συμφωνώ μαζί σου.για αυτό είπα να επιλεγούν 1-2 από κάθε εταιρεία που είναι και σε καλή τιμή και χρησιμοποιούνται περισσότερο στο κυνήγι (πωλήσεις) για να μπορέσουμε και σαν κυνηγοί να ξέρουμε τις διαφορές τους, και την χρήση τους (μειονεκτήματα, πλεονεκτήματα)admin έγραψε:επειδή όμως κάθε εταιρεία εχει απο 10-20 διαφορετικά είδη δέν μπορούμε να τα κάνουμε όλα πρέπει να περιοριστούμε σε 1-2 φυσίγγια.Andreas chivas έγραψε:ίσως θα ήταν καλό να επιλέγουν κάποια φυσίγγια από κάθε εταιρεία και με βάση την τιμή αλλά και βάση της χρήσης που γίνεται στο κυνήγι. Να διαχωριστούν ανάλογα με το νούμερο των σκαγιών και να συγκριθούν με του ίδιο τύπου φυσίγγια από όλες τις εταιρείες. πχ. η Europa 32g no 5 του Ψημολοφίτη να συγκριθεί με κάποια με τα ίδια χαρακτηριστικά που παράγουν οι υπόλοιπες εταιρείες.admin έγραψε:επειδή υπάρχει μεγάλη ποικιλία απο φυσίγγια όταν λέμε να κάνουμε έρευνα πάνω σε τι φυσίγγι? σε πόσα γρ? σε τι νούμερο σκάϊ? η απλά να βρούμε το πιό φθηνό της κάθε εταιρείας?
ΦΤΗΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ
-
- Full Member
Re: ΦΤΗΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΦΥΣΙΓΚΙΑ
-
- Full Member
admin έγραψε:επειδή όμως κάθε εταιρεία εχει απο 10-20 διαφορετικά είδη δέν μπορούμε να τα κάνουμε όλα πρέπει να περιοριστούμε σε 1-2 φυσίγγια.Andreas chivas έγραψε:ίσως θα ήταν καλό να επιλέγουν κάποια φυσίγγια από κάθε εταιρεία και με βάση την τιμή αλλά και βάση της χρήσης που γίνεται στο κυνήγι. Να διαχωριστούν ανάλογα με το νούμερο των σκαγιών και να συγκριθούν με του ίδιο τύπου φυσίγγια από όλες τις εταιρείες. πχ. η Europa 32g no 5 του Ψημολοφίτη να συγκριθεί με κάποια με τα ίδια χαρακτηριστικά που παράγουν οι υπόλοιπες εταιρείες.admin έγραψε:επειδή υπάρχει μεγάλη ποικιλία απο φυσίγγια όταν λέμε να κάνουμε έρευνα πάνω σε τι φυσίγγι? σε πόσα γρ? σε τι νούμερο σκάϊ? η απλά να βρούμε το πιό φθηνό της κάθε εταιρείας?
εμενα η ιδεα μου ηταν τα φτηνα απο τη φτινη σειρα πχ
το concorde 31 victory ,το super 32 ολυμπια το baby 28.5 extra ,canon ball 33,5 atlas και τετια δηλ κατω των 7ε τα 25 .οχι απο τις καλες σειρες πχ euroba-gem .Οι φιλοι μας που ασχολουντε με τις δοκιμες οταν δοκιμασουν αυτα τα φυσιγκια θα μας πουν τις εντιπωσεις τους ,τις ομιοτητες διαφορες με τα πιο ακριβα και σιγουρα θα βγουν καπια σημπερασματα και πολλες φορες καπιες αληθιες αν πραγματικα υστερουν οι βασικες σειρες απο τις πιο εξηδικευμενες.Τωρα για το ποσα θα δοκιμαστουν ..πραγματι ειναι ενα θεμα.
- Rai
- Full Member
Εγώ θα ήθελα να γίνουν δοκιμές σε φυσίγγια 28-30-32 γραμμάρια με χαμηλές πιέσεις για να καλύψουμε και λίγο τα πλαγιόκανα όπλα που είναι στο περιθώριο το τελευταίο διάστημα αλλά και τις ψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου.
