34GR ΦΥΣΙΓΚΙΑ

Άβαταρ μέλους
kypros

Re: 34GR ΦΥΣΙΓΚΙΑ

Δημοσίευση από kypros »

καλησπερα σε ολους,

Παιδια το φυσιγγι δεν καμνει την επυτιχια, καμνει ομως συχνα την αποτυχια. Και αυτο γιατι συχνα κανουμε υπερβολες καταστρεφοντας ολες τισ ισοροπιες τις βλητικης. Ενα οπλο 3 κιλα ειναι καταδικσμενο τον αυγουστο με 37γρ φισσιγια οτι και να μας εχει πει ο κουμπαρος μας στο καφενειο του χωριου μας. Πρεπει να κρατουμε τα προσχηματα στα γραμμαρια.

Απο κει και περα ομως το Α και το Ω ειναι η σκοπευτικη ικανοτητα, και προπαντων η ψυχολογια. Αν τουφεκκας ζωντανος τοτε η επιτυχιες ειναι στη τζεπη φτανει μονο να μην εχουν γινει υπερβολες στο φισσιγιο (ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω)

Και το φισσιγιο πρεπει παντα να σου δινει αυτοπεπιθηση. Μονο τοτε ριχνεις σωστα και μπορεις να το κρινεις.

Προσωπικα εχω διαπιστοσει οτι οσο προπονουμε στη σκοποβολη τοσο λιγοτερη σημασια αποκτα στο υποσεινηδιτο μου η επιλογη φισσιγιου. Αυτο γιατι καταλαβα ποσες φορες στο παρελθον απεριπσα φυσσιγια που ηταν μια χαρα απλα και μονο γιατι δεν ειχα στοχευσει σωστα.

Και το τραγικο ειναι οτι ουτε καν ειχα καταλαβει που ειχε παει η βολη μου.

Αυτα απο μενα φιλοι μου
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

Παλιά έτυχε και με συγκεκριμένο φυσίγγι ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος. Μια χρονιά και ενώ εφοδιάστηκα με αρκετά πακέτα απο το φυσίγγι αυτό δέν μου άρεσε καθόλου συμπεριφορά του (λακτισμα-θορυβος-σκότωμα) Πήρα ένα φυσίγγι που ξέμεινε απο τα προηγούμενα χρ΄νια και το άνοιξα και άνοιξα και ένα καινούργιο. Το μπαρούτι και το πιστονάκι ήταν διαφορετικά :!: :!: :!: Άρα στην ουσία έπαιζα ένα νέο φυσίγγι. Νομίζω ότι αυτός ο παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο και όταν βρούμε ένα φυσίγγι που μας κάνει πρέπει να σιγουρευτουμε ότι οι εταιρείς δέν το αλλάζουν. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό και για αυτό τα τελευταια 5 χρόνια λαγό πέρδικα κυνηγάω μόνο με 3 φυσίγγια τα οποία παραμένουν σταθερά κατασκευαστηκα και με ικανοποιούν με την συμπεριφορά καια απόδωση τους για το όπλο που κρατώ.
Προσέχουμε...για να έχουμε
dangerous
Full Member

Δημοσίευση από dangerous »

πολυ σωστο αυτο που λες αλλα και παλι ειναι ρισκο,,δεν μπορεις να ξερεις ποτε η καθε εταιρεια κανει τις πατεντες της και εσυ στο τελος της ημερας να μενεις εκτεθειμενος...αρα εισαι με την ελπιδα οτι εχεις στα χερια σου το ιδιο φυσιγγι που ειχες και την προηγουμενη χρονια και σε αφησε ευχαριστημενο.....μπορεις να μοιραστεις μαζι μας τα φυσιγγια ποθ χρησιμοποιεις και παραμενουν σταθερα...

