ΜΠΕΚΑΤΣΑ !
Re: ΜΠΕΚΑΤΣΑ !
χιχιχιχιχιχι.....
Έτσι και αλλιώς, ολο και καποιο χαπι πίνουμε, ολοι μας..!!
Έτσι και αλλιώς, ολο και καποιο χαπι πίνουμε, ολοι μας..!!
Συζητώντας το τελευταιο διάστημα με αρκετούς φιλους, εχει καλλιεργηθεί μια λανθασμένη εντύπωση για το τι εστι κυνηγι μπεκατσας, περδικας, λαγού. Κάποιοι για λόγους άγνωστους και πέραν της ανικανότητας τους να πάρουν ορθές, συνχρωνισμενες και γενναίες αποφάσεις, εχουν διαχωρίσει τους κυνηγούς σε κατηγορίες, σε ειδικότητες και παει λέγοντας.
Σε αυτόν τον αλαλούμ δηλώσεων, προτάσεων και αντιπαραθέσεων εχω δυστυχώς λάβει μέρος και εγω, ακολουθούμενος απ το πάθος μου για το κυνηγι μπεκατσας.
Εγω, που κυνηγώ περδικα, μπεκατσα με σεττερ, ΔΕΝ ειμαι ανώτερος, πιο έξυπνος η πιο ευσυνείδητος κυνηγος απο έναν αλλο συνάδελφο που κυνηγα το ίδιο θήραμα με ενα ημίαιμο ή αγραφο πουλοσκυλο...!!!!!...κυνηγος αυτος.....κυνηγος και εγώ, το ίδιο και για το κυνηγι του λαγού, όπου ενας συνάδελφος κυνηγα με καθαρόαιμους ιχνιλατες και ενας άλλος οχι...!!!!
Το να επιλέξω σωστα ενα σκύλο για το κυνηγι που μου αρεσει ειναι αλλο, απο το να θεωρούμε άλλης κατηγορίας κυνηγος λόγο αυτής μου της επιλογής.
Με αυτά και μ´αυτα, ερχόμαστε στα διαδικαστικά του Ταμειου, που έχοντας ελληψη θαρρους και προγράμματος, εργασιακής αδυναμίας κ.α., παρέσυρε σε ενα φαύλο κύκλο τους κυνηγούς και ταυτόχρονα βάζει και τους ομίλους φυλών μπροστά, τους οποίους εχω την άποψη οτι εμμέσως πριν σαφώς θα θηματοποιησει..!!!!
Γνωστή η οικονομική δυστοκία του Ταμειου, οπως γνωστές και οι προτάσεις κάποιων για αύξηση €25 στην υφιστάμενη άδεια, που δικαίως δεν έγινε δεκτή.
Με έμμεσο τροπο δηλαδη, εχω καταλάβει οτι αυτοί που δεν πέρασαν την αύξηση έρχονται τωρα, καλυμμένοι απο το δάκτυλο τους, να βάλουν επιπλέον κονδύλι για το κυνηγι της μπεκατσας, για να γίνει αυτο θα έπρεπε να υπάρχει κόστος και το κόστος αυτο βρέθηκε στο να εμφανιστούν χίλιες και μια δικαιολογίες, προτάσεις, αντιπροτάσεις που εδώ και 2 περίπου χρονια καλλιεργούνταν απο συγκεκριμένους κύκλους, για την μπεκατσα..!!!!!
Κάποιοι εχουν ταρακουνηθεί αφάνταστα επίσης, με το άκουσμα οτι το κυνηγι μπορει να μεταφερθεί στην επιτροπή περιβάλλοντος, γιατι....??.., μας εχει γίνει γνωστό το προγραμμα τους..??.., ξέρουμε τις προθέσεις και τις προτάσεις τους..??.., αν οχι γιατι ανυσηχουν τοσο πολύ..???.., αφου αν θα μου δίνουν το δικαίωμα να κυνηγώ σαν ευρωπαίος κυνηγος και όχι κατ´ επιλογή και αδυναμία!, αν αυτοί εχουν τα κότσια και το θάρρος να αστυνομευσουν και να προστατεύσουν σωστα το θήραμα, τοτε αυτοί οι κύκλοι και κυνηγόπατέρες θα έπρεπε να χαίρονται..!!!!
