Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Απάντηση
andreas78

Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Δημοσίευση από andreas78 »

pai έγραψε:εγω παντως δεν νομιζω οτι αυτο μπορει να γινει εφυκτο!(κυνηγι μπεκατσας με ΣΚΥΛΟ)λυπουμε που το λεω αλλα το προβλημα ειναι αλλου ειναι στο πως μπορει να διεξαχθει κυνηγι και συναμα να υπαρχει και ελεγχος του ενδημικου??τρανο παραδειγμα το κυνηγι της φασσας!Συγνωμη συναδερφοι κυνηγι (πραγματικα καταλαβαινω το παθος που εχετε για την μπεκατσα)αλλα νομιζω οτι για να κανεις ενα γερο οικοδομημα κανεις πρωτα ενα καλο και ΣΤΕΡΕΟ κτυριο και μετα βγαζεις εξω το χαλακι του wellcome! ;)

Φίλε μου με τα υπάρχοντα υλικά (εώς τώρα διαχείρηση, αντιμετώπιση, αστυνόμευση....), το μόνο που μπορεί να κτιστεί είναι το ´´ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ´´.!!!!!!!!!!!!!
Hunting Maniac
Full Member

Δημοσίευση από Hunting Maniac »

Συνάδελφοι, σωστές και στοιχειοθετημένες πολλές από τις απόψεις που ακούγονται εδώ. Ωστόσο, το γεγονός είναι ένα. Οσο τα λεφτά μας δεν τα διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι αλλά κάποιοι κυβερνητικοί γραφειοκράτες, τίποτε δεν μπορεί να πάει μπροστά. Προσωπικά φέτος κυνήσα και τις 17 εξορμήσεις και μάλιστα όλη μέρα, και δεν είδα θήρα μπροστά μου. Τις τελευταίες μέρες στις νεκρές ζώνες τις Λευκωσίας ακούμε ότι γίνεται σφαγή φασσών από κάποιους και κανένας δεν ακούσαμε να κατηγορηθεί (αν είναι δυνατό!!!). Οπότε πως μπορεί με τέτοια δεδομένα, να αναμένουμε επαρκή αστυνόμευση των περιοχών που θα μπορούσαν να δοθούν για μπεκάτσες με σκύλλους;;; Διότι αν το αφήσουμε στην δική μας συνείδηση χωρίς στενή αστυνόμευση, ζήτω που καήκαμε! Ας μη ξεχνάμε ότι εκτός από τα μέλη του Φορουμ, υπάρχουν ακόμα μερικές χιλιάδες κυνηγοί (και οπλοφόροι) εκεί έξω, που δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις μας ή έχουν τις ίδιες ευαισθησίες.
Άβαταρ μέλους
peanut5020
Full Member

Δημοσίευση από peanut5020 »

Κοπέλια οι αρμόδιοι τι λένε? Υηρξε ποτέ τέτοια πρόθεση ή κάμνουμεν παναύρκα μόνοι μας
Ώτα έχει όνου, μύστακα γαλής, εριφίου νώτα, πόδας ασφαλείς.
Άβαταρ μέλους
andreasana210326

Δημοσίευση από andreasana210326 »

peanut5020 έγραψε:Κοπέλια οι αρμόδιοι τι λένε? Υηρξε ποτέ τέτοια πρόθεση ή κάμνουμεν παναύρκα μόνοι μας

οπως το ειπες ρε φιλε...........ΠΑΝΑΥΡΚΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ποιος μας ακουει δεν ξερω......

μακαρι αρμοδια τμηματα και αλλοι τομεις να παρακολου8ουν τα μισα απο οσα λεγονται στο υπερπολυτιμο αυτο φορουμ και να λαμβανουν υποψιν γνωμες αποψεις εισηγησεις και οτι αλλα πλεονεκτηματα προσφερουν τουλαχιστον λεκτικα στα κυνηγετικα δρωμενα της κυπρου.

αν γινουν ετσι πραγματα εμενα σφυρατε μου......γτ εμεις οι κυπριοι ειμαστε ιδιορυθμοι αξεστοι και λιγο αστα να πανε ρατσα.

