ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΘΙΜΕ

Hector 94-05 έγραψε:Μπεκατσοκυνήγι στη νήσο Κύπρο.
Το κυνήγι Μπεκάτσας ήταν και είναι για μένα και το σκύλο μου κυνήγι επιλογής και απέραντης αφοσίωσης . Τα πρώτα σημάδια μετανάστευσης της Μπεκάτσας στο τόπο μας αρχίζουν από τα μέσα Οκτωβρίου και κορυφώνονται τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο Ιανουάριο. Ανυπομονησία και αγωνία για καλό μπεκατσοκαιρό και λαχτάρα για την έξοδο στη αυλή της βασίλισσας του δάσους. Ένα βασίλειο στολισμένο με αγριοτριανταφυλλιές, παγωμένα ρυάκια κρυμμένα στους βάτους, ψιλοβρόχι και παγωνιά, ξεχασμένες δόμες που στις πέτρες τους παγώνει ακόμα ο ιδρώτας των κυνηγών παππούδων μας, και με ένα πέπλο από πρωινή ομίχλη να σκεπάζει σαν μανδύας το αγαπημένο της λημέρι. Εκεί στο σκιερό και υγρό περιβόλι της που τόσο την μάγεψε την προηγούμενη χρονιά.
Οι συναντήσεις μαζί της πάντα μοναδικές, μοναδική και η φέρμα του σκύλου , μα πάντοτε διαφορετική απο την προηγούμενη και ,κάθε φορά μια νέα εμπειρία, μια νέα ανάμνηση να γράφεται για πάντα στο μυαλό μας.
Έτσι είναι για μένα το Μπεκατσοκυνήγι. Ούτε αριθμοί ,ούτε γραμμάρια. Έτσι είναι και για πολλούς άλλους που διαβάζουν αυτό το κείμενο. Νεαρά παιδιά που όταν ακούν ιστορίες της βελουδομάτας ανοίγουν τα μάτια διάπλατα, μην τα κλείσουν ξαφνικά και χαθεί η φέρμα η τους ξεφύγει η τουφεκιά.
Ώριμοι κυνηγοί με σκισμένα μανίκια που κουβαλούν στο σακίδιο τους αλησμόνητες στιγμές συνάντησης με την Μπεκάτσα, σκυλιά που μιλούν με τα μάτια και φορούν παλιά κολάρα από μπεκατσόσκυλλα που έφυγαν για πάντα.
Έτσι είναι για μένα και πολλούς άλλους το κυνήγι της Μπεκάτσας.
Και ξαφνικά κάθε χρόνο συμβαίνει το αναπάντεχο. Τέλος του Δεκέμβρη, κάποτε 31 κάποτε 30 οι σκύλοι τρέχουν στα κλουβιά τους απορημένοι, οι κυνηγοί διπλώνουν το σκισμένο πουκάμισο και η μετανάστευση της Μπεκάτσας στην νήσο Κύπρο «σταματά». Αυτό συμβαίνει μόνο στη Κύπρο. Όχι στην Ελλάδα η στην Ιταλία η στη Γαλλία. Γιατί συμβαίνει αυτό το απίστευτο φαινόμενο και μόνο στο νησί μας. Γιατί σταματά με πρόσταγμα με νόμο με απαγόρευση. Κυνηγάτε Μπεκάτσες χωρίς σκύλο. Σαν να λέμε παίζετε σκάκι χωρίς το Βασιλιά. Πρόσταγμα καθαρά Κυπριακής επινόησης, χωρίς βέβαια μια λογική αιτιολόγηση. Γιατί η απαγόρευση του σκύλου στο Μπεκατσο-κυνήγι μήπως και κτυπηθεί κανένας λαγός η πέρδικα, μόνο λογική εξήγηση δεν είναι. Δεν είναι ο σκύλος που κρατά το όπλο. Είναι ο κυνηγός. Κι αυτός ελέγχεται από τους νόμους .Αν παρανομήσει θα τιμωρηθεί. Αυτό να του πείτε εσείς οι εμπνευστές των απαγορεύσεων αλλά και να βεβαιωθείτε ότι το κατάλαβε. Αυτό ονομάζεται κυνηγετική παιδεία. Εδώ να επικεντρωθείτε, στη δημιουργία κυνηγετικής συνείδησης αρχίζοντας από τα νέα παιδιά τους νέους κυνηγούς. Κάντε τους να αγαπούν και να σέβονται τη φύση που τους προσφέρει τους καρπούς της. Δώστε τους να καταλάβουν ότι πρέπει να δίνουν στη φύση περισσότερα από αυτά που αποκομίζουν, να κυνηγούν περισσότερο και να σκοτώνουν λιγότερο. Έτσι κατανοούνται και εφαρμόζονται οι νόμοι. Όχι με παράλογες απαγορεύσεις και μάλιστα μοναδικές στην Ευρώπη. Πώς θα σας φαινόταν, αν στη προσπάθεια εξάλειψης της λαθροθηρίας, υποχρέωναν όλους τους κυνηγούς να παραδίδουν τα όπλα τους για φύλαξη, όσο διαρκούσε η κλειστή κυνηγετική περίοδος. Παράδειγμα υπερβολικό θα μου πείτε. Ε λοιπόν σε μένα, η απαγόρευση του σκύλου να κυνηγά Μπεκάτσες τον Γεννάρη και Φλεβάρη, ακούγεται όχι μόνο υπερβολική αλλά και παράλογη και αφελής.
Όποιοι συμφωνούν με τις απόψεις μου ας βαρύνουν με το λόγο τους το χέρι που θα κτυπήσει στο τραπέζι αυτών που αποφασίζουν. Κι αυτοί που διαφωνούν ας ξαναπροσπαθήσουν να με πείσουν με πιο μυαλωμένα επιχειρήματα.
Τελικά μάθαμε κάτι;christy2000 έγραψε:Ποτε θα παει για ψηφισμα στη βουλη?
Γνωριζουμε ακριβως τη συμφωνηθικε η πως θα διεξαγεται (εφοσον περασει) το κυνηγι μπεκατσας?