Ναί φίλε ειναι κανόνας οτι ενα γρήγορο φυσίγγιο εχει ποιό αραιές κατανομές δηλαδη στο κύκλο των 75εκ εχουν λιγότερα σκάγια. Ομως μπορεί να γίνει καποιος συνδιασμός υλικών κατασκευής φυσιγγιων( οπως ανάφερε και ο Σολων) και ιδίως το πιστονάκι αποσπόμενου πάτου η το Ζplus-κουζί, που συγκρατουν τα σκάγια και έτσι δημιουργουν πυκνότερες κατανομές σε σχετικά ποιό μεγάλες αποστασεις. Για θέμα ταχυτήτων είμαι απόλυτα σίγουρος οτι δεν γίνεται στα 25μέτρα η ταχύτυτα να είναι 407μ η 437μ. Ισως είναι στα 2,5μ οπου κάποιες εταιρείες μετρουν την αρχική ταχύτητα στα 2,5 μ αντι στο1μ.cyprohunter έγραψε:φίλε δεν πολυ κατάλαβα. δηλαδή λες ότι όσο πιο γρήγορο το φυσίγγι τόσο πι οκακή η κατανομή?LEFKIOS έγραψε:Φίλε cyprohunder σε χαιρετώ. Το οτι οι ταχύτητες δουλευουν σε βάρος των κατανομών αυτό είναι γεγονώς, πράγμα το οποίο υποστηρίζεται και απο τους νόμους της Φυσικής. Φυσικά το μικρό αυτό μειονέκτημα αντισταθμίζεται, με το πλεονέκτημα του καλύτερου σκοτώματος η σπασιμο δίσκου σε μεγαλύτερη απόσταση λόγω της αυξημένης ακριβώς ταχύτητας. Εκεί που υπάρχει προβλήμα ειναι κατα τη γνώμη μου οταν χρησιμοποιώ γρήγορα φυσίγγια σε πολύ υγρούς καιρούς οπου η κατανομή ειναι τοσο φτωχή που το κέρδος της ταχύτητας εκμηδενίζεται.cyprohunter έγραψε:Γειά σας φίλοι μου,
θα ήθελα να με βοηθήσετε με ένα θέμα που με απασχολεί τις τελευταίες μέρες. και αυτό είναι: Πώς και η chalenger έχει περισσότερη πίεση(500bar) απο την gem 28(480bar) και είναι πιο γρήγορη(350μ/δ - στα 20μ, 437.5μ/δ στα 25μ) αντί της gem(325.6μ/δ - στα 20μ, 407μ/δ - στα 25μ) ενώ σε αντίθεση με αυτά η gem έχει πολύ καλύτερες αποδόσεις στους μακρινούς δίσκους? 'Εχω ρίξει πολλές ντουφεκιές: σε ίδιες συνθήκες κ.α και κατέληξα σε αυτό το ερώτημα. Λογικά η chalenger με αυτές τις σαφέστερα γρηγορότερες ταχύτητες δεν θα έπρεπε να είχε καλύτερες αποδόσεις? Η διαφορά βρίσκεται στο πιστόνι? Δεν πρέπει να έχει κατά ανάγκη διαφορά, γιατί?Εάν δεν συμφωνείτε με τους υπολογισμούς μου παρκαλώ πείτε το. Στα όπλα που έγιναν οι δοκιμές είναι: Beretta 682 + Breda vega lusso.
Για θέμα ταχύτητας που γράφεις ποιό πάνω το 437 και 407 αντίστοιχα δεν είναι στα 25μ αλλ.α είναι η αρχική ταχύτητα δηλ στο 1μ.
η ταχύτητες είναι όπως τις γράφουν τα βιβλιαράκια. η ολυμπια στα 25 και η βιχτορυ στα 20
Gem 28gr 7 1/2 - Chalenger 28gr 7 1/2
-
- Full Member
Re: Gem 28gr 7 1/2 - Chalenger 28gr 7 1/2
-
- Full Member
Για θέμα ταχύτητας που γράφεις ποιό πάνω το 437 και 407 αντίστοιχα δεν είναι στα 25μ αλλ.α είναι η αρχική ταχύτητα δηλ στο 1μ.[/quote]
φίλε δεν πολυ κατάλαβα. δηλαδή λες ότι όσο πιο γρήγορο το φυσίγγι τόσο πι οκακή η κατανομή?