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Rais Team
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Απο μια πρώτη έρευνα που έκανα η οκκά εν 400. Τα πιο φθηνά φυσίγγια είναι 24 γρ αν τα αγοράσεις με το κιβώτιο €40 την κάσια και με το πακέτο €4,5 μετά τα 28 όλοι τα ξεκινάνε απο €45 την κάσια €5 το πακετο και πάνω απο 28 γρ πάμε σε 6-7 ευρώ το πακέτο. Τώρα κατάστημα απο κατάστημα και κατασκευαστής απο κατασκευαστή η διαφορά είναι ελάχιστη και με λίγο παζάρεμα τελικά καταλήγουμε στον ίδιο παρονωμαστή. Ο κατασκευαστής που πουλάει χοντρικά στον μεταπωλητή δέν θέλει να σπάσει τις τιμές για να μην κάνει ζημιά του μεταπωλητή (και καλά κάνει) απο εκεί και πέρα κάποιοι μικροί κατασκευαστές αγοράζουν τα υλικά παο τους μεγάλους και έχουν ποιό ψηλά κόστα και δέν μπορούν ν ακάνουν παιχνίδι τιμής!
Προσέχουμε...για να έχουμε
- Anthimos
- Moderator
Ισως μια παρουσιαση /διαφημιση του τυπου τα καλυτερα φυσιγγια ανα κατηγορια!
Ας πουν οι εταιρειες ποια κυπριακα φυσιγγια απο την γκαμα τους ειναιντα πρωτα σε πωλησεις στις ακολουθες κατηγοριες
Σκοπευτικα
28-32 Ενδημικο
28-32 Τσιχλα
28-32 Φασσα
Σκοπευτικα
33-36 Ενδημικο
33-36 Τσιχλα (αν υπάρχει)
33-36 Φασσα
Να μας πουν οι ιδιοι στην καθε κατηγορια ποια ειναι η πιο value for money προταση τους με μεσο όρο τιμης αφου δεν θελουν να σπασουν τιμες για να ζημιωσουν οι μεταπωλητες
Ετσι θα γινει μια παρουσιαση φυσιγγιων , δεν θα ειναι κατευθεια διαφημιση αλλα ο καθενας θα μπορει να παρουσιασει 1 με 2 φυσιγγια στη καθε κατηγορια
Δεν θα ειναι συγκριτικη δοκιμη απλα παρουσιαση απο τους βιομηχανους
Ας πουν οι εταιρειες ποια κυπριακα φυσιγγια απο την γκαμα τους ειναιντα πρωτα σε πωλησεις στις ακολουθες κατηγοριες
Σκοπευτικα
28-32 Ενδημικο
28-32 Τσιχλα
28-32 Φασσα
Σκοπευτικα
33-36 Ενδημικο
33-36 Τσιχλα (αν υπάρχει)
33-36 Φασσα
Να μας πουν οι ιδιοι στην καθε κατηγορια ποια ειναι η πιο value for money προταση τους με μεσο όρο τιμης αφου δεν θελουν να σπασουν τιμες για να ζημιωσουν οι μεταπωλητες
Ετσι θα γινει μια παρουσιαση φυσιγγιων , δεν θα ειναι κατευθεια διαφημιση αλλα ο καθενας θα μπορει να παρουσιασει 1 με 2 φυσιγγια στη καθε κατηγορια
Δεν θα ειναι συγκριτικη δοκιμη απλα παρουσιαση απο τους βιομηχανους
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- kypros
Λοιπον εγω δευσμευομαι να γινω θυσια και να καμω ενα πραγματικο πειραμα για τα κυπριακα φυσιγγια.
Αρχιζοντας απο τον αυγουστο θα βγαλω ολες τις εξορμησεις σε ολα τα θηραματα με κυπριακα φυσιγγια αποκλειστικα και συγκεκριμενα κυριως μιας μαρκας μονο ( με εξερεση ενα ιταλικο φυσιγγι που θα χρησιμοποιω καποιες φορες για περδικα).
Στο τελος της σεζον θα σας πω εαν εμεινα καλλυμενος και συμπληρωμενος!