οσο αφορα αυτο το θεμα ειμαι της αποψης οτι,οταν εχουμε ενα φυσιγγι σε σταθερη βαση και μια χρονια δεν αποδιδει οπως τισ προηγουμενες ειναι να του δωσουμε πιστωση χρονου,,,και να το δοκιμασουμε κε την επομενη χρονια για να μην προτρεχουμε παλι σε δοκιμες πειραματα κτλ κτλ τα οποια κατα την αποψη μου μονο ζημια κανουν
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

[quote="dangerous"]πολυ σωστο αυτο που λες αλλα και παλι ειναι ρισκο,,δεν μπορεις να ξερεις ποτε η καθε εταιρεια κανει τις πατεντες της και εσυ στο τελος της ημερας να μενεις εκτεθειμενος...αρα εισαι με την ελπιδα οτι εχεις στα χερια σου το ιδιο φυσιγγι που ειχες και την προηγουμενη χρονια και σε αφησε ευχαριστημενο.....μπορεις να μοιραστεις μαζι μας τα φυσιγγια ποθ χρησιμοποιεις και παραμενουν σταθερα...

Lebre-rc 34 wad kitrino- lambro 34
RODOSTHENIS
Full Member

Δημοσίευση από RODOSTHENIS »

admin έγραψε:
dangerous έγραψε:πολυ σωστο αυτο που λες αλλα και παλι ειναι ρισκο,,δεν μπορεις να ξερεις ποτε η καθε εταιρεια κανει τις πατεντες της και εσυ στο τελος της ημερας να μενεις εκτεθειμενος...αρα εισαι με την ελπιδα οτι εχεις στα χερια σου το ιδιο φυσιγγι που ειχες και την προηγουμενη χρονια και σε αφησε ευχαριστημενο.....μπορεις να μοιραστεις μαζι μας τα φυσιγγια ποθ χρησιμοποιεις και παραμενουν σταθερα...

Ρε φιλε τι lambro tin 34 gr εν η μπλε ποθ λες?τι καιρο το παιζεις?
Costas_
Full Member

Δημοσίευση από Costas_ »

Κατ’ αρχή να καλωσορίσω τον φίλο Παντελή στην παρέα μας ο οποίος πρέπει να παραδεχτώ ότι μέσα σε χρόνο ρεκόρ από την πληροφόρηση του για το φόρουμ φρόντισε όχι μόνο να γίνει μέλος αλλά και να μοιραστεί μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις του.

Τώρα στο θέμα μας!! Όντος η επιτυχής εξεύρεση ενός καλού και σταθερού φυσιγγίου είναι όλα τα λεφτά. Όμως πρέπει να συμφωνήσω και με τον φίλο Κύπρο στο ότι περισσότερο ρόλο παίζει η σωστή σκόπευση. Έχοντας «τακτοποιήσει» τον παράγοντα σκόπευσης, τότε για εμένα προσωπικά την διαφορά μεταξύ ενός κατάλληλου και ενός ακατάλληλου φυσιγγίου (καλύτερος χαρακτηρισμός από καλό ή κακό φυσίγγιο) μπορεί κάποιος να την εκτιμήσει και να εκμεταλλευτεί κυρίως σε οριακές βολές.

Οι οριακές βολές γενικά είναι πιο απαιτητικές σε όλους τους παράγοντες που καθορίζουν μία επιτυχημένη βολή. Ενώ οι εντός βολής και βολές σε κοντινές αποστάσεις περισσότερο ρόλο παίζει η σκόπευση και όχι η καταλληλότητα του φυσιγγίου (εκτός από πολύ κοντινές που τίθεται θέμα υπερβολικής διατρητικότητας του φυσιγγίου)

Φυσικά αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που δύσκολα κάποιος μπορεί να απαντήσει ή ακόμα να εκφέρει ολοκληρωμένη άποψη. Για παράδειγμα, σίγουρα εάν είσαι «πάνω» στο θήραμα σε κανονική / κοντινή απόσταση, ένα φυσίγγιο με τάπα ή ένα με πιστονάκι θα σου δώσει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα. Σίγουρα όμως η ιδιότητες της τάπας μπορούν να προσφέρουν διόρθωση λανθασμένης σκόπευσης, νοουμένου ότι το τσοκάρισμα του όπλου το επιτρέπει!! Οπόταν μόνο με αυτό το παράδειγμα μπορείτε φίλοι μου να δείτε πως οι παράγοντες μιας επιτυχημένης βολής είναι άπειροι!!