Σε αυτόν τον αλαλούμ δηλώσεων, προτάσεων και αντιπαραθέσεων εχω δυστυχώς λάβει μέρος και εγω, ακολουθούμενος απ το πάθος μου για το κυνηγι μπεκατσας.
Εγω, που κυνηγώ περδικα, μπεκατσα με σεττερ, ΔΕΝ ειμαι ανώτερος, πιο έξυπνος η πιο ευσυνείδητος κυνηγος απο έναν αλλο συνάδελφο που κυνηγα το ίδιο θήραμα με ενα ημίαιμο ή αγραφο πουλοσκυλο...!!!!!...κυνηγος αυτος.....κυνηγος και εγώ, το ίδιο και για το κυνηγι του λαγού, όπου ενας συνάδελφος κυνηγα με καθαρόαιμους ιχνιλατες και ενας άλλος οχι...!!!!
Το να επιλέξω σωστα ενα σκύλο για το κυνηγι που μου αρεσει ειναι αλλο, απο το να θεωρούμε άλλης κατηγορίας κυνηγος λόγο αυτής μου της επιλογής.
Με αυτά και μ´αυτα, ερχόμαστε στα διαδικαστικά του Ταμειου, που έχοντας ελληψη θαρρους και προγράμματος, εργασιακής αδυναμίας κ.α., παρέσυρε σε ενα φαύλο κύκλο τους κυνηγούς και ταυτόχρονα βάζει και τους ομίλους φυλών μπροστά, τους οποίους εχω την άποψη οτι εμμέσως πριν σαφώς θα θηματοποιησει..!!!!
Γνωστή η οικονομική δυστοκία του Ταμειου, οπως γνωστές και οι προτάσεις κάποιων για αύξηση €25 στην υφιστάμενη άδεια, που δικαίως δεν έγινε δεκτή.
Με έμμεσο τροπο δηλαδη, εχω καταλάβει οτι αυτοί που δεν πέρασαν την αύξηση έρχονται τωρα, καλυμμένοι απο το δάκτυλο τους, να βάλουν επιπλέον κονδύλι για το κυνηγι της μπεκατσας, για να γίνει αυτο θα έπρεπε να υπάρχει κόστος και το κόστος αυτο βρέθηκε στο να εμφανιστούν χίλιες και μια δικαιολογίες, προτάσεις, αντιπροτάσεις που εδώ και 2 περίπου χρονια καλλιεργούνταν απο συγκεκριμένους κύκλους, για την μπεκατσα..!!!!!
Κάποιοι εχουν ταρακουνηθεί αφάνταστα επίσης, με το άκουσμα οτι το κυνηγι μπορει να μεταφερθεί στην επιτροπή περιβάλλοντος, γιατι....??.., μας εχει γίνει γνωστό το προγραμμα τους..??.., ξέρουμε τις προθέσεις και τις προτάσεις τους..??.., αν οχι γιατι ανυσηχουν τοσο πολύ..???.., αφου αν θα μου δίνουν το δικαίωμα να κυνηγώ σαν ευρωπαίος κυνηγος και όχι κατ´ επιλογή και αδυναμία!, αν αυτοί εχουν τα κότσια και το θάρρος να αστυνομευσουν και να προστατεύσουν σωστα το θήραμα, τοτε αυτοί οι κύκλοι και κυνηγόπατέρες θα έπρεπε να χαίρονται..!!!!
