Η ερώτηση του Σόλωνα είναι λίγο διαφορετική νομίζω, άλλο το αν κάποια φυσίγγια δεν επηρεάζονται από τον αέρα και άλλο το αν κάποια φυσίγγια ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ τον αέρα για να δουλέψουν. Ο Ηλίας λέει ότι χρειάζεται αέρα και αυτό νομίζω ρωτά ο Σόλωνας, ενώ αυτό που λέεις εσύ είναι ότι δεν επηρεάζονται από τον αέρα.kypros έγραψε:Σολωνα.ισχυει. φυσιγγια οπως το ροκετ της βικτορυ το gem 32 tis olympia kai τo stringer αποδισουν στον αερα. Για να το λενε τοσοι σημαινει ισχιει. Το γιατι εχει να κανει πιθανον με την ταχυτητα της γομωσης.SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΗΛΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΑΡΚΕΤΑ....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗ έγραψε:Εγω ρίχνω μόνο την Stringer 34gr απο αυτές τις δυο με εκπληκτικα αποτελεσματα. Θελει απαραιτητως αερα. Την ριχνω χειμωνα με αερα, ποτε το καλοκαιρι. Χειμωνας, και ιδιως για παλιομερες με πολυ αερα.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ ΝΑ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ....ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑ,ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ,ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΓΚΕΝΤΡΩΤΗΡΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ?
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙ ΤΟ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ...ΤΙ?
STRINGER VICTORY 34gr & MIRAGE 30gr
- spyrosspyrou851
Re: STRINGER VICTORY 34gr & MIRAGE 30gr
- kypros
Οχι λεω και εγω οτι αποδιδουν καλυτερα στον αερα παρα οταν δεν εχει
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
- Full Member
Φαίνεται ότι οι νεαροί
μας κυρίως κυνηγοί δεν μελετούν καλά αυτό το Site
το οποίο εχει μέσα τοσες πολλές και χρήσιμες πληροφορίες από πολλούς φίλους που έδωσαν και έρευνες και απόψεις για διάφορα θέματα. Για το θέμα Αυτό με τα φυσίγγια και καιρικές συνθήκες όπως τονίσαμε και πιο παλια , μας επηρεάζει λιγότερο από το 20% της ολης διαδικασίας. Αν δηλαδή έχουμε το κατάλληλο οπλο για θήραμα που θα κυνηγήσουμε, το σοστο τσοκ, το οπλο είναι στα μέτρα μας, και η σκοπευτική μας ικανότητα αρκετά καλή τοτε 80% θα εχω κάρπωση σε αποστάσεις μεχρι 30-35μ. με οποιο διποτε φυσίγγιο χρησιμοποιήσω. Τώρα αν εχω απαίτηση από το εαυτό μου να παίρνω τα πουλιά σε μεγαλύτερες αποστάσεις δηλ 40-50μ , τότε σίγουρα η κάθε λεπτομέρεια μετρά και γιαυτό η γνώση για τα διάφορα φυσίγγια σε σχέση με καιρικές συνθήκες παίζουν το δικό τους ρόλο στο να κερδίσω αυτό το έξτρα 20%. Στη ενώτητα φυσίγγια κοιτάξετε στο θέμα ( Δοκιμη φυσιγγιων στα 28μετρα) και θα εχετε πολλές απαντήσεις στις απορίες σας. Αρα άποψη μου είναι να επικεντρωθείτε στο 80% και όταν εχετε αυτό το ποσοστό επιτυχίας τότε και μόνο τότε ασχοληθείτε με τον καιρό. Ένα χαρακτηριστικό σημειο από το πιο πανω θεμα των δοκιμών είναι αυτό που ακολουθεί........... ..............Αγαπητοί φίλοι έκανα αυτή την δοκιμή στα 28μ επιλέγοντας ΤΥΧΑΙΑ φυσίγγια από νο σκ 10 μέχρι 6, Έχω επιλέξει φυσίγγια γρήγορα αλλά και αργά, φυσίγγια με διαφορετικά πιστόνια αλλά και τάπα, φυσίγγια με λίγα αλλά και πολλά γραμμάρια, φυσίγγια 67μμ αλλά και 70μμ. ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΊΓΓΙΑ έδωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα στη απόσταση των 28μ και έχουν ένα σίγουρο αποτέλεσμα η σχεδόν σίγουρο για να πάρουμε το θήραμα . Αν έχω 1-2 αποτυχίες στις 10 αυτό είναι φυσιολογικό μιας και έχουμε να κάνουμε με κατανομές. Αν οι αποτυχίες είναι περισσότερες τότε σίγουρα ο ΜΟΝΟΣ ΠΑΡΆΓΩΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ. Είτε η σκόπευση μας είτε το όπλο μας είτε η ψυχολογία μας. Σίγουρα δεν ευθύνεται το φυσίγγιο ούτε ο καιρός. Γιαυτό αποκτήστε την εμπιστοσύνη των φυσιγγίων σας σε τέτοια απόσταση.