Εμπειρικά, πιστεύω ότι σωστή σκόπευση, κατάλληλη επιλογή μεγέθους σκαγιού, τάπας ή πιστονάκι και χρήση ενός φυσιγγίου όσο γίνεται πιο σταθερό στην ταχύτητα του λύνει όλα τα προβλήματα. Έχω δει επιτυχημένες οριακές βολές με φυσίγγια που ήταν άκρως ακατάλληλα τόσο σε σχέση μεγέθους του σκαγιού όσο και σε θέμα σταθερότητας... γιατί?? Επειδή η σωστή σκόπευση είναι το Α και το Ω. Γιατί αναζητώ στις οριακές βολές το καταλληλότερο φυσίγγιο? Διότι ακόμα και αν πετύχεις το θήραμα θέλεις να κυνηγάς ανθρώπινα (ακαριαίο θάνατο του θηράματος σου) και αποτελεσματικά ( να μην πέφτει το θήραμα σου ένα χιλιόμετρο μακριά από εκεί που το κτύπησες).

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο!!
NIKOLAS
Full Member

Δημοσίευση από NIKOLAS »

ΤΟ ΠΙΟ ΘΕΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΟΛΛΗΝΑΜΕΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΑΚΚΙΝ ΜΑΣ !!!

ΦΟΥΣΙΕΚΚΙΑ ΕΝ ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΧΑΖΙΑ ....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΝ ΚΑΛΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΝΑ ΠΕΡΑΟΥΜΕΝ ΚΑΛΑ!! ΑΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΓΚΙΑ
Άβαταρ μέλους
admin
Site Admin
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από admin »

RODOSTHENIS έγραψε:
admin έγραψε:
dangerous έγραψε:πολυ σωστο αυτο που λες αλλα και παλι ειναι ρισκο,,δεν μπορεις να ξερεις ποτε η καθε εταιρεια κανει τις πατεντες της και εσυ στο τελος της ημερας να μενεις εκτεθειμενος...αρα εισαι με την ελπιδα οτι εχεις στα χερια σου το ιδιο φυσιγγι που ειχες και την προηγουμενη χρονια και σε αφησε ευχαριστημενο.....μπορεις να μοιραστεις μαζι μας τα φυσιγγια ποθ χρησιμοποιεις και παραμενουν σταθερα...

Ρε φιλε τι lambro tin 34 gr εν η μπλε ποθ λες?τι καιρο το παιζεις?
ναι ρε φιλε την 34 παίζω την ανερατήτος καιρού
RODOSTHENIS
Full Member

Δημοσίευση από RODOSTHENIS »

Ευχαριστο φιλε Αριστε για τι πληροφοριση.Εγω με τη συρα μου , τι να πω 8α σιμφωνισω με τα οσα ειπατε πιο πανο ,ολοι λεβεντες ,τζε το μονο που νινησκη τωρα να αρκεψουμεν προπονησεις ,για να μαθουμεν να πεζουμεν και κανεναα θηραμα ! ;) Ατε Κωστα τωρα που θα ερτω κατο ηβρε καπιων να μας καμνει προπονησεις περκημων βελτιοθουμεν λιγω,και δουμεν καμια μερα καλη στο κυνιγη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος RODOSTHENIS την 12 Μάιος 2010, 19:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
pant
Full Member

Δημοσίευση από pant »

Χαιρετώ την παρέα,

Κώστα δηλώνω παρών. Δεν θα μπορούσα να σε αγνοήσω, ούτε εσένα ούτε τα υπόλοιπα παιδιά.
Χαιρετώ τους δημιουργούς του ιστοχώρου αυτού και τους εύχομαι τα καλύτερα.

Βλέπω ότι στα γραφόμενα μας γενικά συμφωνούμε.

Η Lambro 34 μπλε περιέχει πυρίτιδα S4, double base, την έχω δοκιμάσει λίγο και μπορώ να την χαρακτηρίσω φισύγγι μεσαίων εως μεγάλων αποστάσεων , μαλακή αλλά αποτελέσματική κυρίως σε χαληλές θερμοκρασίες.

Εγώ φίλε Ρόδο σου συστήνω ανεπιφύλακτα για προπονητή στους δίσκους το Κυπρούϊ. Φίλε μου ο άνθρωπος παραδίδει μαθήματα private σε πολύ καλούς του φίλους. Από πέρσι μέχρι φέτος έχει κάνει φοβερά άλματα προόδου.

Φιλικά,
pant
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”