Αρχιζοντας απο τον αυγουστο θα βγαλω ολες τις εξορμησεις σε ολα τα θηραματα με κυπριακα φυσιγγια αποκλειστικα και συγκεκριμενα κυριως μιας μαρκας μονο ( με εξερεση ενα ιταλικο φυσιγγι που θα χρησιμοποιω καποιες φορες για περδικα).
Στο τελος της σεζον θα σας πω εαν εμεινα καλλυμενος και συμπληρωμενος!
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
-
- Full Member
Εφόσον συζητούμε για φτηνά κυπριακά φυσίγγια τότε πρέπει να μιλούμε για 32γρ και κάτω. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να συγκρίνουμε όμοια φυσίγγια κάθε φορά ούτος ώστε να έχουμε τα ίδια δεδομένα σύγκρισης. Δηλαδή να κάνουμε μια δοκιμή των 32γρ από τις κυπριακές εταιρείες ,είτε με ένα είτε με δυο διαφορετικά 32γρ …. Παράδειγμα από Victory starliegt kai to europa, από Olympia το gem και super game και κλπ. Το ίδιο να κάνουμε και με τα 30γρ και τα 28γ. Αυτή είναι η δική μου σκέψη για την δοκιμή που εχω στο μυαλό μου. Παντως αν δεν ανταποκριθουν οι εταιρείς εχω έρθει σε συνεννόηση με κάποιους φιλους κυνηγούς για να μαζέψω σαν πρωτη φαση κυπριακα φυσιγγια των 32γρ με τα οποια θα γινει η πρωτη δοκιμή. Οσον αφορα το νο σκ το 6 είναι το ιδανικό κατά την γνώμη μου και καλύπτει τα κυρια κυνηγια και τα πιο δυσκολα δηλ την φασα και περδικι.
- Breda Pegaso
Χωρις να θελω να το πεξω ο αρνητικος της παρεας....
Ατε και εγιναν γενικες δοκιμες τι θα γινει? Αφου ενα περιπου τα ξερουμε... ατε και βγει ενα φυσιγγιο οτι δεν ειναι οκ θα δημοσιοποιηθει στο περιοδικο?
Πιστευω αντικειμενικη παρουσιαση δεν μπορει να γινει. Αν θα καμνουμε παρουσιασεις για διαφημηση Οκ!
Αλλα να συγκρινουμε φυσιγγια αντικειμενικα και αν οντως καποια ξεχωρισουν ή καποια εχουν προβλημα θα δημοσιευθουν??? Στο τελος θα εχει το περιοδικο προβλημα αν δημοσιοποιησει κατι κακο εστω και αν ειναι αληθεια...
Επισης για μια δοκιμη πιστευω πρεπει να ανοιγονται τα φυσιγγια και να ελεγχονται τα υλικα ενα προς ενα. Δηλαδη ζυγισμα πυριτιδας και σκαγιων. Ελεγχος στο πιστονι και αν η πυριτιδα ειναι αυτη που αναφερει ο κατασκευαστης.
Και οχι μονο ενα φυσιγγι απο το καθε ειδος. 5 φυσιγγια τουλαχιστον για να βλεπουμε ποσο σταθερα ειναι.
Εγω πιστευω θα ηταν καλο αφου το θεμα ηταν τα φτηνα φυσιγγια, να αναφερουμε τα πιο φτηνα φυσιγγια της αγορας να πονησουν και λιγο οι κατασκευαστες.
Ατε και εγιναν γενικες δοκιμες τι θα γινει? Αφου ενα περιπου τα ξερουμε... ατε και βγει ενα φυσιγγιο οτι δεν ειναι οκ θα δημοσιοποιηθει στο περιοδικο?
Πιστευω αντικειμενικη παρουσιαση δεν μπορει να γινει. Αν θα καμνουμε παρουσιασεις για διαφημηση Οκ!
Αλλα να συγκρινουμε φυσιγγια αντικειμενικα και αν οντως καποια ξεχωρισουν ή καποια εχουν προβλημα θα δημοσιευθουν??? Στο τελος θα εχει το περιοδικο προβλημα αν δημοσιοποιησει κατι κακο εστω και αν ειναι αληθεια...
