ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Απάντηση
LEFKIOS
Full Member

Re: ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε Ρενο 79 , πριν σου απαντήσω για το συγκεκριμένο φυσίγγιο να τονίσω κάτι που πάντοτε το λέω και το οποιο αναφέρεται και ο φίλος ο Ανδρεας 78( και συμφωνώ με τα περισσότερα από τα γραφόμενα του) πιο πάνω και αυτό βγαίνει από τις τόσες δοκιμές που έκανα στο χαρτί ότι ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΊΓΓΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ 30-35Μ ανεξαρτήτως αυτό που λέγεται ότι αυτό κάνει καλύτερα στη υγρασία ,και αυτό κανει καλύτερα στο βορκά κλπ. κλπ. Επειδή όμως είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες και επειδή γεννηθήκαμε σε μια χώρα με πολύ λίγο θήραμα η μεγάλη μας μανία για το κυνηγι μας αναγκάζει να επιδιώκουμε κάποτε και την υπερβολή για να ικανοποιήσουμε την μανία μας. Ετσι πέφτουμε στο πειρασμό να πυροβολούμε, κάποιοι μερικές φορές, κάποιοι πολλές φορές σε αποστάσεις πέραν των 35μ . Σε αυτές τις ακρέες αποστάσεις με τα πολλά χρόνια εμπειρίας εγώ και πολλοί άλλοι κυνηγοί ιδιογομωτές και μη, που δεν έχουν πρόβλημα με τη σκόπευση τους , η με τη σωστη επιλογή τσοκάρισματος και νο σκαγιού , η με την ψυχολογία τους εχουν ξεχωρίσει κάποια φυσίγγια σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες που είχαν αυτό το κάτι παραπάνω, απέδωσαν στο μαξιμουμ οι δυνάμεις που βγάζει το συγκεκριμένο φυσίγγιο στο συγκεκριμένο καιρό. Και επειδή τα τόσα χρόνια που κυνηγάμε επαναλαμβάνεται αυτό το γεγονός κλειδώνουμε στο μυαλό μας αυτό το συνδυασμό( φυσίγγιο και καιρικές συνθήκες) . Ένα από αυτά τα φυσίγγια που ξεχώρισα είναι το Stalght 32gr το οποίο το εμπιστεύομαι και μου αποδίδει στη πράξη καλύτερα σε μερες καλοκαιρινές η χειμωνιάτικες με αυξημένη υγρασία. Ενας πολύ καλός μου ,στενός φίλος ιδιογωμοτης με άριστες σκοπευτικές ικανότητες αλλά και 25χρ στη ιδιογομωση είναι αυτός που μου σύστησε πριν πολλάχρόνια αυτό το φυσίγγιο για ημέρες με αυξημένη υγρασία. Και από τότε το έχω πάντοτε μαζί μου και ανάλογως το χρησιμοποιώ.
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Στη συνέχεια του πιό πάνω μια εικόνα για ολους τους κυνηγούς συμπεριλαμβανομένου και του ευτού μου :) για την πόση σημασία, σε μια αποτυχία, πρεπει να δίνουμε στη σκόπευση και τη πόση σημασία πρέπει να δινουμε, σε μια αποτυχία μας, στα φυσίγγια.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Aκομη μια περίπτωση που δεν κοφκει η χαρτούτσια. :!: και να ισχυριζεται οτι ηταν πάνω στο πουλι, ναι ησουν πάνω στο πουλι αλλά με τι κατανομή? :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :!: :!: :!: :?: :?:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

καλησπεριζω την παρεα και ευχομαι να εχουμε παντα τετειες ωραιεσ συζητησεις. εγω θελω να παραθεσω την αποψη μου και αν νομιζει καποιος οτι εχω λαθος πολυ ευχαριστως να δεχτω την αποψη του .Η βολη που βλεπουμε στο χαρτονι δεν ειναι ετσι οπωσ την βλεπουμε. ειναι μια ατραχτος των σκαγιων με κονικο σχημα(σε καποιεσ περιπτωσεισ μεγαλωνει)δηλαδη στο χαρτονι καθονται τα μπροστινα σκαγια και ερχονται τα πισινα να διαμορφωσουν την κατανομη,ΕΠΟΜΕΝΟΣ η κατανομη που βλεπουμε στο χαρτονι σε 2 βολεσ παιζει σημασια οταν το πουλι ειναι "καθοντα" και οταν το πυροβολουμε απο την πισω μερια και ειμαστε ακριβωσ στο ιδιο υψοσ με αυτο
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Πρώτα απο ολα χρονια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, να έχουν υγεία παντα υγεία και ευτυχία στην ζωή τους.
Θα συμφωνήσω και εγω ότι η συζήτηση έχει αναχθεί σε αξιόλογη ελπίζοντας πως θα λάβουν μέρος περισσότεροι πέραν του Νικόλα. Η επικεφαλίδα του συγκεκριμένου τοπικ μας δίνει το δικαίωμα να αναλύσουμε πολλά θέματα που σχετίζονται μεταξύ τους.
Το θέμα υγρασία και κατανομή θα πρέπει να το αναλύσουμε περισσότερο στην συνέχεια, διότι οπως έχω πολλάκις αναφέρει, η βλητική δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, έτσι και η υγρασία έχει μπει σε ανάλυση και μελέτη αναφορικά με τα εξωτερικά βλητικά δεδομένα και έχουν βγει σημαντικά και πολύ σοβαρά συμπεράσματα ακυρώνοντας πάγιες μυθοπλασίες και προβληματισμούς..!!!!