Για όσους τους ενδιαφέρει η λεπτομέρεια δίδω τα στοιχεία της δοκιμής.
Οπλο BROWNING B325 SPORTING 28”, TSOK 4*, AYLOS 18.4
Η δοκιμή έγινε στο σκοπευτήριο Λ/κας στις 31/3/2013 από τις 0825 μέχρι τις 0925. Θερμοκρασία 22c , υγρασία 45-55% αέρας Βορειοανατολικός 3μποφορ(15-17κμ). Βλέπετε ο καιρό ηταν καθαρός ξηρός και εχω χρησιμοποίηση και φυσίγγια αργά που συστήνονται για υγρασία και όμως μεχρι σε αυτή την απόσταση δεν επηρεάστηκαν σε σημείο που να μην σκοτώνουν.
Σημ.Τα πιό πάνω ειναι καθαρα δικες μου απόψεις και δεν θέλω να επιρεάσω απόψεις αλλων φίλων στο θέμα αυτό.

Για όσους τους ενδιαφέρει η λεπτομέρεια δίδω τα στοιχεία της δοκιμής.
Οπλο BROWNING B325 SPORTING 28”, TSOK 4*, AYLOS 18.4
Η δοκιμή έγινε στο σκοπευτήριο Λ/κας στις 31/3/2013 από τις 0825 μέχρι τις 0925. Θερμοκρασία 22c , υγρασία 45-55% αέρας Βορειοανατολικός 3μποφορ(15-17κμ). Βλέπετε ο καιρό ηταν καθαρός ξηρός και εχω χρησιμοποίηση και φυσίγγια αργά που συστήνονται για υγρασία και όμως μεχρι σε αυτή την απόσταση δεν επηρεάστηκαν σε σημείο που να μην σκοτώνουν.
Σημ.Τα πιό πάνω ειναι καθαρα δικες μου απόψεις και δεν θέλω να επιρεάσω απόψεις αλλων φίλων στο θέμα αυτό.
- Pathfinder
Καλημερα σας και απο μενα απο τον ωραιο Καλοπαναγιωτη.Εξηγατε μου και εμενα του αδαη σε ποιο σημειο της τουφεκιας επηρεαζει ο καιρός γιατι εν το καταλαβω.Την ωρα της αναφλεξης? Την ωρα που τα σκαγια φκαινουν απο την καννη? Στην πορεια τους στον αερα?Και στα τρια μαζι? Μιλουμε για βληματα που στα 30-35 μετρα θα φτασουν στο στοχο τους σε λιγοτερο που 75 χιλιοστα του δευτερολεπτου.
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
- Breda Pegaso
Καλημερα σας.
Λευκιε σε αυτο που λες οτι ολα μεχρι τα 30-35 μετρα ειναι οκ...συμφωνω.
Αλλα απο κει και περα για μενα θα πεξει ρολο ποση συγκεντρωση δινει το φυσιγγιο.
Π.χ. καποια φυσιγγια οπως λες μεχρι τα 30-35 μετρα ειναι οκ. Οντως αφου ως εκει ειναι οι δυνατοτητες του συγκεντρωτηρα που εχουν μεσα...ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ!
Πεζει πολυ μεγαλο ρολο η ποιοτητα του συγκεντρωτηρα, αλλα και η συγκεντρωση που μας δινει.