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Ανδρέα ο διαχωρισμός ο οποίος έχει μεταφερθεί λαικιστικά στον κόσμο είναι γεγονός ΚΑΙ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΆΜΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ υποδομής για καλλιέργεια κυνηγετικής παιδείας για να γνωρίζει ο κόσμος απο νεαρή ηλικία κάποια πράγματα σωστά. Τώρα ως αναφορά το κυνήγι μπεκάτσας Το ταμείο θήρας ζήτησε τις απόψεις των άμμεσα ενδιαφερόμενων των κυνηγών αλλά και εκείνων που για χρόνια απαιτούσαν το συγκεκριμένο κυνήγι εδώ και χρόνια των ομίλων καθαρόαιμων φυλών φέρμας. Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε καταθέσαμε απόψεις και όλοι συμφωνήσαμε οι παρόντες στην επαρχιακή Λεμεσού, μέλοι ομίλων σκυλων φέρμας ότι θα πρέπει να δοθεί η άδεια σε συγκεκριμένες περιοχές και να υπάρχει και ένα ξεχωριστό κονδύλι για την κάλυψη της επιπλέον αστυνόμευσης αλλά και για αντισταθμιστικά μέτρα στην περιοχή αφού η συγκεκριμένη περιοχή θα υποστεί μεγαλύτερη κυνηγετική πίεση. Η άδεια για την μπεκάτσα δέν έχει να κάνει με την γενική αύξηση που ζητούσε το ταμείο θήρας για την κυνηγετική άδεια και τα χρήματα για το κυνήγι μπεκάτσας δέν καλύπτουν τις ανάγκες που θα κάλυπτε η αύξηση στην κυνηγετική άδεια. 42 000 ΚΥΝΗΓΟΊ χ €25 αύξηση = 1 050 000. Για την μπεκάτσα μιλούσαμε για ένα ποσό κοντά στις €125 000. Για το θέμα της επιτροπής περιβάλλοντος είναι φυσιολογικό να έχουμε ταρακουνηθεί καθώς όλοι γνωρίζουμε την απραξία (βλέπε αλεπού) και τις αντικυνηγετικές προκαταλήψεις τις οποίες έχει το συγκεκριμένο τμήμα. Ας μην ξεχνάμε ότι επίτροπος περιβάλλοντος αυτή την στιγμή είανι η πρόεδρος των οικολόγων οι οποίοι κατεπανάληψη έχουν δηλώσει τις αντικυνηγετικές τους θέσεις. Αλοίμονο να μην ταρακονουθούμε. Εδώ έχουμε την διαχείριση του κυνηγίου σε ανθρώπους που είναι κυνηγοί και πάλι δέν συναινοούμαστε και θέλουμε να την περάσουμε στην υπηρεσία περιβάλλοντος. Οι θέσεις του είναι απλές και έχουν πολλές φορές μπεί στα τραπέζια της βουλής και της επιτροπής περιβάλλοντος. Εισηγήσεις για απαγόρευση του κυνηγίου στις περιοχές Natura. Εισηγήσεις για απαγόρευση του κυνηγίου σε κρατικά δάση και αρκετές άλλες κατα καιρούς εισηγήσεις. Δημιουργείτε κάπου μια φωτιά πρώτη η υπηρεσία περιβάλλοντος κατηγορεί τους κυνηγούς και ζητάει απαγόρευση του καλοκαιρινού κυνηγίου, μπαίνουν φόλες στα βουνά δταίνε οι κυνηγοί , Ποιοί θα αστυνομεύουν? Εδώ με τον ουλαμό και δέν μπορούμε να κουμαντάρουμε την κατάσταση και θα αστυνομεύει η υπηρεσία περιβάλλοντος? όταν χαθεί φίλε Ανδρέα αη διαχείριση απο τα χέρια των κυνηγών τότε απλά θα χαθεί και το κυνήγι και δέν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα. όπως χάθηκαν και τα χρήματα απο τις τράπεζες και δέν έγινε τίποτε έτσι ακριβώς.
Προσέχουμε...για να έχουμε
Άριστε μου, για την Επιτροπή περιβάλλοντος δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αρκετά αλλά ούτε και αν όλα όσα ακούγονται ευσταθούν στην πραγματικότητα.
Στην μπεκάτσα τώρα, έχω αρχίσει να αναθεωρώ πολλές σκέψεις και απόψεις μου, γνωρίζω πολύ καλά τα συμβάντα όπως επίσης και την συζήτηση μας στην Λεμεσό. Το Ταμείο όμως για κάποιο λόγο περιπλέκει αφάνταστα όλη την διαδικασία και αγγίζει το σημείο του μή εφαρμόσιμου, πέραν αυτών δεν δίνει εγγυήσεις αστυνόμευσης αλλά ούτε αναφέρει πώς θα εκμεταλευτεί τα χρήματα που θα εισπράξει.
Σε δύο μήνες αρχίζει το κυνήγι και εμείς συζητάμε ακόμα για τα ημίαιμα και πολύπλοκους ελέγχους που απαιτά το Ταμείο, εχω αρχίσει να πιστεύω οτι απλά έχουμε παρασυρθει και βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου..!!!!!