η ταχύτητες είναι όπως τις γράφουν τα βιβλιαράκια. η ολυμπια στα 25 και η βιχτορυ στα 20[/quote]
Ναί φίλε ειναι κανόνας οτι ενα γρήγορο φυσίγγιο εχει ποιό αραιές κατανομές δηλαδη στο κύκλο των 75εκ εχουν λιγότερα σκάγια. Ομως μπορεί να γίνει καποιος συνδιασμός υλικών κατασκευής φυσιγγιων( οπως ανάφερε και ο Σολων) και ιδίως το πιστονάκι αποσπόμενου πάτου η το Ζplus-κουζί, που συγκρατουν τα σκάγια και έτσι δημιουργουν πυκνότερες κατανομές σε σχετικά ποιό μεγάλες αποστασεις. Για θέμα ταχυτήτων είμαι απόλυτα σίγουρος οτι δεν γίνεται στα 25μέτρα η ταχύτυτα να είναι 407μ η 437μ. Ισως είναι στα 2,5μ οπου κάποιες εταιρείες μετρουν την αρχική ταχύτητα στα 2,5 μ αντι στο1μ.[/quote]
ναι! έχεις δίκαιο 2.5(ολυμπια) είναι όχι 25. έκανα λάθος. Αλλά εάν δεις το βιβλιαράκι της βικτορυ λεει " (στα 20 μέτρα)
φίλε δεν πολυ κατάλαβα. δηλαδή λες ότι όσο πιο γρήγορο το φυσίγγι τόσο πι οκακή η κατανομή?
η ταχύτητες είναι όπως τις γράφουν τα βιβλιαράκια. η ολυμπια στα 25 και η βιχτορυ στα 20[/quote]
Ναί φίλε ειναι κανόνας οτι ενα γρήγορο φυσίγγιο εχει ποιό αραιές κατανομές δηλαδη στο κύκλο των 75εκ εχουν λιγότερα σκάγια. Ομως μπορεί να γίνει καποιος συνδιασμός υλικών κατασκευής φυσιγγιων( οπως ανάφερε και ο Σολων) και ιδίως το πιστονάκι αποσπόμενου πάτου η το Ζplus-κουζί, που συγκρατουν τα σκάγια και έτσι δημιουργουν πυκνότερες κατανομές σε σχετικά ποιό μεγάλες αποστασεις. Για θέμα ταχυτήτων είμαι απόλυτα σίγουρος οτι δεν γίνεται στα 25μέτρα η ταχύτυτα να είναι 407μ η 437μ. Ισως είναι στα 2,5μ οπου κάποιες εταιρείες μετρουν την αρχική ταχύτητα στα 2,5 μ αντι στο1μ.[/quote]
ναι! έχεις δίκαιο 2.5(ολυμπια) είναι όχι 25. έκανα λάθος. Αλλά εάν δεις το βιβλιαράκι της βικτορυ λεει " (στα 20 μέτρα)
Φιλικά,
Αναστάσης
Αναστάσης
- giorgos80
Εκαμαμεν το μ@@τσι@ επιστημη
-
- Full Member
Φίλε Γιώργο η ιστοσελίδα αυτή είναι πολύ παλιά και κανένας πλέον δεν την χρησιμοποιεί (σκέφτου, 10 χρονών σελίδα), αφού που να φανταστείς η ταχύτητα της gem εκεί είναι 400μ/δ, στο βιβλιαράκι του 2009 407μ/δ και τέλος, στο πιο πρόσφατο το μεγάλο βιβλιάριο Α4 403μ/δ. Όπως καταλαμβαίνεις καταλήξαμε να μην ξέρουμε τι φυσίγγι έχουμε στο όπλο μας...giorgos80 έγραψε:http://www.olympia.com.cy/Code/sporting ... atid=sport

Φιλικά,
Αναστάσης
Αναστάσης
- SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.....ΤΙ 400 ΤΙ 403 ΤΙ 407.ΑΣΗΜΑΝΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ...ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.....ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!cyprohunter έγραψε:Φίλε Γιώργο η ιστοσελίδα αυτή είναι πολύ παλιά και κανένας πλέον δεν την χρησιμοποιεί (σκέφτου, 10 χρονών σελίδα), αφού που να φανταστείς η ταχύτητα της gem εκεί είναι 400μ/δ, στο βιβλιαράκι του 2009 407μ/δ και τέλος, στο πιο πρόσφατο το μεγάλο βιβλιάριο Α4 403μ/δ. Όπως καταλαμβαίνεις καταλήξαμε να μην ξέρουμε τι φυσίγγι έχουμε στο όπλο μας...giorgos80 έγραψε:http://www.olympia.com.cy/Code/sporting ... atid=sport
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!