ωραια τα ονειρα...αλλα ξυπνηστε φιλοι μου. εγω προσωπικα χειροκροτω τετιοες ιδεες και εισηγησεις και μπραβο σας αλλα συρνουμε αυγα του τοιχου......
Άβαταρ μέλους
kypros

Δημοσίευση από kypros »

Εχω παρει καποια πληροφορηση οτι ειμαστε πολυ κοντα σε καποιες εξορμησεις μπεκατσας τον ερχομενο ιανουαριο. Οι πιεσεις που ασκηθηκαν φετος απο συγκεκριμενο οργανωμενο συνολο ηταν πολυ μεγαλες με επιχερηματα και αποτελεσμα
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ 4 ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΟΒΡΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΤΟΥΝ ΓΕΝΝΑΡΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΑΓΟ ΝΑ ΠΑΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΖΙΚΛΑ ΝΑ ΠΑΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΦΤΕΡΩΤΟ ΝΑ ΠΑΗ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΗ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΗ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΗ ΕΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝ ΜΑΣ ΚΟΦΤΗ.Η ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΕ.
ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ 15 ΓΕΝΝΑΡΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΛΑΓΟ.ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΑΡΗ. :twisted:
Άβαταρ μέλους
lefteris
Full Member

Δημοσίευση από lefteris »

συνφωνω με τον κυριο Μικυ
miky55 έγραψε:ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ 4 ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΟΒΡΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΤΟΥΝ ΓΕΝΝΑΡΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΑΓΟ ΝΑ ΠΑΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΖΙΚΛΑ ΝΑ ΠΑΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΦΤΕΡΩΤΟ ΝΑ ΠΑΗ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΗ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΗ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΗ ΕΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝ ΜΑΣ ΚΟΦΤΗ.Η ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΕ.
ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ 15 ΓΕΝΝΑΡΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΛΑΓΟ.ΜΠΕΚΑΤΣΑ ΜΕ ΣΚΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΑΡΗ. :twisted:
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

τουτα που εχουμε δεν μπορουμε να τα αστηνομευσουμε/διαφυλαξουμε και παμε απο το κακο στο χειροτερο και θελουμε και αλλα ...
αν γινει κατι τετειο ΑΝ και δεν ειμαι συνφωνος θα ειμαι απο τους πρωτους που θα παω κυνηγι οχι τιποτε αλλο τουλαχιστο να το χαρω οσο θα μπορω γιατι το τελος τοτε θα ειναι ποιο κοντα απο ποτε!
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
pai έγραψε:τρανο παραδειγμα το κυνηγι της φασσας!Συγνωμη συναδερφοι κυνηγι (πραγματικα καταλαβαινω το παθος που εχετε για την μπεκατσα)αλλα νομιζω οτι για να κανεις ενα γερο οικοδομημα κανεις πρωτα ενα καλο και ΣΤΕΡΕΟ κτυριο και μετα βγαζεις εξω το χαλακι του wellcome! ;)
Άβαταρ μέλους
FRANCHI
Full Member

Δημοσίευση από FRANCHI »

kypros έγραψε:Εχω παρει καποια πληροφορηση οτι ειμαστε πολυ κοντα σε καποιες εξορμησεις μπεκατσας τον ερχομενο ιανουαριο.
+1

και εγώ νομίζω κάποιες τετάρτες ή δύο πρώτες εβδομάδες από τον Νοέμβριο να μεταφερθούν τον Γεννάρη να γίνει μια αρχή η οποία δεν νομίζω να επηρεάσει τα θηράματα.
Λυπούμε που θα το πω αλλά είναι ελάχιστοι που δεν χτυπούν τον λαγό άμαν τους δοθεί η ευκαιρία όπως επίσης και τα περδίκια...δεν παν να είναι στα κορακοειδή στην τσίκλα στη φάσσα .. Και δυστυχώς πέρνει μας και εμάς το ποτάμι μαζί τους που θέλουμε ένα πιο ποιοτικό κυνήγι με μικρές αλλαγές αλλά που οδηγούν σε αδιέξοδα γιατί είμαστε ’περικυκλωμένοι’ από την λαθροθηρία συνέχεια.
Γιατί εν έτσι όμως ο Κυπραίος;
Από ότι ξέρετε η Κύπρος ήταν σχεδόν πάντα υπό την κατοχή ξένων π.χ. Φράγκων, Άγγλων, Τούρκων κ.α. και ο Κυπραίος πέρασε πολέμους, κακουχίες, στέρηση...πείνα! Αύτο έμεινε στα γονίδια και το βλέπουμε καθημερινά με υπερβολές όπως τεράστια σπίτια, πανάκριβα αυτοκίνητα, πάεις σε ένα σπίτι και έχει μπουφέ με φαγητά που πάντα περισσεύουν, πράξεις που προσπαθούν να δείξουν το αντίθετο που έχει βιώσει ο Κυπραίος. Αυτό γίνεται και στο κυνήγι και το ψάρεμα..παίζουν και πιάνουν μέχρι να λείψουν. Στομαχικά χορτένουν αλλά ψυχικά όχι και θα αλλάξουν, αλλά θα χρειαστούν μερικές γενιές.
I believe half of what I see and nothing of what I hear
Yiannis
Full Member