Επισης για μια δοκιμη πιστευω πρεπει να ανοιγονται τα φυσιγγια και να ελεγχονται τα υλικα ενα προς ενα. Δηλαδη ζυγισμα πυριτιδας και σκαγιων. Ελεγχος στο πιστονι και αν η πυριτιδα ειναι αυτη που αναφερει ο κατασκευαστης.
Και οχι μονο ενα φυσιγγι απο το καθε ειδος. 5 φυσιγγια τουλαχιστον για να βλεπουμε ποσο σταθερα ειναι.
Εγω πιστευω θα ηταν καλο αφου το θεμα ηταν τα φτηνα φυσιγγια, να αναφερουμε τα πιο φτηνα φυσιγγια της αγορας να πονησουν και λιγο οι κατασκευαστες.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
-
- Full Member
αγαπητέ ΛευκιεLEFKIOS έγραψε:Να η ευκαιρείαKINIGOSS έγραψε:Γειά σας
θα ήθελα να παρακαλέσω τους φίλους μας που κάνουν δοκιμές φυσιγκίων και μας βοηθούν πολύ !με τις απορίες που έχουμε ,να κάνουν ενα θέμα με τα φτήνα φυσίγκια της αγοράς ,Οταν λέω φτηνά ενοώ την απλή σειρά της victory-olympia-extra-atlas-iliona-killer δηλ φυσίγκια το πολλύ 7ε τα 25 και απο 28 μέχρι 32-33.5 γρ
τώρα με την κρίση νομίζω πολλοί απο εμάς αναγκαστήκα απο αυτά θα ρίχνουμε.Αριστε να..... μιλησουμε Κυπριακά φέτος
. Να δώσουμε και λίγη υλη στο περιοδικό. Εμείς είμαστε διαθέσημοι σε χρόνο και κόπο, αυτοί (οι Κυπριακές εταιρειες) είναι
![]()
?
βλέποντας το θέμα σου πραγματικά εκπλαγικα με τις τιμές που αναφέρεις για τα κυπριακά φυσίγγια!!!
ξέρω ότι για επαρχία Λευκωσίας μπορείς να βρείς από 45euro (σκοπευτικές) το κιβώτιο!! k ne τώρα με την κρίση εκτος του ότι πρέπει να στηρίζουμε τις τοπικές επιχείρησης πρέπει μαζί με αυτά να μπορούμε k εμείς η τα βγάλουμε πέρα με τις δικες μας υποχρέωσις.... σωστά?
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
οι πόρτες μας Λεύκιες μου είναι ανοιχτές αλλά δέν μπάινουν όλοι μέσα, για παράδειγμα τώρα γίνετε η έκθεση και η Κυπριακές εταιρείες δικαιούντια να λάβουν μέρος με 70% επιχορήγηση δηλαδή μια εταιρεία που πέρσι πλήρωνε €55 το τετραγωνικό μέτρο για να πάει σε μια έκθεση 3 μέρες φέτος μπορεί με τις νέες τιμές και την επιχορήγηση να πληρώσει €13,5 το τετραγωνικό μέτρο και να πάει να παρουσιάσει τα προϊόντα της. Δυστηχως μέχρι τώρα 1 Κυπριακή εταιρεία έδωσε συμμετοχή. Επίσης θέλω να πώ ότι πέρσι ένας φίλος συγκυνηγός εκράγηκε το όπλο στα χέρια του λόγο κακής γόμωσης παο κάποιον που έκανε 'φτηνά' φυσίγγια και τα πουλούσε. Ο φίλος έσπασε το δάκτυλο του χεριού του 2 σημεία και κόφωση 30% το όπλο καταστράφηκε ολοσχερός για αυτό μην είναι το μόνο κρητήριο επιλογής σας η φθήνια αλλά και η ποιότητα!!!Υπάρχουν Κυπριακές ποιοτικές και εξωτγερικά φυσίγγια αλλά αποφεύγεται τα αμαρκέ που δέν ξέρετε τι έχουν μέσα!
Προσέχουμε...για να έχουμε