Νικολα, έχεις ξανά αναφέρει αυτόν το προβληματισμό αλλα δεν θυμάμαι αν σου είπα την άποψη μου. Ειναι γεγονός λοιπόν ότι η δέσμη σκαγιών δεν ειναι αυτό που βλέπουμε σε ένα πινακα με τρύπες, ειναι επίσης γεγονός πως σε αποστάσεις μεχρι και τα 45 μετρα και έχοντας αρχικές ταχύτητες περί τα 400m/s η χρονική διαφορά μεταξύ των προπορευόμενων σκαγιών και των τελευταίων της ατράκτου ειναι ασήμαντη και αμελητέα.
Ομως αυτή η ατρακτος έχει τον τροπο να επιρεαζει το αποτέλεσμα της κατανομης αλλα και την πιθανότητα καρπωσης κάποιου θηραματος.!!!!!
Με παραδειγμα τις δυο κατανομές που έχει παραθέσει πολύ σωστά ο φίλος Λευκιος θα δούμε πως επηρεάζεται, βλέποντας την βολή με το τσοκ 5, έχουμε μια "πραγματική" εικόνα της διασποράς και κατανομης του φυσιγγίου ασχέτως αν αυτή δεν μας βοηθά να καρπωθούμε θήραμα λογο λανθασμένης επιλογής σύσφιξης και απόστασης βολής, έχει δηλαδή ανοίξει υπερβολικά με το ποσοστό ατράκτου να ειναι σχεδόν μηδενισμένο. Στην περίπτωση τώρα της βολής με τσοκ 1 στα 25 μετρα, καποιοι θα την θεωρήσουν ως την απόλυτη, στην πραγματικότητα η εικόνα που βλέπουμε ειναι "εικονική", το ποσοστό συγκέντρωσης ξεπερνά το 90% και κατα συνέπεια το ποσοστό απώλειας σκαγιών λογο υπερβολικής ατράκτου ειναι μεγάλο και μπορεί να αγγίζει και το 20% λογο του ότι η κατανομή δεν έχει πάρει την "πραγματική" της μορφή αιτία της λανθασμένης επιλογής τσοκ και απόστασης, στην πραγματικότητα αυτή η κατανομή ειναι ενας μακροσκελής σωλήνας κόνικου σχήματος, άρα ούτε αυτή η επιλογή ειναι ικανή να μας αυξήσει τις πιθανοτητες καρπωσης ενός θηραματος. Ας μην γελιόμαστε λοιπόν, βλέποντας μια υπεσυγκεντρωση και να νομίζουμε ότι έχουμε βρει το απόλυτο φυσιγγιο, ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις η υπερσυγκέντρωσης ειναι αρνητικός παράγοντας στην πιθανότητα καρπωσης.
Για αυτό το λογο οι βλητικοί ζητούν και προτινουν οπως στην δεδομένη απόσταση βολής δεν ξεπερνούμε το ~65% ποσοστό συγκέντρωσης στον κύκλο των 76 εκατοστων, αυτό το ποσοστό δίνει την δυνατότητα στην δέσμη σκαγιών να πάρει μια ικανοποιητική μορφή που να αυξάνει την πιθανότητα καρπωσης και ταυτοχρονα η απώλεια σκαγιών λογο ατράκτου να μην ξεπερνά στην χειρότερη περίπτωση το 5%. Δεδομένο ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν την απόσταση σε σχέση με την δεδομένη ενέργεια του κάθε σκαγιού και τον συσχετισμό του αναγκαίου συνόλου σκαγιών που χρειάζεται κάθε θήραμα για να καταβληθεί ακαριαία.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
renoss79
Full Member

Δημοσίευση από renoss79 »