εχει συγκεντρωτηρες που ειναι για κοντινες βολες-μεσαιες-μακρινες κλπ.
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΕΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ.
οι καιρικες συνθηκες εμας επηρεαζουν περισσοτερο απλα θελουμε να τα ριχνουμε αλλου. Και ο πιο καλος σκοπευτης να εισαι εχει μερες που θα εχεις αποτυχιες. Αν ηταν ετσι δεν θα εχανε κανενας σκοπευτης. Δαμε ο Digweed μες στην πυρα επηρεαζεται δρωνει και πεφτει αποδοση του.
Λευκιε σε αυτο που λες οτι ολα μεχρι τα 30-35 μετρα ειναι οκ...συμφωνω.
Αλλα απο κει και περα για μενα θα πεξει ρολο ποση συγκεντρωση δινει το φυσιγγιο.
Π.χ. καποια φυσιγγια οπως λες μεχρι τα 30-35 μετρα ειναι οκ. Οντως αφου ως εκει ειναι οι δυνατοτητες του συγκεντρωτηρα που εχουν μεσα...ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ!
Πεζει πολυ μεγαλο ρολο η ποιοτητα του συγκεντρωτηρα, αλλα και η συγκεντρωση που μας δινει.
εχει συγκεντρωτηρες που ειναι για κοντινες βολες-μεσαιες-μακρινες κλπ.
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΕΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ.
οι καιρικες συνθηκες εμας επηρεαζουν περισσοτερο απλα θελουμε να τα ριχνουμε αλλου. Και ο πιο καλος σκοπευτης να εισαι εχει μερες που θα εχεις αποτυχιες. Αν ηταν ετσι δεν θα εχανε κανενας σκοπευτης. Δαμε ο Digweed μες στην πυρα επηρεαζεται δρωνει και πεφτει αποδοση του.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ....ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ,ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑΝ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ....ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ!
"ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΕΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ"
ΟΠΟΙΟΔΙΠΟΤΕ ΦΥΣΙΓΓΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΝΝΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΝΗ(ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΕΡΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ...ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ)!!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΟΠΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΕΡΑ....ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΟΝΟ!
1)ΣΕ ΑΕΡΑ Η ΒΟΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ(ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ)ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ 1Μ ΚΑΙ 2Μ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
2)ΜΕ ΑΕΡΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΤΑΘΗ ΠΟΡΕΙΑ!
3)ΜΕ ΑΕΡΑ.. ΕΑΝ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΟΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΗ!
4)ΜΕ ΑΕΡΑ Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ!
ΤΑ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΡΚΕΤΟΣ ΑΕΡΑΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!
ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΘΟΔΟ ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΗΡΕΜΙΑΣ....ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΕΡΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΜΕ..ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ.... ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΜΑΣ,ΟΤΙ ΦΥΣΙΓΓΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ...ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΟ!
ΟΠΟΙΟΔΙΠΟΤΕ ΦΥΣΙΓΓΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΝΝΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΝΗ(ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΕΡΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ...ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ)!!!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΟΠΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΕΡΑ....ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΣΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΟΝΟ!
1)ΣΕ ΑΕΡΑ Η ΒΟΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ(ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ)ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ 1Μ ΚΑΙ 2Μ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
3)ΜΕ ΑΕΡΑ.. ΕΑΝ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΟΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΗ!
ΤΑ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΡΚΕΤΟΣ ΑΕΡΑΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!
ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΣΕ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΘΟΔΟ ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΗΡΕΜΙΑΣ....ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΕΡΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΜΕ..ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ.... ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΜΑΣ,ΟΤΙ ΦΥΣΙΓΓΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ...ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΟ!
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
- Anthimos
- Moderator
SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ....ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ,ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠ'ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑΝ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ....ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ!
Φίλε στο διαδικτυο επεξηγείτε απο καθηγητη φυσικης , βλητικης οτι
Σταθερος αερας 3 με 4 Μποφορ (<10 mph)δυνατον να επηρεάσει την βολη στα 45 μέτρα με απόκλιση 15 εκατοστομετρα( Θα σου κουντησει δηλαδη τα σκάγια 15 εκατοστομετρα στα 45 μέτρα)
Υπο προυποθέσεις βάρους σκαγιων και της γωνίας που ταξιδευουν τα σκάγια σε σχεση με τον ανεμο ( Η δοκιμες έγιναν με σκαγια Νο 7 Αμερικανικο).
