Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kypros

Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Δημοσίευση από kypros »

Στην ουσια δεν υπαρχουν διαφορες με το τι λεμε ολοι.

Ολοι μας ανυσηχουμε γιατι κανεις δεν εμπιστευετε κανεναν σε τουντο τοπο

Και φοβαται ο γιαννης το θεριο και το θεριο το γιαννη.

Ο λογος που ενα συγκεκριμενο συνολο θελει να καταφερει να κυνηγα εστο και καποιες μερες μπεκατσα δεν ειναι το χρημα αλλα το παθος που εχουν γιαυτο το θηραμα οσο για τιποτε αλλο.

Δεν υπαρχει κερδοσκοπικη αντζεντα ...τουλαχιστον γαι τον ομιλο που εγω γνωριζω και εχω επαφη.

Εγω δεν συμφωνω με το να ειναι προνομιο καποιον αυτο το κυνηγι. Ολοι πρεπει να μπορουν να το εξασκουν εαν επιθυμουν. Αλλα δεν ειναι κακο να υπαρχει καποια ομαδα ατομων ως ρυθμιστες και ελεχτες αυτης της δραστηριοτητας.

Το ειπαμε και προχθες....ο κυριος λογος που οι συλογοι καταφερνουν στο εξωτερικο να κρατησουν την λαθροθηρια και το θηραμα ψηλα ειναι γιατι νιωθουν το μερος και το θηραμα δικο τους. Το νιωθουν ευθυνη τους και ειναι σαν να αφηνεις καποιον να μπει στη αυλη σου να κλεψει.

Ενω οταν νιωθεις οτι το μερος αστυνομευετε μονο θεωριτικα απο καποιο ανυπαρκτο φορεα και οτι θελει ο καθενας καμνει νιωθεις οτι ο μονος τροπος να μην εισαι ο μαλ...κας ειναι να σηκωνεις και εσυ το σηκο οταν και οποτε το βρισκεις.

Οποτε δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο ρε παιδια.

Ναι το κυνηγι μπεκατσας εαν δοθει σε ανεξελεκτα καποιοι θα βγαζουν σκυλους και θα σκοτωνουν λαγους. Αυτο πρεπει σιγουρα να διαφυλακτει οποσδηποτε. Γαιυτο και λεμε οτι ισως μεσα απο οργανωμενες ομαδες να ειναι πιο ελεγχομενο. Οποιος θελει θα μπορει να συμετεχει.
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Φυσικα εδω υπαρχει ενα χασμα...και καποιοι θα θεωρησουν ουτοπικο τον αυτοελεγχο διοτι εχουν στο μυαλο τους το προφιλ του κυπραιου κυνηγου με το ταλιπανιστικο ταμπεραμεντο που ουτε το ευατο δεν μπορει να ελεγχξει.

Και ομως εγω δεν εχω αυτους στο νου. Εχω καποιους αλλους, με πιο εξευγενισμενες αντιλυψεις γαι το κυνηγι, με πιο ευαισθητοποιημενη συνηδειση, με περισσοτερο ηθος που δεν παρανομισαν ποτε και που μπορουν χιλιες φορες να διεξαγουν την κυνηγιετικη δραστηριοτητα με καθε γραμμενο και αγραφο κανο α.

Πρεπει να μπορουμε να ξεχωρισουμε την υπαρξη αυτων των δυο ιδων κυνηγων. Δεν ειναι δικαιο να στερουνται οι δευτεροι κατι επειδη υπαρχουν οι πρωτοι. Αρα πρεπει να βρουμε τροπο να τους διαχωρισουμε και να μεταφερουμε οσος πιο πολους απο την πρωτη στη δευτερη κατηγορια δια του παραδειγματος οτι εαν συνεχισεις να εισαι τταλιπαν δεν εχεις δικαιωμα σε αυτο το χωρο.
dimitris savva

Δημοσίευση από dimitris savva »

πιστευω οτι αν δοθει το κυνηγι της μπεκατσας με σκυλο τον γεναρη θα ηταν καλυτερα να δωθει μονο στην περιοχη του τροοδους , ετσι θα ηταν πιο ευκολο να ελεχετε και απο τη θηρα για τυχων παρανομιες.
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Σιγουρα θα δοθει μονο σε συγκεκριμενες περιορισμενες περιοχες πχ οπως το τροοδος
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΤΣΙΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 2-3 ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑ.....ΑΑΑΑΑΧ

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=unH ... =endscreen
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
nik
Full Member

Δημοσίευση από nik »

kypros έγραψε:Σιγουρα θα δοθει μονο σε συγκεκριμενες περιορισμενες περιοχες πχ οπως το τροοδος
Φίλε μ Κύπρο γι αυτό λέω εγώ ότι πρέπει πρώτα να ξέρουμε τι πάμε να κάνουμε , να γίνει σωστή οργάνωση μελέτη και ύστερα να παρθούν οι αποφάσεις.