Δημοσίευση από Yiannis »

Anthimos έγραψε:Φίλε Yiannis
Κανενας δεν κατηγορει του λαγοκυνηγους , απλα λεμε οτι θυματοποιουνται οι ανθρωποι που θέλουν να διεξαγουν το κυνηγι της μπεκατσες , εκφραζοντας κυνδυνολογιες για το οτι θα κτυπουνται οι λαγοι..

ΔΕΝ υπάρχουν πολεμιοι των λαγοκυνηγων , εγω μονο αντιπαραθεσεις απο πολεμιους του κυνηγιου μπεκατσας το Ιανουαριο και το Φεβρουαριο διαβασα....Δεν εχω ΤΙΠΟΤΕ εναντιον των λαγοκυνηγων , οπως και πολλοι αλλοι γραφοντες υποστηριξαν , ειμαι εναντια σε ορισμενες μεθοδους , πρακτικες που χρησιμοποιουνται απο ορισμενους ,φανατικους του λαγου!!

Οταν εγινε αναφορα σε γαρους & φερραρι ηταν για αυτους που πιθανον να κτυπουν φερμαριστα περδικια ενω κυνηγουν μπεκατσα και οχι πάλι για λαγοκυνηγους.

Η ιδεα σου για παγκυπρια εκπαιδευτικα με περιορισμενο αριθμο σκυλιων ειναι πολυ καλη ...εγω θα προσθετα οτι θα ηταν πολυ ομορφο να διδεται αδεια για εκπαιδευτικα ακομα και σε πλουσιες απαγορευμενες περιοχες σε ιδιοκτητες καθαροαιμων ιχνηλατων εγγεγραμενους σε ομιλο φυλής!!!

Για το οργανογραμμα εχεις δικιο το ταμειο θηρας ειναι υποστελεχομενο , νομιζω το συζητησαμε πολλες φορες
Φίλε μου δεν ξεχωρίζω ουτε λαγοκυνηγούς ούτε περδικοκυνηγους. Ο κάθε ένας έχει τη δική του κυνηγετική πορεία.

Το πρόβλημα μου είναι η επιχειρηματολογία που αναπτύχτηκε. Δηλαδή όταν η αντιθετη πλευρα σου λεει καλα ρε μεγάλε αν δεν μπουν οι απαραιτητες δικλιδες σε αυτό το κυνήγι έχουν κίνδυνο οι λαγοί και του απαντάτε γιατί όλες οι αποφάσεις πρέπει να αφορούν το λαγό, και δεν μας ενδιαφέρει κτλ. Το θεωρείς σωστό επιχείρημα? Γιατί δεν λέτε ναι ρε παιδιά έχετε δίκαιο αλλά θα είναι ελεγχόμενο αντί να κατηγοράτε? Και πες μου μια απόφαση υπέρ του λαγού τα τελευταία χρόνια γιατί λέτε λέτε αλλά στη πράξη δεν γινεται τίποτα για το λαγό.

Επισης βρειτε αλλα επιχειρηματα εκτος του ότι δεν θα επηρεαστεί η αναπαραγωγή των περδικιών γιατι είναι γραφικό τα ίδια άτομα να λενε τα ίδια επιχειρήματα για να αντικρουσουν κατι που δεν τους αφορα (βλεπε εκπαιδευτικα λαγοσκυλων)

Επισης όταν η άλλη πλευρα σου λεει ότι πισω απο αυτές τις αποφασεις υπαρχουν ομιλοι καθαροαιμων σκυλιων και ότι αυτό μπορει να δημιουργησει κλειστες παρεες που θα εχουν δικαιωμα να κυνηγουν και πιθανα οικονομικα συμφεροντα αντι να παραδεχθεις πως υπαρχει αυτος ο κίνδυνος του κανεις επιθεση για ότι βλεπει δολο κτλ.

Στο κατω κατω η σωστη επιχειρηματολογια παντα βοηθα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ”