Βασικά με το κανονάκι δοκιμάζεις το συγκεκριμένο Lot πυρίτιδας που αγόρασες με τον τρόπο που εσύ κλείνεις τα φυσίγγιά σου και τα υλικά που χρησιμοποιείς.
Όταν πάρεις κάποια δεδομένα πλέον με την πείρα και γνώσεις που θα πρέπει να έχεις μπορείς να στήσεις διάφορα φυσίγγια και θα γνωρίζεις κατά 95% τι πιέσεις και τι ταχύτητες θα βγάζει εφόσον βρίσκεσαι μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της πυρίτιδάς σου.( Ο ταχογράφος βοηθά αρκετά αν έχεις κάποια δεδομένα πιέσεων).
Για παράδειγμα...εγώ χρησιμοποιώ Tecna. Πήρα σε κανονάκι κάποια setup όπως φυσίγγια με 34γρ και άλλα με 40γρ. Έτσι γνωρίζω τι πιέσεις έχω στα 2 άκρα και τι ταχύτητες και μπορώ να γεμίσω άφοβα στα ενδιάμεσα γρ.
Επίσης δοκίμασα διάφορα πιστονάκια αλλάζωντας μόνο αυτά και τίποτα άλλο στα setup επομένως έχω και μια εικόνα πώς αντιδρούν το κάθε ένα ξεχωριστά(π.χ. είδα ότι τα πιστονάκια διασποράς βγάζουν 80-100bar περισσότερα).
Ακόμα δοκίμασα διάφορους κάλυκες ...σκληρούς και μαλακούς καθώς και καψύλια.
Με όλα αυτά σαν δεδομένα το μόνο που σου μένει κάθε φορά που θα παίρνεις καινούργια πυρίτιδα ή καινούργιο Lot είναι να κάνεις μια δοκιμή για να δεις που κυμαίνεται και τελείωσες.Αυτά μόνο για τα κυνηγετικά στα σκοπευτικά δεν χρειάζεται μιας και τα πράγματα είναι πιο απλά.
Με 1kg πυρίτιδα για κυνήγι βγάζεις άνετα 2+ χρονιές.
Ελπίζω να σε κάλυψα!!!