Οντως μπορει να επηρεάσει την πυκνότητα ("σωστη'') κατανομη , οπως δηλαδη θα βλέπαμε μια ιδανικη κατανομη σ ενα χαρτονι περι τα 15% στα 45 μέτρα με αερα απο 4 μποφορ και άνω. Δεν επηρεάζει ομως την φονικοτητα των σκαγιών.
Σε απόσταση κατω απο τα 45 μετρα οι αποκλίσεις μειονονται δραστικά λογω και της κινητικης ενέργειας των σκαγιων και της ροπης που διατηρουν τα σκάγια
όλα τα πιο πάνω υπο προυποθέσεις . Δηλαδη η γωνια εξοδου και πορεια σκαγιων να ειναι ακριβως καθετη και συνεχης στην ατρακτο των σκαγιων.
Ο αερας ταξιδευει με ριπες και αυξομιωσεις και σχεδον ποτε παραλληλα.
Πολυ σωστα λές οτι πιο πολυ μπορει ο δυνατος αερας να επηρεάσει εμας και την ταχυτητα/πορεια των θηραματων παρα τ απολυτα βλητικα αποτελέσματα του φυσιγγιου . τα θηραματα δηλαδη μπορει να εκμεταλλευονται τον δυνατο αερα και να πετουν πιο γρηγορα ή ακανονιστα με αποτέλεσμα να θελουν περισσοτερη προσκοπευση απ ότι συνηθως η ο αερας μες τα μαθκια μας να μας ενοχλει και δεν μπορουμε να σκοπευσουμε κτλ...
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- titosblaser
- Full Member
αποψη μου ειναι οτι μπορει να αποδιδουν καλυτερα στον (αερα) λογω του οτι διαθετει 3 μεγεθων σκαγια
Dietitian&Nutritionist
- Laurona
Μηπος δεν ειναι ο αερας καθ αυτο που επηρρεαζει η ισως επηρρεαζει αλλα η υπαρξη του να επηρεαζει αλλους παραγοντες που με την σειρα τους αλλαζουν την συμπεριφορα της βολης?
Οπως π.χ η ατμοσφαιρικη πιεση?
Μια σκεψη κανω αν ξερει κανεις.
Σολωνα μας βοηθας λιγο πιο αναλυτικα με το τροπο σκοπευσης σου με αερα κ χωρις ?
Αλλαζεις τεχνικη? Πχ απο maintained lead πας σε swing throught?
Ειναι ενδιαφερον το θεμα
Οπως π.χ η ατμοσφαιρικη πιεση?
Μια σκεψη κανω αν ξερει κανεις.
Σολωνα μας βοηθας λιγο πιο αναλυτικα με το τροπο σκοπευσης σου με αερα κ χωρις ?
Αλλαζεις τεχνικη? Πχ απο maintained lead πας σε swing throught?
Ειναι ενδιαφερον το θεμα
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
- Pathfinder
Χρυσανθε μου αν βαλεις κατω τα μαθηματικα η αλλαγη στην σκοπευση ειναι απειροελαχιστη και απο την στιγμη που ριχνεις μια δεσμη σκαγιων και οχι μια σφαιρα μονο δεν εισαι ποτε σου σιγουρος για το τι πρεπει να αλλαξεις η τι δουλεψε καλυτερα σε μια διαφορετικη προσεγγιση σκοπευσης.Αν πεις οτι μια φασσα χωρις αερα πετα με 70χ/ω και με βοηθητικο ανεμο 4bf μπορει να πετασει με 90χ/Ω η με αντιθετο ανεμο να πετασει με 50 χ/ω σε μια σκοπευση στα 30 μετρα η προσκοπευση σου θα ειναι απειροελαχιστη της ταξης των εκατοστων σε μια τετοια αποσταση.Τωρα αμαν καποιος μπορει να υπολογισει 15-20-25 εκατοστα στον αερα μπροστα πισω τοτε σηκωνω τα χερια μου ψηλα.Παντα αποψη μου και φιλικα
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?