Το Τρόοδος φίλοι μ είναι απο τις περιοχές που δέχεται ολόχρονα πολύ πίεση και όσοι κυνηγάμε εκεί εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε χρόνο με τον χρόνο μείωση του θηράματος.

Κυνηγιέται στην Φάσσα - Στο Ενδημικό - Στην Τζίκλα και δίνουν και εκπαιδευτικά απο 1 Μαρτίου σε κάποιες περιοχές του .... Αυτή είναι σωστή διαχείρηση και οργάνωση ?
dimitris savva

εμεις αν παιξουμε ετσι πραμα εν να πουμε οτι κατεβασαμε F16 :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
pai
Full Member

Δημοσίευση από pai »

andreas78 έγραψε:
pai έγραψε:εγω παντως δεν νομιζω οτι αυτο μπορει να γινει εφυκτο!(κυνηγι μπεκατσας με ΣΚΥΛΟ)λυπουμε που το λεω αλλα το προβλημα ειναι αλλου ειναι στο πως μπορει να διεξαχθει κυνηγι και συναμα να υπαρχει και ελεγχος του ενδημικου??τρανο παραδειγμα το κυνηγι της φασσας!Συγνωμη συναδερφοι κυνηγι (πραγματικα καταλαβαινω το παθος που εχετε για την μπεκατσα)αλλα νομιζω οτι για να κανεις ενα γερο οικοδομημα κανεις πρωτα ενα καλο και ΣΤΕΡΕΟ κτυριο και μετα βγαζεις εξω το χαλακι του wellcome! ;)

Φίλε μου με τα υπάρχοντα υλικά (εώς τώρα διαχείρηση, αντιμετώπιση, αστυνόμευση....), το μόνο που μπορεί να κτιστεί είναι το ´´ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ´´.!!!!!!!!!!!!!
αρα φιλε ανδρεα δηδεν εις το πυλικον! :lol:
dimitris savva

nik έγραψε:
kypros έγραψε:Σιγουρα θα δοθει μονο σε συγκεκριμενες περιορισμενες περιοχες πχ οπως το τροοδος
Φίλε μ Κύπρο γι αυτό λέω εγώ ότι πρέπει πρώτα να ξέρουμε τι πάμε να κάνουμε , να γίνει σωστή οργάνωση μελέτη και ύστερα να παρθούν οι αποφάσεις.

Το Τρόοδος φίλοι μ είναι απο τις περιοχές που δέχεται ολόχρονα πολύ πίεση και όσοι κυνηγάμε εκεί εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε χρόνο με τον χρόνο μείωση του θηράματος.

Κυνηγιέται στην Φάσσα - Στο Ενδημικό - Στην Τζίκλα και δίνουν και εκπαιδευτικά απο 1 Μαρτίου σε κάποιες περιοχές του .... Αυτή είναι σωστή διαχείρηση και οργάνωση ?
που να κυνηγησουν την μπεκατσα ? στο Μ1?εγω δεν κυνηγω μπεκατσες αλλα νομιζω για εκεινους που τους ενδιαφερει το θηραμα αυτο ειναι ο πιο κατάλληλη περιοχή.Μιλουμε μονο για μπεκατσες και κανενα αλλο θηραμα.
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

pai έγραψε:
andreas78 έγραψε:
pai έγραψε:εγω παντως δεν νομιζω οτι αυτο μπορει να γινει εφυκτο!(κυνηγι μπεκατσας με ΣΚΥΛΟ)λυπουμε που το λεω αλλα το προβλημα ειναι αλλου ειναι στο πως μπορει να διεξαχθει κυνηγι και συναμα να υπαρχει και ελεγχος του ενδημικου??τρανο παραδειγμα το κυνηγι της φασσας!Συγνωμη συναδερφοι κυνηγι (πραγματικα καταλαβαινω το παθος που εχετε για την μπεκατσα)αλλα νομιζω οτι για να κανεις ενα γερο οικοδομημα κανεις πρωτα ενα καλο και ΣΤΕΡΕΟ κτυριο και μετα βγαζεις εξω το χαλακι του wellcome! ;)

Φίλε μου με τα υπάρχοντα υλικά (εώς τώρα διαχείρηση, αντιμετώπιση, αστυνόμευση....), το μόνο που μπορεί να κτιστεί είναι το ´´ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ´´.!!!!!!!!!!!!!
αρα φιλε ανδρεα δηδεν εις το πυλικον! :lol:

Ναι φίλε μου ακριβός!!!!!!!
Με το να συνεχίσουμε με την υπάρχουσα νοοτροπία και τροπο σκέψης, δεν θα γίνει τίποτα θετικό προς το θήραμα και τους κυνηγούς, αντιθέτος οδηγούμαστε στο τέλος!!!!!!!!!!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ”