admin έγραψε:Καλημέρα κοπέλια, προχθές στον 51 Παγκύπριο συνέδριο της Κ.Ο.Κ & Δ.Α.Ζ ανακοινώθηκε ότι φέτος θα δωθούν δοκιμαστηκά 2 εξορμήσεις τον Ιανουάριο για το κυνήγι μπεκάτσας με σκύλο φέρμας. Νομίζω οι κουβέντες , τα άρθρα και η πίεση που ασκούμε όλοι μας πιάνουν τόπο!!!!!!
admin έγραψε:Καλημέρα κοπέλια, προχθές στον 51 Παγκύπριο συνέδριο της Κ.Ο.Κ & Δ.Α.Ζ ανακοινώθηκε ότι φέτος θα δωθούν δοκιμαστηκά 2 εξορμήσεις τον Ιανουάριο για το κυνήγι μπεκάτσας με σκύλο φέρμας. Νομίζω οι κουβέντες , τα άρθρα και η πίεση που ασκούμε όλοι μας πιάνουν τόπο!!!!!!
Ατε να δουμε , επεριμεναμε χρονια για τουτο, αν εχει κανεις περαιτερω πληροφορίες ας μας τις γράψει!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Αριστε δηλαδη σαν ο δικος μου που δεν ειναι φερμας αλλα για ξεσηκωμα - ξεφωλιασμα δεν θα μπορω να παω ?
Αριστε δηλαδη σαν ο δικος μου που δεν ειναι φερμας αλλα για ξεσηκωμα - ξεφωλιασμα δεν θα μπορω να παω ?
Ρε φιλε εαν εχεις σκυλο για πουλια(ορτυκια ,περδικες, μπεκατσα να παεις)Αλλα και αυτα μπορουν να βγαλουν λαγο απλα εσυ δεν τον κτυπας οταν τον σηκωσουν, δεν σημαινει οτι πρεπει να φερμαρει αποκλιστικα τα πουλια για να πας.
Δεν θα πας εαν εχεις ενα σκυλο ιχνηλατη που κυνηγα λαγο και μονο λαγο τυπου γκεκα γιουρα γκασκωνη σερκουτσι και ....κτλ για να πας κυνηγι μπεκατσας
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Αν και τα επόμενα χρόνια λόγω σκύλου δεν θα ασχοληθώ με το συγκεκριμένο κυνήγι, επιτέλους καιρός ήταν να γίνει η αρχή. Πολύ θετική εξέλιξη, είναι κρίμα να χάνεται ένα τόσο ωραίο κυνήγι εξαιτίας κάποιον ανεγκέφαλων.
Είχα παρευρεθεί στο Παγκύπριο Συνέδριο που έγινε πρόσφατα στη Πάφο, εκπροσωπώντας τον σύλλογο μου, και πράγματι αποφασίστηκε να γίνει επί δοκιμαστικής βάσης, κυνήγι μπεκάτσας με συνοδεία σκύλου. Η εξόρμηση θα γίνει τις δύο πρώτες εξορμήσεις του Ιανουαρίου μόνον και σε περιοχές όπου κατά παράδοση βρίσκουμε μπεκάτσες. Οι περιοχές αυτές θα είναι καθορισμένες και μάλλον θα υπάρχει μία σε κάθε επαρχία λογικά. Σίγουρα το κυνήγι αυτό γίνεται με σκύλο φέρμας και δεν μπορεί να μπει περιορισμός για το σκύλο του κάθε ενός , αν είναι της φέρμας η όχι και είναι εδώ που πρέπει να δείξουμε όλοι υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι αν βγούμε με σκύλους του λαγού, πχ ιχνηλάτες κλπ για να εκμεταλλευτούμε το γεγονός για να κάνουμε εκπαιδευτικό, τότε αυτό που θα καταφέρουμε είναι να σηκώσουμε τους λαγούς και να τους οδηγήσουμε προς τους κυνηγούς που θα στέκονται στις τσίκλες η στις φάσσες και όλο και κάποιοι θα το εκμεταλλευτούν...........
Τα ποιο πάνω είναι κάποιες πρώτες εισηγήσεις και σκέψεις, το τελικό αποτέλεσμα θα βγει μετά από συζήτηση μεταξύ της Ομοσπονδίας και του ταμείου Θήρας.
Ας αρχίσουμε όλοι από τώρα να καλλιεργούμε στο εαυτό μας και στους γύρο μας το σωστό πλαίσιο για το πιο πάνω κυνήγι και να δώσουμε έτσι τα σωστά μηνύματα στην Ομοσπονδία και στο ταμείου Θήρας για καθιέρωση του κυνηγίου της Μπεκάτσας.
Ε κυριος! Εχετε καμια ενημερωση περι του θεματος? Παλι για ταξιδια μας βλεπω και ραντεβου με τον Αντρεα!!Εκει να δειτε πορειες..