Στην μπεκάτσα τώρα, έχω αρχίσει να αναθεωρώ πολλές σκέψεις και απόψεις μου, γνωρίζω πολύ καλά τα συμβάντα όπως επίσης και την συζήτηση μας στην Λεμεσό. Το Ταμείο όμως για κάποιο λόγο περιπλέκει αφάνταστα όλη την διαδικασία και αγγίζει το σημείο του μή εφαρμόσιμου, πέραν αυτών δεν δίνει εγγυήσεις αστυνόμευσης αλλά ούτε αναφέρει πώς θα εκμεταλευτεί τα χρήματα που θα εισπράξει.
Σε δύο μήνες αρχίζει το κυνήγι και εμείς συζητάμε ακόμα για τα ημίαιμα και πολύπλοκους ελέγχους που απαιτά το Ταμείο, εχω αρχίσει να πιστεύω οτι απλά έχουμε παρασυρθει και βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου..!!!!!
- Anthimos
- Moderator
Ισως οι ΜΟΝΟΙ που μπορει να σωσουν το κυνηγι και να το βαλουν σε σωστα πλαισια να ειναι η επιτροπη περιβαλλοντος
Ανα το παγκόσμιο η επιτροπή περιβαλλοντος διαχειριζεται το κυνηγι κι γι αυτον ακριβως τον λογο δεν κανουν εκπτωσεις
1, Στην λαθροθηρια
2, Αναγνωριζουν την αναγκη να υπάρχει παιδεια και θεσπισαν αυστηρες εξετασεις και προδιαγραφες για να γινει καποιος κυνηγος
3,Το κυνηγι ειναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ και όχι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και γι αυτο ειναι πολυ αυστηροι στο ποιοι δικαιουνται αδεια για να κυνηγησουν και βεβαιωνονται οτι τηρουνται ευλαβικα οι νομοι και οτι οσοι δεν σεβονται τοτε ευκολα χανουν αυτο το προνομιο.
4,Ανα το παγκοσμιο και οπου το κυνηγι διαχειριζεται απο τις επιτροπες περιβαλλοντος ας πουμε κυνηγουν πολυ περισσοτερες εξορμησεις κι εχουν πολυ περισσοτερο θηραμα απ οτι στη Κυπρο
Μπορει στην τελικη αντι να εν το τέλος να ειναι η σωτηρια του κυνηγιου , επειδη οσο καιρο το διαχειριζονται "κυνηγοι" βλεπουμε το ΤΕΛΟΣ να πλησιάζει
Ανα το παγκόσμιο η επιτροπή περιβαλλοντος διαχειριζεται το κυνηγι κι γι αυτον ακριβως τον λογο δεν κανουν εκπτωσεις
1, Στην λαθροθηρια
2, Αναγνωριζουν την αναγκη να υπάρχει παιδεια και θεσπισαν αυστηρες εξετασεις και προδιαγραφες για να γινει καποιος κυνηγος
3,Το κυνηγι ειναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ και όχι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και γι αυτο ειναι πολυ αυστηροι στο ποιοι δικαιουνται αδεια για να κυνηγησουν και βεβαιωνονται οτι τηρουνται ευλαβικα οι νομοι και οτι οσοι δεν σεβονται τοτε ευκολα χανουν αυτο το προνομιο.
