Anthimos έγραψε:Φίλε Yiannis
Κανενας δεν κατηγορει του λαγοκυνηγους , απλα λεμε οτι θυματοποιουνται οι ανθρωποι που θέλουν να διεξαγουν το κυνηγι της μπεκατσες , εκφραζοντας κυνδυνολογιες για το οτι θα κτυπουνται οι λαγοι..
ΔΕΝ υπάρχουν πολεμιοι των λαγοκυνηγων , εγω μονο αντιπαραθεσεις απο πολεμιους του κυνηγιου μπεκατσας το Ιανουαριο και το Φεβρουαριο διαβασα....Δεν εχω ΤΙΠΟΤΕ εναντιον των λαγοκυνηγων , οπως και πολλοι αλλοι γραφοντες υποστηριξαν , ειμαι εναντια σε ορισμενες μεθοδους , πρακτικες που χρησιμοποιουνται απο ορισμενους ,φανατικους του λαγου!!
Οταν εγινε αναφορα σε γαρους & φερραρι ηταν για αυτους που πιθανον να κτυπουν φερμαριστα περδικια ενω κυνηγουν μπεκατσα και οχι πάλι για λαγοκυνηγους.
Η ιδεα σου για παγκυπρια εκπαιδευτικα με περιορισμενο αριθμο σκυλιων ειναι πολυ καλη ...εγω θα προσθετα οτι θα ηταν πολυ ομορφο να διδεται αδεια για εκπαιδευτικα ακομα και σε πλουσιες απαγορευμενες περιοχες σε ιδιοκτητες καθαροαιμων ιχνηλατων εγγεγραμενους σε ομιλο φυλής!!!
Για το οργανογραμμα εχεις δικιο το ταμειο θηρας ειναι υποστελεχομενο , νομιζω το συζητησαμε πολλες φορες
Φίλε μου δεν ξεχωρίζω ουτε λαγοκυνηγούς ούτε περδικοκυνηγους. Ο κάθε ένας έχει τη δική του κυνηγετική πορεία.
Το πρόβλημα μου είναι η επιχειρηματολογία που αναπτύχτηκε. Δηλαδή όταν η αντιθετη πλευρα σου λεει καλα ρε μεγάλε αν δεν μπουν οι απαραιτητες δικλιδες σε αυτό το κυνήγι έχουν κίνδυνο οι λαγοί και του απαντάτε γιατί όλες οι αποφάσεις πρέπει να αφορούν το λαγό, και δεν μας ενδιαφέρει κτλ. Το θεωρείς σωστό επιχείρημα? Γιατί δεν λέτε ναι ρε παιδιά έχετε δίκαιο αλλά θα είναι ελεγχόμενο αντί να κατηγοράτε? Και πες μου μια απόφαση υπέρ του λαγού τα τελευταία χρόνια γιατί λέτε λέτε αλλά στη πράξη δεν γινεται τίποτα για το λαγό.
Επισης βρειτε αλλα επιχειρηματα εκτος του ότι δεν θα επηρεαστεί η αναπαραγωγή των περδικιών γιατι είναι γραφικό τα ίδια άτομα να λενε τα ίδια επιχειρήματα για να αντικρουσουν κατι που δεν τους αφορα (βλεπε εκπαιδευτικα λαγοσκυλων)
Επισης όταν η άλλη πλευρα σου λεει ότι πισω απο αυτές τις αποφασεις υπαρχουν ομιλοι καθαροαιμων σκυλιων και ότι αυτό μπορει να δημιουργησει κλειστες παρεες που θα εχουν δικαιωμα να κυνηγουν και πιθανα οικονομικα συμφεροντα αντι να παραδεχθεις πως υπαρχει αυτος ο κίνδυνος του κανεις επιθεση για ότι βλεπει δολο κτλ.
Στο κατω κατω η σωστη επιχειρηματολογια παντα βοηθα.