Αντρέα δεν μου αρέσει κι εμένα το κωνικό προς τα μέσα προφίλ στη στεφάνη.Ρελιάζω στο 1~1,50 χιλ το αστεροειδές στους χάρτινους.
Πάντως εμένω στην χρήση χαμηλής πρός μεσαίας ισχύος καψυλίου όταν κλέινουμε αστεροειδώς τους χάρτινους ανεξαρτήτως βάθους ρελιάσματος.

Εικόνα
image url upload

Εικόνα
image upload no size limit
Albert Einstein
andreas78

Όντως εχεις δικαιο Κώστα, αφού η ογκομετρια του χαρτινου ειναι διαφορετικη, θα βαλω Μ686 και βλέπουμε.

Με τέτοιες φωτογραφίες εκπλησσεις τους πάντες. ..εξαιρετικά.

Αφιερωμένα και απο εμένα δυο κλεισιματα, στην δεύτερη φωτογραφία δεν είναι χαρτινος αλλα το 4άρι αστέρι δεν πάει με χαρτινο.... :P

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Μπράβο αυτά τα ρελιασματα να βάζετε άπλα άψογα!! ;) ;) ;)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”