4,Ανα το παγκοσμιο και οπου το κυνηγι διαχειριζεται απο τις επιτροπες περιβαλλοντος ας πουμε κυνηγουν πολυ περισσοτερες εξορμησεις κι εχουν πολυ περισσοτερο θηραμα απ οτι στη Κυπρο
Μπορει στην τελικη αντι να εν το τέλος να ειναι η σωτηρια του κυνηγιου , επειδη οσο καιρο το διαχειριζονται "κυνηγοι" βλεπουμε το ΤΕΛΟΣ να πλησιάζει
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- πανικος
ανθιμε μου ωραια οσα λες ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ εδω τι εκανε η επιτροπη περιβαλλοντος?Anthimos έγραψε:Ισως οι ΜΟΝΟΙ που μπορει να σωσουν το κυνηγι και να το βαλουν σε σωστα πλαισια να ειναι η επιτροπη περιβαλλοντος
1, Στην λαθροθηρια
1.τι εκανε για τις ποντικες που βουρουν εσσω μας
2.τι εκανε για τους κοραζινους που οπου νασε θα τρων και γατους
3.τι εκανε για τους αλουπους
4.τι εκανε για τες πηγες φαι του θηραματος και μην μου πεις δεν εχουν αρμοδιοτητα !επιτροπη περιβαλλοντος ειναι και οικολογοι τουλαχιστον ας προτεινουν κατι για τα πιο πανω.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
- Anthimos
- Moderator
πανικος έγραψε:ανθιμε μου ωραια οσα λες ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ εδω τι εκανε η επιτροπη περιβαλλοντος?Anthimos έγραψε:Ισως οι ΜΟΝΟΙ που μπορει να σωσουν το κυνηγι και να το βαλουν σε σωστα πλαισια να ειναι η επιτροπη περιβαλλοντος
1, Στην λαθροθηρια
1.τι εκανε για τις ποντικες που βουρουν εσσω μας
2.τι εκανε για τους κοραζινους που οπου νασε θα τρων και γατους
3.τι εκανε για τους αλουπους
4.τι εκανε για τες πηγες φαι του θηραματος και μην μου πεις δεν εχουν αρμοδιοτητα !επιτροπη περιβαλλοντος ειναι και οικολογοι τουλαχιστον ας προτεινουν κατι για τα πιο πανω.
καλα ρε Πανικο μου εκαμε κατι το υπουργειο εσωτερικο για τα πιο πάνω???
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- πανικος
οχι κανενας δεν εκανε τιποτα αυτο ειναι το θεμα.γιατι να δωσουμε την ευκαιρεια στην επιτροπη περιβαλλοντος να παρει τον θρονο για το κυνηγι αφου ουτε αυτοι ενδιαφερονται για τα στοιχειωδη θεματα περιβαλλοντος.ας δωσουν τις αποψεις τους και αυτοι καιασ μας πεισουν οτι θα κανουν τα πραγματα καλυτερα και οχι να λεμε να τους δωσουμε την εξουσια και ολα θα πανε καλα.
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Παρόμοιο δήλημμα υπήρξε και στο παρελθόν. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος η ΚΟΚ πήρε εγγυήσεις απο τα Ταμείο ότι θα άλλαζε στρατηγηκή και τρόπους αντιμετώπησης των καίριων θεμάτων που ταλάνιζαν το κυνήγι, έτσι η ΚΟΚ στήρηξε το Ταμείο και δεν δεχτηκε να φύγει απο το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το δής εξ' αμαρτίν, ούκ ανδρός σοφού..!!!!
Πανίκο μου, αυτό εννοώ και εγώ, να μας δωθεί ο προγραμματισμός τους και μετά να λυφθούν οι αποφάσεις.!!!
Το δής εξ' αμαρτίν, ούκ ανδρός σοφού..!!!!
Πανίκο μου, αυτό εννοώ και εγώ, να μας δωθεί ο προγραμματισμός τους και μετά να λυφθούν οι αποφάσεις.!!!
- sotiris!129
ενας απο τους βασικους λογους που κατεμενα αυτο το κυνηγι θα αποτυχει ειναι γιατι θα ασχοληθουν με αυτο το κυνηγι οπως παντα ολοι ... αρκετοι ασχετοι με την μπεκατσα θα παρουν ενα σκυλο φερμας και θα αμοληθουν στα βουνα με την εντυπωση πως τα βουνα ειναι γεματα μπεκατσες και τα σκυλια φερμας ευκολα !
Εδω που ειναι μονο ενα θεμα - θεωρια -ιδεα και βλεπω να εκφραζουν αποψη και συστηματικα ποστ ατομα που μπεκατσα βλεπουν μονο στα περιοδικα και τις φωτογραφιες , φανταζομαι τι θα γινεται στο βουνο!
Εδω που ειναι μονο ενα θεμα - θεωρια -ιδεα και βλεπω να εκφραζουν αποψη και συστηματικα ποστ ατομα που μπεκατσα βλεπουν μονο στα περιοδικα και τις φωτογραφιες , φανταζομαι τι θα γινεται στο βουνο!
το να πετας χαρταετο δεν σε κανει πιλοτο