LEFKIOS έγραψε:Φίλε Ρενο 79 , πριν σου απαντήσω για το συγκεκριμένο φυσίγγιο να τονίσω κάτι που πάντοτε το λέω και το οποιο αναφέρεται και ο φίλος ο Ανδρεας 78( και συμφωνώ με τα περισσότερα από τα γραφόμενα του) πιο πάνω και αυτό βγαίνει από τις τόσες δοκιμές που έκανα στο χαρτί ότι ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΊΓΓΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ 30-35Μ ανεξαρτήτως αυτό που λέγεται ότι αυτό κάνει καλύτερα στη υγρασία ,και αυτό κανει καλύτερα στο βορκά κλπ. κλπ. Επειδή όμως είμαστε άνθρωποι με αδυναμίες και επειδή γεννηθήκαμε σε μια χώρα με πολύ λίγο θήραμα η μεγάλη μας μανία για το κυνηγι μας αναγκάζει να επιδιώκουμε κάποτε και την υπερβολή για να ικανοποιήσουμε την μανία μας. Ετσι πέφτουμε στο πειρασμό να πυροβολούμε, κάποιοι μερικές φορές, κάποιοι πολλές φορές σε αποστάσεις πέραν των 35μ . Σε αυτές τις ακρέες αποστάσεις με τα πολλά χρόνια εμπειρίας εγώ και πολλοί άλλοι κυνηγοί ιδιογομωτές και μη, που δεν έχουν πρόβλημα με τη σκόπευση τους , η με τη σωστη επιλογή τσοκάρισματος και νο σκαγιού , η με την ψυχολογία τους εχουν ξεχωρίσει κάποια φυσίγγια σε συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες που είχαν αυτό το κάτι παραπάνω, απέδωσαν στο μαξιμουμ οι δυνάμεις που βγάζει το συγκεκριμένο φυσίγγιο στο συγκεκριμένο καιρό. Και επειδή τα τόσα χρόνια που κυνηγάμε επαναλαμβάνεται αυτό το γεγονός κλειδώνουμε στο μυαλό μας αυτό το συνδυασμό( φυσίγγιο και καιρικές συνθήκες) . Ένα από αυτά τα φυσίγγια που ξεχώρισα είναι το Stalght 32gr το οποίο το εμπιστεύομαι και μου αποδίδει στη πράξη καλύτερα σε μερες καλοκαιρινές η χειμωνιάτικες με αυξημένη υγρασία. Ενας πολύ καλός μου ,στενός φίλος ιδιογωμοτης με άριστες σκοπευτικές ικανότητες αλλά και 25χρ στη ιδιογομωση είναι αυτός που μου σύστησε πριν πολλάχρόνια αυτό το φυσίγγιο για ημέρες με αυξημένη υγρασία. Και από τότε το έχω πάντοτε μαζί μου και ανάλογως το χρησιμοποιώ.
νασε καλα φιλε για τις πολυτιμες πληροφοριες σου
BrowningGti
Full Member

Δημοσίευση από BrowningGti »

Re pedia to jk6 gia ti kero kani :?: :?: :?: :?: :?:
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Εγω αντιθέτως έχω παρατηρησει κάτι άλλο...

Οι κυνηγοί που εξορμούν στα παράλια ή σε περιοχές με αυξημένη υγρασία επιρεάζονται από τήν υγρασία και αυξάνονται οι αποτυχίες τους κατακόρυφα.

Λίγο η υγρασία λίγο η λανθασμένη ένδυση και λίγο ο ιδρώτας και επέρχονται οι αποτυχίες.

Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Αν μιά από τις πιό αξιόπιστες εταιρειες φυσιγγιων μιλάει για το συγκεκριμένο φυσίγγιο και την χρηση του σε περιοχές με ΥΓΡΑΣΙΑ εγώ τι μπορώ να πώ? :o :o :shock: :shock: :) :) 8-) 8-)
http://www.baschieri-pellagri.com/en/ca ... /1/12.aspx
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗ
Full Member

Δημοσίευση από ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗ »

LEFKIOS έγραψε:Αν μιά από τις πιό αξιόπιστες εταιρειες φυσιγγιων μιλάει για το συγκεκριμένο φυσίγγιο και την χρηση του σε περιοχές με ΥΓΡΑΣΙΑ εγώ τι μπορώ να πώ? :o :o :shock: :shock: :) :) 8-) 8-)
http://www.baschieri-pellagri.com/en/ca ... /1/12.aspx
Δυστηχώς αυτά τα φυσιγγια της πιο πάνω εταιρείας ειναι υπο ελλειψη. Δεν τα βρισκουμε σχεδόν πουθενά κι αν τα εβρεις εχουν μόνο μερικές μάρκες. Ειχα δοκιμασει παλια το anigrina(αν θυμαμαι καλα ετσι το ελεαν 33γρ, ενα ροζ φυσιγγι, σε υγρασίες αλλά και βροχές, με εξαιρετικά αποτελεσματα, πραγματικά κεραυνός.
Δυστηχώς μας είπαν οτι σιγά σιγα θα εκλειψουν ολα τα εξωτερικά απο την αγορά, εξαιτίας μεγάλου κόστους για εισαγωγή. Κριμα γιατί πράγματι πολλες μαρκες της baschieri-pellagri ηταν εξαιρετικές σε αποτελέσματα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”